kepiau torčiuką. apačia juodas miškas, viršus kitoks pavadinimo nežinau, tai pamniu receptą, nes tikrai labai paprastas ir skanus
lakštams 1st grietines, 1st cukraus, 4saukstai kaakvos, 1,5 saukstelio nugesintos sodos ir miltu tiek kad tešla butu kočiojama.
kremui grietinės ir cukraus.. reikia stipriai išplakt. paprasta ir skanu
tai mano pastebėjima tokie kad abiem man truko kremo ir šlapumo.. lanai viskas susigėrė juodą mišką laisčiau gana nemažai, bet kt karta darysiu ne vaikam kai reiks.. nes man labai norisi alkaguolio kvapo na sulaistymo brendžiu ir uogų išmirkymo jame... ir kremo daugiau ir šokoladinio sluoksnio minkštesnio ir daugiau
na o viršutiniam tai tik kremo trūko.. bet pati kalta nes dariau dvigubai mažiau nei priklauso.. bet bijojau kad neišsileistų... tai realiai ten apie 750g reiktu. .as dejau puslitri... tai va tiek
kitam kartui reiks mėgint kazka naujo
prieš mėnesi dariau cipciuko meduti, tai jokiu priekaištu žiauriai skanus buvo ir vaikai supucino iki paskutinio trupinėlio...
mergaitės, dariau karamelinį ganašą ir nesigavo jis man , atsiskyrė skystis, o kita dalis varškė , bet atšaldžiau prieš plakdama , turbūt kažką ne taip padariau
QUOTE(Naktibalda @ 2010 05 15, 23:53)
mergaitės, dariau karamelinį ganašą ir nesigavo jis man , atsiskyrė skystis, o kita dalis varškė , bet atšaldžiau prieš plakdama , turbūt kažką ne taip padariau
Man irgi nesigavo, o dariau Olestos patarta su Rududu. iš pradžių lyg ir normaliai atorodė susiplakęs, bet pradejus puošti, gašanas paraėdo čiuožti nuo torto O dar labaiu paplakus, sviestas susimušė
QUOTE(ilja @ 2010 05 16, 22:09)
Man irgi nesigavo, o dariau Olestos patarta su Rududu. iš pradžių lyg ir normaliai atorodė susiplakęs, bet pradejus puošti, gašanas paraėdo čiuožti nuo torto O dar labaiu paplakus, sviestas susimušė
negali būti išsiplaka standi masė, kas plakė neduos sumeluoti, tikrai tikras ganašas gaunasi gaila, kad nepavyko o gal pavyko tik manote, kad suplakėte sviestą??? norint išplkati šį ganašą, tą ištirpintą rududu atvirintoje grietinėlėje reikia labai gerai atšaldyti per naktį
QUOTE(Olesta @ 2010 05 17, 07:25)
negali būti išsiplaka standi masė, kas plakė neduos sumeluoti, tikrai tikras ganašas gaunasi gaila, kad nepavyko o gal pavyko tik manote, kad suplakėte sviestą??? norint išplkati šį ganašą, tą ištirpintą rududu atvirintoje grietinėlėje reikia labai gerai atšaldyti per naktį
nu tokiais gumuliukais susimušė r skysta masė atsiskyrė O mišinį šaldytuve prieš plakimą laikiau beveik parą, nes neturėjau laiko iš ryto plakti. Gal turėjo įtakos, kad daraiu iš virto konensuoto, o ne tikro Rududu, o gal kaip nors neteisingai atviriau grietinėlę
Klausimukas: pagal snikerso receptą, kokioj formoj (cm) kepat, ir kiek kg išeina be papuošimų man reik į 1,5 kg sutilpti, tai įdomu, iš kokios normos čia kepti
QUOTE(akvilyte @ 2010 05 15, 22:41)
kepiau torčiuką. apačia juodas miškas, viršus kitoks
kaip skaniai virsutinis atrodo sakyk,o mmg ne per stora buvo? as panasaus storio padariau(pirmakarte gi),tai ji visa nuostabu rafaelo skoni uzgoze
QUOTE(neli @ 2010 05 17, 14:15)
Klausimukas: pagal snikerso receptą, kokioj formoj (cm) kepat, ir kiek kg išeina be papuošimų man reik į 1,5 kg sutilpti, tai įdomu, iš kokios normos čia kepti
