Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

QUOTE(Svajūnė @ 2010 03 26, 15:20)
17 laukelyje rašoma tik MPNPD suma. Jei Jūs turite 3 vaikus, tai 12*100+12*200+12*200 gaunas 6000. Jei vaikus auginate santuokoje ir Jūsų sutuoktinis taikos sau MPNPD dalį, tai tą sumą dalinate pusiau ir kiekvienas į 17 langelį rašote 3000. Jei kuris nors vienas prisitaikot visą už vaikuspriklausantį MPNPD, tai prisitaikantis rašo į 17 langelį- 6000, o kitas- 0.

Ačiū, taip ir įrašau 3000, o vat kaip galėjo būti, kad man taikė NPD 3217, o jis turėjo būti pagal juos tik 1619 doh.gif kas čia tokie durni buvo, kad man dabar reikės susimokėti už tai unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Renadai @ 2010 03 26, 16:35)
Ačiū, taip ir įrašau 3000, o vat kaip galėjo būti, kad man taikė NPD 3217, o jis turėjo būti pagal juos tik 1619  doh.gif kas čia tokie durni buvo, kad man dabar reikės susimokėti už tai unsure.gif  verysad.gif

MNPD 1619 gaunasi pasiskaičiavus pagal formulę: 5640-02*(metinės apmokestinamos pajamos-9600) ?

Tada greičiausiai už kažką per daug pritaikė NPD, arba Jūs gavote papildomų pajamų. ir dabar dėl to teks grąžinti permokėtą dalį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 26, 08:05)
labukas gal kas gali paaiškinti kokią sumą gražins, jei 33 laukelyje:  665Lt o 46 laukelyje :  -576Lt MB 8 mėnesius buvo darbo biržos klientas

jau buvo rasyta, norint zinoti kiek grazins pinigeliu, reikia 33+46, jei teigiama suma, grazins jums, jei neigiama, turite sumoketi pati.

QUOTE(alexxxia @ 2010 03 26, 08:21)
jei jis ten mokes valstybini draudima tai enreikes moket cia LT, tik reikes pateikti dokus, kad jis ten moka daudima.

pries kelis psl buvo kalbeta apie tai, kad jiems dzin,kad tu kitoj saly mokejai draudima doh.gif
ikeliu dar karta ta pasisakyma

as atsakymo irgi neradau. man siandien VMI konsultantai bei teisininkai 2 karus pasake, kad man tik reikia pateikti mano nebuvimo salyje dokumentus ir irodyt, kad turejau sveikatos draudima kitoje salyje, bet paskui ta pati teisininke paskambino ir pasake, kad nesvarbu, kad bvau kitoje salyje, nesvarbu, kad niekuom nesinaudojau savo salyje, nesvarbu, ad sturejau sveiaktos draudima kitoje salyje, bei nesvarbu, kad as vykdziau savanorystes programa-as turiu susimoket uz visus 11 menesiu.

QUOTE(DIDIeuforija @ 2010 03 26, 08:41)
Tai kuris TAS langelis, kuris GALUTINAI parodo deklaracijoje, ar reikia sumoketi, ar grazins??

Nes raso nesamones ir neina suprasti. "Kai 33 laukelyje arba 46 laukelyje gaunama 4 Lt ir didesnė mokėtina suma, ji turi būti sumokėta iki gegužės 1 d."
33 raso 1153
46 raso -354

Tai ka cia man dabar daryti? ar turiu valstybei moketi ar man ismokes. Ar dar koks vikruntasas..

33+46 ir galutine suma smile.gif

QUOTE(Gitacka @ 2010 03 26, 08:43)
va gali pasitikrinti ir pazes kas ir kaip:):
“Elektroniniai valdžios vartai” pasirinkę paslaugą “Valstybinė ligonių kasa”, galite sužinoti kokie Jūsų draustumo duomenys yra įtraukti į privalomojo sveikatos draudimo informacinę sistemą.

o as niekur nerandu tokio "Ligoniu kasa"

sakykit dabar jus man, o kur man kreiptis,kad kitais metais nereiketu moketi i men po 72lt, jei as busiu uzsienyje?

QUOTE(Ingiuxe @ 2010 03 26, 09:40)
nemanot kad zmones sukils del tokiu nesamoniu? gi nesidaro taip... pvz jei esi bedarbis ir nestovi  birzoj uz draudima turi susimoket apie 800lt, gi nieks nezinojo kad taip bus, absurdas. o pvz uz mokslus negali deklaruot tavo giminaitis? pvz mano tecio brolis? nes mama nedirba, tai nei as nei mama deklaruot negali...

absurdu absurdas doh.gif

QUOTE(ger @ 2010 03 26, 11:05)
Siais metais noriu pabandyti pati,deklaruoti,bet iskilo klausimu,pasemus kompiuteri issimoketinai nuo 2007 metu pernai baigiau issimoketi,ir dabar noreciau uz praeitus susigrazinti,tik beda nezinau kaip.Nes kur yra pateikta pazyma tai raso neperkelta o is darbovieciu perkelta.Ka tai reiskia.

