Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

Bent jau man tai būtų didelis minusas, kad miegamasis prie pat įėjimo,o bendro naudojimo san.mazgas toli nuo pagrindinio įėjimo.
Kiti kambariai nugrūsti toli. Aišku jie bus vaikams. Paaugliai pradės naktim gastroliuot... ir vis pro miegamąjį...
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2010 07 31, 19:37)
Bent jau man tai būtų didelis minusas, kad miegamasis prie pat įėjimo,o bendro naudojimo san.mazgas toli nuo pagrindinio įėjimo.
Kiti kambariai nugrūsti toli. Aišku jie bus vaikams. Paaugliai pradės naktim gastroliuot... ir vis pro miegamąjį...

na mes projektuodami nama labai orentuojames i pietus, siaure, vakarus, rytus. Bandom siek tiek remtis pasyvaus namo principais. Daug kur skaitemes, kad vaiku zona ir tevu zona turetu buti atskirta. Todel del rytu pasirinkome miegamaji toje vietoje, vaiku kambarius pietineje dalyje, kad butu sviesus kambariai. Kazkodel man miegamojo zona skirta tik miegojimui, todel nematau problemos, kad ji prie iejimo (juk dar nuo iejimo i nama skiria tamburas rolleyes.gif) Beje, jeigu kelti ideja, kad paugles dukros gris namo naktimis is klubu, tai ar grize eis pro musu miegamaji ar jeigu miegamaji padarysim salia vaiku kambariu vis tiek girdesim kaip gris, todel nedarom del to problemos schmoll.gif
kas del bendro WC - na nama statom seimos poreikiams, o ne sveciams, kaip viena drauge pasake, kad sveciams bus toli eiti iki toleto ir vel gi juk cia ne 500 kvadratu namas, o kompektiskas namukas, kur tikrai nematau problemos per trumpa koridoriuka nueiti iki WC. Beje, jau kaip ir nusprendem, kad 110 ir 109 patalpas keisim vietomis ir perstumdysim sienas del kvardaturos, kad butu tiesioginis patekimas i katiline/lauko sandeli is namo.
Taciau neramina dar vienas dalykas - rytineje namo puseje ten kur isplanuota virtuves zona toje sienoje nera lango, o kadangi darysim cerpini stoga, tai nuolydis bus apie 35 laipsnius, tai ta namo puse labai issikelia, nes stogas nuo kraigo leisis i pietu ir siaures puses, todel nesugalvojam sprendimo kaip apipavidalint ta tuscia fasadine siena g.gif , o ir idetas mano norimas pailgas langas vaizdeliui negelbsti g.gif beje, stogo leidimasi darom i tas puses, nes norim deti saules kolektoriu.
na va kaip as cia nesulaukus patarimu pazeriau savo pasvarstymus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarune+: 02 rugpjūčio 2010 - 10:03
QUOTE(sarune+ @ 2010 08 02, 10:59)
na mes projektuodami nama labai orentuojames i pietus, siaure, vakarus, rytus. Bandom siek tiek remtis pasyvaus namo principais. Daug kur skaitemes, kad vaiku zona ir tevu zona turetu buti atskirta. Todel del rytu pasirinkome miegamaji toje vietoje, vaiku kambarius pietineje dalyje, kad butu sviesus kambariai. Kazkodel man miegamojo zona skirta tik miegojimui, todel nematau problemos, kad ji prie iejimo (juk dar nuo iejimo i nama skiria tamburas  rolleyes.gif) Beje, jeigu kelti ideja, kad paugles dukros gris namo naktimis is klubu, tai ar grize eis pro musu miegamaji ar jeigu miegamaji padarysim salia vaiku kambariu vis tiek girdesim kaip gris, todel nedarom del to problemos  schmoll.gif
kas del bendro WC - na nama statom seimos poreikiams, o ne sveciams, kaip viena drauge pasake, kad sveciams bus toli eiti iki toleto ir vel gi juk cia ne 500 kvadratu namas, o kompektiskas namukas, kur tikrai nematau problemos per trumpa koridoriuka nueiti iki WC. Beje, jau kaip ir nusprendem, kad 110 ir 109 patalpas keisim vietomis ir perstumdysim sienas del kvardaturos, kad butu tiesioginis patekimas i katiline/lauko sandeli is namo.
Taciau neramina dar vienas dalykas  - rytineje namo puseje ten kur isplanuota virtuves zona toje sienoje nera lango, o kadangi darysim cerpini stoga, tai nuolydis bus apie 35 laipsnius, tai ta namo puse labai issikelia, nes stogas nuo kraigo leisis i pietu ir siaures puses, todel nesugalvojam sprendimo kaip apipavidalint ta tuscia fasadine siena  g.gif , o ir idetas mano norimas pailgas langas vaizdeliui negelbsti  g.gif beje, stogo leidimasi darom i tas puses, nes norim deti saules kolektoriu.
na va kaip as cia nesulaukus patarimu pazeriau savo pasvarstymus  g.gif

matyt musu pagrindiniai architektai kurie komentuodavo atostogauja smile.gif
Atsakyti
Kažkaip nematau katilinės ir miegamą kambarį prie įėjimo nedaryčiau, geriau jau prie visų kambarių vietoj san. mazgo
Atsakyti
Norėčiau sužinoti forumiečių nuomonę apie šį http://www.namuplana...auskas/EDITOS_3
namo projektėlį. Pavardykite pliusus ir minusus
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Pažarnykas @ 2010 08 02, 15:00)
Norėčiau sužinoti forumiečių nuomonę apie šį http://www.namuplana...auskas/EDITOS_3
namo projektėlį. Pavardykite pliusus ir minusus
Ačiū

