Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2010 04 14, 21:44)
oj, apie mano  nestuke.gif tikrai ne is sumustiniu reikia spresti, o is to, kad neberyskinciau mirksiukas.gif

dar visokiu minciu del juosteliu turiu. is paskutiniu bandytu Fuji 160NPS, kzk i rankas pakliuvusi, visai patiko. nusipirkau ir tu paciu 160S sian pabandymui. dar mastau apie mazo jautrumo j/b - kas adox bandet, gal galetumet jas apibudinti? dar vienas nustebimas buvo, kai isryskinau tavo, say, kzk duota paprasta Kodak, neatsimenu net kokia, per meeta pries simta metu visiems dalinai - nu ir eilini karta isitikinau, kad ner blogu juosteliu, tik joms netinkancios fotografavimo salygos. puikiausios mane tenkinancios spalvos ir toks net matomas grudelio siurkstumas/apciuopiamumas buvo. dar prisiminiau, kad praeita pavasari labai smagiai isfotkinau viena skaidrine, ir jos nepakrosinau smile.gif , reiktu ir siemet pakartot.

Gaziulka, papasakok, prašau, kaip ryškinai tą Svema 250 juostelę.
Nerandu digitaltruth lentelėse jokių nuorodų, kaip ryškinti. ten minimos tik Svema 64, o ant Tavo duotos parašyta 250 smile.gif pasimečiau..smile.gif
gal bandyt į procentrą nešt, kažin, jie apsiima tokias senienas ryškint? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 04 18, 08:20)
Gaziulka, papasakok, prašau, kaip ryškinai tą Svema 250 juostelę.
Nerandu digitaltruth lentelėse jokių nuorodų, kaip ryškinti. ten minimos tik Svema 64, o ant Tavo duotos parašyta 250 smile.gif pasimečiau..smile.gif
gal bandyt į procentrą nešt, kažin, jie apsiima tokias senienas ryškint? biggrin.gif

neprisimenu, bet bandom mastyt logiskai biggrin.gif

Svema 200 Reporter Rodinal 1+25 200 5 18C
Svema A2-SH Rodinal 1+50 400 20
Svema FN64 Rodinal 1+25 64 6.25
Svema FN64 Rodinal 1+50 64 10.5
Svema FN64 Rodinal 1+50 64-125 11
Svema ZT-8 Rodinal 1+50 100 11

as man rodos laikydavau ja Svema 64, ir primesdavau, kad jos dabartinis jautrumas pagulejus tikriausiai apie 150. tada ryskinciau pagal 5 nuo virsaus eilute, primetus dar pora minuciu, zdz, kokiu 13 min Rodinaly.
virsutine eilute kzk panasaus rodo, jeigu ja laikytumem svema 200, ir skiesti ne 1+25, o 1+50, gautusi apie 10 min. manydama, kad jos jautrumas ne 200, o ko gero, mazesnis, primesciau dar apie pora min (jei eksponavai kaip 250).

zdz - 11-13 min Rodinaly smile.gif
i Procentra tai nenesciau, nenustatys gi ir jie nei tikro jos jautrumo, nei ka geriau uz tave padarys.
Papildyta:
o dabar prasau sillwio, mainais uz tai, kad papasakojau sayonarai biggrin.gif , priminti man, kaip tu su spalvotu juostu skenavimu susitvarkei. trecia diena skenuoju placia Fuji NPZ800, nervai nelaiko, tik papuola i kadra didesne dangaus, lango ar kito baltumo dalis, spalvu balansas pasidaro tragiskas. bandau per juodo ir balto tasko nustatymus kzk rankom nustatinėt, vis tiek schmoll.gif keitei softa, nustatymus softe (kokius) ar dar ka? su kai kuriom juostom sitas dalykas taip bjauriai neislenda, o kai kurios tai ypatingai sunkiai skenuojasi. Epsonas, jeigu ka, pas mane.
Atsakyti
Gaziulka, sprendimas paprastas - ACDSee Pro versija (3.0) leidžia reguliuoti wb jpg failams.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 18, 20:50)
Gaziulka, sprendimas paprastas - ACDSee Pro versija (3.0) leidžia reguliuoti wb jpg failams.

eini i White balance ir renkiesi auto arba custom (ir renkiesi pilka taska)? ar ka nors imantresnio? sitie veiksmai man problemos neissprendzia.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 04 18, 21:58)
eini i White balance ir renkiesi auto arba custom (ir renkiesi pilka taska)? ar ka nors imantresnio? sitie veiksmai man problemos neissprendzia.

