Ojėzusmarijėle, aš pakraupus - pas mane 33 langely 0, o 46-am - suma su minusu, visi 432LT

Kaip supratau paskaičius temą - esu skolinga VMI tokią sumą?? Gal kas gali kaip nors supaprastintai paaiškint man, blondinei

, už ką??...
Pirmą pusmetį nedirbau, reiškias, šešis mėnesius buvau nedrausta (DB nebuvau), likusius šešis mėnesius jau dirbau, bet tik ketvirčiu etato. Plius sumokėjau rudenį už mokslą - ar už tai neturėtų man kažkiek grąžinti?

Preliminarioj deklaracijoj paskutiniam puslapy įrašyta suma už mokslą, reiškias, nieko papildomai pildyt nereikia?..
Puslapyje "Apmokestinamos pajamos" nurodyta "Gautų pajamų suma" 1172,73 (čia, kaip suprantu, viskas, ką uždirbau per praeitus metus), o skiltyje P5 (Išskaičiuota pajamų mokesčio suma) yra 0; skiltyje P8 (Išskaičiuota sveikatos draudimo įmokų suma) išvis nieko neįrašyta. Kaip taip gali būti? Juk dirbau, kaip galėjo nieko neišskaičiuot?

Ar čia gali būt dėl to, kad tik ketvirtis etato?..
Pažymoje, skiltyje "Faktiškai pritaikytas PNPD" irgi 0, o tarifas nurodytas 15..
Paaiškinkit prašau man, jei kas galit, ar čia kažkas negerai su mano pažyma (ar gali būti nurodyti nuliukai prie sveikatos įmokų ir pan.), ar aš iš tiesų kažkodėl skolinga?...