jei raso neperkelta, tai vadinasi turi savo deklaracijoj ikelti prieda L ir jame irasyti suma uz kompiuteri, kompanija, kuriai mokejai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TiTiJu: 26 kovo 2010 - 15:51
QUOTE(TiTiJu @ 2010 03 26, 15:47)
jau buvo rasyta, norint zinoti kiek grazins pinigeliu, reikia 33+46, jei teigiama suma, grazins jums, jei neigiama, turite sumoketi pati.
pries kelis psl buvo kalbeta apie tai, kad jiems dzin,kad tu kitoj saly mokejai draudima  doh.gif 
ikeliu dar karta ta pasisakyma

as atsakymo irgi neradau. man siandien VMI konsultantai bei teisininkai 2 karus pasake, kad man tik reikia pateikti mano nebuvimo salyje dokumentus ir irodyt, kad turejau sveikatos draudima kitoje salyje, bet paskui ta pati teisininke paskambino ir pasake, kad nesvarbu, kad bvau kitoje salyje, nesvarbu, kad niekuom nesinaudojau savo salyje, nesvarbu, ad sturejau sveiaktos draudima kitoje salyje, bei nesvarbu, kad as vykdziau savanorystes programa-as turiu susimoket uz visus 11 menesiu.

taip, cia mano situacija, nes as mokejau privatu sveikatos draudima, o jei tavo vyras moka ten valstybini tai nebus problemu.
man viskas prasilenkia su logika-as buvau ne ES salyje, buvau pagal ES programa, kaip as galejau moket ten valstybini draudima, jei as nedirbau, o savanoriavau, o kitas dalykas, kam as turejau moket cia PSD, jei manes cia net nebuvo. ir niekaip nesugebu paaiskint, bet susirinksiu visus dokumentus, net i EK parasysiu ir pateiksiu juos, lai jie svarsto.

jei busi uzsienyje, tai turi deklaruot isvykima is cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxxia: 26 kovo 2010 - 16:23
QUOTE(Svajūnė @ 2010 03 26, 16:41)
MNPD 1619 gaunasi pasiskaičiavus pagal formulę: 5640-02*(metinės apmokestinamos pajamos-9600) ?

Tada greičiausiai už kažką per daug pritaikė NPD, arba Jūs gavote papildomų pajamų. ir dabar dėl to teks grąžinti permokėtą dalį.  g.gif

Arba dar alga svyravo virš 3150 arba mažiau . Tada susidaro skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Gitacka @ 2010 03 26, 15:01)
formule yra pagal kuria galima pasiskaiciuoti:) as tai jums nepasakysiu:) bet jei 6 menesius nedirbot gal nelabai ir yra ka grazint, paprastai buna jei per metus kokius pora men nedirbai tuomet paprastai grazina, (cia tik mano pamastymai:)

tikrai turetu buti, ka grazinti. as nedirbus 11 menesiu-man grazina 470 litu, tik tiek, kad PSD man priskaiciavo 792. gerai, kad birzoj stovejus pora menesiu, dar nusiminuos siek tiek.

ar teisingai supratau, kad jei spali as birzoj stovejus 6 dienas, tai vis tiek skaitos, kad PSD sumoketas?

vis dar turiu vilciu ka nors itikint, tik nezinau ka, kad is manes neteisingai skaiciuoja pinigus.
Atsakyti
alexxxia, o Jūs išvykdama iš LT deklaravote išvykimą? Nes kaip suprantu Jūsų nebuvo LT daugiau nei 6 mėnesius? (Jei deklaravote, tai manau būtų galima "užsikabinti" už to fakto g.gif )
Atsakyti
Jeigu PRIIMTA AKTUALI zalios spalvos, tai reiskia, kad nuo balandzio 12 dienos galiu jau laukti pinigeliu?
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2010 03 26, 16:24)
alexxxia, o Jūs išvykdama iš LT deklaravote išvykimą? Nes kaip suprantu Jūsų nebuvo LT daugiau nei 6 mėnesius? (Jei deklaravote, tai manau būtų galima "užsikabinti" už to fakto  g.gif )

ne, nedeklaravau, nes as po 7 menesiu ketinau gristi, as vaziavau tik pagal ES programa i ne ES sali ir ne dirbti, o savanoriaut. ES man ispirko placios paskirties AXA draudima, bet jis, kadangi is privacios kompanijos, o ne bvalstybinis, tai negalioja. as jau nezinau, ka daryt ir kaip.

beje, sita fakta bandziau vakar ikisti VMI teisininkams, tai jie pasake, kadangi as esu 1 menesi cia pradirbus, tai uztat jie man ir skaiciuoja, tad tas faktas, kad nebuvau nuolatine LT gyventoja daugiau nei 6 men nesuveike, nes as cia buvau dirbus 1 men. jei aks nors ka nors supranta, man prasau paaiskint doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxxia: 26 kovo 2010 - 16:31
QUOTE(nykstuke 7 @ 2010 03 26, 12:29)
Ar dar yra kam rodo,kad duomenys treciuju asmenu nepateikti? Mistika kazkokia g.gif

Tai jau tikrai mistika, mano vyriokui dar tokia situacija:) graudu jau darosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxxia @ 2010 03 26, 17:28)
ne, nedeklaravau, nes as po 7 menesiu ketinau gristi, as vaziavau tik pagal ES programa i ne ES sali ir ne dirbti, o savanoriaut. ES man ispirko placios paskirties AXA draudima, bet jis, kadangi is privacios kompanijos, o ne bvalstybinis, tai negalioja. as jau nezinau, ka daryt ir kaip.

Tai formaliai Jūs gyvenote Lietuvoje tą laikotarpį, o pagal įstatymą visi nuolat Lietuvoje gyvenantys asmenys turi mokėti PSD (jei jų nedraudžia valstybė). Ir daugumos lietuvių nedeklaravusių išvykimo greičiausiai lauks toks siurprizas doh.gif
Atsakyti
O kur dabar persikelusi VMI? (cia Vilniuje)
Atsakyti