Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

SOS 4u.gif
QUOTE(Gurmano @ 2010 03 25, 10:05)
Jei as teikiu deklaracija uz bendra busto paskola ir vyras (jis dirbo visus metus) deklaracijos nepildo, tai auginant viena vaika kartu - galiu i laukeli MPNPD irasyti 1200???
Teisingai supratau? Ir is kur man zinot, buvo vyro uzdarbiui pritaikytas tas MPNPD ar ne?!  blush2.gif
Dekoju !

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 25 kovo 2010 - 10:23
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 25, 08:43)
o pvz indeliai esantys banke,kai suma didesne uz 5000lt irgi reikia deklaruoti?ir kur deklaruoti,gal N lape,kaip ten ka pildyti?

Indėlis tai jūsų pajamos? ar turtas? mirksiukas.gif

QUOTE(nelyja @ 2010 03 25, 08:46)
Sveikutes,
Jei Sodra pateikdama duomenis VMI sudubliavo viena menesi, ar galima tiesiog palikt viena menesio sumas? Rodo pastaba: pasitikrinkit pajamu mokecio suma, bet jei sodros duomenys ir VMI skiriasi, kaip pasitikrint  g.gif

Didesnės sumos rašyti negalima, nes sodra pateiks patikslintas ataskaitas ir vl neatitiks

QUOTE(Gurmano @ 2010 03 25, 09:05)
Auges, kadangi Jusu postas, noriu perklausti, jei as teikiu deklaracija uz bendra busto paskola ir vyras (jis dirbo visus metus) deklaracijos nepildo, tai auginant viena vaika kartu - galiu i laukeli MPNPD irasyti 1200???
Teisingai supratau? Ir is kur man zinot, buvo vyro uzdarbiui pritaikytas tas MPNPD ar ne?!  blush2.gif
Dekoju !

Ar vyras taikėsi PNPD galima paklausti vyro biggrin.gif , nes PNPD taikomas tik pateikus raštišką prašymą.

QUOTE(siniata @ 2010 03 25, 09:14)
Į vieną savo klausimą atsakymą gavau - ačiū.

Turiu dar du.

1) Mes grąžiname būsto paskolos procentą.

Vyras turėjo didesnes pajamas, bet MNPD - 10 kartu mažesnis už mano. (aš taip suprantu, tai dėl to, kad turint didesnes pajamas NPD mažesnis?)

Pildant vyro deklaracija grąžinimui gaunasi 500 Lt išmoka, o pildant mano deklaracija - 600

Sakykit, ar tai dėl MNPD toks skirtumas?

2) Jei pagal deklaraciją žmogus yra skolingas, kaip atlikti mokėjimą?? Kokia VMI sąskaita ir koks įmokos kodas???

1. Grąžinama suma ribojama 2 dydžiais:
1.1 sumokėto GPM suma
1.2 nedaugiau nei 25 proc. gautų apmokestinamų pajamų.

Galbūt pildant jūsų deklaracija be lengvatos už būsto palūkanas dar prisitaiko ir kitokia lengvata? pvz nepilnai pritaikytas NPD?
2. Galima pasitikrinti čia: http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1012391
Atsakyti
QUOTE(Cleo_27 @ 2010 03 25, 09:44)
Sveikos,

klausimukas: jei 33 (Mokėtina/grąžintina pajamų mokesčio suma) langelyje suma su pliuso zenklu (tiksliau be jokio ženklo), o 46(Mokėtina/grąžintina PSD suma) langelyje su minuso, pliusinė suma didesnė už minusinę, ar tuomet gražinamas šių sumų skirtumas? (33-46)?

Auges, gal galėtum atsakyti? 4u.gif Gal labai kvailas mano klausimas? blush2.gif
Atsakyti
kas uspildet dekl. ar greitai pas jus atejo priimtas aktyvus ar atmestas? kiek reikia laukti?
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2010 03 25, 10:48)
kas uspildet dekl. ar greitai pas jus atejo priimtas aktyvus ar atmestas? kiek reikia laukti?

23d. uzpildziau 24d. buvo jau aktuali bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2010 03 25, 10:49)
23d. uzpildziau 24d. buvo jau aktuali  bigsmile.gif

o as vakar issiunciau bet sian. dar tik pateikta raso ax.gif na dar palauksiu verysad.gif
Atsakyti
Mokėtina (-) / grąžintina (+) PSDĮ suma (Lt) kas cia per daiktas? blink.gif
Atsakyti
as issiunciau vakar diena, o vakare jau buvo priimta aktuali smile.gif
Papildyta:
QUOTE(anestute @ 2010 03 25, 11:56)
Mokėtina (-) / grąžintina (+) PSDĮ suma (Lt) kas cia per daiktas?  blink.gif

cia uz ta sveikatos draudima kur i men po 72lt reik moket, jei su "-" zenklu tai jums reiks ja susimoket
Atsakyti
Gal galit kas paaiskinti. Nelabai supratau, kaip cia yra. Patvirtinau savo preliminare deklaracija, dabar ziuriu, kad rasoma 33 langelyje 699 su pliusu, o 46 langelyje su minusu virs 400lt. puse metu stovejau darbo birzoje, o kitus puse metu dirbau, tai kaip cia suprasti? kodel man jie vistiek isskaiciuoja? IR jau deklaracija patvirtina. ar neina jos atsaukti? kaip istaisyti padeti dabar? tai prisidirbau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anestute @ 2010 03 25, 11:13)
Gal galit kas paaiskinti. Nelabai supratau, kaip cia yra. Patvirtinau savo preliminare deklaracija, dabar ziuriu, kad rasoma 33 langelyje 699 su pliusu, o 46 langelyje su minusu virs 400lt. puse metu stovejau darbo birzoje, o kitus puse metu dirbau, tai kaip cia suprasti? kodel man jie vistiek isskaiciuoja? IR jau deklaracija patvirtina. ar neina jos atsaukti? kaip istaisyti padeti dabar? tai prisidirbau  blush2.gif  doh.gif

į 34 A langeli irasykit o , tada 46 langeli pasirodys nulis, ir dar karta tokia deklatacija persisukite per EDS.
Atsakyti
Ar pas ka dar nera duomenu? Vis tikrinu, jau kiek pildo o pas mane raso nepateikta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 03 24, 21:26)
Tai tu cia darai uz 2008m ax.gif

Nu ne uz 2009metus.
Atsakyti