QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 08:43)
o pvz indeliai esantys banke,kai suma didesne uz 5000lt irgi reikia deklaruoti?ir kur deklaruoti,gal N lape,kaip ten ka pildyti?
Indėlis tai jūsų pajamos? ar turtas?
QUOTE(nelyja @ 2010 03 25, 08:46)
Sveikutes,
Jei Sodra pateikdama duomenis VMI sudubliavo viena menesi, ar galima tiesiog palikt viena menesio sumas? Rodo pastaba: pasitikrinkit pajamu mokecio suma, bet jei sodros duomenys ir VMI skiriasi, kaip pasitikrint
Didesnės sumos rašyti negalima, nes sodra pateiks patikslintas ataskaitas ir vl neatitiks
QUOTE(Gurmano @ 2010 03 25, 09:05)
Auges, kadangi Jusu postas, noriu perklausti, jei as teikiu deklaracija uz bendra busto paskola ir vyras (jis dirbo visus metus) deklaracijos nepildo, tai auginant viena vaika kartu - galiu i laukeli MPNPD irasyti 1200???
Teisingai supratau? Ir is kur man zinot, buvo vyro uzdarbiui pritaikytas tas MPNPD ar ne?!
Dekoju !
Ar vyras taikėsi PNPD galima paklausti vyro

, nes PNPD taikomas tik pateikus raštišką prašymą.
QUOTE(siniata @ 2010 03 25, 09:14)
Į vieną savo klausimą atsakymą gavau - ačiū.
Turiu dar du.
1) Mes grąžiname būsto paskolos procentą.
Vyras turėjo didesnes pajamas, bet MNPD - 10 kartu mažesnis už mano. (aš taip suprantu, tai dėl to, kad turint didesnes pajamas NPD mažesnis?)
Pildant vyro deklaracija grąžinimui gaunasi 500 Lt išmoka, o pildant mano deklaracija - 600
Sakykit, ar tai dėl MNPD toks skirtumas?
2) Jei pagal deklaraciją žmogus yra skolingas, kaip atlikti mokėjimą?? Kokia VMI sąskaita ir koks įmokos kodas???
1. Grąžinama suma ribojama 2 dydžiais:
1.1 sumokėto GPM suma
1.2 nedaugiau nei 25 proc. gautų apmokestinamų pajamų.
Galbūt pildant jūsų deklaracija be lengvatos už būsto palūkanas dar prisitaiko ir kitokia lengvata? pvz nepilnai pritaikytas NPD?
2. Galima pasitikrinti čia:
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1012391