Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2010 06 17, 09:13)
Ka manot apie trimetes pasiekimus? Komercija tai ar menas? http://www.metro.co....-own-exhibition

Galerija ir parduotuve - http://www.rubyellenby.com/gallery.htm

Komercija manau. Menas daromas sąmoningai, žinant ką tu nori tuo pasakyti. O čia - abstrakcijos padarytos mažamečio vaiko, atrinktos tėvų, vadinasi tai ne iki galo jos darbas. Turiu ir aš panašių Vinco darytų abstrakcijų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 17, 08:31)
Komercija manau. Menas daromas sąmoningai, žinant ką tu nori tuo pasakyti. O čia - abstrakcijos padarytos mažamečio vaiko, atrinktos tėvų, vadinasi tai ne iki galo jos darbas. Turiu ir aš panašių Vinco darytų abstrakcijų smile.gif

100% su tavim sutinku, tik mane labai uzkabino fraze "Her pictures have impressed critics so much that she’s been given her own exhibition", kas vercia manyti, jog tai nera vien nuotraukos, atrinktos tevu. Is kitos puses, netgi jeigu ir atrinktos tevu (kitko is trimecio juk net ir nesitiketume), ar tai ka nors keicia? Mes visi kartais klausiam kitu nuomones ir pagalbos, bet darbai juk musu.

Kodel nerodai Vinco abstrakciju? Juk tai labai idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 birželio 2010 - 08:57
sillwio, man tai nepadarė jokio įspūdžio. Gal ne tai nuotaika? Nežinau. blush2.gif
Aš Taurui kartais skaitmeną duodu, irgi fainų pastebėjimų paskui randu smile.gif
pabandysiu su juostiniu kada supažindint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 birželio 2010 - 10:42
QUOTE(sayonara @ 2010 06 17, 10:40)
sillwio, man tai nepadarė jokio įspūdžio. Gal ne tai nuotaika? Nežinau. blush2.gif
Aš Taurui kartais skaitmeną duodu, irgi fainų pastebėjimų paskui randu smile.gif
pabandysiu su juostiniu kada supažindint smile.gif

Man irgi nepadare, bet tai suprantama - as ne meno kritikas smile.gif Klausimas buvo labiau apie tai, menas cia ar bullshit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 17, 11:43)
Man irgi nepadare, bet tai suprantama - as ne meno kritikas smile.gif Klausimas buvo labiau apie tai, menas cia ar bullshit smile.gif

na jei šiuo kampu statom klausimą, tai aš manau, kad labiau bullshit bigsmile.gif

pašliaužiok Tu su muiline po stalais dvi paras ir pažiūrėk į pasaulį vaiko žvilgsniu ir tokio meno daug pridarysi. aš esu įsitikinus, kad dažnai tėvai įžvelgia (tiksliau, trokšta rasti genijų) vaiko talentus ten, kur jų dar nėra ir būti negali. juk razina šioje istorijoje yra "3 metų amžiaus", o ne galutinis rezultatas. Jeigu jai būtų 10 metų, tai jau nebeatrodytų taip žavu, o dar vyresnio amžiaus žmogaus tokios foto apskritai nesulauktų dėmesio. Mano galva, šiame susižavėjime psichologijos daugiau negu turėtų būti - tėvai aktyvūs pasitaikė..smile.gif

Kitas reikalas yra tikri talentai, kurie pasireiškia nuo be galo ankstyvo amžiaus ir sulaukia tikro, nepameluoto ir verto dėmesio.

ir dar kitas dalykas yra tėvai, kurie tiesiog eksponuoja savo vaikų darbelius, nedarydami iš to nei meno, nei komercijos, ir nereikia jokių sureikšminimų jais pasidžiaugiant. 4u.gif

tokia mano kukli nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 17, 09:56)
100% su tavim sutinku, tik mane labai uzkabino fraze "Her pictures have impressed critics so much that she’s been given her own exhibition", kas vercia manyti, jog tai nera vien nuotraukos, atrinktos tevu. Is kitos puses, netgi jeigu ir atrinktos tevu (kitko is trimecio juk net ir nesitiketume), ar tai ka nors keicia? Mes visi kartais klausiam kitu nuomones ir pagalbos, bet darbai juk musu.

