Kažkas klausė dėl 33 ir 46 laukelių:
tai 33 laukelyje parodoma kiek grąžinama GPM (pajamų mokesčio, turi būti su pliuso ženklu - VMI jums grąžina, jei su minusu - teks patiems grąžinti).
46 laukelyje parodoma sveikatos draudimo mokesčio suma - jei nulis, viskas tvarkoje, jei su minuso ženklu - reikės grąžinti patiems. Mamos, kurios esate vaiko priežiūros atostogose - pažiūrėkite, ar priedose apie pajamos yra prie Sodros sumokėtos įmokos dar nurodytas sveikatos draudimo mokestis, nes jei nebus nurodytas, tai gaunasi ėš laukelyje neigiama suma (su minusu).
QUOTE(selen @ 2010 03 24, 13:48)
O tai ką sakyti man - reikia grąžinti 720Lt
, nes buvo dirbta ir sumokėta už mokslus
Apiplėšimas daugio nieko

Neitiketina

Bet ar tikrai taip gali būti? Iš kur tokia nežmoniška suma?

Papildyta:
anastra,
Gal padėsite man su mano klausimu? Į VMI nepsisiskambinu, visi konsultantai užimti. Matyt visi supuolė su savo klausimais ir priekaištais...
QUOTE(vestinuka @ 2010 03 24, 13:27)
Gal galit ir man padeti
Na pas mane deklaracijoj nera jokiu sauktu ir atrodytu viskas gerai,bet kaip ir daugelis cia esu mamyciu atostogose tad noriu pasitikslinti ar nera klaidu.PVZ.raso uz sausy P4 805.5 P5 43,o as pinigeliu gavau 748.O geguze raso P4 947,65 P5 142 ,gavau 851.64.Sia suma gavau net 5 men bet jau kitiems paskaiciuota P5 43,64,69 t.t ar taip turi buti???

Gal kas galit padeti

tai jeigu kur pazymos-duomenu nera ir kur preliminarios deklaracijos nieko nera,tai dar reikia laukti ar jau cia aisku,kad nieko nesusigrazinsim, o kaip dabar yra su kompiuteriu jei jis pirktas 2008 metu pabaigoj ir moketos palukanos visus praeitus metus, sugris kazkas ar gausis didelis sss.....
QUOTE(Gisana @ 2010 03 24, 13:34)
Ir beje, kokia čia http://www.tax.lt/calculator.php (puslapio apačioje) skaičiuoklė??? Pagal ją suma visai kitokia gaunasi.
Help
Help

čia yra 2008 metų pajamų skaičiuoklė
QUOTE(katiniuks @ 2010 03 24, 13:45)
atsidaryk pažymą ir ten pažiūrėk, greičiausiai deklaracija iki galo neužpildyta.Pas vyrą irgi buvo tuščia, tai aš iš pažymos pati užpildžiau.
t
tai -spaudžiu prelim. -o ten pažyma ,su 9 puslapiais,iš kuriu visur 0,tik vienam pulapi,viso 6669 ir išskaičiuota viso 360 .visos žinios ,vardas,pavarde-tai varda ir pavarde pati sugebeciau užpildyti

Sveikos,
noru paklausti, ar galima perpus dalinti sumą, kurią aš sumokėjau už mokslą, už vieną semestrą vyrui įrašyt į deklariciją, o už kitą - sau, nors pažymoj nurodyta viena bendra suma ?
Ir dar kaip supratau, reikia pasirinkti, už kurį bustą susigrąžint už mokėtas palūkanas, nes pas mus dvi būsto paskolos
Būsiu dėkinga atsakiusioms
noru paklausti, ar galima perpus dalinti sumą, kurią aš sumokėjau už mokslą, už vieną semestrą vyrui įrašyt į deklariciją, o už kitą - sau, nors pažymoj nurodyta viena bendra suma ?

