Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

jis pereksponuoja, na tai del to ir issisviecia veidas. Bet kas is to, jei daug sugadina aplink, bet jei zmogelio tikslas yra isseksponuoti veidus aukojant aplinka, tai turbut tai gerai. Man taip nepatinka smile.gif Siaip jei saule gerai sviecia, tai ir 1,5 sueina. Bet velgi priklauso nuo daiktu, kurie atspindedami apsviecia veida, nuo odos spalvos ir lb lb nuo plauku spalvos (kai ilgesni plaukai) smile.gif

Reflektoriaus nenaudoju smile.gif bet gal naudosiu, gal ne.. nzn dar.

Grethen... ten tolimatis fotoaparatas FED. Tas pats principas kaip ir leicos, zorkiai ir t.t. Bet ziaurus fotikas, sunku su tokiu dirbt, labai gendantis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 23 birželio 2010 - 09:40
QUOTE(_ms_ @ 2010 06 23, 11:39)
Grethen... ten tolimatis fotoaparatas FED. Tas pats principas kaip ir leicos, zorkiai ir t.t. Bet ziaurus fotikas, sunku su tokiu dirbt, labai gendantis smile.gif
jau sugedes.. islaikymas priklausomas nuo uzvedimo. suki ir islaikymo ratukas nusisuka, tada turi ji vel pastatyt i vieta ir neaisku realiai koks ten tas islaikymas nusistato. galvoju ar verta taisyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2010 06 23, 11:50)
jau sugedes.. islaikymas priklausomas nuo uzvedimo. suki ir islaikymo ratukas nusisuka, tada turi ji vel pastatyt i vieta ir neaisku realiai koks ten tas islaikymas nusistato. galvoju ar verta taisyt  g.gif

turiu tokiu ir dar kitokiu keleta, bet netaisysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 06 23, 11:54)
turiu tokiu ir dar kitokiu keleta, bet netaisysiu smile.gif
turi ir dar dar dar visokiu kitokiu. o as neturiu smile.gif na aciu, galvosiu
Atsakyti
Pupeliuk, nekvaila tavo mintis. ypac fotografuojant daiktus, makro, baltuose fonuose ka nors, reik stebet savo apranga. vakar fotografuoju, ziuriu kazko seselis rozinis, kad pati su roziniu golfu kuriu tai, tai greit supratau smile.gif persirengiau baltai, problemos neliko... viena karta "ankstyvame fotografavime" visus ND suvariau su oranzinem kelnem atsitupusi fotografuodama.
o siaip refleksijos tiek aplinkoje, dabar kaip tik tai stebiu visur vaikstinedama. balti pastatai - puikus reflektoriai ir asistento nereik. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 23, 09:00)
Man dar įdomumas sukilo dėl Jose Villa kadrų: http://josevillablog.com/ jis praktiškai visad fotografuoja prieš šviesą, o veidai visad šviesūs. Man įdomu ar jis naudoja blykstę ar reflektorių, ar nieko nenaudoja. Kiek žinau jis visad expo nustatęs +1,0, gal tai sugroja?

Perziurejau siet tiek jo darbu. Kaip sako strobistai - "...seseliai tau papasakos apie sviesa", seseliu jo darbuose praktiskai nera. Toks vaizdas, kad fotografuojama debesuota diena, o siltos saules efektas padaromas kazkokiais triukais. Nezinau, blykstem gal pasvieciant plaukus is viraus is uz nugaros. O gal naudojami dideli reflektoriai su arba be blyksciu/softbox'u. Kad blykstes jis naudoja, tai faktas. Akytes seselyje taip neblizga smile.gif Netgi galima akyse izvelgti softbox'o (speju tai sofboxai) forma ir dydi smile.gif Bet kokiu atveju, yra smagiu darbeliu pas ji. Ne vien komerciniu. Jo polaroidai man patiko.

Pasidalinsiu ir as viena nuoroda. Bicas irgi fotografuoja vestuves i juosta http://www.riccisvalladares.com/
Atsakyti
Laba. Pupeliuk, išties labai gražus piešinys. Ir formatas. Sveikinu su tikrai geru pirkiniu ir iš tokio faino šeimininko 4u.gif

Aš po atostogų. Nuotraukų kol kas neturiu. Ir šiaip, šį kartą be lauktuvių.

O ši tai ne mano, bet smagi:)

user posted image
Atsakyti
Sveikos,
ar leisite ir man prisijungti? Nedažnai lankausi SM, bet labai apsidžiaugiau radusi šią temą 4u.gif
Neperseniausiai įsigijau Kiev88 plačiajuostį. Šiandien su virpančia širdimi ryškinau pirmąją juostą blush2.gif Samgumėlis!!! Užkrečiantis dalykas.
Kadangi senesnių temų neskaičiau (tiesiog neturiu tiek laiko), gal galite pasidalinti paslaptimi kur perkate fotopopierių? Kiek ieškojau internete googlas išmeta tik fotopopierių spausdintuvams, o ne didintuvams doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2010 06 26, 21:17)
O ši tai ne mano, bet smagi:)

Superinė nuotrauka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2010 06 23, 10:08)
Mano plačios juostos skeneris niekaip nepasiekia manęs. Taip nekantrauju, taip nekantrauju, o jo kaip nėr, taip nėr..sad.gif

Gal pasidalintumei paslaptimi kur tokį radai wink.gif blush2.gif
Gal jau atkeliavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 27 birželio 2010 - 21:59
sveika prisijungus Jolantuke
as foto popieriu perku fototechnika.lt parduotuveje Vilniuje arba www.fotofanai.lt e-parduotuveje (kaip matau tu ne vilniete, tai jie siuncia, atrodo 8 lt siuntimas kainuoja g.gif gerai nezinau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 27 birželio 2010 - 22:25
QUOTE(Jolantuke @ 2010 06 27, 22:01)
Gal pasidalintumei paslaptimi kur tokį radai wink.gif  blush2.gif
Gal jau atkeliavo?

per pažįstamus. bet šiaip tai visur jų būna, pilna įvairiose interneto parduotuvėse, tik, kaip taisyklė, tenka palaukti, nėra pati einamiausia prekė, tad tenka užsisakyti. Maniškis man rodos iš Vokietijos turi atskristi.

ne, saviškio dar negavau sad.gif doh.gif
Atsakyti
Labas, Jolantuke. Smagiu darbu pas tave galerijoj pasiziurejau. Patiko man tavo fotografinis pastabumas smile.gif Lauksim rezultatu is tavi Kievo.
Atsakyti
labas.

gal kas turit Rodinalio man biski nupilt/parduot?
say, o tu ryskindavai Retro Ilfordo ryskaluose? niekur nerandu development chartu tokiam deriniui. Reikia retro 400S isryskint.
Atsakyti