Na šiek tiek papildžiau tą planelį, ne viską iš karto paaiškinau. Žodžiu, šis visas sklypas yra dviejų žmonių/bendrasavininkų (vieni iš jų - mes). Mūsų dalis yra dešinioji (pažymėjau šiek tiek gelsvu fonu). Privažiavimas iki mūsų yra per kito bendrasavininko kiemą (pažymėjau raudonais taškais), yra galimybė pasidaryti įvažiavimą pas mus kitoje pusėje (pažymėjau žaliai), tačiau reiktų tartis su aplinkinių daržų savininkais, o tai neaišku kuo tas baigtųsi, nes tai "šviežias" pirkinys... Nežinau kaip bus ateityje, bet gal ir būtų galimybė mums nusipirkti kitą dalį, tačiau mes ją beveik atmetę tiek dėl finansų, tiek dėl to, kad nenorim didelio sklypo. Taigi dabar situacija tokia, kad mums priklauso dalis namuko, dalis rūsio ir tas tavrtelis. Architektės klausiau, kad yra galimybė šiame mūsų sklype statyti bet kurioje vietoje namuką, nes dar yra neišnaudotas užstatymo plotas, bet statinys formintųsi kaip ūkinis, dirbtuvės ar pan. Taip pat yra šiokie tokie apribojimai, nes tai yra regioninio parko teritorija mieste, tad aukštingumas statiniui 5-6 metrai, dvišlaitis stogas ir manau kad išorė turėtų būti medidnės dailylentės, na žodžiu , kad derintųsi prie kitų statinių, bet dėl apdailos manau dar galima ir kažką daugiau "prasimušti". Na va toks ir įdomumas mūsų laukia, visokius dabar variantus mąstom ką daryti...
Tikrai širdingai dėkoju, jei patartumėt
Sveiki, niekur nerandu mazu namu ar sodo namu temos
Ieskau mazo namo projekto, noretusi pasitarti su kazkuo
QUOTE(Meredita @ 2010 10 19, 20:15)
Gyvenimas soduose
Na man teko užmatyti tokią temą, o mažų namų projektų galima rasti daug kur, kad ir tame pačiame "archipelage"...
QUOTE(indregu @ 2010 10 20, 13:41)
Gyvenimas soduose
Na man teko užmatyti tokią temą, o mažų namų projektų galima rasti daug kur, kad ir tame pačiame "archipelage"...
aciu
galvojau gal yra atskira tema apie mazo namo projekta ir jo igyvendinima, tik as niekur neuzmaciu bet tikriausiai nera.
O temoje gyvenimas soduose, tai labiau kas kuriuose soduose gyvena, ka tvarkosi ir pan. o man reiketu konkreciau apie pacius projektus, statybas, kainas
reikes migruoti tuomet per visas temas
QUOTE(Meredita @ 2010 10 19, 19:15)
cia kaip tik naujas mazo rastinuko projektelis http://picasaweb.goo...h/SodoNamukas1#
jei kam bus idomu rasykit
Labiau ieskome karkasinio namelio projekto nes norime pasistatyti kuo pigesni, bet kokybiska varianta. Nameli noresime veliau rekonstruoti i pirtele ar sveciu nameli. Galvojam apie 2 aukstu nameli, kad uzimtu kuo mazesne sklypo dali, nes tame paciame sklype veliau noresime statyti kita nama.
ka manote apie toki projekta?
Tik man ta siena nepatinka
http://www.projektoa...ail.php?ID=1409
ka manote apie toki projekta?
Tik man ta siena nepatinka
http://www.projektoa...ail.php?ID=1409
QUOTE(indregu @ 2010 10 19, 18:34)
Na šiek tiek papildžiau tą planelį, ne viską iš karto paaiškinau.
<...>
<...>
Labas,
Na dabar aiškiau. Iš principo - kažkaip "neskaniai" labai atrodo tas privažiavimas per kaimyno kiemo vidurį...