Kodel nerodai Vinco abstrakciju? Juk tai labai idomu.

Parašyti galima beleką, ir parodą surengti galima ne taip jau sunkiai. Mano manymu tai tėra komercinis reikalas, užsuktas tėvų, nebežinančių iš kur čia reik pinigų gaut.
O Vinco nuotraukų nerodau, nes nenuskenavus, o ir šiaip, jis turėtų rodyti biggrin.gif na tiesiog žinau, kaip jis tuos kadrus darė - tai nebuvo sąmoningas kadrų ieškojimas, jis net nežiūri per akutę, absoliutus lomo. Net ir lomo darant yra kažkoks sąmoningumas, ką tu fotografuoji, o čia tiesiog smagus mygtuko spaudinėjimas. Nematau tame meno, net jei ir tarp tų nuotraukų yra tikrai smagių smile.gif Sau padėti į albumą prisiminimui ok, bet rodyti manau tikrai nėr ką smile.gif tuo tarpu su piešimu viskas kitaip, vaikai piešia sąmoningai kažką norėdami pavaizduoti, ir labai vertinu vaikų gražius piešinius (na maniškis nėra talentingas šioj srity, tai ir čia nėra ką rodyti biggrin.gif ). Tikrai netikiu, kad trimetė sąmoningai fotografuoja tokias abstrakcijas, o dar gali būti, kad jos ir karpytos (tėvų aišku).
Atsakyti
zodziu jusu postu isvada: menas = protas

ar as teisi, kad fototechnika issikele i smolensko gatve???
ju tinkapyje jau tik smolensko adresas duodamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 birželio 2010 - 14:23
QUOTE(Sansara @ 2010 06 17, 14:23)
zodziu jusu postu isvada: menas = protas

ar as teisi, kad fototechnika issikele i smolensko gatve???
ju tinkapyje jau tik smolensko adresas duodamas.

jo, Tu teisi, jie Smolensko g.
Atsakyti
Galvojau, kaip čia trumpai reziumuot, o Sansara ėmė ir parašė. Tiksliai į dešimtuką. Sansara turbūt bandė paklausti - ar tikrai menas = protas? Ar visada turi būti rezultatas, ar kartais užtenka razinos ir tada rezultatas interpretuojamas visai kitaip? Ar visada fotografija, dailė, muzika, šokis yra sąmoningumas? Ar būtinai reikia žiūrėti pro vaizdo ieškiklį, norint sukurti šedevrą? Čia tinkanti iliustracija, šis HCB darbas - user posted image

Ar šedevrui reikia teptukų? Klausimus užduodu pirmiausia sau, o po to ir jums. Šiaip, pamąstymui.
Papildyta:
Džaugiuosi, kad diskutuojam, nes kažkaip trūksta to paskutiniu metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 06 17, 18:12)
Galvojau, kaip čia trumpai reziumuot, o Sansara ėmė ir parašė. Tiksliai į dešimtuką. Sansara turbūt bandė paklausti - ar tikrai menas = protas? Ar visada turi būti rezultatas, ar kartais užtenka razinos ir tada rezultatas interpretuojamas visai kitaip? Ar visada fotografija, dailė, muzika, šokis yra sąmoningumas? Ar būtinai reikia žiūrėti pro vaizdo ieškiklį, norint sukurti  šedevrą? Čia tinkanti iliustracija, šis HCB darbas - user posted image

