Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(Meredita @ 2010 11 04, 01:03)
as kaip supratau, kad zmones nusipirko projekta, bet jis jiems netiko ir dare individualu projekta, todel nepanaudota nori parduoti  g.gif

Būtent taip, nes po geodezinių matavimų mūsų sklypas pasidarė per siauras pirktiniam projektui, o šalia kaimynas atsisakė pasirašyti motyvuodamas tuom, kad panaudosim jo parašą ir atimsim iš jo žemę (senatvė...)
Taigi dabar ir galvoju, kad galiu parduoti, nes pirkau iš masinius projektus parduodančios archipelag.
O dėl priršimo, tai jei mūsų sklypo ribos nebūtų keitusios tai su pirktiniu mes nemažai sutaupę būtume, belieka jį tik pririšti ir gauti leidimą.
Atsakyti
QUOTE(Vienadienė @ 2010 11 04, 14:26)
Būtent taip, nes po geodezinių matavimų mūsų sklypas pasidarė per siauras pirktiniam projektui, o šalia kaimynas atsisakė pasirašyti motyvuodamas tuom, kad panaudosim jo parašą ir atimsim iš jo žemę (senatvė...)
Taigi dabar ir galvoju, kad galiu parduoti, nes pirkau iš masinius projektus parduodančios archipelag.
O dėl priršimo, tai jei mūsų sklypo ribos nebūtų keitusios tai su pirktiniu mes nemažai sutaupę būtume, belieka jį tik pririšti ir gauti leidimą.

Na, dar mintis - pažiūrėkite sutartyje su archipelag, kas parašyta dėl autorinių teisių.
Atsakyti
QUOTE(laiminga mamyte09 @ 2010 11 03, 16:56)
Tai va,kad vieno auksto sumastem statyt.
Jau rodziau projekta nusiziureta,tik su tamburu darytumem:

http://www.namuplana...Architektura/V1

Bet dabar vel suku galva,kad nebus kur vaikams palakstyt,visam sklype namukas vos issiteks.Arba mano neismanymas kalba,nes neisivaizduoju,kiek sklypo reikia tokiam namukui pastatyti ax.gif

sis projektas tikrai mano manymu perdidelis 6 a sklypui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 11 04, 14:55)
sis projektas tikrai mano manymu perdidelis 6 a sklypui  smile.gif

Mano irgi ax.gif , nes perdideli matmenys ant 6a sklypo, neitalpinsi tokio namuko

Zmones pasakyk kokia nors nuomone apie si namuka http://www.namuplana..._projektai/Asta o gal kas yra maciusiu jau pastatyta? blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dairina: 04 lapkričio 2010 - 21:27
QUOTE(laiminga mamyte09 @ 2010 11 03, 17:56)

Bet dabar vel suku galva,kad nebus kur vaikams palakstyt,visam sklype namukas vos issiteks.Arba mano neismanymas kalba,nes neisivaizduoju,kiek sklypo reikia tokiam namukui pastatyti ax.gif

6 arams jusu variantas netinka, renkantis projekta neuzmirskite, kad nuo kaimynu ribos turi likti 3 m, nuo gatves 5, o dar jei bus vandens grezinys, jis turi SAZ 5 m spinduli.
Mes irgi labai norejome 1 auksto nama, bet vyras pateike griezta perimetra, tai ieskojau projekto, vadovaudamasi juo.
O be to, jei yra mazi vaikai, tikrai vietos lakstymams per mazai.
Atsakyti
Turint sklypa,ten aiskiai parodyta galima uzstatymo vieta.

