Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 6 dalis

QUOTE(mamagabi @ 2010 04 06, 21:20)

is temos visi protingi, o mes kvailai darom smile.gif su kaikurias punktais gal ir sutikciau tik jeigu viskas butu patrikta kita forma biggrin.gif cia kaip tortas visada bus skanesnis kai yra pateiktas papuosimais i virsu o ne dugnu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 04 07, 00:30)
Ir kaip jus reaguojate i sy straipsi?

Kaip visuomet kazkas bando primesti "teisinga" gyvenimo buda

1.Namo dydžio aksioma - "namas tuo geresnis kuo didesnis", na ir kas? gal ir geresnis, jei gali sau leisti "pasivaidenti" po kambarius gal ir gerai... o gal didelis del to kad kazkas nori 3-4 vaiku?

2. Kaimynų ir infrastruktūros aksioma - "svarbiausia yra mano namas, kiemas, t.y. teritorija" na taip, nori nerealaus susisiekimo ar infrastrukturos, pirk sklypa zveryne arba kelis arus prie pilaites. Nori daugiau zemes - pirk toliau

3. „Kas kam” apibendrinamoji aksioma: aš namui ar namas man? - cia kaip gyveni, jei patalpos erdvios ir neuzgriozdintos tai tam namui ir netarnauji. Jei kaip sarka tempi viska ko reikia ar nereikia namo, tai ir mazam namukui tarnausi

4. Giminių, vaikų ir anūkų aksioma - teisingai, kai uzversiu kojas, anukai ar gimines gales arba parduoti arba nugriauti ta nama jei nuspres kazka darytis - ziu ir pamatai bus ir ant ju gales statytis smile.gif

5. Namo aukščio aksioma - "namas turi būti dviejų ar daugiau aukštų – su palėpe, kurios gal kada ir prireiks", neprireiks tai neprireiks, o man reiks ir ka as "standartinis lietuvis"? Aciu - man tai komplimentas

6. Namo ilgamžiškumo aksioma - kazkam reikia kad namas tarnautu 50m nu tegul ir tarnauja, mano poreikiai kitokie. As nesiruosiu, jei neuzversiu koju po 50m statytis nauja nama, arba jau po 10m ji pradeti taisyti ir paremdineti....

7. Pagrindinio namo aksesuaro – automobilio aksioma - o cia tai isvis pievu prirase. Paimam automobili ir palaikom ji lauke koki menesiuka rudeni - tada gramdom rudis.... Jei sausam garaze stoves - nieko nenutiks...

Taip kad gerbiamieji, cia irgi mano nuomone, kuri beveik viskuom nesutampa su ta nuomone kuria bando neretai "ikalti"
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 07, 09:20)
Su šypsena.  biggrin.gif
Bet, manau, tiesos tame yra, tik ne visi lietuviai tai nori pripažinti. tongue.gif

Pritariu. Straipsnis labai jau "apvalainas', jaučiasi ir futbolo į vienus vartus prieskonis, tačiau kruopelė tiesos yra.
Kažkam paprasčiausiai norėjosi kažką labai protingo parašyti, o gavosi kaip visada lotuliukas.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti:
Kai zmogus ateina pas architekta su noru susikurti individualu projekta ir nelabai numano ko nori - prasideda darbas nuo nulio ir baigiasi statybu leidimo gavimu. Cia viskas aisku.
O kai zmogus turi pasiruoses savo projekta, kaip sakoma yra atlikes "namu darbus", kaip kad biesas66 minejo: "projekta pasidariau pats, gavau is architekto keleta naudingu patarimu, pasikoregavau".
Kai architektui nieko nebereikia korekuoti, o tik profesionaliai paruosti planus, suderinti konstrukcine dali ir gauti statybu leidima (cia irgi pats asmuo gali).

Kaip tada? Ar paslaugos kaina vistiek buna kaip pirmu atveju? Kam tada toks projektas priklauso? Kas juo gali ar negali disponuoti?

Butu labai idomu rolleyes.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 07 balandžio 2010 - 13:01
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 07, 13:00)
Noreciau paklausti:
Kai zmogus ateina pas architekta su noru susikurti individualu projekta ir nelabai numano ko nori - prasideda darbas nuo nulio ir baigiasi statybu leidimo gavimu. Cia viskas aisku.
O kai zmogus turi pasiruoses savo projekta, kaip sakoma yra atlikes "namu darbus", kaip kad biesas66 minejo: "projekta pasidariau pats, gavau is architekto keleta naudingu patarimu, pasikoregavau".
Kai architektui nieko nebereikia korekuoti, o tik profesionaliai paruosti planus, suderinti konstrukcine dali ir gauti statybu leidima (cia irgi pats asmuo gali).

Kaip tada? Ar paslaugos kaina vistiek buna kaip pirmu atveju? Kam tada toks projektas priklauso? Kas juo gali ar negali disponuoti?

jeigu projektas tikrai is esmes islaikes visas proporcijas isvaizda ir pan. tai autoryste lieka autoriui, o architektas dirba tik kaip projekto vadovas. architekturine ideja parastai buna apie 20 % nuo bendros samatos aisku jeigu prie jos nebereikia dirbti smile.gif cia is praktikos, aiskiu apibrezimu nera del finansu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 07, 14:00)
Noreciau paklausti:

Neesu architektas, bet jei buciau, tai begciau nuo tokio uzsakovo smile.gif
As is pradziu taip kaip tu galvojau, architektui tik duoti perpiesti, zinau, kad yra tokiu kurie taip ir padaro (bet nuo ju klientai turi begt biggrin.gif )
Reliai architekturoje yra taisykles, asys, zonos ir pan, apie kuriuos mes neitariame. Maciau pora namu kur zmones patys projektavosi, zinok tai matosi doh.gif
Dabar kai jau turiu projekta tai siulyciau daryti taip:
1. Isvardink savo reikalavimus. Kiek ir kokiu kambariu nori. Kiekvieno kvadratus nuo- iki. Kuriu patalpu vieta tau svarbi, pvz. virtuve i gatve ar i kiema? Miegamasis i rytus ar i vakarus ir pan. o kuriu dzin.
2. Supazindink architekta su savo skoniu - parink keleta patikusiu projektu, fasadu, nuotrauku ir pan.