Ar šedevrui reikia teptukų? Klausimus užduodu pirmiausia sau, o po to ir jums. Šiaip, pamąstymui.
Papildyta:
Džaugiuosi, kad diskutuojam, nes kažkaip trūksta to paskutiniu metu smile.gif

diskusija išplito į plačius vandenis.
aš bent jau kalbėjau apie konkrečias tos mergaitės foto. jos yra ant tiek paparastos ir vaikiškos, kad bet kuris vaikas, MANO galva, tikrai bet kuris, kuriam duosi kamerą, jų pridarys lygiai tokių pačių, o žiū, dar ir įdomesnių. Todėl kalbant apie šį konkretų atvejį, MAN atrodo, kad yra visiškas absurdas TAS foto pardavinėti po keliasdešimt dolerių smile.gif ir nu sorry, man pasidarė baisiai įdomu, kas ten per kritikai.. jie gal vaikų neturi arba jiems niekada nedavė fotkint?

nugi imam ir padarom eksperimentą. duodam savo vaikams fotikus vasarai ir rudeniop pasidalinam rezultatais..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 06 17, 18:19)
diskusija išplito į plačius vandenis.
aš bent jau kalbėjau apie konkrečias tos mergaitės foto. jos yra ant tiek paparastos ir vaikiškos, kad bet kuris vaikas, MANO galva, tikrai bet kuris, kuriam duosi kamerą, jų pridarys lygiai tokių pačių, o žiū, dar ir įdomesnių. Todėl kalbant apie šį konkretų atvejį, MAN atrodo, kad yra visiškas absurdas TAS foto pardavinėti po keliasdešimt dolerių smile.gif ir nu sorry, man pasidarė baisiai įdomu, kas ten per kritikai.. jie gal vaikų neturi arba jiems niekada nedavė fotkint?

nugi imam ir padarom eksperimentą. duodam savo vaikams fotikus vasarai ir rudeniop pasidalinam rezultatais..smile.gif

Sakai į plačius vandenis? Ar "menas" gali būti linksniuojamas ir asmenuojamas? Kas būtų, jeigu nebūtų parašyta, kad tai trimetės darbai, kaip tada?
Nestoju nei vienon pusėn. Jaučiu, kad norėčiau pritarti tavo ir pupeliuko nuomonėms. Tiesiog pasidarė įdomu, ar tai kritikai mato tai, ko nematau aš, ar atvirkščiai. Galbūt aš mažai suprantu apie meną ir dar yra kur tobulėti. O gal kritikai iš giminingų tiems, kurie vazą su obuoliais priima kaip meną. Kažkada diskutavom ta tema su Viktoru. Sau į savo klausimus aš taip ir neatsakiau.

Padarom, tik maniškis temoka prisidet prie kaktos ir džiaugtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 birželio 2010 - 19:59
QUOTE(sillwio @ 2010 06 17, 19:56)
Sakai į plačius vandenis? Ar "menas" gali būti linksniuojamas ir asmenuojamas? Kas būtų, jeigu nebūtų parašyta, kad tai trimetės darbai, kaip tada?
Nestoju nei vienon pusėn. Jaučiu, kad norėčiau pritarti tavo ir pupeliuko nuomonėms. Tiesiog pasidarė įdomu, ar tai kritikai mato tai, ko nematau aš, ar atvirkščiai. Kažkada diskutavom su Viktoru ta tema. Į savo klausimus aš taip ir neatsakiau.

be abejo į plačius. nuo konkretaus atvejo - iki meno suopračio smile.gif
galbūt mes susidūrėme su šiuolaikinio meno problema, kai meno kūrinys negali būti atsietas nuo konteksto. kai jis neegzistuoja vienas pats, kaip kad klasikinė dailė, pvz., kai jis nestebimas be aprašymo, apibūdinimo, kuris yra toks subjektyvus, kad gali būti suprantamas be galo siauram ratui asmenų, o gal tik vienam kūrėjui.
jeigu įdomu, papasakosiu kada prie progos, koks nušvitimas aplankė mane šiemet lankantis Vienos Moderniojo meno muziejuje, leudiškai vadinamame MuMoK (Museum Moderner Kunst). Ypatingai pastebėjimų turiu apie meno stebėtojus, o ne kūrėjus biggrin.gif
Atsakyti