Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(smegenys @ 2010 11 27, 11:59)
o kas deo duru - tai galima ne darynejamas daryt, o slankiojancias sistemas montuot, originalu butu bigsmile.gif

Del tu slankiojanciu duru-jei yra vaiku iki kokiu 12 metu-apie slankiojancias duris labai stipriai pagalvociau, nes vienas dalykas-nepaogu sugraibyt rankena,kuri buna ileista i pacias duris, o kitas dalykas - jei vaikas ne vienas, tai zaidimu metu,kai gaudosi jie ten, gan paprasta su tom slankiojanciom nusikapot pirstus vaikams - turim tas slankiojancias,bet laikom uzrakintas del siu priezasciu. Jei vaikai paauginti-tuomet taip, slankiojancios yra ir grazu,ir patogu, ir vieta taupo.
Atsakyti
Matau tendencija,modernizmo mada.Tie zarmeno imesti projekteliai nepatiko,tuo labiau,kad nelabai dar ir sklypu tokiems namams statyti yra.Niekad nebuvau kosminio stiliaus megejas,gal todel man tie namai bedvasiai. g.gif
Atsakyti
O man Natkeviciaus projekto pvz patiko.. Tokios paprastos,grynos,svarios formos,nieko per daug, naturalios medziagos - betonas (=akmuo)+medis, betarpiska draugyste su gamta per didelius langus,ir kartu tas namas asocijuojasi su svyturiu ant ezero kranto - nzn kokiam filme esu macius griezto staciakampio formos senus,medinius svyturius.. Vat kazkoki toki ispudi sukelia tas namas.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 11 27, 11:14)
O kodėl manot, kad visiems turėtų galioti jūsų vertinimo kriterijai? Namas šis, akivaizdžiai, daugiau dūšiai nei pilvui projektuotas.

Nemanau,kad mano vertinimas teisingas, bet iš jūsų tikėjausi daugiau objektyvumo, o ne lozungų "NATKEVIČIUS = ŠAUNUOLIS"
Iš ten ir sprendimai. Iš karto matosi, kad čia namas ne jaunai šeimai, ... viskas skirta gana solidžiai porai, kurios vaikai jau turi savo namus ir šeimas, kuri apsirūpinusi ir tenori mėgautis gyvenimu.

Sutinku, bet ir nesakiau, kad tai jaunai, nepasiturinčiai šeimai skirtas namas. Ir nevertinau to iš jaunos šeimos pozicijų. Atvirkščiai, kuo esi senesnis, tuo sunkiau judi.
Dėl to "koridoriaus" antrame aukšte - man irgi kilo dėl jo klausimų, bet geriau pagalvojus, būtų gi be galo, be krašto smagu po pirties, gerai išskaitinus, užlipti į tą inkliliuką, pasileisti ramią plokštelę, užsidėti ausines ir mėgautis žieminiais ežero vaizdais... Matyt, žmonės gali sau tai leisti - kas tame blogo?

Na matau ne man vienai užkliuvo, bet bandymas pateisinti, kad žmonės gali sau leisti - ne argumentas.
O kodėl ta stoginė būtinai turi būti nugrūsta kažkur kitur? Vertinant vėl iš pragmatiškosios pusės, garažas/stoginė - tai patalpa su sukrautomis padangomis, benzino kanistru ir smarve, ar ne? Bet plačiau pažiūrėjus, pas kitus žmones garažai būna tokie, kad juose švariau nei daugumos virtuvėse. Pamąstykit, gal ne visi mes vienodi?
Nevienodi, bet stoginė arčiau įėjimo (II linijoje, gal net ties ta vieta kur tarp svetainės ir poilsio patalpos prie pirties) būtų praktiškiau.
Ir vėl siaurai žiūrite. Pirma, nemanau kad čia gyvens žmonės, kurie bulves perka maišais ir tąso sandėliuoti - ne ta kategorija, vienareikšmiškai. Kaip ir žolės jie čia patys nešienaus.

Juk ne tik bulvėm žmonės gyvi. Kuo turtingesni žmonės tuo pirkiniai sunkesni, nes iki parduotuvės sąlyginai toli, kasdien neeisi. Gali aišku namų šeimininkė viską supirkti, bet ir jai reikės toli iki virtuvės nešti.
Dėl vaizdo į gatvę... Kokia dar gatvė? Sklypo planą pažiūrėkit, čia gi gamtoje viskas. nevertinkite priemiesčio standartais gamtoje stovinčio namo. Čia gi viskas kitaip. O iš mašinos einant namo jums ką, būtinas vaizdas į alpes?  lotuliukas.gif Man užtektų ir vaizdo į pievas, kuriame už 10 metrų nėra kaimyno silikatinių plytų šedevro.