Architektams noriu klausima uzduoti nes man biski mistika gaunasi. Jei prie projekto parasyta minimalus sklypo plotas 4 arai .kaip gali netilpti namas i 6 arus pvz. Negi jus neivertinat namo dydzio plius privalomi atstumai nuo namo iki sklypo ribos? As cia kalbu apie normalu sklypa,kur nera kokiutai apribojimu.
Atsakyti
QUOTE(laiminga mamyte09 @ 2010 11 03, 17:56)

Sitam namukui jums reikia 19 ant 17 metru sklypo dalies.. Jei sklypas is visu pusiu ribojasi su kaimynais, turesit 3 metrus atitraukt nuo kiekvienos sklypo ribos. Jei turit 6 aru sklypa,kuris pvz yra 25 x 25 metru - kvadratas toks, tuomet namukas tilps, ir dar is kiekvienos puses po 3 ir 4 metrus vietos palakstymui bus.. Mazai ar ne - cia jau kiekvienas individualiai sprendzia, ale vat nekurie miestu gyventojai i tiek ne tik kvietkelius,bet ir darza su siltnamiu isigudrina italpint smile.gif
Audine teisingai parase apie apsaugos zonas - jos turi but ir greziniui,ir nuotekoms, bet kas ten zino-gal pas jus yra kokios bendrijos komunikacijos g.gif,ar kazkaip kitaip sie dalykai issprendziami-juk soduose daug gyvenamuju namu,ir na niekaip negali ten tilpt visos reikalingos apsaugos zonos,ale statposi ir gyvena zmones..
Tas jusu imestas projektas man grazus labai, nzn vidus kaip,nesigilinau,bet isore namelio mano akiai labai maloni smile.gif

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 05, 10:40)
Turint sklypa,ten aiskiai parodyta galima uzstatymo vieta.

Architektams noriu klausima uzduoti nes man biski mistika gaunasi.  Jei prie projekto parasyta minimalus sklypo plotas 4 arai .kaip gali netilpti namas i 6 arus pvz.  Negi jus neivertinat namo dydzio plius privalomi atstumai nuo namo iki sklypo ribos?  As cia kalbu apie normalu sklypa,kur nera kokiutai apribojimu.

Kiekvienas sklypas turi maksimaliai leidziama procentalu uzstatymo plota. Tai vat jei sklypas 4 aru,tai toks plotas,kaip aptariamo namo,dar butu leidziamas tokio dydzio sklype.Didesnis-jau nebe. Cia gi tik grynai teoriskai "leidziamas", nesigilinant i tai, kurioje vietoje yra tie 4 arai. Vat pvz sklypas tu 4 aru kur nors tarp misku, kur nereik atstumu nuo kaimynu bei tvoru paisyt-ir prasom,statyk tada toki,jei norisi.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 11 04, 16:35)
Na, dar mintis - pažiūrėkite sutartyje su archipelag, kas parašyta dėl autorinių teisių.

Tai vat, kad ten nieko apie autorines teises ar perleidima tretiems asmenims neparašyta. projektas lenkų ir turbūt mes kokie keliasdešimti pirkėjai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2010 11 05, 10:51)
Sitam namukui jums reikia 19 ant 17 metru sklypo dalies.. Jei sklypas is visu pusiu ribojasi su kaimynais, turesit 3 metrus atitraukt nuo kiekvienos sklypo ribos. Jei turit 6 aru sklypa,kuris pvz yra 25 x 25 metru - kvadratas toks, tuomet namukas tilps, ir dar is kiekvienos puses po 3 ir 4 metrus vietos palakstymui bus.. Mazai ar ne - cia jau kiekvienas individualiai sprendzia, ale vat nekurie miestu gyventojai i tiek ne tik kvietkelius,bet ir darza su siltnamiu isigudrina italpint smile.gif
Audine teisingai parase apie apsaugos zonas - jos turi but ir greziniui,ir nuotekoms, bet kas ten zino-gal pas jus yra kokios bendrijos komunikacijos  g.gif,ar kazkaip kitaip sie dalykai issprendziami-juk soduose daug gyvenamuju namu,ir na niekaip negali ten tilpt visos reikalingos apsaugos zonos,ale statposi ir gyvena zmones..
Tas jusu imestas projektas man grazus labai, nzn vidus kaip,nesigilinau,bet isore namelio mano akiai labai maloni smile.gif

Papildyta:

Kiekvienas sklypas turi maksimaliai leidziama procentalu uzstatymo plota. Tai vat jei sklypas 4 aru,tai toks plotas,kaip aptariamo namo,dar butu leidziamas tokio dydzio sklype.Didesnis-jau nebe. Cia gi tik grynai teoriskai "leidziamas", nesigilinant i tai, kurioje vietoje yra tie 4 arai. Vat pvz sklypas tu 4 aru kur nors tarp misku, kur nereik atstumu nuo kaimynu bei tvoru paisyt-ir prasom,statyk tada toki,jei norisi.

