Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2010 10 27, 22:19)
Neklaidinkit žmonių. Jei jau remiatės STR'ais, bent jau juos paskaitykite prieš tai. Katilinės plotas kaip tik ir pririštas prie kuro tipo. Ir normuojamas patalpos plotas ne dėl malkų sandėliavimo  doh.gif . Angų į lauką plotas taip pat ne tam, kad šviesos pakaktų malkoms skaldyti  doh.gif Tai lemia priešgaisriniai reikalavimai (pvz, dujų katilo sprogimas).
Pagalvokit, ims kas ir patikės šiom nesąmonėm - paskui vargo turės.
audine68: tik nesupykit ant manęs, maldauju. Tiesiog nagus panižo...

user posted image

lotuliukas.gif  Dar kartelį atleiskit, prašau.  4u.gif

Labai grazus darbelis, net kilo ideja toje vietoje kokias zaliuzes irengti, net ten , kur dantys, yra siaurine puse. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2010 10 28, 08:03)
Labai grazus darbelis, net kilo ideja toje vietoje kokias zaliuzes irengti, net ten , kur dantys, yra siaurine puse.  drinks_cheers.gif

va man klausimas, kodėl šiaurinėj pusėj darėt vitrinas? juk nei saulės nei šilumos?

Zarmenai, įmeskit kokį savo projektą, jeigu negaila. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 28 spalio 2010 - 07:59
[quote=zarmenas,2010 10 27, 21:19]
Neklaidinkit žmonių. Jei jau remiatės STR'ais, bent jau juos paskaitykite prieš tai. Katilinės plotas kaip tik ir pririštas prie kuro tipo. Ir normuojamas patalpos plotas ne dėl malkų sandėliavimo doh.gif . Angų į lauką plotas taip pat ne tam, kad šviesos pakaktų malkoms skaldyti doh.gif Tai lemia priešgaisriniai reikalavimai (pvz, dujų katilo sprogimas).
Pagalvokit, ims kas ir patikės šiom nesąmonėm - paskui vargo turės.

Kazka cia is vis nustekejot ne i tema, duju katilo sprogimui yra LANGAI arba dar vadininama istiklintu angu plotas arba lengvos numetamos konstrukcijos, kad sprogimo atveju isnestu tuos langus ir numestu konstrukcijas. g.gif Beje dujinem katilinem nemaziau svarbu ir katilines turis. O del STR tai jau kazin, kaip butu jei neskaityciau, ypas kaip reiktu suderinti:D. Jeigu kalbet apie mazas individualiu gyvenamuju namu katilines anksciau reikedavo projekto tik dujinem katilinem iki 50 kW kieto kuro katilinem silumos gamybos projekto nereikejo, dabar pradejo reikalauti ir sitom. Teisingai architekto reikalas tinkamai suprojektuoti katilines patalpa, bet jeigu ji padaroma per maza ir nepaliekam vietos irengimu aptarnavimui, tai ja tenka padaryti tokia kokia reikia, stai ir viskas.
Bet cia tema ne apie tai, tai kaip su tom idejom namo fasadui biggrin.gif
Papildyta:
audine68: tik nesupykit ant manęs, maldauju. Tiesiog nagus panižo...

user posted image

lotuliukas.gif Dar kartelį atleiskit, prašau. 4u.gif
[/quote]

Cia tai ziauru doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lariana: 28 spalio 2010 - 09:18
QUOTE(Lariana @ 2010 10 28, 10:21)
Cia tai ziauru doh.gif

as tai nenorom susijuokiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2010 10 28, 10:49)
as tai nenorom susijuokiau  wub.gif

Jeigu atvirai tai negrazus tokio tipo namai, man jie irgi nepatinka, bet po tokio fasado apdailinimo, nezinau ar savininkai panores gyventi tokiame name mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lariana @ 2010 10 28, 12:05)
Jeigu atvirai tai negrazus tokio tipo namai, man jie irgi nepatinka, bet po tokio fasado apdailinimo, nezinau ar savininkai panores gyventi tokiame name mirksiukas.gif

nematau čia nieko blogo, žmonės statosi tokius namus kokius gali, man atrodo ekonomiška vienšlaitis namukas, juk visos įmantrybės kainuoja ir ne kiekvienam jos įkandamos. Geriau turėti kuklų ekonomišką namuką, negu amžinų statybų pilį.
Atsakyti
QUOTE(Lariana @ 2010 10 28, 12:05)

Nesupratau.. Jus manote kad to namuko fasado apdaila baigta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 10 28, 13:02)
Nesupratau.. Jus manote kad to namuko fasado apdaila baigta? g.gif

gal nusprendė, kad kai zarmenas papaišaliojo dantytą marmūzę, tai dabar audine68 turėtų apsiverkti ir neiti ten gyventi lotuliukas.gif Manau, kad audine68 turi sveiką humoro jausmą, ačiū jai, kad nepabijojo įdėti savo namo projekto, ačiū jai už idėjas, aš tą namuką blokelių temoj mačiau, jau seniai išsisaugojau idėjoms, tikiuosi audine68 nesupyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 28 spalio 2010 - 12:15
QUOTE(Lariana @ 2010 10 28, 10:21)

