Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(miskininkele @ 2010 05 05, 16:56)
Sveikutes, bandau skaityt jusu tema, tik nelabai mano vaikas leidzia man prie kompo sedet. Zadam statyt savo namuka, tik nezinau nuo ko pradet ir gal galit rekomenduot kur namo projekta uzsisakinet?

Labas,
Pradėkite nuo popierių - susirinkite sklypo nuosavybės dokumentus, užsisakykite sklypo toponuotrauką pas geodezininkus (jei dar neturite arba jei jūsiškei daugiau nei vieneri metai), taip pat galite iš anksto užsisakyti grunto tyrimus, kad ir pas tuos pat geodezininkus. Topo ir tyrimus geriausia iš anksto užsisakyti, nes kol padaro, kol susiderina ten jie - užtrunka laiko. Dar klausimas - ar yra padarytas jūsų sklypo detalusis planas, ar jo reikės (čia priklauso nuo daug ko).
Jei daug-maž jau apsisprendę esate kokio namo jums reikia, kokiu kuru šildysit, kokio el. įvado jums reikės - galite ir projektavimo sąlygų sąvadą išimti savivaldybėje.
Turint šią medžiagą jau galima startuoti su pačio namo projektu.
Gali, aišku, didesnę minėtų veiksmų dalį atlikti ir jūsų pasirinktas projektuotojas, tačiau be jūsų įgaliojimo vistiek neapsieis (arba gali kartu su jumis tai padaryti).

Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 05 04, 15:03)
O va kam cekava:
Labai faina idėja, man patiko. Norėčiau ir sau tokio  thumbup.gif

mansardoje būtų dedami 2 langai 120*150 kurie būtų montuojami kaip vienas langas o tarpas tarp langų atskirimas rėmų spalvos plastikiniu dangteliu, ir tie langai kur būtų atskirti tuo dangteliu per jų vidurį eitų pertvara kambariuose, arch sako, kad taip būtų geriau nes nereikėtų mūryti kolonos tarp langų ir būtų daugiau sviesos, noriu paklausti ar tai tech galima variantas ir kaip tenai apsisildytų, nes is lauko dėtūsi dangtelis tada is vidaus reiktų siltinti vata
ar imti ir paprasčiau sumūryti dvi ertmes langams ir sudėti langus ir is lauko ta kolona apsildinti kaip visa nama polistirolu, man kažko tokie arch sprendimai nalabai,
kaip jums
Atsakyti
QUOTE(pego @ 2010 05 05, 18:36)
mansardoje būtų dedami 2  langai 120*150 kurie būtų montuojami kaip vienas langas o tarpas tarp langų atskirimas rėmų spalvos plastikiniu dangteliu, ir tie langai kur būtų atskirti tuo dangteliu per jų vidurį eitų pertvara kambariuose, arch sako, kad taip būtų geriau nes nereikėtų mūryti kolonos tarp langų ir būtų daugiau sviesos, noriu paklausti ar tai tech galima variantas ir kaip tenai apsisildytų, nes is lauko dėtūsi dangtelis tada is vidaus reiktų siltinti vata 
ar imti ir paprasčiau sumūryti dvi ertmes langams ir sudėti langus ir is lauko ta kolona apsildinti kaip visa nama polistirolu, man kažko tokie arch sprendimai nalabai,
kaip jums

Nieko nesupratau doh.gif Giliai įkvėpkit, nusiraminkit ir parašykit suprantamai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai supratau biggrin.gif
Įsivaizduokit plačią angą langui su perskyrimu per vidurį kuris sutampa su vidine pertvara. Klausimas ar lauko sienoj daryt ale koloną ant to perskyrimo ar dėti tiesiog bendrą langą su perskyrimu ties vidine pertvada ir ten kažkaip tą vietą dar apšiltint nori, vat to apšiltinimo aš ir nesuprantu. su kolonos apšiltinimu viskas aišku, tik stiklo plotas sumažės mano manymu...
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 05 05, 21:33)
Nieko nesupratau  doh.gif  Giliai įkvėpkit, nusiraminkit ir parašykit suprantamai  mirksiukas.gif

ikvepiu vacation4.gif ir pradedu:
esme yra lango anga 270 cm arch siūlo sprendima mansardoje būtų dedami 2 langai 120*150 kurie būtų montuojami kaip vienas didelis langas o tarpas tarp langų atskiriamas rėmų spalvos plastikiniu dangteliu, o aš galvoju, ar ne geriau, būtų 2 angos kur istatytų 2 langus o tarp jų būtų blokelis, ir dar viduje tarp langų būtų pertvara kuri dalytų i du kambarius kiekvienas kambarys turėtų po langą
lyg viska parašiau ax.gif
Giedruole, viskas teisingai suprasta 4u.gif
kažko prastai su minčių dėstymu pas mane lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pego @ 2010 05 05, 21:26)
esme yra lango anga 270 cm arch siūlo sprendima mansardoje būtų dedami 2  langai 120*150 kurie būtų montuojami kaip vienas didelis langas o tarpas tarp langų atskiriamas rėmų spalvos plastikiniu dangteliu, o aš galvoju, ar ne geriau, būtų 2 angos kur istatytų 2 langus o tarp jų būtų blokelis, ir dar viduje tarp  langų būtų pertvara kuri dalytų  i du kambarius kiekvienas kambarys turėtų po langą