Manau jis pasiulys tau geresni varianta, nei pati buvai pasidariusi. Bent jau man taip buvo. Is pradziu ant popieriaus, po to is puptalpasto padare eskizus, kai sutarem del principu, perbraize ant kompo viska.

Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 07, 14:00)
Noreciau paklausti:

jei taip kaip as-sutaupiau pora tukstanciu litu padares namu darbus,nes architektas is manes paeme kaip uz kartotini projekta o ne kaip individualu.
Papildyta:
QUOTE(cezas @ 2010 04 07, 14:27)
jeigu projektas tikrai is esmes islaikes visas proporcijas isvaizda ir pan. tai autoryste lieka autoriui, o architektas dirba tik kaip projekto vadovas. architekturine ideja parastai buna apie 20 % nuo bendros samatos aisku jeigu prie jos nebereikia dirbti smile.gif cia is praktikos, aiskiu apibrezimu nera del finansu smile.gif

Tai vadinas mano projektas bus mano? O gal architektas visgi gales panaudoti jy kitur? Idomu kaip cia gaunas is tikro kai architektas braizo individualu projekta.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 04 07, 15:31)
jei taip kaip as-sutaupiau pora tukstanciu litu padares namu darbus,nes architektas is manes paeme kaip uz kartotini projekta o ne kaip individualu.

Man projektas kainavo 200Lt - tiek kad architektas pabuvo salia per gynima...
Cia jei ka nepasigyrimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 07 balandžio 2010 - 14:40
QUOTE(Paliukas @ 2010 04 07, 15:39)
Man projektas kainavo 200Lt - tiek kad architektas pabuvo salia per gynima...
Cia jei ka nepasigyrimui smile.gif

O toki projekta (jei laikome ji vykusiu smile.gif ar galima veliau kur realizuoti (na kad ir parduoti), ar jo vieta tik savininko stalciuke?
Atsakyti
QUOTE(Dumas33 @ 2010 04 07, 15:27)
turiu projekta tai siulyciau daryti taip:
1. Isvardink savo reikalavimus. Kiek ir kokiu kambariu nori. Kiekvieno kvadratus nuo- iki. Kuriu patalpu vieta tau svarbi, pvz. virtuve i gatve ar i kiema? Miegamasis i rytus ar i vakarus ir pan. o kuriu dzin.
2. Supazindink architekta su savo skoniu - parink keleta patikusiu projektu, fasadu, nuotrauku ir pan.

Manau jis pasiulys tau geresni varianta, nei pati buvai pasidariusi. Bent jau man taip buvo. Is pradziu ant popieriaus, po to is puptalpasto padare eskizus, kai sutarem del principu, perbraize ant kompo viska.

Sekmes.

drinks_cheers.gif
Mes irgi panašiai darėme. Išsirinkome internete projektą, kuris panašėtų į mūsų įsivaizduojamą namą , apgalvojome namo aukštų, kambarių skaičių, jų dydį, išsidėstymą, koks stogo formą, langų dydį ir skaičių.
Nuėjom pas architektę su savo pabraižytu planeliu (kurį koregavom pgl. forumiečių pastabas - ačiū Jiems notworthy.gif ) Jai tik beliko pakoreguoti tai ko norime, dar pasiūlė porą patobulinimų ir jau dabar darys konstruktyvą.
Beje, nusprendėm visgi tambūro nedaryti, nors po Jūsų pastabų jau buvau vėl suabejojusi dėl jo reikalingumo.
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 04 07, 15:56)
O toki projekta (jei laikome ji vykusiu smile.gif ar galima veliau kur realizuoti (na kad ir parduoti), ar jo vieta tik savininko stalciuke?

As kazkaip apie "autorines" ar dar kokias negalvojau. Nusibraiziau ko man reikejo ir tiek... smile.gif
Toki dalyka jau tikrieji architektai galetu pakomentuoti.
O is tikruju tai niekas ten nesugaudys tu dalyku - perdazei nama kita spalva ir negi kazkas vazines, tikrins isplanavimus ir t.t.?
Istatymas toks, kad i privacia valda galima patekti tik su teismo sprendimu - kas zais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 07, 15:59)
drinks_cheers.gif
Mes irgi panašiai darėme. Išsirinkome internete projektą, kuris panašėtų į mūsų įsivaizduojamą namą , apgalvojome namo aukštų, kambarių skaičių, jų dydį, išsidėstymą, koks stogo formą, langų dydį ir skaičių.
Nuėjom pas architektę su savo pabraižytu planeliu (kurį koregavom pgl. forumiečių pastabas - ačiū Jiems notworthy.gif ) Jai tik beliko pakoreguoti tai ko norime, dar pasiūlė porą patobulinimų ir jau dabar darys konstruktyvą.
Beje, nusprendėm visgi tambūro nedaryti, nors po Jūsų pastabų jau buvau vėl suabejojusi dėl jo reikalingumo.

Mano situacija l.panasi, tai jei ne paslaptis - kiek tokia paslauga kainuoja (jei be suderinimu ir leidimo statyti gavimo)? Mums indiv.projekta su viskuo (derinimu ir leid.) ivardijo 10T lt.
Kokia jusu nuomone???
Atsakyti