QUOTE(Juozelija @ 2010 11 26, 23:15)
Čia už ką šaunuoliai?????
Nesuprantu, kam daryti laiptus į II aukšte esantį koridorių, kurio gale tik stalas telpa?
O kodėl manot, kad visiems turėtų galioti jūsų vertinimo kriterijai? Namas šis, akivaizdžiai, daugiau dūšiai nei pilvui projektuotas. Iš ten ir sprendimai. Iš karto matosi, kad čia namas ne jaunai šeimai, dirbančiai agurkų fabrike - pagal struktūrą manyčiau, kad viskas skirta gana solidžiai porai, kurios vaikai jau turi savo namus ir šeimas, kuri apsirūpinusi ir tenori mėgautis gyvenimu.
Dėl to "koridoriaus" antrame aukšte - man irgi kilo dėl jo klausimų, bet geriau pagalvojus, būtų gi be galo, be krašto smagu po pirties, gerai išskaitinus, užlipti į tą inkliliuką, pasileisti ramią plokštelę, užsidėti ausines ir mėgautis žieminiais ežero vaizdais... Matyt, žmonės gali sau tai leisti - kas tame blogo?
Arba tai, kad stoginė įtalpinta į pastato plotį. Čia kad automobilyje sėdėdamas galėtum variklį šildyti ir upę-tvenkinį matyti?
O kodėl ta stoginė būtinai turi būti nugrūsta kažkur kitur? Vertinant vėl iš pragmatiškosios pusės, garažas/stoginė - tai patalpa su sukrautomis padangomis, benzino kanistru ir smarve, ar ne? Bet plačiau pažiūrėjus, pas kitus žmones garažai būna tokie, kad juose švariau nei daugumos virtuvėse. Pamąstykit, gal ne visi mes vienodi?
Arba pastatai automobilį ir pirkinius iki virtuvės tempi lauku praeidamas pro miegamąjį, vaiko ir vonios kambarius. Gerai, jei oras gražus, bet vaizdas tik į gatvę.
Ir vėl siaurai žiūrite. Pirma, nemanau kad čia gyvens žmonės, kurie bulves perka maišais ir tąso sandėliuoti - ne ta kategorija, vienareikšmiškai. Kaip ir žolės jie čia patys nešienaus. Dėl vaizdo į gatvę... Kokia dar gatvė? Sklypo planą pažiūrėkit, čia gi gamtoje viskas. nevertinkite priemiesčio standartais gamtoje stovinčio namo. Čia gi viskas kitaip. O iš mašinos einant namo jums ką, būtinas vaizdas į alpes?
Man užtektų ir vaizdo į pievas, kuriame už 10 metrų nėra kaimyno silikatinių plytų šedevro.
Gal čia sarkazmas buvo, kurio nesupratau?
O gal varnas varnui akies nekerta?
Aišku vaizdas nuotraukose įspūdingas, bet praktiškumo minimaliai.
Čia nebuvo sarkazmas, man išties patiko projektas. Pripažinkime, nedažnas atvejis - ne rąstinis tradicinis, dvišlaičiu stogu, kvadratiniais langučiais su kvarbatkėmis...
Tiesą sakant, beatsakinėdamas keistai pasijaučiau, nes projektas svetimas, o aš čia jį dabar "atstovauju"
Bet manau, jūs paprasčiausiai nesupratote pačio namo paskirties šiuo atveju, ir vertinate pagal visai kitus krieterijus, nei jis buvo planuotas. Tarp visų jūsų pastabų pasigedau vieno dalyko, kuris, maniau, tikrai čia užklius. Kodėl ten dvi pirties patalpos, viena prie kitos? Jei atsakysite į šį klausimą, manau, jums daug kas paaiškės dėl šito namo
Va mįslė jums, hehe.
Nuoširdžiai - aš asmeniškai gal būčiau pasirinkęs kitą kelią tiems patiems tikslams pasiekti, bet kiekvienas atvejis unikalus ir negali žinoti visų lemiančių faktorių, žvelgdamas iš šono. Bet viena tai tikrai galiu pakartoti - šaunuoliai.
Papildyta:
QUOTE(Silent night @ 2010 11 27, 10:22)
Norėtųsi konkretumo, nes dabar toks jausmas jei projektas nefuturistinis (žiūrint į jūsų paskutines žinutes) tai ne projektas, o tragedija
juk kiekvienas mes su kitokiais poreikiais, tai ir projektai įvairūs, bet kartais nepastebim kas kitiems užkliūna. Tai ir norėtųsi, kad pabaksnotumėt pirštu
Iš smegenys pastabų užsifiksavo, dėl katilinės - padarysim ten prausyklą, ir durų vietas taisyti reik ir pamastyt apie wc vietą
Futuristinis ar ne futuristinis, dar nereiškia, ar namas geras ar ne. Konkrečiu atveju išplanavimas toks prastas, kad paprasčiausiai nematau tikslo jį detaliai komentuoti - jis tiesiog "wrong". Galima buvo susidaryti įspūdį, kad esu daugiau 'netradicinės' architektūros šalininkas. Gal tai ir tiesa. Nors yra nuostabių namų ir nebūtinai "fututistinių", buvau įdėjęs linkų ir į tokius (kad ir tas 60-tųjų statybos perliukas). Nors jei futuristiniu namu skaitote viską, į ko sieną neatremtas arklas ir ant sienos nekabo vežimo ratas, tada aš vienareikšmiškai futuristas-ufonautas
Sėkmės.