QUOTE(Ziuikiene @ 2010 03 25, 17:55)
Sveikos, panasus klausimas ir man aktualus, dabar ziuriu vyro deklaracija ir irgi grazu skaiciu pamaciau, beveik 600lt uz PSD turim susimoketi. Vyras Lietuvoje dirbo praeitu metu sausi- balandi, o nuo balandzio dirbo anglijoje, ten ir mokescius mokejosi. Tai ka tokiu atveju dabar su ta deklaracija daryt?
jei ten dirbes legaliai ir ten mokejes PSD, tai reikes pristatyt dokus is ten, jei as gerai supratau teisininkus VMI.
as kartoju savo klausima, nes tikrai reikia pagalbos:
nu, o as gavau siurpriza, -792 lt. Nors net negyvenau LT ir darbiniu santykiu cia netureta, isskyrus 2009 sausi. pasirodo, mano sveiaktos draudimas kitoje salyje turetas buvo is privacios kompanijos, o ne valstybinis, tai dabar turiu susimoket valstybei. gal galetu man kazkas paaiskinti sia situacija.
dirbau tik sausi, valstybes tarnyba. isvaziavau nuo vasario iki rugsejo savanoriaut, neturejau jokiu pajamu, man ES buvo ispirkus privatu sveikatos draudima. grizau rugsejo viduryje. nuo spalio pabaigos buvau birzoj. kaip man aiskina, kadangi neturejau kitoje salyje valstybinio draudimo as ji privalau susimoket LT. ir kaip sake VMI teisininkai, visi tokie emigrave, bet neturintis valstybinio draudimo tures susimoket. gal galetumet man kas aiskiau pakomentuot si varianta.
sveiki,
jei pas mane 17 laukelyje yra parašyta 1800, tačiau 2009m. mes turėjom tik vieną vaiką, ar ne per didelė suma nurodyta yra (čia pagal pleriminarią deklaraciją), aš jos netaisiu ir išsiunčiau su tokiais duomenimi kokie nurodyti buvo, o dabar susimąsčiau, kad kažkas čia ne taip?
jei pas mane 17 laukelyje yra parašyta 1800, tačiau 2009m. mes turėjom tik vieną vaiką, ar ne per didelė suma nurodyta yra (čia pagal pleriminarią deklaraciją), aš jos netaisiu ir išsiunčiau su tokiais duomenimi kokie nurodyti buvo, o dabar susimąsčiau, kad kažkas čia ne taip?

mergaites jei PD 46 langeli irasyta suma 34lt ja reiks mums moket ar ne?nes galva jau visai susisuko

QUOTE(digi @ 2010 03 25, 19:39)
sveiki,

Nu ziuriu cia siemet VMI pasistenge. beveik visiems turintiems viena vaika vietoj 600 po 1800 surase.
Manau, kad reikia patiems istaisyt.
Noreciau paklausti ar reikia deklaruoti pajamas kurias uzdirbau uzsienyje perkant buta ? Planuoju pirkti buta ~250000lt, ir sitie pinigai uzdirbti ne lietuvoje. Sakykim puse ar net maziau ju uzdirbti juodai-nemokant ten mokesciu.
Taigi ar man reiks parodyt kokius dokumentus is kur tos pajamos gautos?
Aciu uz informacija.
Taigi ar man reiks parodyt kokius dokumentus is kur tos pajamos gautos?
Aciu uz informacija.
QUOTE(MaZe @ 2010 03 25, 18:41)
mergaites jei PD 46 langeli irasyta suma 34lt ja reiks mums moket ar ne?nes galva jau visai susisuko 

jei be minuso, tai jums sumokes.
taip, VMI matyt su vyriausybes galvos isakymais varo tokia nesamone siais metais, kad baisu. mano kolegei nutiko tokia situacija, ji ture sumoket 1000 litu vien tik todel, kad be pagrindinio darbo, kur mokejo visu mokescius, tame tarpe ir PSD, ji isigyjo verslo liudijima, tai jos mokesciai kazkur stebiklingai dingo ir ji tures valstybei grazinti 1000 litu.
33 laukelija -1 46 laukeli -400!!??
tai tiek sumoket reiks ,kad per 2 menesius 2000 gavau i rankas??
tai tiek sumoket reiks ,kad per 2 menesius 2000 gavau i rankas??
[quote=alexxxia,2010 03 25, 20:04]
aciu labai
aciu labai

QUOTE(Denisa @ 2010 03 25, 14:37)
čia apie kompiuterius. Aš pirkau 2008 gruodžio mėnesį. Bet pirmą įmoką sumokėjau 2009, tai ar už tuos 2009 grazins ar ne?
QUOTE(alexxxia @ 2010 03 25, 20:04)
taip, VMI matyt su vyriausybes galvos isakymais varo tokia nesamone siais metais, kad baisu. mano kolegei nutiko tokia situacija, ji ture sumoket 1000 litu vien tik todel, kad be pagrindinio darbo, kur mokejo visu mokescius, tame tarpe ir PSD, ji isigyjo verslo liudijima, tai jos mokesciai kazkur stebiklingai dingo ir ji tures valstybei grazinti 1000 litu.
Mokesciai niekur nedingo. tik turint verslo liudijima dar reikia po 72 Lt per men moketi sveikatos draudimo imoka. tai uz metus ir gaunasi 864Lt.
Man irgi nepatinka tokie istatymai. Juk sveikatos draudimo imokas mes sumokam pagrindiniam darbe dirbdami pagal darbo sutarti, o cia dar papildomai susimoket turi, lyg nedraustas butum.

del to kad papildomai turi moket PSD jei jeu esi apdraustas, turetu greitu metu pakeist istatyma, liks tik tiem kurie nedrausti.