+++++ bigsmile.gif
Atsakyti
Žinot gerbiamieji ko visuose projektuose pasigendu, tai prėjimo prie kamino. Niekur nemačiau suprojektų kopėčių ant stogo, kad galėtum išsivalyti kaminą. Skaičiau šiame forume ir radau nuorodą:http://www.finndomorus.ru/catalog/optimi/
ant kiekvieno namo suprojektuota. Aš manau tai gana svarbi detalė, išvis kas liečia kaminą tai siūlau pasiskaityti visus priešgaisrinius reikalavimus ir vykdyti net nesvastant. Negasdinu, žinau iš praktikos. Šiais metais gesinau tris namus kurie kilo dėl kamino doh.gif
Atsakyti
Nerandu, o gal nemoku ieškoti namo be garažo ir kad antram aukšte būtų 4 miegamieji, ar noriu labai jau "nestandartinio" namo? verysad.gif
Atsakyti
Gal esate kas nors susidūrę su seno 2 aukštų nuosavo namo rekonstravimu, kiek maždaug lėšų tam skyrėte?
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 09 22, 10:57)
Nerandu, o gal nemoku ieškoti namo be garažo ir kad antram aukšte būtų 4 miegamieji, ar noriu labai jau "nestandartinio" namo?  verysad.gif

Didesnėje dalyje tipinių projektų puslapių yra paieškos sistemos. Ten nusirodote, kiek, kuriame aukšte pageidaujate miegamųjų, ar reikia garažo ir tt.

Man kilo kitas klausimas: jei norite 4 miegamųjų antrame aukšte, kas bus pirmame - susisumavus 4 kambarių, koridoriaus, sanmazgo/ų ir pag. patalpų plotą gaunasi visai nemažas antro aukšto dydis, tad greičiausiai toks pat bus ir pirmas aukštas?

Sėkmės paieškose
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 09 22, 11:09)
Didesnėje dalyje tipinių projektų puslapių yra paieškos sistemos. Ten nusirodote, kiek, kuriame aukšte pageidaujate miegamųjų, ar reikia garažo ir tt.

Man kilo kitas klausimas: jei norite 4 miegamųjų antrame aukšte, kas bus pirmame - susisumavus 4 kambarių, koridoriaus, sanmazgo/ų ir pag. patalpų plotą gaunasi visai nemažas antro aukšto dydis, tad greičiausiai toks pat bus ir pirmas aukštas?

Sėkmės paieškose

na mano fantazijos tikriausiai perdaug "erotinės" ir nelabai įmanomos:
I a. virtuvė, svetainė, san. mazgas, katelinė. Dėl tambūro ir pan. ne specas šiuo klausimu, bet tikriausiai reikia.
II a. 4 miegamieji: 1 tėvam, po 1 dviem vaikam ir vienas nedidukas senoliui. 1 vonia.
Garažo nereikia. Užteks stoginės.

Norisi tilpti į 160 kv. bendro ploto. Tie miegamieji nebūtinai dideli, salių nereikia. eisiu ieškot toliau, kol kas tarp kartotinių sunkiai sekasi ką rasti.
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 09 22, 11:50)
na mano fantazijos tikriausiai perdaug "erotinės" ir nelabai įmanomos:
I a. virtuvė, svetainė, san. mazgas, katelinė. Dėl tambūro ir pan. ne specas šiuo klausimu, bet tikriausiai reikia.
II a. 4 miegamieji: 1 tėvam, po 1 dviem vaikam ir vienas nedidukas senoliui. 1 vonia.
Garažo nereikia. Užteks stoginės.

Norisi tilpti į 160 kv. bendro ploto. Tie miegamieji nebūtinai dideli, salių nereikia. eisiu ieškot toliau, kol kas tarp  kartotinių sunkiai sekasi ką rasti.

Na, tikrai neturėtų būti labai sudėtinga kažką panašaus rasti. Norai nėra kažkokie išskirtiniai, mano galva. Sėkmės

Nainai:
Kiek lėšų tam skirti niekas jums nepasakys nepadarius detalaus projekto ir detalios sąmatos pagal tą projektą. Iš patirties galiu tik patarti pasverti ar daryti remontą apsimoka - jau ne kartą teko susidurti su situacija, kai rekonstruoti/remontuoti seną namą rezultate gaunasi ženkliai brangiau nei nugriauti ir pastatyti jo vietoje naują. Įvertinkit namo išplanavimą, jo galimus pakeitimus, taip pat konstrukcijų esamą būklę + jų privedimo prie normos kaštus, darbo, laiko sąnaudas.
Kadangi klausėt apie rekonstravimą, tad darau išvadą, kad projekto ir leidimo statybai jums reikės bet kuriuo atveju.
Atsakyti