Taip,nebent visai laukuose ipaisytum. Nes pagal projekta namo plotis 17 metru plius is kiekvienos puses po tris metrus iki sklypo ribos.
Namo ilgis 19,5m plius is galo trys ir is priekio 5 iki sklypo ribos. Vadinasi reikia 6,3 aro. O sako kad 4 aru gana. Idomi matematka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 05, 14:24)
Taip,nebent visai laukuose ipaisytum. Nes pagal projekta namo plotis 17 metru plius is kiekvienos puses po tris metrus iki sklypo ribos.
Namo ilgis 19,5m plius is galo trys ir is priekio 5 iki sklypo ribos.  Vadinasi reikia 6,3 aro. O sako kad 4 aru gana. Idomi matematka. g.gif

Cia tie trys metrai iki sklypo ribos-irgi dalykas salyginis,jei su kaimynais susitarsi-gali ir per metra nuo ribos statyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 05, 14:24)
Namo ilgis 19,5m plius is galo trys ir is priekio 5 iki sklypo ribos.  Vadinasi reikia 6,3 aro. O sako kad 4 aru gana. Idomi matematka. g.gif

Kodėl 3 metrai, kodėl 5? Gi jau atsakė jums, kad tie atstumai ne visada taikomi. Yra ir dar visokių niuansų. Galima ir ant ribos tam tikrais atvejais statyti. Nuo gatvės taip pat atstumai priklauso nuo daug parametrų, kaip gatvės kategorija ir tt ir panašiai. Per daug nesivelsiu į detales, nes visą vakarą tektų rašyt, rašyt.... bigsmile.gif

Tilps namas ar netilps - skaičiuojat čia briedžio kailį, kai briedis dar miške. Paims, užsidės ant savo sklypo plano ir bus matyti iš karto. Netgi nuėjus pas projekto autorių, anas tikrai turėtų paaiškinti, patikslinti ir užnešti tą namelį ant konkretaus sklypo (na, kad įsitikinti, kad jis tikrai tinkamas konkrečiu atveju).

Dėl skaičiavimo "telpa-netelpa", ne arų kiekis yra lemiamas faktorius. Tai, aišku, irgi svarbu, tačiau jei sklypas, tarkim, 8x40 metrų (esu tokiame projektavęs), kaip su tais arais jums gausis, a? doh.gif

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 11 05, 17:28)
Kodėl 3 metrai, kodėl 5? Gi jau atsakė jums, kad tie atstumai ne visada taikomi. Yra ir dar visokių niuansų. Galima ir ant ribos tam tikrais atvejais statyti. Nuo gatvės taip pat atstumai priklauso nuo daug parametrų, kaip gatvės kategorija ir tt ir panašiai. Per daug nesivelsiu į detales, nes visą vakarą tektų rašyt, rašyt....  bigsmile.gif

Tilps namas ar netilps - skaičiuojat čia briedžio kailį, kai briedis dar miške. Paims, užsidės ant savo sklypo plano ir bus matyti iš karto. Netgi nuėjus pas projekto autorių, anas tikrai turėtų paaiškinti, patikslinti ir užnešti tą namelį ant konkretaus sklypo (na, kad įsitikinti, kad jis tikrai tinkamas konkrečiu atveju).

Dėl skaičiavimo "telpa-netelpa", ne arų kiekis yra lemiamas faktorius. Tai, aišku, irgi svarbu, tačiau jei sklypas, tarkim, 8x40 metrų (esu tokiame projektavęs), kaip su tais arais jums gausis, a?  doh.gif

Sėkmės

Dekui. drinks_cheers.gif Smalsumas patenkintas cool.gif
Atsakyti