QUOTE(zarmenas @ 2010 11 27, 11:14)
O kodėl manot, kad visiems turėtų galioti jūsų vertinimo kriterijai? Namas šis, akivaizdžiai, daugiau dūšiai nei pilvui projektuotas.
Nemanau,kad mano vertinimas teisingas, bet iš jūsų tikėjausi daugiau objektyvumo, o ne lozungų "NATKEVIČIUS = ŠAUNUOLIS"
Iš ten ir sprendimai. Iš karto matosi, kad čia namas ne jaunai šeimai, ... viskas skirta gana solidžiai porai, kurios vaikai jau turi savo namus ir šeimas, kuri apsirūpinusi ir tenori mėgautis gyvenimu.
Sutinku, bet ir nesakiau, kad tai jaunai, nepasiturinčiai šeimai skirtas namas. Ir nevertinau to iš jaunos šeimos pozicijų. Atvirkščiai, kuo esi senesnis, tuo sunkiau judi.
Dėl to "koridoriaus" antrame aukšte - man irgi kilo dėl jo klausimų, bet geriau pagalvojus, būtų gi be galo, be krašto smagu po pirties, gerai išskaitinus, užlipti į tą inkliliuką, pasileisti ramią plokštelę, užsidėti ausines ir mėgautis žieminiais ežero vaizdais... Matyt, žmonės gali sau tai leisti - kas tame blogo?
Na matau ne man vienai užkliuvo, bet bandymas pateisinti, kad žmonės gali sau leisti - ne argumentas.
O kodėl ta stoginė būtinai turi būti nugrūsta kažkur kitur? Vertinant vėl iš pragmatiškosios pusės, garažas/stoginė - tai patalpa su sukrautomis padangomis, benzino kanistru ir smarve, ar ne? Bet plačiau pažiūrėjus, pas kitus žmones garažai būna tokie, kad juose švariau nei daugumos virtuvėse. Pamąstykit, gal ne visi mes vienodi?
Nevienodi, bet stoginė arčiau įėjimo (II linijoje, gal net ties ta vieta kur tarp svetainės ir poilsio patalpos prie pirties) būtų praktiškiau.
Ir vėl siaurai žiūrite. Pirma, nemanau kad čia gyvens žmonės, kurie bulves perka maišais ir tąso sandėliuoti - ne ta kategorija, vienareikšmiškai. Kaip ir žolės jie čia patys nešienaus.
Juk ne tik bulvėm žmonės gyvi. Kuo turtingesni žmonės tuo pirkiniai sunkesni, nes iki parduotuvės sąlyginai toli, kasdien neeisi. Gali aišku namų šeimininkė viską supirkti, bet ir jai reikės toli iki virtuvės nešti.
Dėl vaizdo į gatvę... Kokia dar gatvė? Sklypo planą pažiūrėkit, čia gi gamtoje viskas. nevertinkite priemiesčio standartais gamtoje stovinčio namo. Čia gi viskas kitaip. O iš mašinos einant namo jums ką, būtinas vaizdas į alpes?
Man užtektų ir vaizdo į pievas, kuriame už 10 metrų nėra kaimyno silikatinių plytų šedevro.
Mačiau, bet aprašymą tai turbūt tik aš skaičiau. Tai kas, kad plane žvyrkelis, aprašyme gatvė.
Čia nebuvo sarkazmas, man išties patiko projektas. Tiesą sakant, beatsakinėdamas keistai pasijaučiau, nes projektas svetimas, o aš čia jį dabar "atstovauju"
Bet manau, jūs paprasčiausiai nesupratote pačio namo paskirties šiuo atveju, ir vertinate pagal visai kitus krieterijus, nei jis buvo planuotas.
Aš irgi skaitydama keistai pasijaučiau, tiek priekaištų (apie per siaurą mąstymą, nesupratimą) pamėtėt, gindamas nesavo projektą.
Tarp visų jūsų pastabų pasigedau vieno dalyko, kuris, maniau, tikrai čia užklius. Kodėl ten dvi pirties patalpos, viena prie kitos? Jei atsakysite į šį klausimą, manau, jums daug kas paaiškės dėl šito namo
Va mįslė jums, hehe.
Paprasta. Viena pirtis sausa, kita - hamamas. Gali būti ir kitas variantas, kadangi poilsio zonoje du dideli stalai, aišku, kad žmonės tikisi ten daug svečių priimti. Taigi negi paskui prie pirties eilėje stovės?
Tik II aukšte per mažai vietos svečiam.
Nuoširdžiai - aš asmeniškai gal būčiau pasirinkęs kitą kelią tiems patiems tikslams pasiekti, bet kiekvienas atvejis unikalus ir negali žinoti visų lemiančių faktorių, žvelgdamas iš šono. Bet viena tai tikrai galiu pakartoti - šaunuoliai.
Taip galime tik spėti, kas lėmė vienus ar kitus sprendimu, bet aš jų šaunuoliais nepavadinčiau.