QUOTE(mamagabi @ 2010 03 29, 18:09)
Na va matot - pasijunge dar viena mama ir iskart patvirtino pora mano pastebejimu
<...>
Na ne viskas taip super, kaip gali pasirodyti. Nesupraskite, kad bandau įpiršti savo nuomonę, pakeisti jūsiškę. Rašau tiesos dėlei, nes nukrypo čia viskas į lankas. Paskui beskaitantys gali ir nusigrybaut...
Pirma, gyvenimiška patirtis nėra pravažiavimas pro individualių namų kvartalą. Tai kvaila. Žmonės mašinas gali kiemuose laikyti dėl milijono priežasčių - gal garaže jau dvi mašinos stovi, gal garažą tvarko, gal ką nors meistravoja, ir t.t. ir pan. Tad jei jūs manote, kad JUMS nereikia garažo - OK. Pilnai sutinku, JUMS garažo dabar nereikia. Ar garažas iš viso reikalingas? Va čia prasideda savitumai. Aš galiu ir be jo, jūs galit be jo, dar kažkas gali be jo. O va kitas neįsivaizduoja namo be garažo, ir turi tam šimtą priežasčių. Ir jis teisus, lygiau kaip ir jūs. Tad neklaidinkite žmonių riebiais pareiškimais - nuomonė yra kiekvieno teisė. O absoliuti tiesa - ne mirtingųjų daržas
<...>
Del tamburo reikalingumo, kad nepakliutu salto oro gusis (kol namo ieini per 10sek.
) - o jus namu nevedinate (langu nevarstote)? Kambarys gi irgi atsala, bet ir isyla. O jei holas sildomas - tai susils ir jis, be to jame juk nesedima.
Vienintele (MAN!) priezastis tamburui turbut butu salcio skverbimasis per lauko duris (taip sakant prasta duru varza), taigi reikes arba duru ypatingu pasidairyti ( Restos parodoje) arba daryti jas dvigubas, su kokiu 20-30cm tarpu tarp ju.
<...>
Na matosi, kad nesuprantate apie ką šneka. Per tas kelias sekundes, kol išeina vienas žmogus, duris atidarius atsiranda ~2m² skylė sienoje. Tai grubiai šnekant, per tą skylę poros sekundžių laikotarpy į namą patenka 1m³ šalto oro ir iš namo išlekia 1m³ jau sušildyto. Jei išeina ne vienas, o penki žmonės.... Tą orą šildote, pamenat?
<...>
Del palepes - jei sakote, kad nemegstate skliautu, galejote rinktis zemesni stoga/skliauta ir tiek. Tada tokia patalpa butu neatsiradusi. O tuscios ir nereikalingos patalpos turi tendencija labai greitai uzsipildyti nereikalingais daiktais. Be to uzsimenate, kad nuo seno turejote teniso stala ir apie biliardo stala pagalvojate - tai sakyciau irgi reikejo is anksto pagalvoti kur juos statysite.
Labai abejoju, kad jusu zmonai patiks "kabarotis" i palepe minti dviracio ir ziureti i kruva nereikalingu daiktu, bei minant kvepuoti nusedusiomis ant ju dulkemis
<...>
Dėl tos pačios palėpės. Sakote, nepatinka. O aš sakau patinka. Kuris dabar esame teisesnis? Nu nepatinka - nedarykit. Kaip minėjau anksčiau - kiekvieno pasaulėžiūros reikalas.
<...>
Balkono butinybe del sunu, skalbiniu ir brendzio taures - tai tikrai labai svarbus argumentai
jusu cituacijai. O tiems, kas neturi sunu, brendi geria name ar terasoje, o skalbinius dziovina skalbyklos patalpoje su langu - jis nera
taip labai butinas ir ypac labai didelis
<...>
Nėra būtinybės nei dėl balkono, nei dėl garažo, nei dėl palėpės, jei taip supratote. Nėra būtinybės netgi valgomajam, svetainei, dviems vonioms, atskiriems miegamiesiems, jei jau iki to šneka pakrypo. Būtinybė yra virtuvės kampeliui, miegamajam kampeliui ir tualetui (viskas gali tilpti į 4x4m "dėžutę").
O va man sėdėt balkone, gerti kavą ir žiūrėti pro pušaičių viršūnes į toliau esantį brandų pušyną, upelį iš viršaus paganyti - gėris. Galit pasikarti, priešingai neįtikinsite. O didelis balkonas ar mažas - irgi labai reliatyvu. Man balkonas 2x4m nėra didelis. Kitam gal didelis, trečiam būtų mažas. Kuris iš jų kvailas?
<...>
Sakote tokie "patarimai" brangiai kainuoja?
Pirma: tai ne patarimai, o punktai rimtiems pamastymams renkantis individualu projekta!!!
Antra: brangiai kainuoja? Kas? Garazo, negyvenamos palepes ir XL balkono atsisakymas? Nera nereikalingo daikto = nera bereikalingu islaidu
Ar turejote galvoje ka kita?
<...>
Tokie patarimai kainuoja brangiai - jie kainuoja ne tiek litus, kiek nervus vėliau. Jūsų nuomonės netraktuoju kaip patarimo, tai skirtingi dalykai. Va patarimo galima klausti cezo, evoy, lanaa ir kitų savo srities žinovų, jie gali patarti savo klausimais. Nuomonės galima klausti bet ko. Mano šuo (žr. avatarą) irgi labai daugeliu klausimų turi savo nuomonę, bet jo niekas neklausia
<...>
biesui66:
Del laipteliu "Giles" projekte - tai negi juos isirenges zmogus pripazins, kad jo sprendimas buvo kvailas, neisizeiskite Giles gerbejai
Neisižeiskit jūs. Kam neduota, tas ir neturi, matyt...
Jei pasirodė, kad grubokai parašiau - gal taip ir buvo...
Kaip šaukėt, taip ir atsiliepė, hehe.
Sėkmės jums, saulės ir gėrio.