O ko nesinaudoji nuorodų sąrašu 1-am puslapy Rafaeolo svajonė
Mano "Rafaelo svajone"
ta torto apdengimo mase dariau pirma karta, bet tikriausiai ir paskutini ne tik del to, kad man ji neisejo(todel is gabalu sudeta), bet kad ir bevalgant visa nurinkau ir sustumiau i lekstes sona labai saldu. Dar i viena biskvitu itarkavau sokolado, bet ir daugiau taip nedarysiu O siaip tortukas labai labai saldus ir skanus
ta torto apdengimo mase dariau pirma karta, bet tikriausiai ir paskutini ne tik del to, kad man ji neisejo(todel is gabalu sudeta), bet kad ir bevalgant visa nurinkau ir sustumiau i lekstes sona labai saldu. Dar i viena biskvitu itarkavau sokolado, bet ir daugiau taip nedarysiu O siaip tortukas labai labai saldus ir skanus
Kažkada diskutavot apie "Juodo Miško" biskvitą kažkuri lygtao siūlė kažkokį skanesnį gal kas prisimenat , ar čia man sapnuojas
Man nelabai patinka jo biskvitas norėtusi rast kažką minštesnio puresnio bet be jūsų rekomendacijų bijau rizikuot
Man nelabai patinka jo biskvitas norėtusi rast kažką minštesnio puresnio bet be jūsų rekomendacijų bijau rizikuot
QUOTE(uzniukas @ 2010 05 04, 10:05)
Kažkada diskutavot apie "Juodo Miško" biskvitą kažkuri lygtao siūlė kažkokį skanesnį gal kas prisimenat , ar čia man sapnuojas
Man nelabai patinka jo biskvitas norėtusi rast kažką minštesnio puresnio bet be jūsų rekomendacijų bijau rizikuot
Man nelabai patinka jo biskvitas norėtusi rast kažką minštesnio puresnio bet be jūsų rekomendacijų bijau rizikuot
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 minjeigu klausi apie biskvito receptūrą, tai skirtas jis 30 cm skersmens, iš tų 3 kiaušinių biskvito gaunasi 4 kg torto surinkto..... jisai didelis..... aš čia dariau iš likučių, nes kepti reikėjo pilį, tai aš kepiau visą biskvitą per didžiąją skardą 38x34 cm iš karto visą supylusi, tai kiek reikėjo atsipjoviau piliai, o kas liko tai va toks kvadratukas man virš kilo dar susitepė namuose pavalgyti...bet biskvitas yra skanesnis už juodo miško, aš dbar pradėjau juodam miškui naudoti jį.... yra šiokių tokių subtilybių plakant, kai sudedi šaltus kiaušinius į kambario temperatūros sviestą, išplaktą su cukrumi ir vanile, tai sviestą truputį sutraukia, o dar kai šaltą kefyrą pradedi pilti, žodžiu gaunasi tirštas biskvitas ir pradeda vaidentis, kad trūksta kefyro.....o padauginus kefyro, kaip žinia biskvitas sukris.... tai vat paslaptys sudėjus kiaušinius ir išplakus, tą plakinį stataisi į mikrobangę, pašildai 10-15 sekundžių, tada pašildai kefyrą 30 sekundžių ir visus produktus toliau plaki pašildytus, gaunasi labai purus, minkštas, burnoje tirpstantis šokoladinis bikvitas, kepti reikia iš vakaro, arba šių dienų sąlygomis labai gerai atšaldyti balkone, tada tik perpjausi, kitaip lūžta trupa, labai minkštutis jisai, o kai gerai gauna atšalti, tada super persipjauna, bet vis dėl to geriausia kepti iš vakaro....pertepimas tokiam biskvitui tiktų pats įvairiausias, nuo originalo, iki va mano variacijų, juodo miško įdarui puikiausiai...... kam nepatinka aguonos, dedu į tą sluoksnį karamelinį ganašą, kuris čia taip visoms nesisekė pagaminti ilgai... užvirinu grietinėlės indelį, nukaičiu puodą, sudedu rududu, išmaišau, kol ištirpsta, palieku atvėsti, geriausiai irgi palaikyti per naktį, ryte išplakti ir pertepti tortą, tinka puošimui
man sis labiau patiko,jis toks minkstesnis,puresnis
QUOTE(*Laurytė* @ 2010 05 04, 09:12)
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
as dariau torta su situo biskvitu
man tai iskilo dilema, nes drauge paprase padaryti torto, nori ten i kazkoki gimtadieni nestis, o nei as cia kazkokia kepeja, nei ka, taip kelis tortus padariau ir praso, sakau, nemoku, nenoriu cia svetimiems daryt, sau kitas reikalas, nesigaus, pats vistiek valgysi, nu bet taip ikyriai zyze zyze, kol pasirasiau.. Tai darysiu as masinyte is Cipciuko medaus torto, aptepsiu sviestiniu kremu, ir va cia prasideda mano klausimai, kaip man ta masinyte papuost ir nudazyt, turiu as ir sausu ir slapiu dazu, iskart pasakau, kad negaliu naudot aisingu, nes mes UK gyvenam, tai cia visi tortai su aisingais, kadangi tortas anglui, tai ir norisi padaryt kazkaip kitaip.. Galvoju, gal ta beze daryt (velgi, niekada nebandziau dar, kazin ar gausis) sakau, gal sian pasibandysiu ta beze, ar iseina ji man, neisivaizduoju tik kaip uztept, ka su anglaliu gelyciu prispaust?.. Nzn gal kokiu kitu kremu aptemt kuri galetu pasiulyti Prisiziurejau as tu masinyciu sian visa ryta, ir blaskytis kazkaip pradejau..
Mamos dienai kepiau nauja tortuka. Idejau i saldziu receptu tema, bet ikelsiu ir cia, gal kam patiks
Mangų - persikų tortas
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras
150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
P. S. Daugiau nuotraukų mano tinklapyje
http://aj-receptai.b...iku-tortas.html
Mangų - persikų tortas
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras
150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
P. S. Daugiau nuotraukų mano tinklapyje
http://aj-receptai.b...iku-tortas.html
Merginos ,ar snikersas skaniausias valgomas 4 diena,jei sestadieni padarysiu,o treciadieni bus valgomas ,cia gerai bus ,ne per daug ?susipainiojau visai tikrai skaiciau kazkur ,bet ar cia apie snikersa
sekmadienį sutepk snikersą, bus pats skanumas trečiadieniui
Zadu penktadieniui daryti Aseni torciuka su vaisiais dabar galvoju kada ji geriau daryti ,ar jam reikia subrest kazkiek.
Labutis,
Kokio skersmens formoje geriausia kepti tortą Snikers?
Ačiū
Kokio skersmens formoje geriausia kepti tortą Snikers?
Ačiū