Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

QUOTE(Avis @ 2010 03 24, 22:05)
Ojėzusmarijėle, aš pakraupus - pas mane 33 langely 0, o 46-am - suma su minusu, visi 432LT  verysad.gif  Kaip supratau paskaičius temą - esu skolinga VMI tokią sumą?? Gal kas gali kaip nors supaprastintai paaiškint man, blondinei  blush2.gif , už ką??...

Pirmą pusmetį nedirbau, reiškias, šešis mėnesius buvau nedrausta (DB nebuvau), likusius šešis mėnesius jau dirbau, bet tik ketvirčiu etato. Plius sumokėjau rudenį už mokslą - ar už tai neturėtų man kažkiek grąžinti?  g.gif Preliminarioj deklaracijoj paskutiniam puslapy įrašyta suma už mokslą, reiškias, nieko papildomai pildyt nereikia?..

Puslapyje "Apmokestinamos pajamos" nurodyta "Gautų pajamų suma" 1172,73 (čia, kaip suprantu, viskas, ką uždirbau per praeitus metus), o skiltyje P5 (Išskaičiuota pajamų mokesčio suma) yra 0; skiltyje P8 (Išskaičiuota sveikatos draudimo įmokų suma) išvis nieko neįrašyta. Kaip taip gali būti? Juk dirbau, kaip galėjo nieko neišskaičiuot?  g.gif Ar čia gali būt dėl to, kad tik ketvirtis etato?..

Pažymoje, skiltyje "Faktiškai pritaikytas PNPD" irgi 0, o tarifas nurodytas 15..

Paaiškinkit prašau man, jei kas galit, ar čia kažkas negerai su mano pažyma (ar gali būti nurodyti nuliukai prie sveikatos įmokų ir pan.), ar aš iš tiesų kažkodėl skolinga?...

jeigu jums nebuvo išskaičiuota pajamų mokesčio, tai ką jus norit susigrąžint?
dalį pinigų už mokslą susigrąžinama, nuo išskaičiuotų mokesčių. o pas jus išskaičiuota 0.
o tuos 432 Lt tikrai reikės sumokėt, nes, kas nedirba ir nestovi darbo biržoj už kiekvieną mėnesį moka po 72 Lt privalomojo sveikatos draudimo. na nebent Jūs dieniniam studijavot..
o p8 langelis ir turi būti tuščias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 24 kovo 2010 - 22:21
Ačiū labai už atsakymus 4u.gif

Bet čia kažkoks stebuklas. Niekaip nepagaunu tada logikos. Jei aš nedirbau ir nebuvau DB, tai ir nesinaudojau jokiom sveikatos nemokamom paslaugom, jei kur reikėjo, gi ėjau ir mokėjau pinigus, kadangi nedrausta socialiai. Kaip gali būti apmokestinamas žmogus, negaunantis JOKIŲ pajamų?

Be to, kaip dirbant gali neišskaičiuoti pajamų mokesčio? g.gif Ar čia kažkas ne taip? g.gif Juk esu dirbanti, vadinasi, socialiai drausta, tai ir mokesčius kažkokius juk moku turbūt, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avis: 24 kovo 2010 - 22:30
[quote=JOLANCIUK,2010 03 24, 23:20]
as irgi 2009 buvau tik motinistes atostogose,irgi raso,kad duomenu nera,tai as tuscia deklaracija pati pildziau.
O tai dar palaukti preliminarios,ar pildyti tuscia??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisenda @ 2010 03 24, 22:09)
Labas vakaras smile.gif  dabar truputi nebesuprantu.... vat as nedirbu jau kelis metus. man 26m. gyvenu su tevais. praeitais metais mama piole deklaracija kad susigrazintt dali uz sesers mokslus. juk as toje deklaracijoje nefiguruosiu ir uz mane nereiks moket tas imokas privalomajam med draudimui. dabar jau klaabai neramu pasidare.... Aciu uz atsakyma smile.gif

ne, jus nefiguruosit, bet laiska is vmi galit gauti, kad privalote susimoketi tuos pininigus, nebutinai siaip metais, dar per 5 ar 10 neatsimenu metu gali jusu pareikalauti susimoketi 4u.gif

avis, va cia tai ir sugluma visi doh.gif uz kamoket, jei poliklinika pasinaudot negali. bet toks istatymas ir pries veja nepapusi. dabar turi ir bomzai moketi, ir namu seimininkes, visi visi visi.
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2010 03 24, 22:28)
Ačiū labai už atsakymus  4u.gif

Bet čia kažkoks stebuklas. Niekaip nepagaunu tada logikos. Jei aš nedirbau ir

yra įstatymas, o logiką gaudyt nebūtina.
jei Jūs per 6 mėn gavot tik apie 1200 Lt, tai čia 200 Lt/mėn.
tai normalu, kad nebuvo išskaičiuota pajamų mokesčio, nes yra toks dalykas, kaip neapmokestinamų pajamų dydis.

o į Sodra darbdavys moka už Jus VSD įmokas, ir kažkiek nuo Jūsų algos.
bet deja Sodra nieko negrąžina wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 24 kovo 2010 - 22:41
Sveikutes,
ar galeciau susigrazinti uz moketas studijas 2003-2004 m? Tuo metu nedirbau. Dabar dirbu.
Atsakyti
[quote=jjuratele,2010 03 24, 22:29]
[quote=JOLANCIUK,2010 03 24, 23:20]
as irgi 2009 buvau tik motinistes atostogose,irgi raso,kad duomenu nera,tai as tuscia deklaracija pati pildziau.
O tai dar palaukti preliminarios,ar pildyti tuscia??? g.gif
[/quote]

as tai tuscia uzpildziau ir issiunciau,bus blogai uzpildyta grazins atgal,tada tikrinsiu su preleminare,kai bus jinai.
Atsakyti
QUOTE(Beauty* @ 2010 03 24, 22:37)
Sveikutes,
ar galeciau susigrazinti uz moketas studijas 2003-2004 m? Tuo metu nedirbau. Dabar dirbu.

nesąmonę parašiau, todėl pataisiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 24 kovo 2010 - 22:44
QUOTE(Beauty* @ 2010 03 24, 22:37)
Sveikutes,

siuo metu grazina berods tik nuo 2005 metu 4u.gif bent jau kai neseniai buvau, man iki tu metu perziurejo deklaracijas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 24, 23:38)
as tai tuscia uzpildziau ir issiunciau,bus blogai uzpildyta grazins atgal,tada tikrinsiu su preleminare,kai bus jinai.

Bet ar bus preliminari? Nes man bus peer sudetinga uzpildyt visiskai tuscia.
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2010 03 24, 22:40)
Bet ar bus preliminari? Nes man bus peer sudetinga uzpildyt visiskai tuscia.

tai žinoma, kad bus. palaukit kelias dienas, tikrai atsiras.
Atsakyti
QUOTE(Leblon @ 2010 03 24, 22:39)
jei tuo metu nedirbot, tai ir nesusigrąžinsit.
gali dar jūsų tėvai susigrąžint už Jus, jei tuo metu dirbo.

aciu 4u.gif
Atsakyti