Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

kiek laiko reikia laukti kol priims ar atmes?pas mane raso statuse kad priimtao pateikimo rezultate kad pateikta. pridaviau vakar apie 13val.
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2010 03 25, 14:23)
Va va, dabar toj pačioj situacijoj, pusmetį nedirbau, ir už dabar už NEgautas soc. garantijas turiu kažkodėl susimokėti.... Taip vakar persiutau, kad net peticiją sukūriau, kas netingit, pasirašykit  blush2.gif

http://www.peticijos.lt/visos/3265

Suprantu, peticija - mažai ką reiškiantis dalykas, bet manau, reikia ir rimčiau šiuo reikalu užsiimti, nes tikrai nesuvokiama, už ką dabar reikia mokėti žmonėms tuos pinigus. Tikrai mastau apie kolektyvinį ieškinį.

pasirašiau
Kaip čia taip atsitiko, kad apie tą mokestį žmonės sužinojo tik dabar? Kažkoks absurdas doh.gif Mano vyras nedirbo ištisus metus ir nebuvo registruotas darbo biržoje, bet kai jam prireikė apsilankyti poliklinikoje, jam reikėjo susimokėti už vizitaciją. Tai už ką tie dar papildomi 72 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurajura @ 2010 03 25, 18:59)
Nu ziuriu cia siemet VMI pasistenge. beveik visiems turintiems viena vaika vietoj 600 po 1800 surase.
Manau, kad reikia patiems istaisyt.

ačiū, teks taisyti smile.gif
Atsakyti
beja va kar radau apie psd, visgi jei moki, tai po to nereikia poliklinikoje moket. sitas imokas gauna ligoniu kasos ir pazymi duomenu bazeje, atejus i poliklinika, rodo, kad draustas.

"savarankiškai mokančiųjų PSD įmokas privalomasis sveikatos draudimas įsigalioja po 3 mėnesių, t. y. kai tris mėnesius iš eilės už juos buvo mokamos arba jie patys mokėjo privalomojo sveikatos draudimo įmokas, arba nuo tos dienos, kai šie asmenys sumoka 3 minimaliųjų mėnesinių algų dydžio įmoką. 3 minimaliųjų mėnesinių algų dydžio sumokėjimas neatleidžia nuo prievolės mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas."
Atsakyti
jei aš turiu sumokėt jiem privalomą sveikatos draudimą, vadinas, jis man turėjo galiot, kai nedirbau? smile.gif Tačiau tada kaip tik labai daug teko lankytis poliklinikose, ir, žinoma, kadangi buvau be soc. draudimo, viską mokėjau sąžiningai į kasą, už kiekvieną paslaugą. Privalomas sveikatos draudimas kaip ir užgarantuoja galimybę kreiptis nemokamai į gydymo įstaigas. Tokios paslaugos aš negavau - tad už ką dabar turiu mokėti? smile.gif Negi už tai, ko man nesuteikė?
QUOTE(Auges @ 2010 03 25, 07:50)

PSD jūs turėjote mokėti kas mėnesį po 72 Lt, tada būtumėte galėję naudotis sveikatos gydymo paslaugomis nemokamai.

OK. Tada kodėl mokant poliklinikoj į kasą nieks nepasakė g.gif mes eiliniai tai tikrai negalime žinoti visų įstatymų, bet b...os ten dirbančios, tai turėjo žinoti ir pasakyti:"ponia Jūs privalote susimokėti sveikatos draudimą 72 lt per mėnesį, nes bet kokiu atveju turėsit sumokėt" kodėl niekas net kriukt nepadarė g.gif vadinasi reiks teistis su poliklinikom blush2.gif
Man dabar toks vaizdelis, kad ko ne slaptas tas įstatymas buvo blush2.gif
Atsakyti
ar reikia deklaruoti bedarbio pasalpa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2010 03 25, 20:26)
ar reikia deklaruoti bedarbio pasalpa?  ax.gif

kažkuri forumietė minėjo, kad bedarbio pašalpa neapmokestinama, tai bedarbio pašalpos į deklaraciją nereikia rašyt
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2010 03 25, 21:24)
OK. Tada kodėl mokant poliklinikoj į kasą nieks nepasakė g.gif mes eiliniai tai tikrai negalime žinoti visų įstatymų, bet b...os ten dirbančios, tai turėjo žinoti ir pasakyti:"ponia Jūs privalote susimokėti sveikatos draudimą 72 lt per mėnesį, nes bet kokiu atveju turėsit sumokėt" kodėl niekas net kriukt nepadarė g.gif vadinasi reiks teistis su poliklinikom blush2.gif
Man dabar toks vaizdelis, kad ko ne slaptas tas įstatymas buvo blush2.gif

jeigu nepasakė, tai nereiškia, kad žinojo apie šitą mokestį.
manai eilinės darbuotojos į įstatymus gilinasi?
kas joms pasakoma, tą daro.

aš pvz dirbdama kazino kasoj visus metus klaidinau klientus, kaip apmokestinami laimėjimai.
nes mum vadovai vienaip aiškino, o pasirodo jie klydo.

o dėl mokesčio slaptumo.. vartytume kasdien "valstybės žinias" ir jokių staigmenų nebūtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo foolmeto: 25 kovo 2010 - 20:40
QUOTE(Cleo_27 @ 2010 03 25, 10:15)

paaiskinkit man dar karta....

iki birzelio dirbau LT, kita laika esu UK, cia dirbu. Dabar ziuriu deklaracija, ir ka gi... raso 46langelyje, kad as skolinga valstybei... skaiciau forume, bet matyt per daug informacijos apie viska, bet atsakymo neradau doh.gif
Atsakyti
Gal dar kuri galit pakomentuoti blush2.gif - kažkurioj temoj lyg mačiau apie tai raštyta buvo,bet neįsigilinau, o dabar neberandu blush2.gif
Jei žmogus buvo nemokamose atostogose pilną mėn ir nebuvo registruotas darbo biržoje tai liko skolingas VMI 72 lt, o sakykit, kaip būtų , jei tas pats žmogus būtų išėjęs nemokamų atostogų 2 kartus po 2 savaites su pertraukom? Irgi tas pats - skola?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Breira: 25 kovo 2010 - 21:13
pildau vyrui deklaracija, jam nedamoketas GPM minusuojasi is grazinamu pinigu uz kredino palukanas, bet 46 laukelis PSDI vis tiek like -2. ar tai reiskia kad tuos 2 litus kazkur pervedineti reikia atskirai ? kaip padaryti ka djie minusuotusi is grazinamu pinigu ? g.gif

sorry jei jau buvo apie tai sneketa, tieisog kazkodel neveikia man supermamoj paieska blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TiTiJu @ 2010 03 25, 18:56)
paaiskinkit man dar karta....

iki birzelio dirbau LT, kita laika esu UK, cia dirbu. Dabar ziuriu deklaracija, ir ka gi... raso 46langelyje, kad as skolinga valstybei... skaiciau forume, bet matyt per daug informacijos apie viska, bet atsakymo neradau  doh.gif

dar prie savo klausimo pridesiu toki klausima: noriu sugrazinti kazkiek brolio pinigu moketu uz mokslus, pridejau prieda L, pazymejau pirmame puslapyje, kad toki prieda pridejau, sutvarkiau ta prieda, paspaudziu sauktuka, o man vis tiek tas minusas su ta pacia suma. g.gif ir dar. man visad liepia tikrintis P5 langeli, lyg tai kazkur maciau apie ji kalbeta buvo, eisiu gal paieskoti,kad nepyktume, kad daug klausimeju verysad.gif
Atsakyti