Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2010 04 21, 13:23)
ms, galiu paklaust?
kokiu pavidalu tu zmonems nuotraukas atiduodi - ta prasme, tas, kurias i juosta fotkini. ar atiduodi negatyvus spausdinimui ar tik nuskenuotas (ir/jei reikia, koreguotas)? jeigu skenuotas tai mane domintu  koks foto ilgis ir plotis px (pikseliais, jeigu ka biggrin.gif ), kad butu padori kokybe spausidinimui. atsinesk geranoriskai i klausima smile.gif

skenuotas atiduodu. Bet zinok dabar ant smugio neatsakysiu tiksliai apie pikselius. Skenuoju 100 proc skenerio pajegumu, tai spalvotas kadras sveria keliasdesimt megu - o patvarkytas su ps - dar daugiau (zinau, kad perdaug atiduodu, bet mano kompas laisvai dirba su tokiais kiekiais nemirkteldamas, tai nesivarginu mazinti rezoliucijos, nes tik laiko uzima (nors tik kelios sekundes, bet vistiek biggrin.gif ))
Jei lb reikia, tai penktadieni pasakysiu tiksliai skaiciukus, nes tik tada namie busiu blush2.gif

nu ar geronoriskai atsinesiau? smile.gif
Atsakyti
mano kompas tikrai mirkteltu.. skaiciuku nereikia, supratau, kad max.

labai geranoriskai wub.gif
Atsakyti
Gaziulka, išsiryškinau tą svemą. na ką aš galiu pasakyti? Noriu jos dar, gal turi? biggrin.gif jamu, kiek turi arba gali gauti..smile.gif) patiko..smile.gif
Atsakyti
Taigi, berniukai ir mergaites, keliaukit tiesiu taikymu i draudima ir apdrauskit savo technika, kas dar to nepadaret. As ruosiausi, ruosiausi, ruosiausi apdrausti leica, kol taip ir neapdrausta vakar nuleidau ant asfalto. Objektyvas issisuka i 2 dalis (matyt kazkoks fiksatorius luzo viduj), kameros islaikymu nustatymo ratukas sukasi labai sunkiai. Bijau prognozuoti, kas dari gali buti nuluze, nusimuse ir kiek man gali kainuoti remontas doh.gif Bijau, kad remontuoti neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 26, 09:42)
Taigi, berniukai ir mergaites, keliaukit tiesiu taikymu i draudima ir apdrauskit savo technika, kas dar to nepadaret. As ruosiausi, ruosiausi, ruosiausi apdrausti leica, kol taip ir neapdrausta vakar nuleidau ant asfalto. Objektyvas issisuka i 2 dalis (matyt kazkoks fiksatorius luzo viduj), kameros islaikymu nustatymo ratukas sukasi labai sunkiai. Bijau prognozuoti, kas dari gali buti nuluze, nusimuse ir kiek man gali kainuoti remontas  doh.gif Bijau, kad remontuoti neapsimoka.

Suprantu tavo skausmą. Koks fotoaparatas? Aš buvau naują, dvi dienas naudotą veidrodinį Sony su brangiu objektyvu sudaužius. Be dirželio buvo ir išslydo ant akmenų. Skilo, dužo, apsibraižė.. Verkiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 26, 10:42)
Taigi, berniukai ir mergaites, keliaukit tiesiu taikymu i draudima ir apdrauskit savo technika, kas dar to nepadaret. As ruosiausi, ruosiausi, ruosiausi apdrausti leica, kol taip ir neapdrausta vakar nuleidau ant asfalto. Objektyvas issisuka i 2 dalis (matyt kazkoks fiksatorius luzo viduj), kameros islaikymu nustatymo ratukas sukasi labai sunkiai. Bijau prognozuoti, kas dari gali buti nuluze, nusimuse ir kiek man gali kainuoti remontas  doh.gif Bijau, kad remontuoti neapsimoka.

silwio, neliudek. Is pasakojimo supratau, kad objektyvo stiklai nesuduzo, o jie yra brangiausia dalis. Pakeis ta detale, ar pritaikys ir ok wink.gif o del fotiko... kazkada uz akiu uzkliuvo ebayjuje atskiru detaliu rinkiniai (pats virsus, ratuko, perdavimo mechanizmas ir pan), tai nepasirode, kad brangus buvo.
Siaip dekui uz perspejima del draudimo, bet kai pries du metus visa mano fototechnika padare "dingau", tai dabar viskas nufotkinta ir apdrausta smile.gif

O man dar atsitiko idomi nesamone. Ryskinau retro 400s pagal instrukcija sekunde i sekunde - rezultatas - visiskai skaidri juosta biggrin.gif biggrin.gif net juostos galiukas, kuris sviesoj buves ir sviesos paveiktas totaliai.. ir tas skaidrus biggrin.gif
Atsakyti
Ai, bus tu leicu, nors labai gaila.

