iš čia: http://www.buhalteri...p;new_id=292546
Pagal deklaracijoje įrašytus duomenis apskaičiuota grąžintina arba mokėtina pajamų mokesčio suma įrašoma deklaracijos 33 laukelyje, o grąžintina arba mokėtina privalomojo sveikatos draudimo įmokų suma 46 laukelyje.
Pagal Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo (Žin., 2004, Nr. 63-2243) 87 straipsnį mokesčių mokėtojo permokėtos mokesčių sumos centrinio mokesčio administratoriaus nustatyta tvarka yra įskaitomos mokesčių mokėtojo mokestinei nepriemokai padengti.
Ar tai reiškia, kad jeigu, tarkim, 33 laukelyje +100, o 46 -50, tai minusas padengiamas ir grąžinama 50? Paaiškinkit, prašau. Ar reikia sulaukti to 100, o vėliau (iki gegužės) pačiam sumokėti 50?
sauktuku nemete,tai ir as jau issiunciau.o db man pasakykit,jei bus blogai kazkas suvesta,tai jie parasys,kad pataisyti?

QUOTE(Tacė @ 2010 03 25, 15:16)
iš čia: http://www.buhalteri...p;new_id=292546
Pagal deklaracijoje įrašytus duomenis apskaičiuota grąžintina arba mokėtina pajamų mokesčio suma įrašoma deklaracijos 33 laukelyje, o grąžintina arba mokėtina privalomojo sveikatos draudimo įmokų suma 46 laukelyje.
Pagal Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo (Žin., 2004, Nr. 63-2243) 87 straipsnį mokesčių mokėtojo permokėtos mokesčių sumos centrinio mokesčio administratoriaus nustatyta tvarka yra įskaitomos mokesčių mokėtojo mokestinei nepriemokai padengti.
Ar tai reiškia, kad jeigu, tarkim, 33 laukelyje +100, o 46 -50, tai minusas padengiamas ir grąžinama 50? Paaiškinkit, prašau. Ar reikia sulaukti to 100, o vėliau (iki gegužės) pačiam sumokėti 50?
Paskaitykit toliau... juk labai aiskaii parasyta:
Kai deklaracijoje apskaičiuojama grąžintina pajamų mokesčio suma ir mokėtina privalomojo sveikatos draudimo įmokų suma, grąžintina pajamų mokesčio permoka bus mažinama (atėmus mokėtiną privalomojo sveikatos draudimo įmokų sumą). Kai grąžintina pajamų mokesčio suma yra mažesnė už mokėtiną privalomojo sveikatos draudimo įmokų sumą, pajamų mokesčio permoka pagal pateiktą deklaraciją mokesčių mokėtojui negrąžinama ir gyventojas turės sumokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokos skirtumą, gautą iš mokėtinos privalomojo sveikatos draudimo įmokų sumos atėmus gyventojų pajamų mokesčio permoką. Taip pat mokesčiai bus įskaitomi ir esant priešingai situacijai, t. y., kai deklaracijoje apskaičiuojama mokėtina pajamų mokesčio suma ir grąžintina privalomojo sveikatos draudimo įmokų suma. Įskaitymai bus vykdomi automatiškai, gyventojams pateikti Prašymo grąžinti (įskaityti) mokesčio permoką (skirtumą) FR0781 formos nereikės.
Papildyta:
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 15:21)
sauktuku nemete,tai ir as jau issiunciau.o db man pasakykit,jei bus blogai kazkas suvesta,tai jie parasys,kad pataisyti? 

Taip, jie parasys kokios klaidos.. arba e-mailu... arba pastu.....
kazin nereikejo deklaruoti gaunamu alimentu?

QUOTE(vestinuka @ 2010 03 25, 13:57)
Is kur zinoti,kad tas 100lt nedamoketu sodros uz gruody jau deklarazijoje prideti??
o kas pasakė kad turi būti 100 Lt?
Galbūt jums išvis nepriklausė NPD... tai ir jokio grąžinimo nebus už NPD.
Niekur deklaracijoje nebus aiškiai parašyta, kad už motinystės pašalpos nepritaikytą NPD grąžinamas GPM.
15 langelyje NPD apskaičiuojamas visas, metinis, kiek priklauso pagal jūsų gautas pajamas. Ir jeigu buvo perdaug sumokėta GPM per metus, dalį jums grąžins.
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 14:27)
man irgi idomu kaip jie ten prideda,nes man tikrai nera,istryniau mokslus,tai grazina tik 62lt viso,o nulupo tai 100 ir tai neaisku ar cia tik uz tai gal nei tu 62 negrazina 
Papildyta:
banke pinigai yra susitaupyti nuo motinystes pasalpos.tai juos irgi reikia deklaruoti,siaip aisku asmenines pajamos,nes db be darbo is tu santaupu ir gyvenam.tai man neaisku,ar juos reikia deklaruoti ar ne?jei ne,tai tada galiu ir N forma istrinti ir jau siusti uzpildyta deklaracija,nes visa kita turbut jau gerai

Papildyta:
banke pinigai yra susitaupyti nuo motinystes pasalpos.tai juos irgi reikia deklaruoti,siaip aisku asmenines pajamos,nes db be darbo is tu santaupu ir gyvenam.tai man neaisku,ar juos reikia deklaruoti ar ne?jei ne,tai tada galiu ir N forma istrinti ir jau siusti uzpildyta deklaracija,nes visa kita turbut jau gerai

o kodėl nulupo 100? kodėl būtent 100?