as kepu 24cm skersmens,puosiau ganasu,sunku pasakyt,kiek jis ten svere tai grynas tortas apie 2kg ar virs 2 turejo iseit
QUOTE(MO @ 2010 05 17, 14:31)
kaip skaniai virsutinis atrodo sakyk,o mmg ne per stora buvo? as panasaus storio padariau(pirmakarte gi),tai ji visa nuostabu rafaelo skoni uzgoze
ir aš pradžiamokslė nzn ar per storas.. man apskritai ten su juo nesamone gavos.. man jis toks neskanus kad aš jį nusiėmiau ir nevalgiau.. o vaikam tai labai patiko
pirma kart dariau iš tų saldainių masę... tai ji man patiko labiau visom prasmėm... ir skanesnė buvo.. tik tiek kad brangiau turbūt gaunasi
Sveikos konditeres. Esu normaliai pabrendusi motera bet tik daba pirma karta savo gyvenime noriu kazka padaryti is tortu gimines ir aisku pirmaji bandyma butinai sugalvojau padaryti per vyro gimtadieni kaip geros zmonos siurpriza .Vakar visa nakti studijavau receptus tortu. Kaip supratau tortai tai teisingai iskeptas biskvitas, o visa kita improvizacija su pertepimais (grubiai tariant). Labiausiai man uzkliuvo kad daugelis megsta "juodaji miska", todel galvoju remtis sio torto gaminimo pavyzdziu ir man pasistojo keletas klausimu:
1. Ar svarbu naudoti butent pagal si recepta keptus biskvitus (kiek daug skonio jis pakeicia i geraja puse toje torto skonio gamoje), nes turiu galimybe gauti naturalu iskepta biskvita
2. Kiek tai yra "biskvito lakstu drekinimas", koks tai kiekis ar vaizdas, ar paspaudus delnu turi dregme sunktis i pavirsiu ar tik lakstui uztenka saukstu keliu, gal puse stiklines skyscio?
3. O jei naudosiu sviesu biskvita, grietinele ir braskes? Kausiu nes buna kai tam tikru produktu derinyje naudoti negalima (pvz zele ir rugstus vaisiai-kiviai)
4. Ar nenaudojate plaktos grietineles standikliu?
5. Kaip supratau ypac gera skoni priduoda tas sokolado pertepimas? Nu vis bandau kazkaip trumpinti recepta kad nenugrybauciau per pirmaji karta
6. Kai kalba eina apie sokolada tortuose ar tai turi buti konditerinis ar sokoladas plytelemis (del kartumo klaisiu 72 proc kakavos ar maziau turi buti?)
7. Jei uogas dedi saldzias su cukrumi uzpiltas ar siaip is sirupo tai gal reiktu sumazinti receptini cukraus kieki kiuose pertepimuose?
PRASAU JUSU NUOMONES APIE MANO SUMASTYTA DERINI , GAL TURITE KOKIU PASTEBEJIMU, LABAI BUCIAU DEKINGA UZ PATARIMUS
Galvoju daryti taip:
Naudoti sviesu biskvita jau iskepta (jei tik as ji gausiu, kitu atveju kepsiu pagal recepta juodaji biskvituka), tada plakta grietinele be standiklio, braskes saldytas uzpiltas ir palaikytas su cukrumi, drekinti vysniu likeriu praskiestu braskiu sirupu, daryti sokoladini pertepima atsizvelgiant i patarimus kad butu minstesnis, virsu daryti sokolado uztepu ir svieziomis braskemis puosti, o sonus grietinele truputi ir trupiniais sausainiu ar biskvito.
Sakykite kas cia gausis taip improvizavus is to ka turiu, kad maziau butu islaidu ir rizikos prisidirbti
1. Ar svarbu naudoti butent pagal si recepta keptus biskvitus (kiek daug skonio jis pakeicia i geraja puse toje torto skonio gamoje), nes turiu galimybe gauti naturalu iskepta biskvita
2. Kiek tai yra "biskvito lakstu drekinimas", koks tai kiekis ar vaizdas, ar paspaudus delnu turi dregme sunktis i pavirsiu ar tik lakstui uztenka saukstu keliu, gal puse stiklines skyscio?
