Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(biesas66 @ 2010 04 01, 17:32)
Cia pas mane taip.. Ieini i 4m2 tambura nusimeti pastovaus naudojimo drabuzius i spinta priesais duris ir soliuoji i nama. Arba gryzus per garaza ieini ir nusimeti drabuzius. Drabuziam kurie nekasdien naudojami,bet noretusi tureti po ranka, laikysiu kitoje drabuziu spintoje tik iejus i nama po kaire.  smile.gif  Tambure bus sildomos grindys,tik sildoma manau maziau negu iprastame kambaryje. Ir drabuziai prie vietos ir purvo nesines i namus.

čia ne pas tave, čia pas mane taip biggrin.gif Gal nusišperinai? biggrin.gif
bet po šios žiemos aiškiau netapo, ar dėsim duris tarp holo ir tambūro, ar ne.
Bus aišku kai pradėsim intensyviai garažu naudotis. Jei bus kvapas , tai teks dėti . Jei ne, tai ko gero paliksime atvirą....
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 01, 11:22)
Labas tindiriuska,
Mano situacija panasi - sklypas 6a., sode, du berniukai, geras vyras, bet kavos i antra auksta tikrai nenes - tai balkono man ir nereik  smile.gif
Paminejai vienaslaiti stoga. Ar tokie stogai tau patinka/grazus? Ar del kitu priezasciu? Smalsu, nes pati tokio nesirinkciau  schmoll.gif

aa, viskas aišku, balkono klausimas tiesiogiai susietas su vyro įpročiais smile.gif
vienašlaitis stogas iš principo man nėra gražu. man patinka klasikiniai namai ir šiuolaikinių modernybių nelabai suprantu. man būtų gražus toks namas http://www.namuplana...projektai/Indre (nesigilinau į patalpų išdėstymą, žiūriu tik išoriškai). bet bet bet. viskas remiasi į laiką, finansus ir ne vieną nuomonę. mūsų šeimoj taip jau nutiko, kad aš bent galiu pasakyti, kas man gražu. o va kita pusė doh.gif apsiriboja tik "man toks nea, man šitas irgi nea, man toks nelabai..." tai koks galutiniam variante bus tas namas - niekas nežino...
šiandien turėjom eiti pas architektą, bet vyrą išsiuntė gaisrų gesinti į Rygą. atidėjom rytojui. tai vis dar esu nežinioje, kur ir kaip mes toliau gyvensim blush2.gif
a, ir dar vakar sužinojau, kad mano vyrui reikalingas garažas doh.gif taaaaip, žmogui, dirbančiam popierinį darbą, vaikščiojančiam su kostiumu, varančiam mašiną taisyti į servisą, garažas yra pati reikalingiausia patalpa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2010 04 01, 17:47)
<...>
a, ir dar vakar sužinojau, kad mano vyrui reikalingas garažas  doh.gif taaaaip, žmogui, dirbančiam popierinį darbą, vaikščiojančiam su kostiumu, varančiam mašiną taisyti į servisą, garažas yra pati reikalingiausia patalpa  doh.gif

Na ir prajuokinot lotuliukas.gif Oi oi oi thumbup.gif

Liuks. Tačiau negaliu sakyti, kad nesuprantu kodėl. Traukia kažkaip tokios patalpos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikučiai,
Ačiū už vertingus patarimus, kuriuos gavau iš Jūsų. Turim jau projektuką, skaičiuoja konstruktyvą thumbup.gif Gal žinot, kaip prisegti PDF formato dokumentą? Įdėčiau parodyti namuko projektą, bet niekaip nepavyksta prisegti.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 04 01, 17:46)
čia ne pas tave, čia pas mane taip biggrin.gif Gal nusišperinai? biggrin.gif
bet po šios žiemos aiškiau netapo, ar dėsim duris tarp holo ir tambūro, ar ne.
Bus aišku kai pradėsim intensyviai garažu naudotis. Jei bus kvapas , tai teks dėti . Jei ne, tai ko gero paliksime atvirą....

jo,jo butent is jusu lotuliukas.gif Neziurint i tai kad mano projektas individualus bigsmile.gif Ir braiziau jy pats. Nors kolas siektiek koreaguotas architekto.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 01, 17:59)
Sveikučiai,
Ačiū už vertingus patarimus, kuriuos gavau iš Jūsų. Turim jau projektuką, skaičiuoja konstruktyvą  thumbup.gif Gal žinot, kaip prisegti PDF formato dokumentą? Įdėčiau parodyti namuko projektą, bet niekaip nepavyksta prisegti.