Banke sutaupyti pinigai yra jūsų santaupos, kitaip vadinamas turtas.
Pajamas, iš kurių sutaupėt tą turtą yra jau arba deklaruotos ankstesniais metais arba deklaruojamos šiais metais kaip gautos motinystės pašalpos.

QUOTE(medita
@ 2010 03 25, 15:02)

visus metus buvau vaiko auginimo ir prieziuros atostogose, is sodros gaudavau pasalpa, o dabar man 46 laukeli rodo jog uz sveikatos draudima reikia grazinti 196lt, nors sodra imokas uz ji kas menesi nusiskaiciuodavo

Atsisiųskit naujesnę deklaracijos šablono versiją ir P8 laukelyje nerašykite išskaičiuots PSD sumos
Papildyta:
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 15:27)
ne
Labai aciu mergaites uz pagalba: JOLANCIUKUI, Augei ir kitoms
Labai padejot,dabar lauksiu patvirtinimo ar priimta ar ne.

Ž.J., tikrai, nepaskaičiau iki galo..
Ačiū, kad nepiktai atsakėte, dabar viskas aišku. Manau, ir kitiems pravers.

QUOTE(Tacė @ 2010 03 25, 15:37)
Ž.J., tikrai, nepaskaičiau iki galo..
Ačiū, kad nepiktai atsakėte, dabar viskas aišku. Manau, ir kitiems pravers. 

QUOTE(vaivoskinas @ 2010 03 25, 15:41)
Laba, norejau pasiteirauti del deklracacijos pildymo kai kuriu islygu:)
klausymelis: jei esame su vyru paeme paskola: as bendraskole, jei vyras nepildo deklaracijos, ar galiu as iterpti i savo deklracajija priesa L ir deklaruoti sumoketas palukanas, realiai paskolos mokejiami buvo nuskaitomi tiesiogiai is vyro saskaitos, pavedimus kurion darydavau as, mat vyras laikinai nedirbandis:);
jeigu vyras nedeklaruoja, ar galiu pnpd uz vaikucius pliusuoti ir vyro ir rasyti savo deklaracijoje?
aciu uz bet kokia informacija:)
geros dienos
Paskolą deklaruoti galite, L priede įrašykite vyro asmens kodą.
PNPD prisitaikyti galite tiek, kiek jo neprisitaikė vyras.
Dar toks nesusipratimas, jei L prieda prisidejus, man meta mano asmens koda, kaip pataisyti reiktu i vyro asmens koda, o galbut irastyti kitame kazkokiame langelyje?
aciu
klausymelis: jei esame su vyru paeme paskola: as bendraskole, jei vyras nepildo deklaracijos, ar galiu as iterpti i savo deklracajija priesa L ir deklaruoti sumoketas palukanas, realiai paskolos mokejiami buvo nuskaitomi tiesiogiai is vyro saskaitos, pavedimus kurion darydavau as, mat vyras laikinai nedirbandis:);
jeigu vyras nedeklaruoja, ar galiu pnpd uz vaikucius pliusuoti ir vyro ir rasyti savo deklaracijoje?
aciu uz bet kokia informacija:)
geros dienos
Paskolą deklaruoti galite, L priede įrašykite vyro asmens kodą.
PNPD prisitaikyti galite tiek, kiek jo neprisitaikė vyras.
Dar toks nesusipratimas, jei L prieda prisidejus, man meta mano asmens koda, kaip pataisyti reiktu i vyro asmens koda, o galbut irastyti kitame kazkokiame langelyje?

aciu
pas mane ir tokia situacija, kad vyras moka uz paskola, bet as deklaravau pas save, tai jokio as. kodo nerasiau, tik persirasiau tai kas pas ji deklaracijoj buvo. vakar jau pateikiau ir jau ji pas mane aktuali.
QUOTE(juliukas25 @ 2010 03 25, 15:39)
pas mane ir tokia situacija, kad vyras moka uz paskola, bet as deklaravau pas save, tai jokio as. kodo nerasiau, tik persirasiau tai kas pas ji deklaracijoj buvo. vakar jau pateikiau ir jau ji pas mane aktuali.
Aktuali... bet nereiskia kad teisinga.....
QUOTE(juliukas25 @ 2010 03 25, 15:39)
Aciukas, na tada siunciu savaja

QUOTE(Ž.J. @ 2010 03 25, 16:46)
Aktuali... bet nereiskia kad teisinga.....
kodel? priimta aktuali reiskias kad viskas gerai, jei butu reikeje pakeist butu priimta neaktuali ir reiketu pataisyt