3. O jei naudosiu sviesu biskvita, grietinele ir braskes? Kausiu nes buna kai tam tikru produktu derinyje naudoti negalima (pvz zele ir rugstus vaisiai-kiviai)
4. Ar nenaudojate plaktos grietineles standikliu?
5. Kaip supratau ypac gera skoni priduoda tas sokolado pertepimas? Nu vis bandau kazkaip trumpinti recepta kad nenugrybauciau per pirmaji karta
6. Kai kalba eina apie sokolada tortuose ar tai turi buti konditerinis ar sokoladas plytelemis (del kartumo klaisiu 72 proc kakavos ar maziau turi buti?)
7. Jei uogas dedi saldzias su cukrumi uzpiltas ar siaip is sirupo tai gal reiktu sumazinti receptini cukraus kieki kiuose pertepimuose?
PRASAU JUSU NUOMONES APIE MANO SUMASTYTA DERINI , GAL TURITE KOKIU PASTEBEJIMU, LABAI BUCIAU DEKINGA UZ PATARIMUS
Galvoju daryti taip:
Naudoti sviesu biskvita jau iskepta (jei tik as ji gausiu, kitu atveju kepsiu pagal recepta juodaji biskvituka), tada plakta grietinele be standiklio, braskes saldytas uzpiltas ir palaikytas su cukrumi, drekinti vysniu likeriu praskiestu braskiu sirupu, daryti sokoladini pertepima atsizvelgiant i patarimus kad butu minstesnis, virsu daryti sokolado uztepu ir svieziomis braskemis puosti, o sonus grietinele truputi ir trupiniais sausainiu ar biskvito.
Sakykite kas cia gausis taip improvizavus is to ka turiu, kad maziau butu islaidu ir rizikos prisidirbti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 05 18, 08:59)
Sveikos konditeres. Esu normaliai pabrendusi motera bet tik daba pirma karta savo gyvenime noriu kazka padaryti is tortu gimines ir aisku pirmaji bandyma butinai sugalvojau padaryti per vyro gimtadieni kaip geros zmonos siurpriza .Vakar visa nakti studijavau receptus tortu. Kaip supratau tortai tai teisingai iskeptas biskvitas, o visa kita improvizacija su pertepimais (grubiai tariant). Labiausiai man uzkliuvo kad daugelis megsta "juodaji miska", todel galvoju remtis sio torto gaminimo pavyzdziu ir man pasistojo keletas klausimu:
1. Ar svarbu naudoti butent pagal si recepta keptus biskvitus (kiek daug skonio jis pakeicia i geraja puse toje torto skonio gamoje), nes turiu galimybe gauti naturalu iskepta biskvita
2. Kiek tai yra "biskvito lakstu drekinimas", koks tai kiekis ar vaizdas, ar paspaudus delnu turi dregme sunktis i pavirsiu ar tik lakstui uztenka saukstu keliu, gal puse stiklines skyscio?
3. O jei naudosiu sviesu biskvita, grietinele ir braskes? Kausiu nes buna kai tam tikru produktu derinyje naudoti negalima (pvz zele ir rugstus vaisiai-kiviai)
4. Ar nenaudojate plaktos grietineles standikliu?
5. Kaip supratau ypac gera skoni priduoda tas sokolado pertepimas? Nu vis bandau kazkaip trumpinti recepta kad nenugrybauciau per pirmaji karta
6. Kai kalba eina apie sokolada tortuose ar tai turi buti konditerinis ar sokoladas plytelemis (del kartumo klaisiu 72 proc kakavos ar maziau turi buti?)
7. Jei uogas dedi saldzias su cukrumi uzpiltas ar siaip is sirupo tai gal reiktu sumazinti receptini cukraus kieki kiuose pertepimuose?
PRASAU JUSU NUOMONES APIE MANO SUMASTYTA DERINI , GAL TURITE KOKIU PASTEBEJIMU, LABAI BUCIAU DEKINGA UZ PATARIMUS
Galvoju daryti taip:
Naudoti sviesu biskvita jau iskepta (jei tik as ji gausiu, kitu atveju kepsiu pagal recepta juodaji biskvituka), tada plakta grietinele be standiklio, braskes saldytas uzpiltas ir palaikytas su cukrumi, drekinti vysniu likeriu praskiestu braskiu sirupu, daryti sokoladini pertepima atsizvelgiant i patarimus kad butu minstesnis, virsu daryti sokolado uztepu ir svieziomis braskemis puosti, o sonus grietinele truputi ir trupiniais sausainiu ar biskvito.
