Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

silvijau ir as noriu nubrauktuko smile.gif siaip pabandymui, kad kazkur turet. As irgi atsilyginsiu kazkokia forma (zinoma, lyginant su Kriste apribotas esu, bet gal kas nors gausis) tongue.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 20, 18:52)
NubrauktukŲ ? Ne vieno reikia? Naujo/naujų nori? Dėl pinigų nesirūpink. Atiduosi, kai susitiksim.

nubrauktukO. nežinau, kodėl daugiskaitą panaudojau, matyt todėl kad turiu segtukUS juostoms biggrin.gif
Atsakyti
Supratau, kolegos. Suorganizuosiu smile.gif
Atsakyti
Kad tema nenukeliautų visai užmarštin, keliu dar kelias bandymines Contax'o nuotraukas. Labai gaila, kad neturiu kitų modelių, tai tenka tik su gėlėm ir vaikais praktikuotis..

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dvi paskutinės darytos su intencija iš jų kirpti panoraminio formato nuotrauką, draugei į virtuvę ant sienos reikia pievos nuotraukos, spausdins ant fototapeto. Rezoliucijos tikiuosi turėtų užtekt, jei nuskenuoti kokybiškiausiu režimu Procentre? Nuotraukos dydis turėtų būti 4mx0,6m. Na matysiu. Paprastai ant fototapetų spausdinimui didelės rezoliuzijos nereikia.
Atsakyti
Emilija, nerealiai piešia tas Tavo naujas stebuklas 4u.gif

Mano plačios juostos skeneris niekaip nepasiekia manęs. Taip nekantrauju, taip nekantrauju, o jo kaip nėr, taip nėr..sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 22, 14:56)
Kad tema nenukeliautų visai užmarštin, keliu dar kelias bandymines Contax'o nuotraukas. Labai gaila, kad neturiu kitų modelių, tai tenka tik su gėlėm ir vaikais praktikuotis..

Na, tema vargiai nukeliaus uzmarstin. Bent jau ne iki tol, kol bus pirkt juostu smile.gif Kai (jei) juostu nebebus pirkt, tada "senoji fotografija" bus su dabartiniais dslr smile.gif Neismeskit ju biggrin.gif

Antrinu sayonarai del piesinio ir dar noriu paklausti taves - kas daryta su pvz pirma nuotrauka. Nuotrauka sviesi, daugmaz vienoda sviesa, nors turetu but gana dideli skirtumai tarp kaires (lango) ir desines pusiu. Klausiu todel, kad idomu kaip tau taip gaunasi. Ka nedarau, man taip svelniai nesigauna niekada. Vat ir paslaptis man - cia juosta tokia pas tave (portros taip ir neisbandziau dar) ar cia as kazko nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 23, 09:41)
Na, tema vargiai nukeliaus uzmarstin. Bent jau ne iki tol, kol bus pirkt juostu smile.gif Kai (jei) juostu nebebus pirkt, tada "senoji fotografija" bus su dabartiniais dslr smile.gif Neismeskit ju biggrin.gif

Antrinu sayonarai del piesinio ir dar noriu paklausti taves - kas daryta su pvz pirma nuotrauka. Nuotrauka sviesi, daugmaz vienoda sviesa, nors turetu but gana dideli skirtumai tarp kaires (lango) ir desines pusiu. Klausiu todel, kad idomu kaip tau taip gaunasi. Ka nedarau, man taip svelniai nesigauna niekada. Vat ir paslaptis man - cia juosta tokia pas tave (portros taip ir neisbandziau dar) ar cia as kazko nesuprantu.

Na dėl tos pirmos nuotraukos, manau čia suveikė keli faktoriai - interjeras - pas mane visos sienos baltos, tai neblogai atspindi šviesą ir suveikia kaip reflektorius ir dar labai dideli langai, tai bendrai labai šviesu; tada aš užstačius +0,7 ekspozicijos korekciją, kad kiek peršviestų kadrą, kadangi juosta tokias expo korekcijas lengvai atleidžia, tai prasišvietė tamsesnė pusė, o šviesi neišdegė. Kaip matai antrojoj nuotraukoj to jau nėra, nes sodybos namas pakankamai tamsus ir tas kontrastas langas/šešėlis yra žymiai didesnis, taip nebepavyktų smile.gif man taip visad patinka ta kontrastingesnė šviesa, o tuo tarpu namie man taip nesigauna, va tu nori tokios šviesios nuotraukos, o aš kontrastingos biggrin.gif man dėl to sodyboj labai smagu, nes ten tokių krentančios šviesos stebuklų galima aptikti tam tikru paros metu..
Man dar įdomumas sukilo dėl Jose Villa kadrų: http://josevillablog.com/ jis praktiškai visad fotografuoja prieš šviesą, o veidai visad šviesūs. Man įdomu ar jis naudoja blykstę ar reflektorių, ar nieko nenaudoja. Kiek žinau jis visad expo nustatęs +1,0, gal tai sugroja? Ir matyt skenuoja ne planšetiniu skeneriu, kuris kartais nuskenuoja kaip jam šauna į jo dirbtines smegenis biggrin.gif