Mačiau, bet aprašymą tai turbūt tik aš skaičiau. Tai kas, kad plane žvyrkelis, aprašyme gatvė.
Čia nebuvo sarkazmas, man išties patiko projektas. Tiesą sakant, beatsakinėdamas keistai pasijaučiau, nes projektas svetimas, o aš čia jį dabar "atstovauju"  lotuliukas.gif  Bet manau, jūs paprasčiausiai nesupratote pačio namo paskirties šiuo atveju, ir vertinate pagal visai kitus krieterijus, nei jis buvo planuotas.

Aš irgi skaitydama keistai pasijaučiau, tiek priekaištų (apie per siaurą mąstymą, nesupratimą) pamėtėt, gindamas nesavo projektą.
Tarp visų jūsų pastabų pasigedau vieno dalyko, kuris, maniau, tikrai čia užklius. Kodėl ten dvi pirties patalpos, viena prie kitos? Jei atsakysite į šį klausimą, manau, jums daug kas paaiškės dėl šito namo  mirksiukas.gif  Va mįslė jums, hehe.  mirksiukas.gif
Paprasta. Viena pirtis sausa, kita - hamamas. Gali būti ir kitas variantas, kadangi poilsio zonoje du dideli stalai, aišku, kad žmonės tikisi ten daug svečių priimti. Taigi negi paskui prie pirties eilėje stovės?
Tik II aukšte per mažai vietos svečiam.
Nuoširdžiai - aš asmeniškai gal būčiau pasirinkęs kitą kelią tiems patiems tikslams pasiekti, bet kiekvienas atvejis unikalus ir negali žinoti visų lemiančių faktorių, žvelgdamas iš šono. Bet viena tai tikrai galiu pakartoti - šaunuoliai.

Taip galime tik spėti, kas lėmė vienus ar kitus sprendimu, bet aš jų šaunuoliais nepavadinčiau.
Atsakyti
Man tas Natkevičiaus namas baisus,košmaras kažkoks.Ir netgi nors aš vyresnio amžiaus nenorėčiau ten gyventi. Ir kraštovaizdis sudarkytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 27 lapkričio 2010 - 18:13
Labas,

Architektas sudarė mūsų svajonių namuko eskizus. gal būtų kokių komentarų? Lyg ir viską ko norėjome įvertino, bet nuomonė iš šalies visada naudinga. bigsmile.gif
Cia aukštų planai:

http://img193.images....us/i/imgql.jpg
http://img403.images...i/img0001om.jpg
Atsakyti
QUOTE(Daynews @ 2010 11 27, 22:10)
Labas,

Architektas sudarė mūsų svajonių namuko eskizus. gal būtų kokių komentarų? Lyg ir viską ko norėjome įvertino, bet nuomonė iš šalies visada naudinga.  bigsmile.gif
Cia aukštų planai:

O va man iš planų pasirodė "niekinis" variantas. Sprendžiant iš plano, visiškas "alytnamis", su siaurom erdvėm, tamsiais praėjimais ir kvadratiniais daugiabučio langais... Sudėjus baldus, kur jų nėra, pasimatys nykumas ir nesuderinamumai - matosi iš karto, kad nėra galvota detaliai, kas ir kaip bus apstatyta, kaip "dirbs" patalpos.
Laiptai nepatogūs, užspausti, gyvenamosios erdvės atidalintos siaurukais kažkokiais...
Niūroka. Gal trūksta detalizacijų, nežinau. Labai gali būti, kad detalizavus programą, pageidavimus ir norus, tai taptų geru variantu. Nors sunkiai tai įsivaizduoju, tiesą sakant.

