Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2010 05 05, 20:40)
Pavasaris, Gaziulka. Mane tarp kitko irgi šiandien kusina visokios įkyrios fotografinės mintys. Nežinau, gal ta išsprogusi žaluma taip tonizuoja.

diagnozavo biggrin.gif
gal. nu bet mane maziau domina to priezastys, labiau - ka su tuo daryt. bet padarysiu ka nors irnesakyk.gif

kas tave "persekioja"? ax.gif
Atsakyti
Jau kuris laikas stebiu autobusų stotelę netoli namų. Tai senutė stovi su vienoje rankoje maišeliu, o kitoje gėlių glėbiu; tai vaikas gražiai užsisvajojęs sėdi; tai šiandien jaunuolis languotomis kelnėmis ir kitaip languotu bliuzonu stovi į suoliuką viena koja pasirėmęs - na tokie žavūs momentai, kuriuos norėčiau pasidaboti savo fotikui. Arba anądien vaikų didelis būrys ten fainai stovėjo... Bėda ta, kad aš pro tą stotelę staigiai pravažiuoju ir tos mano matytos akimirkos yra tik akimirkos, kurių nepagausi taip paprastai susiplanavęs. Tai vat ir mąstau, ką čia sugalvojus...
Atsakyti
Mane tai isreiskia tokie va personazai
user posted image

tokie ne taip bet visai dailiai gavos smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 05 gegužės 2010 - 23:39
user posted image

user posted image

vaizdu be jokios egzistencines parkes pasidziaugti. Ektaras. ypatingai megstu desine vinukais susagstyta kadro puse. blyn, kaip man truksta kaimo kokio.. grethen, faina ta antra
Atsakyti
jusu tie pamastymai... nu zmones jus geri.
fotkes abieju praktiskai patiko, tik grethen braizas...vel kaip visada.. smile.gif
Atsakyti
Gaziulka, patiko abi.

Atkeliavo siandien mano naujoji m6 ir noktonas. Primas ispudis - stiklas surinktas labai kokybiskai. Kompaktiskas. Puikiai tinka i pora su m6 svorio ir balanso prasme. Sunku pradzioj suprast, kiek gi tu 40 mm tilps i kadra. Jei pavyks, vakare arba rytoj parodysiu kaip piesia.
Atsakyti
Gražios, Gaziulka.

Man ektaras neprilipo. Keistos spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 05 06, 16:17)
vaizdu be jokios egzistencines parkes pasidziaugti
smagios tikrai smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2010 05 06, 17:00)
fotkes abieju praktiskai patiko, tik grethen braizas...vel kaip visada.. smile.gif
tik.. vel.. blogai? smile.gif as manau gerai tureti ta savo braiza, man amzina parke, kad as jo neturiu, smagu kad kazkas mato
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 05 06, 15:00)

pora daugtaskiu ir pastaba, kuria gali interpretuot kaip nori. nu tavo braizas... nestuke.gif

Puriena, ektaro ir as dar neperkandau. po pirmos juostos ji man visai nepatiko, viskas buvo numelynave negraziai, sunkiai skenavosi. bet va sita jau nieko. dar reikia saulej ja isbandyt ir bus aisku, kokiom salygom ji geriausia.

as smalsiam noktono laukime smile.gif
Atsakyti
Nuskenavau pagaliau juostą. Ką galiu pasakyti. Fokusavimo klaidos neatleistinos, kai diafragma atidaryta. Ypač sunku, kai objektas juda smile.gif Bokeh man asmeniškai labai patinka. Internete rašoma, kad MC versija piešia kontrastingiau, negu SC (pas mane MC). Mano galva, kontrastas nėra didelis net ir sudėtingo apšvietimo sąlygomis. Ryškumo, nors prūdus tvenk, jei diafragmą pridaryt. Pilnai atidarius, piešinys minkštas. Ne muilas, bet minkštas. Vienoj nuotraukoj matosi, kaip gaudo zuikius, jei spinduliai krenta ne tiesiai į objektyvą, o kampu (tą dariau tyčia, kad pažiūrėt, kaip elgsis objektyvas). Reikia blendos.

Vienžo, tikrai galiu rekomenduoti. Ypač žinant objektyvo kainą.

Ir dar. Man, nešiojančiam akinius, norint pamatyt 35mm rėmelį, reikia pasistengt, o 28mm su akiniais iš vis neįmanoma. Todėl 40 mm yra lygiai tiek, kiek matau ieškiklyje. Gal truputį mažiau.

Keletas kadrų čia - http://www.flickr.co...57623891970525/
Meno neiškokit, nes juosta išpyškinta per 10 minučių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 gegužės 2010 - 12:41
silwio, sunku ka pasakyt, kai negali palyginti smile.gif siaip is esmes, man kontrastingi obj patinka (kaip ir rasai, kad ta versija). Is flikerio sunku sprest, bet nemuilina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 10 gegužės 2010 - 09:28
Sveiki,
Praeitą savaitę biskį teko pafotkinti darželyje. Keletą įdėjau čia: http://www.flickr.co...57623907164971/

Čia Kodak portra 800. Patinka ji man pastaruoju metu. Spalvos tokios sodrios.
Atsakyti