Sakykite kas cia gausis taip improvizavus is to ka turiu, kad maziau butu islaidu ir rizikos prisidirbti
1. Ar svarbu naudoti butent pagal si recepta keptus biskvitus (kiek daug skonio jis pakeicia i geraja puse toje torto skonio gamoje), nes turiu galimybe gauti naturalu iskepta biskvita
2. Kiek tai yra "biskvito lakstu drekinimas", koks tai kiekis ar vaizdas, ar paspaudus delnu turi dregme sunktis i pavirsiu ar tik lakstui uztenka saukstu keliu, gal puse stiklines skyscio?
3. O jei naudosiu sviesu biskvita, grietinele ir braskes? Kausiu nes buna kai tam tikru produktu derinyje naudoti negalima (pvz zele ir rugstus vaisiai-kiviai)
4. Ar nenaudojate plaktos grietineles standikliu?
5. Kaip supratau ypac gera skoni priduoda tas sokolado pertepimas? Nu vis bandau kazkaip trumpinti recepta kad nenugrybauciau per pirmaji karta
6. Kai kalba eina apie sokolada tortuose ar tai turi buti konditerinis ar sokoladas plytelemis (del kartumo klaisiu 72 proc kakavos ar maziau turi buti?)
7. Jei uogas dedi saldzias su cukrumi uzpiltas ar siaip is sirupo tai gal reiktu sumazinti receptini cukraus kieki kiuose pertepimuose?
PRASAU JUSU NUOMONES APIE MANO SUMASTYTA DERINI , GAL TURITE KOKIU PASTEBEJIMU, LABAI BUCIAU DEKINGA UZ PATARIMUS
Galvoju daryti taip:
Naudoti sviesu biskvita jau iskepta (jei tik as ji gausiu, kitu atveju kepsiu pagal recepta juodaji biskvituka), tada plakta grietinele be standiklio, braskes saldytas uzpiltas ir palaikytas su cukrumi, drekinti vysniu likeriu praskiestu braskiu sirupu, daryti sokoladini pertepima atsizvelgiant i patarimus kad butu minstesnis, virsu daryti sokolado uztepu ir svieziomis braskemis puosti, o sonus grietinele truputi ir trupiniais sausainiu ar biskvito.
Sakykite kas cia gausis taip improvizavus is to ka turiu, kad maziau butu islaidu ir rizikos prisidirbti
#Jei nori butent juodaji miska, tai gali naudot koki kita ruda biskvita, bet visa kita reik daryt pagal recepta, antraip jau nebebus j.miskas
#As laistau labai nedaug, o jei dar zinau, kad tortas bus valgomas po poros dienu, tai tik truputeli apslakstau su saukstu.
#Naudojant sviesu biskvita ir ryskios pslavos vaisius - jie tau nudazys ir grietinele ir pati biskvita su saldytom braskem neesu darius
#Kai kam tas sokoladinis sluoksnis skanu, kai kam ne Man tai jis patinka, nes esu sokolado megeja
#Naudoju juodaji sokolada be priedu.
#Uogas, kurios buna ismirkytos sirupe, reikia is pradziu nuvarvinti, kad neistiztu torte labai smarkiai, gali ir grietinele pasileisti.
Ir siaip patarciau, jei jau nori su vysniom, braskem - tai geriau naudoti ruda biskvita, o ir siaip dabar mano favoritas tai yra Asseni sokoladinio torto su karameliniu ir dar kazkokiu ten pertepimu (pamirsau tikslu pav) biskvitas
O juodojo misko biksvitas man kazkodel sunkiai kildavo, vos vos perpjaudavau as ji
Nezinau ar padejau, gal kas kitas profesionaliau patars
Aiiiiiii kaip teisingai supilti biskvito tesla i forma? Popierius tik dugne ar ir ant krastu? Kaip tada su kuom ir kurias vietas sutepti? Ir i kokia orkaite deti ikaitinta ar tik idejus ijungti?
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 05 18, 09:58)
Aiiiiiii kaip teisingai supilti biskvito tesla i forma? Popierius tik dugne ar ir ant krastu? Kaip tada su kuom ir kurias vietas sutepti?
Atsikerpu popieriaus kiek reikia, dedu ji ant dugno ir tik tada uzspaudziu forma, dugne popierisu lieka isitempes Sonuose nededu popieriaus Niekuom netepu papildomai