Juozelija: na neprieštarauju, mūsų skoniai skiriasi ir tai nieko keisto. Nesiruošiu namo peikti dėl akių - patiko, tai patiko, malačiai. Objektyvumas čia ne prie ko - aš čia ne derinu projektą, o nuomonę išreiškiu (nesvarbu, kad ji kitokia nei jūsų), tai nematau priežasčių susilaikyti nuo subjektyvios nuomonės. Jumi gal ir nepatiko - nieko tokio, bus tų namų dar mirksiukas.gif O kad man patiko, atleiskite jau man, ufonautui. Kodėl ant manęs šunis kariat dėl to? Bet tegaliu pasikartoti - yra skirtingų kriterijų, skirtingų atskaitos taškų, tad pagal vieną skalę viską vertinant neišvengsite stambių paklaidų.
Lygiai tas pačias pastabas galima išsakyti ir jūsų būstui, jei pažvelgti iš tam tikro požiūrio taško, nemanot? Biudžeto, gyvenimo būdo ir pasaulėžiūros klausimas. Va Dumblui mano pavyzdžiai pasirodė bedvasiai. Nors kam nors gal patiko. Aš gi nesakau, kad visi turi galvoti taip kaip aš, ginkdie.
Kaip manote, pirkt prabangų auto praktiška ar ne? Kur viskas lengvai tepasi, lengvai gadinasi, bet labai gerai atrodo ir labai smagu paliesti? Ir dar rankų darbo... Na, kad ir užsisakyti pagal savo pageidavimus Maserati naują. Kupe. Arba AstonMartin. Vairuoti -tiesiog svajonė, bet praktiškumo prasme - tiesiog idiotizmas, nemanot? Va jums kriterijų skirtumai... Kuom gi namas kitoks? mirksiukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2010 11 27 19:12)
Man tas Natkevičiaus namas baisus,košmaras kažkoks.Ir netgi nors aš vyresnio amžiaus nenorėčiau ten gyventi. Ir kraštovaizdis sudarkytas.

Tas namas skirtas turizmo agentūros savininko šeimai, norinčiai, kad namas parodytų jų statusą, materialinę padėtį, sukeltų tam tikrą matančių jį reakciją. Todėl buvo pasirinktas atitinkamas architektas. Architektas padirbėjo ir namas šiuos kriterijus atitinka.
Ir savininkų amžius čia netoks svarbus kaip statusas. 4u.gif
QUOTE(zarmenas @ 2010 11 28, 02:17)
Juozelija: na neprieštarauju, mūsų skoniai skiriasi ir tai nieko keisto. Nesiruošiu namo peikti dėl akių - patiko, tai patiko, malačiai. Objektyvumas čia ne prie ko - aš čia ne derinu projektą, o nuomonę išreiškiu ..., tai nematau priežasčių susilaikyti nuo subjektyvios nuomonės.

Matot, labai sunku suprasti, kodėl vienus projektus išdedat į šuns dienas, o kitus ne, kada vertinate kaip architektas-profesionalas, o kada tiesiog kaip žmogus.
Jumi gal ir nepatiko - nieko tokio, bus tų namų dar.

Regis rašiau, kad patiko (pats vaizdas), bet galėjo geriau, funkcionaliau padaryti. Manau, kad tam name patogumas paaukotas vardant vaizdo.
Kaip manote, pirkt prabangų auto praktiška ar ne? Kuom gi namas kitoks?  :

Aišku nepraktiška, bet jei gamintojo paprašysit ant mašinos stogo pritvirtinti bulio ragus, nemanau, kad sutiks. Tuo namas ir kitoks. Jis panašus į moterį su aukštakulniais. lotuliukas.gif

Skaitydama jūsų komentarus, aš mokausi įžvelgti projektuose tai, ką pražiūri kiti. Tik labai sunku atsirinkti, kur objektyvumas nugali, o kur subjektyvumas.
unsure.gif
Na lendu vėl į pogrindį, ne mano stilius komentuoti.
Laukiu kitų jūsų OBJEKTYVIŲ vertinimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juozelija: 28 lapkričio 2010 - 07:30
QUOTE(Virvytė @ 2010 11 27, 01:01)
Įėjimas būtų šiaurės rytuose.
Dėl kambarių - seneliai turėtų po atskirą asmeninį kambarį (plane 105 ir 106). Juose pakanka vietos talpioms sieninėms spintoms, o lovas ir staliukus galima pastumdyti. Didesniame kambaryje (anūkams) kiek arčiau drabužinės stovėtų ne dvigulė lova, o dviaukštė, kurios apatinė dalis - sofa. Prie lango tilptų rašomasis stalas.
Klausimas vienas - kur kišti skalbyklę? Vienas iš variantų - panaikinti 107 sandėliuką ir taip išplėsti WC.

