Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(Dumas33 @ 2010 05 12, 21:41)
Deja lietus nelyja tiesiai, yra vejas, dregmes sienose neisvengsi naudodamas atbrailas.
Manau tai mitas. Kai projektavausi nama irgi buvo iskiles analogiskas klausimas. Dabar projektuotas parapetas, be atbrailu.  mirksiukas.gif

Visi tarybiniai daugiabuciai be atbrailu, tarpukario LT modernizmas  be atbrailu, net Gedimino pilis be atbrailu.

As manyčiau, kad minėto pavyzdžio projekto ir daugiabučio, pilies stogai yra 2 skirtingi dalykai. Juk pavasarį tirpdamas sniegas ant sutapdinto stogo nebėga per sienas (pasišalina stoge įrengtais kanalais), o stoge be atbrailų, jai būna užšalę latakai vanduo varva per sienas, šitaip gali sudrėkinti netgi vidaus sienas ir pažeisti tinkuotą fasadą.
Atsakyti
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 13, 06:58)
As manyčiau, kad minėto pavyzdžio projekto ir daugiabučio, pilies stogai yra 2 skirtingi dalykai. Juk pavasarį tirpdamas sniegas ant sutapdinto stogo nebėga per sienas (pasišalina stoge įrengtais kanalais), o stoge be atbrailų, jai būna užšalę latakai vanduo varva per sienas, šitaip gali sudrėkinti netgi vidaus sienas ir pažeisti tinkuotą fasadą.

Taip teisingai, apie tirpstanti sniega nepagalvojau. Maniau atbrailos daugiau, kad ant sienu nelytu. Kalbant apie uzsalancius latakus tai si beda buvo ypac ryski si pavasari. Idomu kaip sekesi tiems kurie dejo sildymo laidus i latakus. Jei jie veikia be priekaistu - bedos kaip ir nera.
Atsakyti
QUOTE(Dumas33 @ 2010 05 13, 09:49)
Taip teisingai, apie tirpstanti sniega nepagalvojau. Maniau atbrailos daugiau, kad ant sienu nelytu. Kalbant apie uzsalancius latakus tai si beda buvo ypac ryski si pavasari. Idomu kaip sekesi tiems kurie dejo sildymo laidus i latakus. Jei jie veikia be priekaistu - bedos kaip ir nera.

pas mane be sildymo laidu, bet sienos nesuslapo. Pietine puse be problemu "nuejo" o siaurine sunkiau, bet irgi be taskymusi "nuejo".
Cia manau kazkur kitur suo pakastas. Stogo kampas pas mane apie 20 laipsniu
Atsakyti
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 12, 20:33)
Sveiki,
gal yra pasistačiusių  tokio tipo namų (stogas be atbrailų)
Sako, kad stogas be užleidimo Lietuvos klimatui netinka, drėgsta sienos ir t.t.
Dėkui už pasidalintas mintis
http://www.namuplana...as_UAB/Archas_8

Del stogo manau sprendima rasti galima, nes jei jau "zmones sako", tai tos kalbos turbut is niekur savaime neatsiranda rolleyes.gif
Man aktualesne butu vidaus planuote - statyti nama ir pasmerkti kazka gyventi (na kad ir tik miegoti) 6m2 kambariukuose/celese butu ziauroka schmoll.gif
Nebent atsisakyti dalies sienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 05 13, 07:59)
pas mane be sildymo laidu, bet sienos nesuslapo. Pietine puse be problemu "nuejo" o siaurine sunkiau, bet irgi be taskymusi "nuejo".
Cia manau kazkur kitur suo pakastas. Stogo kampas pas mane apie 20 laipsniu

tai kaip suprantu pas Jus stogas be užleidimų. Kuo fasadas dengtas? Jai tinku, ar netrupa? Ar verta daryti tokį stogą ir nesukti galvos del tinko ilgaamžiškumo?
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 05 13, 10:09)
Del stogo manau sprendima rasti galima, nes jei jau "zmones sako", tai tos kalbos turbut is niekur savaime neatsiranda rolleyes.gif
Man aktualesne butu vidaus planuote - statyti nama ir pasmerkti kazka gyventi (na kad ir tik miegoti) 6m2 kambariukuose/celese butu ziauroka schmoll.gif
Nebent atsisakyti dalies sienu smile.gif