O piešia contax'as tikrai gėriškai. Dėl to ir pasirinkau jį. Bet jau kiekvieno š..deliuko kaina prie jo, tai doh.gif kaip hobiui, tai nemenka suma jau bando kauptis. Bet spėju Leicas perkantiems tai čia menkniekis biggrin.gif objektyvų kainos (tokių kokių noriu) tai dar įkandamos, bet kada nors.. kada nors..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 23 birželio 2010 - 09:04
Nemirs sita tema tai tikrai. Ideda juk visi fotkiu, pasipykstam, bet viskas ok. Idesiu ir as veliau kai baigsiu tvarkyt smile.gif

silvijau, tai kad nera didelis skirtumas tu plotu, kad jie kontrastuotu. Pupeliukas paaiskino priezasti - tiesiog sviesu visur. Ir dar + kad pavyko gerai nuskenuot. Nes su plansetais skenuot vid formata, tai jbvtm... Del tos priezasties as truputi apleidau fotkinima i 6x6, nes paprasciausiai neturiu su kuom nuskentuot, nes skeneriui nuo nuotaikos priklauso, o as laiko neturiu tas jo nuotaikas gaudyt smile.gif

Jose vila, tai jam/jai yra kur tobulet visose srityse. Tiek turiny, tiek technikoj smile.gif Neimk jo uz pavyzdi Pupeliuk biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 06 23, 10:19)
Jose vila, tai jam/jai yra kur tobulet visose srityse. Tiek turiny, tiek technikoj smile.gif Neimk jo uz pavyzdi Pupeliuk biggrin.gif

Ne, tai neimu jo kaip už pavyzdį, tik įdomu, kaip jis va taip padaro. Ten JIS, beje biggrin.gif
Turinys, ypač vestuvinis/fotosesijinis tai gerokai nuobodokas ir besikartojantis, bet nesvarbu man tai, žiūriu į jo rezultatą fotografuojant prieš šviesą. Fotografuotų jis į skaitmeną, tai net nesidomėčiau, o jis taip daugiau mažiau viską natūraliai bando padaryt, už tai ir domina.

Man tokia mintis į galvą šovė, kad reik fotografui rengtis baltai, tada drabužiai veiks kaip reflektorius lotuliukas.gif gal ir nekvailai sugalvojau nail.gif

Mariau, o tu naudoji reflektorių?

Klausinėju aš čia tarsi pradėčiau vestuvių fotografijos verslu užsiiminėt biggrin.gif

O skeneris tai tikrai su savo nuotaikų kaita labai knisa. Bet nebeturiu kitokių juostų, tik vid. formatą, tai tenka draugaut. Šiaip daugiau mažiau panašu į realybę, kaip jis skenuoja (lyginu su nuotraukom, spausdintom Procentre, kad rezultatas ar mano skenuota juosta, ar jų spausdinta, tai gan panašiai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 23 birželio 2010 - 09:31
sveiki smile.gif

a as norejau paklaust kas cia do daiktas?
http://ysfine.com/kobak/fed3.jpg
fed'as koks tai, pasiemiau is dedziu smile.gif vertas jis bent kiek demesio? ar toks pats beviltiskas kaip liubitelis?

man tai po kol kas sitas geriausias: http://www.spaceborn...agat-18-420.jpg (toks va juokingas ir sitaip fotografuoja)

user posted image
Atsakyti
Reikalas tame, kad pupeliuko nuotraukos turi savita "prieskoni", kokio pas nieka nemaciau (arba matau retai). Todel ir iskilo klausimas, kaip tai pasiekti.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 23, 09:35)
Reikalas tame, kad pupeliuko nuotraukos turi savita "prieskoni", kokio pas nieka nemaciau (arba matau retai). Todel ir iskilo klausimas, kaip tai pasiekti.

a Tu į svetimus prieskonius nagų nekišk biggrin.gif

jei rimtai, man rodos, jinai labai aiškų savo stilių turi, va ir viskas..smile.gif o tas jos stilius susiformavo jos interjere, jai mėgstant tam tikrus fotografus, aiškiai žinant, ko nori, išbandžius kelis fotikus ir įvairias priemones. Įtaką padarė visuma faktorių, kurių duotą rezultatą būtų sunku pakartoti.
Atsakyti