g.gif Nelabai ką galiu patart dėl to... Ale cekava kaip iš karto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 01, 17:59)
Sveikučiai,
Ačiū už vertingus patarimus, kuriuos gavau iš Jūsų. Turim jau projektuką, skaičiuoja konstruktyvą  thumbup.gif Gal žinot, kaip prisegti PDF formato dokumentą? Įdėčiau parodyti namuko projektą, bet niekaip nepavyksta prisegti.

gal nusišnekėsiu, bet bandyčiau su print scr žaisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2010 04 01, 18:20)
gal nusišnekėsiu, bet bandyčiau su print scr žaisti  4u.gif

gal gali detaliau į AŽ. Pamiršau kaip reikia tiksliai daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 04 01, 16:13)
del tamburo, jeigu name nedarote rekuperacijos vienas kitas gusis gryno oro tikrai nuotaikos nesugadins  biggrin.gif

Iki Rekuperacijos klausimo dar nepriejau/nesidomejau, ar cia oro sildymas/saldymas ir vedinimas kondensionieriu pagalba? Ar kazkas panasaus?
Jei ji yra- tada vedinti patalpu nereikia? Mes megstame gryna ora ir namus vediname daznai!
O jus ja turite?
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 01, 19:17)
ar cia oro sildymas/saldymas ir vedinimas kondensionieriu pagalba? Ar kazkas panasaus?
Jei ji yra- tada vedinti patalpu nereikia? Mes megstame gryna ora ir namus vediname daznai!
O jus ja turite?

tai oro vėdinimas, ne kondicionieriaus, o rekuperatoriaus pagalba (tai du skirtingi įrenginiai. Būna ir kombinuotų, bet čia klausimas ne apie tai smile.gif). Ima orą iš lauko, filtruoja, jei reikia - pašildo, ir įpučia per ortakius į vidų, o iš vidaus orą pašalina.

Taip, turint rekuperaciją - vėdinti nereikia, mes šią žiemą nebuvome nė vieno lango net ant mikroventiliacijos pravėrę. O kai vieną vakarą netyčia išjungėm sistemą - naktį iškart pabudę pajutom, kad kažkas ne taip, kad nėra kuo kvėpuoti. Manau kad gerai apšiltintam sandariam namui - tai būtinas įrenginys.
Tik ši sistema turi ne tik pliusų bet ir minusų, vienas iš jų - atsiliepia elektros sąskaitose smile.gif Bet sutaupoma ant šildymo, nes neišleidi šilumos bevėdindamas pro langus.
Atsakyti
Dėl tų tambūrų. Yra variantas, kai to nėra. Įėjimas kaip į butą, šone didelė spinta, veidrodinėmis durimis ir toliau gyvenamoji patalpa. Minusai: minėtas šaltis, iš gyvenamosios dalies matomas "bardakas" (batai ir kt. daiktai) - "dizaineriška" katastrofa, zonos suskirstytos tik grindų danga - be ryšio.

Pas kitus, kurie turi tą patalpą. Yra mažos, yra šiek tiek didesnės, yra nemažos. Mažos nepatogios. Ypač jei yra vaikų ir nemaža šeimyna, o kur dar svečiai su savo apranga. Vidutinės pusė bėdos. Labiausiai patiko optimalesnės, kiek didesnės. Tarkim apie 8-10 kv. Žinoma, čia savotiška prabanga, bet. Pas visus šildomos grindys, viskas džiūsta ir šilta nusiauti. Kur turi didesnę, tai ji lyg ir padalinta į dvi zonas. Pirmoje įėjimas, galima prisėsti, sudėti tik batai, kitoje zonoje mini drabužinė, kurioje keliais aukštais sukabinti sezoniniai rūbai, moteriškos rankinės, kepurės, lietsargiai ir kt. aksesuarai. Atskirai veidrodis visu ūgiu. Gan funkcionaliai viskas padaryta, tuo pačiu nesijauti suspaustai, patekęs į WC dydžio patalpėlę.
Atsakyti
Dekui, situacija su tamburu aiskeja.

Matot, mano atveju labiau tinka jusu paminetas buto variantas - ieini tiesiai i erdvu hola, bet jis neatsiveria i jokias gyvenamas patalpas, taigi jo is jokio tasko nesimatytu, kaip ir siek tiek zvyro, smeliuko ar baluciu smile.gif
Tam hole kaip ir minejote XL spinta viskam ir priesais vieta atsisesti.
O ir nuo garazo nera reikalo atsitverti, nes jo nera.
Taigi kaip matote, viska ko reikia tamburui kaip ir turiu hole, todel ir nesinori dar vienos tokios pat patalpos.
Lieka vena beda- saltis, bet taip niekas ir neatsake iki galo apie tas dvejas duris.
Ar visgi dvejos butu veiksmingiau nei vienos? Ar tas pats g.gif
Atsakyti