visiskai sutinku. vaiku kambarys 7m2 yra nei sis, nei tas. ypac, kai salia darbo kambarys 17m2. aplamai raso, kad ekonominis variantas, bet toks vaizdas susidaro, kad ekonomika - tai tik del to, kad suprojektuotos kamurkes, kuriose vos eina apsisukt. o fasadinis sprendimas, tai visai nepanasus i ekonomini varianta... schmoll.gif
nustebau pasiziurejus, kas projektavo... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 13 gegužės 2010 - 09:52
QUOTE(lanaa @ 2010 05 13, 10:46)
visiskai sutinku. vaiku kambarys 7m2 yra nei sis, nei tas. ypac, kai salia darbo kambarys 17m2. aplamai raso, kad ekonominis variantas, bet toks vaizdas susidaro, kad ekonomika - tai tik del to, kad suprojektuotos kamurkes, kuriose vos eina apsisukt. o fasadinis sprendimas, tai visai nepanasus i ekonomini varianta...  schmoll.gif
nustebau pasiziurejus, kas projektavo...  unsure.gif

Joo,7 kvadratu miegamasis tai ka as zinau.. pasityciojimas is zmogaus.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 12, 19:33)
Sveiki,

gal yra pasistačiusių  tokio tipo namų (stogas be atbrailų)

Sako, kad stogas be užleidimo Lietuvos klimatui netinka, drėgsta sienos ir t.t.

Dėkui už pasidalintas mintis

jeigu fasadas ventiliuojamas tai karnizai tikrai nebutini, bet planiukai tai mano manymu visai neisspresti, masiniukai geriau uz zmones gyvena biggrin.gif
Atsakyti
apie išplanavima as nekalbu, pas mane klausimas buvo tik dėl stogo užleidimo. Verta ar neverta?
Atsakyti
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 13, 11:07)
apie išplanavima as nekalbu, pas mane klausimas buvo tik dėl stogo užleidimo. Verta ar neverta?

na kiek teke susidurti, tai statybininkai, konstruktoriai daznai rekia, kad
toks stogas nera praktiskas. ir tai yra tiesa. taciau kitasyk yra toks dalykas kaip namo estetika, kuri ir padiktuoja toki stogo sprendima. ir geriau jau tokiu atveju nedarkyti namo, arba tiesiog rinktis kitoki praktiskesni varianta smile.gif
siuo konkreciu atveju as nematau tragedijos, del tokio stogo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 13 gegužės 2010 - 10:15
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 13, 10:39)
tai kaip suprantu pas Jus stogas be užleidimų. Kuo fasadas dengtas? Jai tinku, ar netrupa? Ar verta daryti tokį stogą ir nesukti galvos del tinko ilgaamžiškumo?

Atsiprasau, nepaziurejau i Jusu projekta, vistik rekomenduociau uzleidima:
Soninis vejas
Is tikruju sniegas neslys

Fasadas dengtas antrame aukste tinku, treti metai jokio byrejimo. Paprastai tinkas byra tuo atveju jeigu:
a) armavimo tinklelis "pigesnis"
b ) armuojama prie zemesnes nei +5C temperaturos imaisant papildomu priedu kad neuzsaltu
c) Tik spejimas - del blogesnes kokybes tinko

Del b punkto tai teko girdeti kad pavasari netgi ranka pabraukus byra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 13 gegužės 2010 - 10:20
sveiki smile.gif
skaitineju sita temute ir matau visai neblogu pastebejimu turite apie namu planus, kaip sakant daznai elementariu dalyku pats net nepastebi, o is salies ziurint matosi klaideles, tai gal galetumet ir man truputeli pagelbeti? ka galetumete blogo ar gero pasakyti apie stai toki namuko isplanavimo, namas bus vieno auksto, stoga darysim 4 slaitu.
ar katilines vieta gerai parinkta? sildymas bus geoterminis (dar svarstom) ir turbut kartu bus ir kieto kuro katilas. namas saliu atzvilgiu stoves taip- iejimas gaunasi pietvakariu pusej, terasos kampas -rytai, virtuves kampas - pietus. na tikiusi supratot blush2.gif
nezinau ar iseis taip paveiksliuka parodyti, bet bandau nuoroda ideti ax.gif

http://public.fotki....mano-namas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksis1: 13 gegužės 2010 - 10:32