Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Pupeliuk, dar kartą sveikinu 4u.gif gražus piešinys. Tikiu, kad naująjį žaislą panaudosi pagal paskirtį ir tinkamai wink.gif)

Mariau, tai tipo to nutikimo su bliondinėm nepapasakosi savo iniciatyva, teks klausti, ania? nu gerai - tai, Mariau, kas tęęę nutiko? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 16, 12:21)
Nusipirkau Contax 645 su Planar T* 80/2,0.

Pupeliuk, sveikinu! O jau boke grazumas. Tokio dar paieskot reikia. Menininkas irgi ne pescias. Fotikas prisigeres teisingos auros smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2010 06 16, 12:31)
O vat stai rankytemis su leica per visa fotkinima, iskaitant judancius objektus, fokusa prasoviau vos kelis kartus (ar gal tik pora) smile.gif Todel man patogiau yra rankinis.

Pradzioj buvo sunku, o dabar ir man rankinis patogiau. Toks vaizdas, kad su skaitmenas kas antras kadras ne fokuse. Pagalvojau, kad sugedo. Veliau supratau, kad saudo pro sali, o judanciu nespeja fokusuot. 50 su 1.8 neimanoma fotografuot. Reikia bent 2.8, kad ryskumo zona praplest ir fokuso paklaidos isvengt.

QUOTE(sayonara @ 2010 06 16, 12:58)
Mariau, tai tipo to nutikimo su bliondinėm nepapasakosi savo iniciatyva, teks klausti, ania? nu gerai - tai, Mariau, kas tęęę nutiko? smile.gif 4u.gif

+1 smile.gif Tskant prisidedu prie klausianciu.
Atsakyti
aha, bokeh nerealus. vaizdas toks, kad ne su 50-uk ekvivalentu, o su teleobjektyvu fotografuota.

aš irgi buvau užsisvajojęs full auto. žiūrėjau į mamiyas. bet matyt praleidau galimybę per ekonominį pakilimą išsiparduoti sukauptą "kolekciją", o investuoti dar kelis tūkstančius į dar vieną aparatą nenoriu. gerai pagalvojus ir nebefotografuoju taip, kad reikėtų greičio ir operatyvumo. vestuvėms šias aparatas - pats tas. ir kadrų skaičius juostoje, ir stačiakampis, gali komponuoti gulsčiaį, gali vertikaliai. ergonomika matyt nesiskiria nuo skaitmenos su gripu. man bronica etrs su rankena net patogiau laikyti, nei canon 30 d.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 16, 12:21)
Armana, aš kaip ir Sayonara pasakysiu, kad sunku patarti. Rinkis kaip pati jauti, peržiūrėk daug nuotraukų darytų pasirinktu aparatu/-ais (flickriver.com labai palengvinta paieška pagal tag'us). Visa kita subjektyvu. Jei rinktumeis tarp Liubitelio ir rolėjaus, tai patarimas vienareikšmis būtų biggrin.gif bet čia renkiesi iš gerų aparatų, kur groja tik subjektyvi nuomonė smile.gif

Pupeliuk, sveikinimai su nauju pirkiniu 4u.gif Labai gražiai piešia wub.gif

Skaitau toliau apie aparatų palyginimus, aprašymus, šviečiuosi taip sakant
smartass.gif

Tai kur ta blondinių istorija nail.gif
Atsakyti
as tai vistiek jei imciau full auto, tai imciau tik kvadrata. Nereikia vartyt smile.gif) paprasciau kompozint smile.gif

p.s. nu buvau biski piktas siaip, ju masina stovejo prie mano, jos sedejo atsidare dureles, o man reikejo praeiti. Kai pamate, kad man reikia praeiti, snukucius surauke, dusaut pradejo ir nenoriai duris uzsidarinejo.. niu tai joms "padejau" uzdaryt. Tada jos sustingo, tada atsidare langa ir pradejo morala man pasakot. Zodynas - is 10 zodziu ir toks su tokiu akcentu (cia delto, kad balses ne visas moka). Sako, kad "kita karta taip nedarykit....", sakau, kito karto nebus isvis, tada kazka pradejo sneket nerisliai apie kazka ir uzsikirto ta pati kartot is susijaudinimo. Na tada as jas pasiunciau nx, o jos susinervino galutinai, isimuse atblulini begi ir vos i masina neivaziavo. Tai tiek apie blondinukes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 06 16, 14:13)
nu buvau biski piktas siaip, ju masina stovejo prie mano, jos sedejo atsidare dureles, o man reikejo praeiti. Kai pamate, kad man reikia praeiti, snukucius surauke, dusaut pradejo ir nenoriai duris uzsidarinejo.. niu tai joms "padejau" uzdaryt. Tada jos sustingo, tada atsidare langa ir pradejo morala man pasakot. Zodynas - is 10 zodziu ir toks su tokiu akcentu (cia delto, kad balses ne visas moka). Sako, kad "kita karta taip nedarykit....", sakau, kito karto nebus isvis, tada kazka pradejo sneket nerisliai apie kazka ir uzsikirto ta pati kartot is susijaudinimo. Na tada as jas pasiunciau nx, o jos susinervino galutinai, isimuse atblulini begi ir vos i masina neivaziavo. Tai tiek apie blondinukes smile.gif

smurtautojas biggrin.gif
Atsakyti
Na kiek esu bandžiusi, tai Leica fokusavimas labai malonus ir lengvas, su mamija kažkaip šaudau pro šalį, arba silpnaregė esu biggrin.gif

