Įkraunama...
Įkraunama...

GMP deklaravimas

QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 03 24, 20:52)
Rytoj as issiusiu ,paziuresim ar patvirtins ar gris kaip klaida ax.gif

As ryte issiunciau,tai atgal kol kas ne atsiunte. smile.gif
Atsakyti
prasau pagalbos,kur ka irasyti,norint susigrazinti sodros tuos neismoketus apie 100lt,kur nueme viena men nuo motinystes pasalpos,kur ka rasyti niekaip nesuprantu,taip pat buciau labai dekinga jei kas paaiskintu,kaip uzpildyti neapmokestinamuju pajamu ta lapa,kur ka uzpildyti reikia,niekaip nesuprantu,kaip cia suzinoti ta npd ar ka ,jei visus 2009 metus buvau motinystes atostogose 4u.gif
Atsakyti
Praeitais metais atsimenu buvo galima buvo susigrąžint dalį palūkanų už du butus, o šiemet rašo: busto kredito išlaidas deklaravote daugiau nei vienoje eiluteje. Pasitikrinkite ar tikrai deklaruojate tik vieno pasirinkto busto kredito išlaidas.

Ar šiemet tik už vieną butą deklaruot galima ar kaip? Gal kas tikslaiau žinot?
Atsakyti
taip tik uz viena pasirinktinai
Papildyta:
QUOTE(juliukas25 @ 2010 03 24, 22:23)
taip tik uz viena pasirinktinai

5.3. Nuolatinis Lietuvos gyventojas, paėmęs būsto kreditą 2006 m. spalio 19 d. ir vėliau, iš savo metinių apmokestinamųjų pajamų gali atimti palūkanas, mokamas už vieną paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti arba jam įsigyti. Tuo atveju, jei nuolatinis Lietuvos gyventojas 2006 m. spalio 19 d. ir vėliau paima daugiau kaip vieną kreditą gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti arba jeigu sudaro daugiau kaip vieną būsto finansinės nuomos (lizingo) sutartį, jis iš pajamų gali atimti tik už pirmąjį pasiimtą kreditą mokamas palūkanas arba tik pagal pirmąją sudarytą finansinės nuomos (lizingo) sutartį mokamas palūkanas. http://www.vmi.lt/lt...?itemId=1014243
Atsakyti
QUOTE(rakarma @ 2010 03 24, 20:47)
Sveikos turiu prasyma,kas gali paaiskinti,kaip tai sutikrinti. Nes atejo klaidos:

GPM308S(1) priedo pirma eilutė. Klaida - GPM308S priede nenurodytos arba neteisingai nurodytos pajamos pagal 03 pajamų rūšies kodą.
ir
GPM308S(1) priedo pirma eilutė. Klaida - S2 laukelyje įrašytos užsienio valstybėje gautos pajamos nedeklaruotos GPM308P priede.
Dekui.
Tai tu cia darai uz 2008m ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 24, 22:10)
prasau pagalbos,kur ka irasyti,norint susigrazinti sodros tuos neismoketus apie 100lt,kur nueme viena men nuo motinystes pasalpos,kur ka rasyti niekaip nesuprantu,taip pat buciau labai dekinga jei kas paaiskintu,kaip uzpildyti neapmokestinamuju pajamu ta lapa,kur ka uzpildyti reikia,niekaip nesuprantu,kaip cia suzinoti ta npd ar ka ,jei visus 2009 metus buvau motinystes atostogose  4u.gif

As lygiai taip pat buvau 2009 motinystes atostogose bet man rodo jog nera dar pazymos g.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2010 03 24, 22:54)
As lygiai taip pat buvau 2009 motinystes atostogose bet man rodo jog nera dar pazymos  g.gif

o tai jums dar nera preliminarios deklaracijos ar sakot,kad nebus sodra pateikus duomenu? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*ShowGirl* @ 2010 03 24, 23:00)
o tai jums dar nera preliminarios deklaracijos ar sakot,kad nebus sodra pateikus duomenu? doh.gif

Rodo kad nera tretieji asmenys pateikia duomenu. Ar gali but kad sodra nepateikus?
Ar as cia blondy nieko nesuprantu lotuliukas.gif
Atsakyti
Ojėzusmarijėle, aš pakraupus - pas mane 33 langely 0, o 46-am - suma su minusu, visi 432LT verysad.gif Kaip supratau paskaičius temą - esu skolinga VMI tokią sumą?? Gal kas gali kaip nors supaprastintai paaiškint man, blondinei blush2.gif , už ką??...

Pirmą pusmetį nedirbau, reiškias, šešis mėnesius buvau nedrausta (DB nebuvau), likusius šešis mėnesius jau dirbau, bet tik ketvirčiu etato. Plius sumokėjau rudenį už mokslą - ar už tai neturėtų man kažkiek grąžinti? g.gif Preliminarioj deklaracijoj paskutiniam puslapy įrašyta suma už mokslą, reiškias, nieko papildomai pildyt nereikia?..

