Aciu Zarmenas uz konsultacija
gal dar paprotinsit kur ta knygele galima rasti? Ar bus musu knygynuose?
zarmenas paminėjo japoniškus namus, todėl negaliu nepasidalinti.
suzuki namai
Žiūrėjau dokumentinį filmą apie japonų namus. Visi žino, kad Japonijoje žemė labai brangi ir labai tankiai užstatyta. Labai sunku yra surasti sklypą namui, kad per langus būtų gražus vaizdas. Todėl skydinių namų gamintojas sudarė sutartį su Edvardu Suzuki, kad tas suprojektuotų mažus (mūsų akim žiūrinti), bet "su vaizdu" namus. Nuorodoje juos ir rasite. Kai kurie sprendimai (pvz., matyti garaže stovintį automobilį) labai neįprasti, bet palandžioti po tinklalapįverta.
suzuki namai
Žiūrėjau dokumentinį filmą apie japonų namus. Visi žino, kad Japonijoje žemė labai brangi ir labai tankiai užstatyta. Labai sunku yra surasti sklypą namui, kad per langus būtų gražus vaizdas. Todėl skydinių namų gamintojas sudarė sutartį su Edvardu Suzuki, kad tas suprojektuotų mažus (mūsų akim žiūrinti), bet "su vaizdu" namus. Nuorodoje juos ir rasite. Kai kurie sprendimai (pvz., matyti garaže stovintį automobilį) labai neįprasti, bet palandžioti po tinklalapįverta.
QUOTE(Meredita @ 2010 10 21, 18:24)
Aciu Zarmenas uz konsultacija
Tikrai turėtų būti. Kaip ir dar nemažai tokio pat gerumo knygų... Kiekvieną kartą knygyne seilę varvinu į minimum 10-20 kygų
Svarbiausia - ieškokit ne "kas kokį namą Lietuvoje pasistatė ir paprašė žurnalisto į žurnalą įdėti", o rimtų architektūrinių studijų.
Juozelija - dėkavoju už linką. Tikrai pavartaliosiu
QUOTE(Meredita @ 2010 10 21, 17:08)
na pas mus dar viskas tik svarstymu lygmenyje, uz tai ir uzsukau i tema, domiuosi viskuo, svarstom kas kaip, sveriam savo galimybes, perspektyvas ir t.t.
siaip norim didelio namo, bet kuo toliau, tuo labiau linkstu prie ekonominio nedidelio namo varianto, nes finansai riboti, o svajot apie pili, bent siuo metu, tai nelabai realu tai va,kaip jus ir sakot, jei ta nameli siek tiek praplesti, tai gal jau gaunasi padorus namas
Idomu ar uztenka 4-5asmenu seimai mazdaug 120kv namo kaip ten tos erdves issidesto, ar nera labai anksta gal kas statotes mazdaug tokio dydzio?
siaip norim didelio namo, bet kuo toliau, tuo labiau linkstu prie ekonominio nedidelio namo varianto, nes finansai riboti, o svajot apie pili, bent siuo metu, tai nelabai realu tai va,kaip jus ir sakot, jei ta nameli siek tiek praplesti, tai gal jau gaunasi padorus namas
Idomu ar uztenka 4-5asmenu seimai mazdaug 120kv namo kaip ten tos erdves issidesto, ar nera labai anksta gal kas statotes mazdaug tokio dydzio?
Mes taip pat gyvename soduose. Kai ieškojome projekto (nes reikėjo mažo, bet talpaus), vyras man nurodė kokie reikalingi parametrai: perimetrą, kad stogas būtų vienšlaitis, kambarių skaičių ir kad nebūtų nereikalngų patalpų ar didellių holų. Aš tokį radau. Pirma visi stebėjosi, kad, labai mažas, be fantazijos, o dabar matau, kad lyginant su 200 m2. namais, mano kambarių kvadratūra tokia pati, dėl stogo, nėra tų kabančių bumbulų ir sienos aukštos. Kuo toliau, tuo labiau man patinka mano projektas savo paprastumu. Jei tai sudomins konkrečiau, parašyk į AŽ.
Tiesa, dabar nusipirkau gretutinį sklypą, bet projekto vistiek nekeisčiau.
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 20, 17:28)
Labas...
Dėkoju, zarmenai, už išsakytas mintis. Na privažiavimas, aišku, būtų smagiau ne per kaimyno kiemo vidurį, reiks bandyt derintis per tuos aplinkinius daržus. Na odėl planelio,ačiū, reiks man dar ieškotis, klausinėti ir galvoti kaip ką padaryti, dabar aktualiausias klausimas ar būtų jauku, jeigu šiaurinėje pusėje būtų svetainė iš kurios būtų patekimas į paupį... Taip norisi to gražaus vaizdo per langą
Meredita, aš taip pat pasiūlyčiau geriau statyti vieną kartą, bet viską apgalvotai. Nežinau jūsų galimybių ir norų, bet aš noriu kuo mažesnio namo, teko pagyventi didesniam, tai bent jau kai namuose yra vaikų, mama=tarnaitė, namų tvarkytoja, daiktų dėliotoja ir pan. Na nebent turėsit namų šeimininkę, kuri šiuos kasdienius buitinius darbus padarys už jus. O vaikai taip greit auga, kad jiems nei tų kambarių, nei didelių erdvių greit nebereikia... Jau geriau lauke daugiau vietos... Čia tik mano subjektyvi nuomonė
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 25, 09:22)
Tradicinis skandinaviškas namas. Niekuo nesiskiriantis nuo dar kelių šimtų tokių pat namų. Išplanavimas, kaip ir daugumoje skandinaviškų namų geras (pagal jų gyvenimo standartus ir įpročius). Kiek tai atitinka jūsų poreikius ir pageidavimus, sunku atspėti. Kaip visada, daug dėmesio skirta poilsio zonoms, virtuvės-sandėliavimo mazgui. Vienintelis kiek užkliuvęs momentas - laiptai į antrą aukštą. Tačiau juos paklibinus, išsiklibins ir visas išplanavimas...
O kokie jūsų paieškos kriterijai?
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 25, 10:48)
Tradicinis skandinaviškas namas. Niekuo nesiskiriantis nuo dar kelių šimtų tokių pat namų. Išplanavimas, kaip ir daugumoje skandinaviškų namų geras (pagal jų gyvenimo standartus ir įpročius). Kiek tai atitinka jūsų poreikius ir pageidavimus, sunku atspėti. Kaip visada, daug dėmesio skirta poilsio zonoms, virtuvės-sandėliavimo mazgui. Vienintelis kiek užkliuvęs momentas - laiptai į antrą aukštą. Tačiau juos paklibinus, išsiklibins ir visas išplanavimas...
Labai domina skandinavisko tipo karkasiniai namai. Pasidalinkite jei kas
zinote www su skandinavisko tipo projektais.
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 25, 10:57)
Man patiko čia.
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 25, 10:57)
Prasom:
http://www.finn.no/f...mp;areaId=20012
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 25, 09:57)
esu parenges ekonomini varianta http://picasaweb.goo...skasEkonominis#
QUOTE(cezas @ 2010 10 26, 15:59)
Labai primena vienos pažįstamos architektės kartotinį namuką, tik pas ją racionaliau išdėstytos WC. Pirmo ir antro aukšto WC ir vonia eina vienas po kitu.