Šitos nuotraukos turbūt visos darytos su 2,0 diafrgama. Kaip tokiai plačiai, tai manau visai neblogai AF susitvarko.

Dėl Mariaus komentaro apie kvadratą, tai specialiai ieškojau ne kvadrato. Man labai sunku padaryti dinaminį kadrą kvadrate, visi toki statiški ir ramūs gaunasi, o norisi judesio. Patinka šitas 6x4,5 formatas, nors labiausiai tai turbūt patinka 6x7, toks beveik kvadratas, bet dinamikos jau duoda. Be abejo kadruoti kvadrate lengviau, bet turiu mamkę kvadratinę, man jos kvadrato poreikiui patenkint per akis.

Techniką savo tai gan neskausmingai ir greitai išpardaviau, be didesnių derybų. Gal kainas per mažas užsirašiau biggrin.gif nors nenutrinta ta technika buvo. Vėliau pardavinėjant D80 jaučiu jau ir morališkai jis pasentų. Tai man ir išėjo mano technikos pardavimo kaštai ant šito Contax. Dar norėčiau poros objektyvų, bet kada nors, jei komercinių pasiūlymų fotografuoti iš dangaus nukris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 16, 16:41)

Dėl Mariaus komentaro apie kvadratą, tai specialiai ieškojau ne kvadrato. Man labai sunku padaryti dinaminį kadrą kvadrate, visi toki statiški ir ramūs gaunasi, o norisi judesio. Patinka šitas 6x4,5 formatas, nors labiausiai tai turbūt patinka 6x7, toks beveik kvadratas, bet dinamikos jau duoda. Be abejo kadruoti kvadrate lengviau, bet turiu mamkę kvadratinę, man jos kvadrato poreikiui patenkint per akis.

nemoki todel, kad niekas nemoke. Siais laikais besimokindami ziurit vieni i kitus, o senu geru laiku mokyklu nenorit, nesigauna, nes informacija nera kodifikuota inetinej erdvej. Taip vartotojiskai wink.gif
Kadro krastines geriausia naudojamos uzkadravimui, o ne komponavimui. Pvz., as visada per priekini ir/ar galini planus susikuriu remus tokius, kokius reikia. Kvadrate fotkinant jei nori "isilginti" kadra reikia kitais planais, detalem suformuot pailga rema. Nereikia bijoti visada palikti vietos apie objekta daugiau - ji taip ireminti galima tom aplinkinem detalem.. paspaust, paplot ir t.t... tai ir dinamika gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 06 16, 15:56)
nemoki todel, kad niekas nemoke. Siais laikais besimokindami ziurit vieni i kitus, o senu geru laiku mokyklu nenorit, nesigauna, nes informacija nera kodifikuota inetinej erdvej. Taip vartotojiskai  wink.gif
Kadro krastines geriausia naudojamos uzkadravimui, o ne komponavimui. Pvz., as visada per priekini ir/ar galini planus susikuriu remus tokius, kokius reikia. Kvadrate fotkinant jei nori "isilginti" kadra reikia kitais planais, detalem suformuot pailga rema. Nereikia bijoti visada palikti vietos apie objekta daugiau - ji taip ireminti galima tom aplinkinem detalem.. paspaust, paplot ir t.t... tai ir dinamika gaunasi smile.gif

Matyt tu teisus. Na reiks dar pasimokint tuomet. Niekad nesusimąsčiau išties. Savamoksliai, škias cool.gif
Atsakyti
Bandau isivaizduot situacija su _ms_ ir "blondinukem" biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2010 06 16, 14:41)
Na kiek esu bandžiusi, tai Leica fokusavimas labai malonus ir lengvas, su mamija kažkaip šaudau pro šalį, arba silpnaregė esu biggrin.gif

Tai naturalu. Fokusuoti ant matinio stiklo zymiai sunkiau, negu su tolimaciu. Nepalyginamai. Ypac prie silpno apsvietimo, t.y. patalpoje.
Atsakyti
Pupeliuk, foto nuostabios. sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Ka manot apie trimetes pasiekimus? Komercija tai ar menas? http://www.metro.co....-own-exhibition

Galerija ir parduotuve - http://www.rubyellenby.com/gallery.htm
Atsakyti