QUOTE(tesulka @ 2010 03 28, 11:21)
Capricorn: eina sau kaip čia ta suknelė gerai atrodo... Aš vakar verpalų parduotuvėje mačiau ant manekeno tokią rausvą iš mocheros megztą, vat klusimėlis iškilo.
1, O sunknutę mezgate nu apačios į viršų ir ar viršus su apačia nesisiuva o mezgasi kartu?
2, Ir jūs pasidarote kokį lekalą iš popieriaus prieš megzdamos ?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
Ačiū...
1. Servetėlinės suknutės mezgamos iš dviejų etapų:
pirmas: kai nusinerima kitos spalvos geriau< storesnio siūlo pynutė bei reikiamo ilgio (iš schemos paskaičiavus kiek akių sudaro vieną motyvą ir kiek jų reiks iš viso, tai priklauso ar norite saulės kliošo, ar dvigubo saulės kliošo, ar tik lengvai laisvėjančio gaminuko).tada pasiėmus moheriuko siūlą su vašeliu surenkamos ant pynutės moherio akys, jos renkamos ant pynutės nugarėlės, buvo kažkur foto, bet nerandu...ir tada mezgam pagal raštą į apačią...pabaigus, išskalbiam...
antras: įvertinus reikiamą ilgį išdžiūvus, pynutė nuardoma, omoherio akutės ardant surenkamos - tai tampa pradžia mezgimui į viršų...jei dailiai daroma...perėjimo nesimato...aš asmeniškai apačiai moherio mu 3,5 (laisvai mezgu), o viršui imu 2,5nr virbaliukus su valu...
2. lekalas-kas tas do daiktas
bet įtariu kad brėžinys ar kažkas...o kam jis reikalingas?
man atrodo moherinukei nereik jo...bent jau man...