Na, matau, kad nesusišnekėjome dėl katilinių. Gavosi, kad kalbame apie tą patį, tik abu iš kitos pusės. Formuluočių klausimas... Turbūt geriausia būtų tiesiog ištrauką iš STR įdėti, ale labai jau tingu kapstytis smile.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai kas sako, kad tas namas blogas, taigi matosi kad jis nebaigtas. Man asmeniskai negrazus vienaslaiciai namai ir viskas. Zmoniu skoniai skirtingi gi.
O del papaisaliojimo tai turi cia visi ta humoro jausma nepergyvenkite, niekas zliumti neprades, bet nupaisyta mano manymu ziauriai doh.gif
Kazkada labai seniai mano sesuo statesi nama, tai as ji pavadinau "Malunu" jis aisku buvo nebaigtas, tai jinai tikrai apsizliumbe. Bet, kaip uzbaige ta namuka ir fasada padailino namukas pasidare visai nieko. Tai dabar bunu labai atsargi su kritika biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 28, 12:44)
Na, matau, kad nesusišnekėjome dėl katilinių. Gavosi, kad kalbame apie tą patį, tik abu iš kitos pusės. Formuluočių klausimas... Turbūt geriausia būtų tiesiog ištrauką iš STR įdėti, ale labai jau tingu kapstytis smile.gif
drinks_cheers.gif

Manau reikia visada verteja tureti, kad montuotojai, architektai, projektuotojai, inzineriai ir seip eiliniai zmones tarpusavyje susisneketu biggrin.gif
poster_offtopic.gif

Gryztam prie fasadu. Klausimas ar deretu medinai raizyti senovinai lietuviski langu, kraigo apvadai, prie murinio, nutinkuoto namo, gal kokiu pavyzdziu esate mate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lariana: 28 spalio 2010 - 13:06
QUOTE(Lariana @ 2010 10 28, 13:49)
Tai kas sako, kad tas namas blogas, taigi matosi kad jis nebaigtas. Man asmeniskai negrazus vienaslaiciai namai ir viskas. Zmoniu skoniai skirtingi gi.
O del papaisaliojimo tai turi cia visi ta humoro jausma nepergyvenkite, niekas zliumti neprades, bet nupaisyta mano manymu ziauriai doh.gif
Kazkada labai seniai mano sesuo statesi nama, tai as ji pavadinau "Malunu" jis aisku buvo nebaigtas, tai jinai tikrai apsizliumbe. Bet, kaip uzbaige ta namuka ir fasada padailino namukas pasidare visai nieko. Tai dabar bunu labai atsargi su kritika biggrin.gif
Papildyta:
Manau reikia visada verteja tureti, kad montuotojai, architektai, projektuotojai, inzineriai ir seip eiliniai zmones tarpusavyje susisneketu  biggrin.gif
poster_offtopic.gif

Gryztam prie fasadu. Klausimas ar deretu medinai raizyti senovinai lietuviski langu, kraigo apvadai, prie murinio, nutinkuoto namo, gal kokiu pavyzdziu esate mate?

Vienslaitis vienslaiciui nelygus smile.gif

del kritikos, tai daznai pamastau ar taip jau tikrai gerai visuomet nutyleti, kadangi sveika kritika vercia zmones tobuleti, lavinti skoni, sviestis - kitaip tariant kelti kartele... o as siaip esu uz isprususia visuomene 4u.gif

del paskutinio klausimo. sunku atsakyt, kadangi reikia ziureti visuma, o ne atskiras detales smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2010 10 28, 13:56)
Vienslaitis vienslaiciui nelygus  smile.gif

del kritikos, tai daznai pamastau ar taip jau tikrai gerai visuomet nutyleti, kadangi sveika kritika vercia zmones tobuleti, lavinti skoni, sviestis - kitaip tariant kelti kartele... o as siaip esu uz isprususia visuomene 4u.gif

del paskutinio klausimo. sunku atsakyt, kadangi reikia ziureti visuma, o ne atskiras detales  smile.gif

Tai zinau kad visuma biggrin.gif Bet pirma ta visuma ir norisi isgaut. Tai as ir klausiu ar kaip nors isipaisytu prie murinio nutinkuoto vieno auksto su mansrada, dvislaicio sodo namelio lietuviski senoviniai mediniai ornamentai. Gal teko kam nors ka nors panasaus sukurti ar matyti sukurta. Nu kaip cia suformuluoti aiskiau g.gif
Nu sakykime senovine lietuviska ornamentika prie siu laiku muriniu fasadu biggrin.gif Pavyzdziui ar langai turetu buti su butinai langinem, gal namo kampai irgi turetu buti kazkokie mediniai-ornamentuoti.
Atsakyti