Va pirma mintis, kas man šovė į galvą, pamačius jūsų situaciją. Nežinau, kiek ji bus jums naudinga, bet gal bent jau kažkokios tolesnės mintys nuo to kils?
Šiuo atveju, privažiavimas galimas tiek vienoje, tiek kitoje pusėje. Mano manymu, geriau jau būtų gauti sutikimus iš kitų kaimynų ir pasidaryti privažiavimą ne per vidurį kaimyno kiemo, bet čia jau jums spręsti, aš galiu ir nežinoti daug lemiančių faktorių.
Kas liečia apribojimus architektūrai - tą pilnai išsiaiškinti galima tik pasiėmus konkrečios vietos "papkę" ir viską ten išsinagrinėjus. Tačiau tai nėra taip baisu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Meredita:
Keistas scenarijus jūsų. Ta siena ten dėl priešgaisrinių reikalavimų, nes namelis ant sklypo ribos. Tad jūsų atveju gal to ir nereikės (ugniasienės). Nors pats namelis - kaimo trioba, jei galiu grubiai išsireikšti. Jei jūs to žanro fanai, tai visai neblogas variantas, tikriausiai. Tik labai jau prašmatnus svečių namelis arba pirtis gaunasi...
Sėkmės
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 20, 17:28)
Meredita:
Keistas scenarijus jūsų. Ta siena ten dėl priešgaisrinių reikalavimų, nes namelis ant sklypo ribos. Tad jūsų atveju gal to ir nereikės (ugniasienės). Nors pats namelis - kaimo trioba, jei galiu grubiai išsireikšti. Jei jūs to žanro fanai, tai visai neblogas variantas, tikriausiai. Tik labai jau prašmatnus svečių namelis arba pirtis gaunasi...
Sėkmės
taip, suprantu tos sienos paskirti, bet mes jo nestatytume ant sklypo ribos, todel ji mums nereikalinga, ir man asmeniskai "darko" visa vaizda
na del prasmatnumo, tai net nezinau mums jame dar ir gyventi tektu 5metus ar ilgiau
Esme tokia, kad pvz.turint 15a. sklypa, siuo metu normalaus namo pasistatyti, mums finansai neleidzia. Tai yra 2 variantai: tupet tam savo vieno kambario bute ir taupyti normaliam namui, nezinau kada sutaupytumem pasistatyt panasu nameli ir gyventi jame, kol galesim pasistatyti nama
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 20, 17:28)
Labas,
Na dabar aiškiau. Iš principo - kažkaip "neskaniai" labai atrodo tas privažiavimas per kaimyno kiemo vidurį...
Va pirma mintis, kas man šovė į galvą, pamačius jūsų situaciją. Nežinau, kiek ji bus jums naudinga, bet gal bent jau kažkokios tolesnės mintys nuo to kils?
Šiuo atveju, privažiavimas galimas tiek vienoje, tiek kitoje pusėje. Mano manymu, geriau jau būtų gauti sutikimus iš kitų kaimynų ir pasidaryti privažiavimą ne per vidurį kaimyno kiemo, bet čia jau jums spręsti, aš galiu ir nežinoti daug lemiančių faktorių.
Kas liečia apribojimus architektūrai - tą pilnai išsiaiškinti galima tik pasiėmus konkrečios vietos "papkę" ir viską ten išsinagrinėjus. Tačiau tai nėra taip baisu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Meredita:
Sėkmės
Meredita:
Sėkmės
o apie kokia čia papke kalba ir kas iš kur ja galėtu paimti, pvz. sklipo savininkas
QUOTE(narvid @ 2010 10 21, 12:42)
o apie kokia čia papke kalba ir kas iš kur ja galėtu paimti, pvz. sklipo savininkas
Na man tekę projektuoti tik dviejuose reg. parkuose, tad negaliu teigti, kad visuose tvarka tokia pat. O reikalavimų, apribojimų statiniams ir aplinkai "paketą" galima išsiimti to parko direkcijoje. Tą gali padaryti ir pats užsakovas, kliūčių nematau jokių... Jei ką maišau - pataisys gal kas nors
Meredita:
Na dar keisčiau jūsų sugalvotas scenarijus atrodo po paaiškinimų. Sutaupyti namui nežinot kada pavyks, o pasistatyti "laikinam" pinigų užtenka. Tokiu atveju tame laikiname, jei galima jį taip vadinti, ir gyvensite neribotą laiką - nes nieko nėra pastoviau už laikinumą Tad gal geriau kiek susimažinti programą ir pasistatyti pigesnį, mažesnį, bet jau "galutinį" namą? Aišku, čia tik mano mintys, nebandau jūsų nukreipti viena ar kita linkme, tik labai keista ta logika pasirodė.