Puslapyje "Apmokestinamos pajamos" nurodyta "Gautų pajamų suma" 1172,73 (čia, kaip suprantu, viskas, ką uždirbau per praeitus metus), o skiltyje P5 (Išskaičiuota pajamų mokesčio suma) yra 0; skiltyje P8 (Išskaičiuota sveikatos draudimo įmokų suma) išvis nieko neįrašyta. Kaip taip gali būti? Juk dirbau, kaip galėjo nieko neišskaičiuot? g.gif Ar čia gali būt dėl to, kad tik ketvirtis etato?..

Pažymoje, skiltyje "Faktiškai pritaikytas PNPD" irgi 0, o tarifas nurodytas 15..

Paaiškinkit prašau man, jei kas galit, ar čia kažkas negerai su mano pažyma (ar gali būti nurodyti nuliukai prie sveikatos įmokų ir pan.), ar aš iš tiesų kažkodėl skolinga?...
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif dabar truputi nebesuprantu.... vat as nedirbu jau kelis metus. man 26m. gyvenu su tevais. praeitais metais mama piole deklaracija kad susigrazintt dali uz sesers mokslus. juk as toje deklaracijoje nefiguruosiu ir uz mane nereiks moket tas imokas privalomajam med draudimui. dabar jau klaabai neramu pasidare.... Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruša @ 2010 03 24, 18:23)
Parašyta įrašyti mėnesius, kuriais asmuo nedirbo ir nebuvo draustas valstybės lėšomis, skaičius. Tą skaičių turėtum matyti EDS puslapyje atsidarius pažymą ir lentelė yra - surašyti mėnesiai ir apačioj "ne", kuriais nedirbo ir nebuvo draustas. Turi sutapti, kad nebūtų sausį nedirbo, bet buvo draustas. Turi būti tą patį mėnesį nedirbęs ir nedraustas.

Nuo sausio iki balandžio skaitysis, kad dirbai, bet nedrausta valstybės lėšomis, stovint darbo biržoje esi draudžiamas valstybės lėšomis, tai vadinasi Jums bus 1 mėnuo, kai nedirbote ir nebuvote drausta valstybės lėšomis (gegužės mėnuo pagal jus) 4u.gif

Ir dar, o man kur nors reikia įrašyti tą sumą kur gavau iš darbo biržos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2010 03 24, 22:04)
Rodo kad nera tretieji asmenys pateikia duomenu. Ar gali but kad sodra nepateikus?
Ar as cia blondy nieko nesuprantu  lotuliukas.gif

as irgi 2009 buvau tik motinistes atostogose,irgi raso,kad duomenu nera,tai as tuscia deklaracija pati pildziau.
Papildyta:
QUOTE(Avis @ 2010 03 24, 22:05)
Ojėzusmarijėle, aš pakraupus - pas mane 33 langely 0, o 46-am - suma su minusu, visi 432LT  verysad.gif  Kaip supratau paskaičius temą - esu skolinga VMI tokią sumą?? Gal kas gali kaip nors supaprastintai paaiškint man, blondinei  blush2.gif , už ką??...

Pirmą pusmetį nedirbau, reiškias, šešis mėnesius buvau nedrausta (DB nebuvau), likusius šešis mėnesius jau dirbau, bet tik ketvirčiu etato. Plius sumokėjau rudenį už mokslą - ar už tai neturėtų man kažkiek grąžinti?  g.gif Preliminarioj deklaracijoj paskutiniam puslapy įrašyta suma už mokslą, reiškias, nieko papildomai pildyt nereikia?..

Puslapyje "Apmokestinamos pajamos" nurodyta "Gautų pajamų suma" 1172,73 (čia, kaip suprantu, viskas, ką uždirbau per praeitus metus), o skiltyje P5 (Išskaičiuota pajamų mokesčio suma) yra 0; skiltyje P8 (Išskaičiuota sveikatos draudimo įmokų suma) išvis nieko neįrašyta. Kaip taip gali būti? Juk dirbau, kaip galėjo nieko neišskaičiuot?  g.gif Ar čia gali būt dėl to, kad tik ketvirtis etato?..

Pažymoje, skiltyje "Faktiškai pritaikytas PNPD" irgi 0, o tarifas nurodytas 15..

Paaiškinkit prašau man, jei kas galit, ar čia kažkas negerai su mano pažyma (ar gali būti nurodyti nuliukai prie sveikatos įmokų ir pan.), ar aš iš tiesų kažkodėl skolinga?...

Jus 6 men nedirbot,ne buvot drausdama,tai reikes jums grazint 6*72 ir lygu jusu sumai 432
Atsakyti