Nuskenavau pagaliau juostą. Ką galiu pasakyti. Fokusavimo klaidos neatleistinos, kai diafragma atidaryta. Ypač sunku, kai objektas juda
Bokeh man asmeniškai labai patinka. Internete rašoma, kad MC versija piešia kontrastingiau, negu SC (pas mane MC). Mano galva, kontrastas nėra didelis net ir sudėtingo apšvietimo sąlygomis. Ryškumo, nors prūdus tvenk, jei diafragmą pridaryt. Pilnai atidarius, piešinys minkštas. Ne muilas, bet minkštas. Vienoj nuotraukoj matosi, kaip gaudo zuikius, jei spinduliai krenta ne tiesiai į objektyvą, o kampu (tą dariau tyčia, kad pažiūrėt, kaip elgsis objektyvas). Reikia blendos.
Vienžo, tikrai galiu rekomenduoti. Ypač žinant objektyvo kainą.
Ir dar. Man, nešiojančiam akinius, norint pamatyt 35mm rėmelį, reikia pasistengt, o 28mm su akiniais iš vis neįmanoma. Todėl 40 mm yra lygiai tiek, kiek matau ieškiklyje. Gal truputį mažiau.
Keletas kadrų čia -
http://www.flickr.co...57623891970525/ Meno neiškokit, nes juosta išpyškinta per 10 minučių.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso