o taigi siaip turejo darbe jau pritaikyt uz vaikus? ar pas jus netaike prasymo neraset?
QUOTE(Gitacka @ 2010 03 26, 09:40)
o taigi siaip turejo darbe jau pritaikyt uz vaikus? ar pas jus netaike prasymo neraset?
Aš gaunu iš sodros, nė aš nė vyras jokiųi prašymų nerašėm, ir preliminarioj deklaracijoj 17 langely yra pas mane ir pas jį po 1800
Gal galit kas paaiskinti (visus metus dirba, be nemokamu atostogu, nedarbingumo lapeliu, be jokiu petrauku, tik su normaliom atostogom, toje pat darbovieteje).
37 laukelyje raso 72lt, 39,40,41,42 laukeliuose 0, 40A tuscia, 40B laukelyje 72, tada 44 ir 45 laukeliuose 72lt, ir paskui 46 lauklyje -72lt
Tai cia reiskia kad tiek sumoketi? Bet tai nesuprantu kodel, jei dirbta visalaika, tai juk socialiai draustas zmogus buvo be pertrauku
37 laukelyje raso 72lt, 39,40,41,42 laukeliuose 0, 40A tuscia, 40B laukelyje 72, tada 44 ir 45 laukeliuose 72lt, ir paskui 46 lauklyje -72lt
Tai cia reiskia kad tiek sumoketi? Bet tai nesuprantu kodel, jei dirbta visalaika, tai juk socialiai draustas zmogus buvo be pertrauku

QUOTE(Svajūnė @ 2010 03 26, 08:41)
Štai Jums ir atsakymas, kodėl gautos išmokos pagal banko duomenis sutampa su VMI duomenimis. Jokios klaidos nėra ir galite nelaukti jokių taisymų.

abejoju, ar tikrai nėra klaidos, jei nesutampa metinės pajamos vmi ir sodros duomenimis, o be to, kaip gali nei iš šio nei iš to metų viduryje sumažėjus išmokai, kitą mėn vėl padidėt, kaip kad vmi deklaracijoje matosi...
QUOTE(Ingaja @ 2010 03 26, 09:14)
33 langely, manau galima susigrazint mamai, bet turetu tavo asmens koda irasyt deklaracijoj 

mano žiniomis, sutuoktinio ar tėvų vardu susigražinti gali, jei pati esi bedarbė
QUOTE(Avis @ 2010 03 25, 22:51)
Galbūt tikrai įmanoma mėginti kreiptis kažkur, rašyt kolektyvinį kokį popiergalį, lyst į žmogaus teises ir pan.? Aš visom keturiom esu už tai, kad šitą nesąmonę išgyvendint, bet aišku, kuo daugiau žmonių padėtų, tuo didesnė tikimybė kažką pakeist.
Ai, net peticiją sukurpiau, jau buvau įmetus čia vienąkart
Pasirašykit, jei turit noro
http://www.peticijos.lt/visos/3265
Ai, net peticiją sukurpiau, jau buvau įmetus čia vienąkart

http://www.peticijos.lt/visos/3265
as jau irgi uzsukau sita reikala, dirbu ten, kur truputi kazka galiu daugiau susizinot, tai kam as jau nepaskambinau, aisku, net musu istaigos fiansininke nezinojo tokio istatymo, o istaiga tai viena pagrindiniu LT

QUOTE(ewile @ 2010 03 26, 08:43)
tai kad jus kazka ne taip supratot, 72 lt reikia moketi jeigu nesi apdaraustas PSD, Tai yra jeigu nedirbai, nestovejjai darbo birzoj ir t.t
O jei vieną mėnesį darbo biržoje stovėta tris dienas, ar tas mėnesi skaitosi draustas?

labukas gal kas gali paaiškinti kokią sumą gražins, jei 33 laukelyje: 665Lt o 46 laukelyje : -576Lt MB 8 mėnesius buvo darbo biržos klientas
QUOTE(Niktė @ 2010 03 26, 11:45)
Aš gaunu iš sodros, nė aš nė vyras jokiųi prašymų nerašėm, ir preliminarioj deklaracijoj 17 langely yra pas mane ir pas jį po 1800
Jums reiketu issiaiskinti ar tikrai vyrui drabovieteje, nebuvo taikomas papildomas npd uz vaikus nes pagal isaiskinima tai yra taip:
Gyventojui, kuris darbdaviui 2008 m. ar ankstesniais metais buvo pateikęs prašymą taikyti NPD
(pagrindinį ar individualų), auginantis vaikus ir papildomą NPD, nebūtina teikti naujo prašymo.
Šie dydžiai darboviet÷je gali būti taikomi anksčiau pateiktų prašymų pagrindu.
jei jam nebuvo taikomas papildomas npd, tada manau galite jus susigrazinti, nors kazkaip nelabai realu, nes kiek zinau drabovietej paprastai taiko pnpd uz vaikus... o siaip jei vyrui jau pritaikytas, o jums neuztenka pajamu susigrazinti visa suma, tuomet kokius mokslus galite deklaruoti vyro vardu.
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 26, 10:05)
labukas gal kas gali paaiškinti kokią sumą gražins, jei 33 laukelyje: 665Lt o 46 laukelyje : -576Lt MB 8 mėnesius buvo darbo biržos klientas
Vadinasi darbo birza VMI nepateikusi duomenų, reikia į 35A rašyti vietoje 8 nulį ir grąžins jam 665

o kaip dabar bus, jei mano vyras išvyksta į užsienį dirbti legaliai, tai jam nesant Lietuvoje Lietuvėlė skaičiuos jam kas mėn po 72 Lt?
Ar man išėjus į darbą, kai vaikui sueis 2 m., vyras gali kreiptis į ligonių kasas dėl soc draudimo? Na kad kitąmet nereikėtu tų absurdiškų 72lt/mėn mokėt
Ar man išėjus į darbą, kai vaikui sueis 2 m., vyras gali kreiptis į ligonių kasas dėl soc draudimo? Na kad kitąmet nereikėtu tų absurdiškų 72lt/mėn mokėt
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 26, 12:05)
jei stovejo darbo birzoj tai pataisykit nedirbtu menesiu skaiciu i 0 jei visus menesius buvo socialiai draustas tuomet 46 turi pasitaisyt.
QUOTE(angeliukė9 @ 2010 03 26, 10:05)
o 4 men dirbo? jei taip 35a rasykit 0, jei nedirbo ir nebuvo draustas sveik draudimu tada 4.