Sėkmės
QUOTE(zarmenas @ 2010 10 21, 16:31)
Meredita:
Na dar keisčiau jūsų sugalvotas scenarijus atrodo po paaiškinimų. Sutaupyti namui nežinot kada pavyks, o pasistatyti "laikinam" pinigų užtenka. Tokiu atveju tame laikiname, jei galima jį taip vadinti, ir gyvensite neribotą laiką - nes nieko nėra pastoviau už laikinumą Tad gal geriau kiek susimažinti programą ir pasistatyti pigesnį, mažesnį, bet jau "galutinį" namą? Aišku, čia tik mano mintys, nebandau jūsų nukreipti viena ar kita linkme, tik labai keista ta logika pasirodė.
Sėkmės
Sėkmės
na pas mus dar viskas tik svarstymu lygmenyje, uz tai ir uzsukau i tema, domiuosi viskuo, svarstom kas kaip, sveriam savo galimybes, perspektyvas ir t.t.
siaip norim didelio namo, bet kuo toliau, tuo labiau linkstu prie ekonominio nedidelio namo varianto, nes finansai riboti, o svajot apie pili, bent siuo metu, tai nelabai realu tai va,kaip jus ir sakot, jei ta nameli siek tiek praplesti, tai gal jau gaunasi padorus namas
Idomu ar uztenka 4-5asmenu seimai mazdaug 120kv namo kaip ten tos erdves issidesto, ar nera labai anksta gal kas statotes mazdaug tokio dydzio?
QUOTE(Meredita @ 2010 10 21, 17:08)
<...>
Idomu ar uztenka 4-5asmenu seimai mazdaug 120kv namo kaip ten tos erdves issidesto, ar nera labai anksta gal kas statotes mazdaug tokio dydzio?
Tikrai galima komfortabiliai tilpti ir į mažesnį plotą. Prioritetų ir norų klausimas. Galima į daug ką pažiūrėti "netradiciškai", erdves daryti minimalias su maksimaliai integruotais sprendimais, technika ir taip toliau. Pasižiūrėkit, kaip japonai sugeba, atrodo, keliuose kvadratiniuose metruose sutalpinti tai, kam pas mus žmonės linkę skirti dešimtis kvadratų brangaus ploto.
Tik va kad rasti tokių sprendimų "gatavų", nebeužteks po interneto kataloginius namus "pasivaikščioti" - teks ir specifinės literatūros pasieškoti, ir į knygyną nueiti. Nes ieškant tik tarp tipinių, "tradicinių" namų, rasti ką nors tokio beveik neįmanoma. Tad keliai prieš akis trys, kaip pasakoje :
1. Patiems užsiimti savišvieta (imlu laiko atžvilgiu ir dar neaišku, ar pavyks patiems perkąsti riešutėlį)
2. Ieškotis sau architekto/ės, kuris supras jūsų siekius ir norus bei sugebės tai įgyvendinti (irgi savotiška loterija)
3. Rinktis jau sukramtytą tipinį namą, kuris tiks tik iš dalies. Kitą dalį teks koreguoti. Rezultate namas tiks trimis ketvirtadaliais
Pamenu, "Tachen" leidykla buvo visai skanią knygelę išleidę "Small Houses". Jūsų atvejui, manau būtinas skaitinys/vartinys. Ten pririnkta daug mažos kvadratūros namelių, su planais ir nuotraukomis.
Sėkmės