QUOTE(laiminga mamyte09 @ 2010 11 03, 17:56)
Tai va,kad vieno auksto sumastem statyt.
Jau rodziau projekta nusiziureta,tik su tamburu darytumem:
http://www.namuplana...Architektura/V1
Bet dabar vel suku galva,kad nebus kur vaikams palakstyt,visam sklype namukas vos issiteks.Arba mano neismanymas kalba,nes neisivaizduoju,kiek sklypo reikia tokiam namukui pastatyti
Sitam namukui jums reikia 19 ant 17 metru sklypo dalies.. Jei sklypas is visu pusiu ribojasi su kaimynais, turesit 3 metrus atitraukt nuo kiekvienos sklypo ribos. Jei turit 6 aru sklypa,kuris pvz yra 25 x 25 metru - kvadratas toks, tuomet namukas tilps, ir dar is kiekvienos puses po 3 ir 4 metrus vietos palakstymui bus.. Mazai ar ne - cia jau kiekvienas individualiai sprendzia, ale vat nekurie miestu gyventojai i tiek ne tik kvietkelius,bet ir darza su siltnamiu isigudrina italpint
Audine teisingai parase apie apsaugos zonas - jos turi but ir greziniui,ir nuotekoms, bet kas ten zino-gal pas jus yra kokios bendrijos komunikacijos
,ar kazkaip kitaip sie dalykai issprendziami-juk soduose daug gyvenamuju namu,ir na niekaip negali ten tilpt visos reikalingos apsaugos zonos,ale statposi ir gyvena zmones..
Tas jusu imestas projektas man grazus labai, nzn vidus kaip,nesigilinau,bet isore namelio mano akiai labai maloni
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 05, 10:40)
Turint sklypa,ten aiskiai parodyta galima uzstatymo vieta.
Architektams noriu klausima uzduoti nes man biski mistika gaunasi. Jei prie projekto parasyta minimalus sklypo plotas 4 arai .kaip gali netilpti namas i 6 arus pvz. Negi jus neivertinat namo dydzio plius privalomi atstumai nuo namo iki sklypo ribos? As cia kalbu apie normalu sklypa,kur nera kokiutai apribojimu.
Kiekvienas sklypas turi maksimaliai leidziama procentalu uzstatymo plota. Tai vat jei sklypas 4 aru,tai toks plotas,kaip aptariamo namo,dar butu leidziamas tokio dydzio sklype.Didesnis-jau nebe. Cia gi tik grynai teoriskai "leidziamas", nesigilinant i tai, kurioje vietoje yra tie 4 arai. Vat pvz sklypas tu 4 aru kur nors tarp misku, kur nereik atstumu nuo kaimynu bei tvoru paisyt-ir prasom,statyk tada toki,jei norisi.