QUOTE(LiveteVilnius @ 2010 04 26, 08:51)
Suprantu tavo skausmą. Koks fotoaparatas? Aš buvau naują, dvi dienas naudotą veidrodinį Sony su brangiu objektyvu sudaužius. Be dirželio buvo ir išslydo ant akmenų. Skilo, dužo, apsibraižė.. Verkiau  blush2.gif

Leica M6.

QUOTE(_ms_ @ 2010 04 26, 08:55)
silwio, neliudek. Is pasakojimo supratau, kad objektyvo stiklai nesuduzo, o jie yra brangiausia dalis. Pakeis ta detale, ar pritaikys ir ok wink.gif o del fotiko... kazkada uz akiu uzkliuvo ebayjuje atskiru detaliu rinkiniai (pats virsus, ratuko, perdavimo mechanizmas ir pan), tai nepasirode, kad brangus buvo.
Siaip dekui uz perspejima del draudimo, bet kai pries du metus visa mano fototechnika padare "dingau", tai dabar viskas nufotkinta ir apdrausta smile.gif

O man dar atsitiko idomi nesamone. Ryskinau retro 400s pagal instrukcija sekunde i sekunde - rezultatas - visiskai skaidri juosta biggrin.gif biggrin.gif net juostos galiukas, kuris sviesoj buves ir sviesos paveiktas totaliai.. ir tas skaidrus biggrin.gif

ms, kokiu budu draudimas prieme tavo leicu draudima? Juk nera naujos jos. Kaip kaina jie ivertino? Davei pirkimo saskaitas?

Su tom rollei juostom jau kelinta karta girdziu apie problemas. Kas per juosta tokia stebuklinga? Simptomai tokie, kaip kad butu pirmiausia uzfiksuota o po to ryskinta.
Atsakyti
silwio as draudziau visa namu turta, tame tarpe ir fotikus. Jie technika nusifotkino, susirase numeriukus, o verte as pats pasakiau smile.gif

del juostos. galvoju ir as, mintis viena, kad digitaltru klaidingai nurode laikus. Su xtol 1+2 ryskalu ryskinti 17 min. Teoriskai lyginant kazkas panasaus turetu buti is tikruju, bet gavosi kaip gavosi smile.gif
Atsakyti
aš su 400s nei karto jokios bedos neturejau. o tik jom ir fotkinu paskutiniu laiku.
rodinaliu digital tos lenteles nei karto nepamelavo. g.gif

sillwio, liūdesys... man nuo peties jau vos karta nenuslydo hasselis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 balandžio 2010 - 12:13
QUOTE(sillwio @ 2010 04 26, 08:42)

eik Tu sau, užjaučiu sad.gif 4u.gif

QUOTE(_ms_ @ 2010 04 26, 08:55)

hmz, kaip keista.. matai, jos tikrai stebuklingos. Tau blogai ryškinasi, man nesiskenuoja biggrin.gif
aš jas tik su ilfotec'u esu ryškinus, neįprastos siauroms juostoms 15 min., bet daugiau jokių ypatumų nepastebėjau.

Atsakyti
aš su rolei turėjau tą pačią problemą. poroje su x-tol būtent. pupeliuko juostą sugadinau. ilgai roviaus plaukus nuo krutinės....

aparato gaila verysad.gif bet tokiam atvejui namų turto draudimas kažin ar padėtų. nebent pasakyti, kad jis padarė "dingau" su dar keliais draugeliais (teliku, kompu ir pan.). ale gali pakvipti BK straipsniu, jei paaiškėtų.
Atsakyti
Sillwio , jetus uzuojauta ! tikiuosi,kad dar sutvarkoma viskas to ir linkiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 26 balandžio 2010 - 17:35