QUOTE(amaliute @ 2010 03 24, 13:11)
tai jeigu kur pazymos-duomenu nera ir kur preliminarios deklaracijos nieko nera,tai dar reikia laukti ar jau cia aisku,kad nieko nesusigrazinsim, o kaip dabar yra su kompiuteriu jei jis pirktas 2008 metu pabaigoj ir moketos palukanos visus praeitus metus, sugris kazkas ar gausis didelis sss.....
Reikia laukti,nes pas mane tas pats-nera duomenu.
QUOTE(Juritute @ 2010 03 24, 12:16)
Nežinau, ligonių kasos turėtų plačiau pakomentuot.
QUOTE(Maja Di @ 2010 03 24, 12:17)
GPm tarifo sumažėjimas yra viena iš priežasčių. Kita yra NPD taikymo tvarkos pasikeitimas. O trečia priežastis - blogai užpildyta deklaracija
QUOTE(Gisana @ 2010 03 24, 12:34)
Aš irgi turbūt kažko nesuprantu.
Radau preliminarią deklaraciją. Atsidarau - reikia grąžinti 114 litų
iš kur jie? Visus metus dirbau.
Iš esmės tai turėtų man sugrąžinti, nes mokėjau už mokslą. Tačiau priedas apie išlaidas nepridėtas. Tai reik pridėti pačiai?
Ir beje, kokia čia http://www.tax.lt/calculator.php (puslapio apačioje) skaičiuoklė??? Pagal ją suma visai kitokia gaunasi.
Help
Radau preliminarią deklaraciją. Atsidarau - reikia grąžinti 114 litų

Iš esmės tai turėtų man sugrąžinti, nes mokėjau už mokslą. Tačiau priedas apie išlaidas nepridėtas. Tai reik pridėti pačiai?
Help

Skaičiuoklė yra naudojama 2008 ir ankstesnių metų skaičiavimams.
Greičiausiai savo deklaracijoje kažką blogai užpildėt.
QUOTE(selen @ 2010 03 24, 12:48)
O tai ką sakyti man - reikia grąžinti 720Lt
, nes buvo dirbta ir sumokėta už mokslus
Apiplėšimas daugio nieko

Na, nereikia iškart šaudyt

QUOTE(anastra @ 2010 03 24, 12:52)
Mamos, kurios esate vaiko priežiūros atostogose - pažiūrėkite, ar priedose apie pajamos yra prie Sodros sumokėtos įmokos dar nurodytas sveikatos draudimo mokestis, nes jei nebus nurodytas, tai gaunasi ėš laukelyje neigiama suma (su minusu).
Naujoj deklaracijos versijoj nereikia nurodyti PSD įmokų.
QUOTE(laimabuz @ 2010 03 24, 13:23)
tai -spaudžiu prelim. -o ten pažyma ,su 9 puslapiais,iš kuriu visur 0,tik vienam pulapi,viso 6669 ir išskaičiuota viso 360 .visos žinios ,vardas,pavarde-ta pati žinau 

Reikia atsisiųsti deklaraciją ir pabaigti ją pildyt
Auges,
Bet man buvo pateikta deklaracija su jau užpildytais duomenimis. Man nieko pildyti nereikėjo. Ir buvo paskaičiuoti tie -114 litų.
Pridėjau priedą apie išlaidas (mokėjau už mokslus). Gavosi +102 Lt. Žiūrėsim, ar praeis...
Bet man buvo pateikta deklaracija su jau užpildytais duomenimis. Man nieko pildyti nereikėjo. Ir buvo paskaičiuoti tie -114 litų.
Pridėjau priedą apie išlaidas (mokėjau už mokslus). Gavosi +102 Lt. Žiūrėsim, ar praeis...
as irgi zadu siemet pati bandyti uzsipildyti,nors pas mane el.banke raso,kad dar nera duomenu,ar cia kazkas ne taip? ir sakykit,kad jau gave,ar ten lapai uzpildyti buna,na del vaiko pvz,mokslu,darbo ir kt. ar reik paciam suvesti,bet kaip zinoti uz ka man grazina tuos pinigus ir kaip ten pildyti tas lenteles,juk jei nezinosi uz ka reik paciam uzsipildyti,tai ir nuplauks tie pinigai,o informacijos kiek kam uz ka priklauso labai pasigendu ar nemoku ieskoti? Aciu visiems uz atsakyma