Dažniausiai custom, bet kartais tenka paspragsėt aplink, kol rezultatas tenkina. Kartais rankom tenka patempti temperatūrą. Paprasčiau i greičiau, negu reguliuot skanerį ir perskanuot keletą kartų.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 18, 22:27)
Dažniausiai custom, bet kartais tenka paspragsėt aplink, kol rezultatas tenkina. Kartais rankom tenka patempti temperatūrą. Paprasčiau i greičiau, negu reguliuot skanerį ir perskanuot keletą kartų.

as skanuodama paprastai spragsiu, bet taip suprantu, kad ir tokiu, ir tokiu budu is galvos faktiskai nustatineji kokia ta spalva nori matyt. turbut kad greiciau. blogiausia, kad su kai kuriu juostu, atrodo, nieks normaliai neima doh.gif nu tiek to, pritempsiu kaip nors is galvos. aciu uz pagalba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 04 18, 22:37)
as skanuodama paprastai spragsiu, bet taip suprantu, kad ir tokiu, ir tokiu budu is galvos faktiskai nustatineji kokia ta spalva nori matyt. turbut kad greiciau. blogiausia, kad su kai kuriu juostu, atrodo, nieks normaliai neima doh.gif nu tiek to, pritempsiu kaip nors is galvos. aciu uz pagalba  mirksiukas.gif

Deja, geresnio sprendimo (gal teisingiau paprastesnio) man kol kas rasti nepavyko. wb nustatinejimas is akies, zinoma, nera tiksliausias budas, bet toks budas bent jau leidzia visu spalvu spalvine temperatura koreguoti vienodai. Atstatyti balansa "tampant" kiekvienos spalvos kanala photoshope atskirai labai sudetinga.
Is tikruju su negatyvais vargas, nes nematyt, kokios tos spalvos yra negatyve. Skaidre siuo atveju zymiai patogiau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 19, 08:25)
Atstatyti balansa "tampant" kiekvienos spalvos kanala photoshope atskirai labai sudetinga.

bet siaip ir PS yra ta pati wb korekcijos funkcija pg juoda, pilka arba balta taskus.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 04 19, 09:00)
bet siaip ir PS yra ta pati wb korekcijos funkcija pg juoda, pilka arba balta taskus.

Tada as kazko nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 04 19, 09:42)
Tada as kazko nezinau  g.gif

ieini i curves ir ten apatiniam desiniam kampe yra visos 3 (j,b,pilka) pipetes. cs2 versija pas mane.
Atsakyti
Gaziulka, kaip sekėsi padirbėti krikštynose ?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 04 19, 17:30)
Gaziulka, kaip sekėsi padirbėti krikštynose ?

nu gyva biggrin.gif
tavo plataus, zinok, ir neistraukiau. 15 min veiksmo, nespejau ir apsisukti - viska su 50-tuku pavariau. techninis toks labai darbas, pagalvojau. pora tokiu kebliu momentu buvo - ziu, jau keli kadrai juostos liko, o tuoj ant galvos ta vandeni pils, ir mastau - isfotkint ir kita det staigiai, ar bandyt su tais pora kadru taupiai suktis. bet supratingas kunigas pasitaike, luktelėjo. siaip tai nez, isryskinsiu ir paziuresiu - bandziau su 400 juosta, pakankamai sviesi baznycia, bet islaikymai tokie ant (ne)sudrebejimo ribos. dar Pentacona savo emiau, dar su tuo galingu objektyvu entuziastingai... biggrin.gif nu kita karta jau geriau zinociau ka imt, kaip detis ir t.t. ir apskritai, galvoju, kad stresines salygos nera tos, kuriose galiu pasirodyt geriausiai. bet norint galima ismokt. bet vis tiek mano stichija turbut - ramiai sau, pasikalbant, tarp kavos su pyragu, sviesos, momento islaukiant, su ideja ir mintim... nu prabangiai zodziu smile.gif
bet siaip viskas ok, gerai jauciuosi - kol juostu neisryskinau biggrin.gif 4u.gif

o tavo 24-tukas tai inoringas daiktas. nu reikia specialaus apgalvojimo su juo fotkinant, kad graziai butu - nes jau kaip apzioja, tai maza nepasirodo. uztat laisvai Doma vonioj pafotkinau, ir pora savo auto ilgom kojom - keista buvo, kad viskas taip telpa. atvirksciai - stumi stumi koki skudura besivoliojanti is kadro, o jis vis tiek matosi biggrin.gif bet su tokiu kampu jau ir sienos pradeda griuti,ir veidai deformuojasi - nu reikalaujantis suvaldymo toksai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 balandžio 2010 - 18:18