Pas mus buvo toks variantas. Projekte buvo numatytas bendras langas su perskyrimu ir per ji butu murinta pertvara, bet mes langus atskyrem, dejom du blokelius i tarpa. Langu anga buvo virs 4m, gavosi du atskiri langai po 2m. O prie blokeliu murinom petvara. Taip geriau apsisiltino langai, nei buvo numatyta projekte.
Atsakyti
QUOTE(pego @ 2010 05 05, 21:26)
esme yra lango anga 270 cm arch siūlo sprendima mansardoje būtų dedami 2  langai 120*150 kurie būtų montuojami kaip vienas didelis langas o tarpas tarp langų atskiriamas rėmų spalvos plastikiniu dangteliu, o aš galvoju, ar ne geriau, būtų 2 angos kur istatytų 2 langus o tarp jų būtų blokelis, ir dar viduje tarp  langų būtų pertvara kuri dalytų  i du kambarius kiekvienas kambarys turėtų po langą

Na, dedant blokelį tarp angų tikrai netilpsite į tą pertvaros storį, tad atsiras "kampukas" kambariuose nuo pertvaros iki lango rėmo. Tokie "kampukai" - vengtinas dalykas. Tad šiuo atveju gal geriau dėt tą dangtelį. Bent jau taip man pasirodė g.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif
Mes kaip tik mes esame projekto paieškose ir aišku neapsiprendžiam doh.gif
gal galėtumėte pakomentuoti jungtinių pajegų projektelį vėjas vejas
lauksiu visų nuomonių VEJAS
Atsakyti
QUOTE(deita @ 2010 05 06, 11:04)
sveiki  4u.gif
Mes kaip tik mes esame projekto paieškose ir aišku neapsiprendžiam  doh.gif

Na gyvenamosios zonos sudėliotos visai logiškai. Vienareikšmiškai daryčiau patekimą į katilinę iš garažo, ne iš koridoriaus prie miegamojo. Vietoj sandėlio (patalpa 12) daryčiau nišą iš miegamojo pusės ir nišą iš garažo pusės. Iš miegamojo pusės būtų labai daili drabužinė/spinta, o iš garažo - stelažai garažo "gyventojams".
Drabužinė (patalpa 2) turi galimybę reikalui iškilus būti paversta sandėliu.

Kol kas tiek rolleyes.gif

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(deita @ 2010 05 06, 11:04)
sveiki  4u.gif
Mes kaip tik mes esame projekto paieškose ir aišku neapsiprendžiam  doh.gif

Tokia katilines vieta gera jei butu dujinis sildymas, tada i ja tilptu iranga ir dar skalbykle ar dziovykle. Gautusi katiline-skalbykla. Kitu atveju, pritariu, katilines iejimas prie miegamuju patalpu nelabai. Geriau is garazo. Be to, jei laikytis katilines reikalavimu, tai jos dydis turetu buti ~7m (kad tvarkingai iranga tilptu), su langu 1m, ir su durimis i lauka (ar garaza). Aisku, visada atsiras kas ju nesilaiko.
Su kitom patalpomis kaip ir viskas gerai, bet darbo kambario ateityje kaip ir neteksite, nes auga du skirtinu lyciu vaikuciai ir kiekvienam reikes savo erdves, o turint NAMA! - tai tiesiog privaloma mirksiukas.gif
Man (kaip mamai) didziausias klausimas/minusas butu svetaines langai. Svetaine neturi net triju sienu!!! Tik pusele - televizoriui blink.gif Oi kiek mano draugiu nervuojasi/keikiasi del tu nerealaus dydzio vitrinu doh.gif , noras ir vaizdai atsiveria i prestizinius Valakampiu pusynus! Nuo ju eina saltis! Vyrams tai rupi maziau, jiems tik per pinigine gerai trenkia, kai sildyti ta plota reikia zymiai labiau cool.gif
Arba reikia sedeti uztraukus uzuolaidas, kad nuo to salcio nors kiek atsiriboti.
Be to, jei noresite koki balda: sekcija, indauja ar komoda pastatyti, ir daiktelius susideti, tiesiog nebus kur jo priglausti verysad.gif
Ir del TV vietos - prof. ji rekomenduoja statyti ne pries langa, nes nemalonu bus ziureti arba reikes vis uzsitraukti uzuolaidas.
Taigi as manyciau, kad ten kur numatyta poilsio/TV zona reiketu mazinti vitrinu kieki.
Atsakyti
Sveiki,

gal yra pasistačiusių tokio tipo namų (stogas be atbrailų)

http://www.namuplana...as_UAB/Archas_8

Sako, kad stogas be užleidimo Lietuvos klimatui netinka, drėgsta sienos ir t.t.

Dėkui už pasidalintas mintis

Atsakyti
QUOTE(asirtu1 @ 2010 05 12, 20:33)
Sveiki,

gal yra pasistačiusių  tokio tipo namų (stogas be atbrailų)

Sako, kad stogas be užleidimo Lietuvos klimatui netinka, drėgsta sienos ir t.t.

Dėkui už pasidalintas mintis

Deja lietus nelyja tiesiai, yra vejas, dregmes sienose neisvengsi naudodamas atbrailas.
Manau tai mitas. Kai projektavausi nama irgi buvo iskiles analogiskas klausimas. Dabar projektuotas parapetas, be atbrailu. mirksiukas.gif

Visi tarybiniai daugiabuciai be atbrailu, tarpukario LT modernizmas be atbrailu, net Gedimino pilis be atbrailu.

Atsakyti