http://www.asdprojec...l_projects.html

Dėl senelių kambarių-gal nesikartosiu :pasiplanuokite iš anksto baldų išdėstymą.
Dėl skalbyklės: variantų galima prigalvoti įvairių Vienas jų galėtų būti -pvz.: nuo sandėliuko durų pusės įrengti uždaromą nišą, kurioje virš skalbyklės dar susimontuotumėte lentynėles rakandų susidėjimui ar pan.).
Kitas:nišą daryti iš WC pusės,talpinant ją į sandėliuką.Apatinė nišos dalis galėtų būti atidaroma iš WC patalpos(kurioje talpinama skalbyklė),viršutinė-atidaroma arba atvira -iš sandėliuko pusės . Sprendimų yra;)

QUOTE(Daynews @ 2010 11 27, 22:10)
Labas,

Architektas sudarė mūsų svajonių namuko eskizus. gal būtų kokių komentarų? Lyg ir viską ko norėjome įvertino, bet nuomonė iš šalies visada naudinga.  bigsmile.gif
Cia aukštų planai:

Atsakau konkrečiai šiuo atveju:
1/ Mažai erdvės,patikėkit.. Jau vien tas erzins,kad pirmame aukšte į svetainę turėsit įeiti po laiptais-tai "spaustų"...Būtinai tvarkykite prieškambarį/laiptus!
2/ Katilinė -tech.patalpa- maža!
3/ Antrame aukšte tai pats didžiausias pavojus "apsivožti" ,atidarius iš kambario dešinėje esančias duris ,nes nėra palikta jokios aikštelės prieš laiptus..Aplamai-na labai ankšta ir holiuke-nors minimaliai reiktų praplėsti jį..
Tiesiog,daug nenagrinėjant kelios esminės draugiškos pastabos.Gal tiksliau- pretenzijos jį projektavusiam piliečiui(...architektui........). Galima rašinėti"patinka,nepatinka", bet tai nieko neduoda. Nuoširdžiai sakau:jeigu pateikiamas toks išplanavimas(fasadų nemačiau,bet galima nujausti....),architektui reikia duot per galvą . Elementarių taisyklių nežinojimas..
Gerai pamąstykit g.gif

mad.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 11 28, 10:36)
Atsakau konkrečiai šiuo atveju:
1/ Mažai erdvės,patikėkit..  Jau vien tas erzins,kad pirmame aukšte į svetainę  turėsit įeiti po laiptais-tai "spaustų"...Būtinai tvarkykite prieškambarį/laiptus!
2/ Katilinė -tech.patalpa- maža!
3/ Antrame aukšte tai pats didžiausias pavojus "apsivožti" ,atidarius iš kambario dešinėje esančias duris ,nes nėra palikta jokios aikštelės prieš laiptus..Aplamai-na labai ankšta ir holiuke-nors minimaliai reiktų praplėsti jį..
Tiesiog,daug nenagrinėjant kelios esminės draugiškos pastabos.Gal tiksliau- pretenzijos jį projektavusiam piliečiui(...architektui........). Galima rašinėti"patinka,nepatinka", bet tai nieko neduoda. Nuoširdžiai sakau:jeigu pateikiamas toks išplanavimas(fasadų nemačiau,bet galima nujausti....),architektui reikia duot per galvą . Elementarių taisyklių nežinojimas..
Gerai pamąstykit  g.gif
mad.gif

1. Mūsų noras yra tilpti į bendrą 160-180kv.m, taip, kad didelių erdvių nėra kaip suformuoti. Statybos kaina ir konstrukcijų paprastumas=pigumas labai svarbus, todėl tokių dalykų kaip: kampiniai langai iki žemės, du san. mazgai II aukste, erdvūs holai abiejuose aukštuose ir pan. tenka atsisakyti.

2.Šildymas planuojamas dujinis, tai didelių patalpų lyg ir nereikia. Bet gal galima apjungti sandėlį su katiline ir tada 9,5kv.m gal viskam užtektų vietos?

3.Šiek tiek pastumdžius įėjimus į kambarius gauname 4,2kvm. lyg ir turėtų pakakti ar ne?

4.O čia jau deja visų architektų bėda. Lankėmės pas tris architektus, visi subraižė savo eskizus pagal mūsų norus ir kiekvienas laikė būtina pareiga su žemėmis sumaišyti kito architekto variantus, kaip visiškai nemokšiškus.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti