Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(dilditele @ 2006 02 20, 16:41)
Labukas. Na užėjo ir man paranoja dėl toksoplazmozės. Tai kiek suprantu čia savo iniciatyva reikia tokį tyrimą darytis? ar jis privalomas kaip kad Vasermano reakcija?
O tyrimą atlieka poliklininkoj ar vis tik siunčia kažkur kitur daryt?

Nea, turėtų poliklinikoje skirti privalomai šitą tyrimą. Kartu prie visų Wasermanų ir pan. Tiesa, nežinau, kiek "privalomai", nes girdėjau, kad ta tvarka šiek tiek keitėsi ar žada keistis.
Bet reikia gydytojams priminti, jei nesiteikia skirti. Man pradžioj nėštumo irgi jo niekas nedarė, aj tipo nereikia, jei gyvenime laikei katinus, viskas bus ok. O vėliau, kai pagaliau padarė jau įlipus į antrą trimestrą, paaiškėjo, kad ne tai kad ne ok, bet... Tačiau šito atsakymo man poliklinikoj iš karto net nedavė, pezėjo kažką aplinkui apie "nesuprantamą" atsakymą dar gerą mėnesį. Tada trūko man kantrybė ir ėjau pati dar sykį darytis į privačią laboratoriją.
Taigi gydytojų reikia iš karto griežtai ir smulkiai išklausti, koks tiksliai atsakymas, kai tik padaro tą tyrimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clio: 20 vasario 2006 - 15:54
Ot blyn, tai ko jie man jo neskyrė bash.gif
tai kiek tas tyrimas kainuoja? 40 lt ir IgG ir IgM? Kaune BMP IgG nustatymas kainuoja apie 40, IgM -50 lt.
Atsakyti
man poliklinikoj tai parodė apskritai, kad teigiamas ats.
o paskui pati ėjau kad tik greičiau išsiaiškinti į aids centrą, tai per dieną gavau ats. IgG ir IgM kainavo 40 lt. abu po 20 lt.

gal būtų padarę ir poliklinikoj išsamesnį, bet nenorėjau laukti.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2006 02 20, 17:23)
Ot blyn, tai ko jie man jo neskyrė bash.gif
tai kiek tas tyrimas kainuoja? 40 lt ir IgG ir IgM? Kaune BMP IgG nustatymas kainuoja apie 40, IgM -50 lt.

blink.gif blink.gif
bene biznį kokį iš to daro? g.gif
Vilniuje Aids centras už 40 lt padaro abu, ir IgG, ir IgM, o jeigu abu teigiami, tada dar daro IgA, šitas kainuoja 30 lt.
Santariškėse taip pat panašiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clio: 20 vasario 2006 - 16:30
Apturejau ir as del tos toxoplazmozes strioko ir islaidu sad.gif
O viskas buvo taip : nestumo pradzioje ,kai dar pirminius kraujo tyrimus,gavau atsakyma,kad mano kraujyje rasta toxoplazmos antikuniu.Kai paklausiau gydytojos,kiek tai rimta - konkretaus atsakymo negavau.Tipo,viskas priklauso nuo to,kada "pasigavau" ta toxobacila.Jei pacioje nestumo pradzioje - laaabai blogai,jei anksciau -nieko tokio.Toks atsakymas,ramybes ,aisku ,nesuteikia.Todel kai buvo pasiulyta pasidaryti papildoma (sikart mokama) tyrima,nedvejodama sutikau.MOkejau apie 40 lt.Atsakymas- neigiamas.Bet dabar jau gydytojai neramu tapo,atseit ,mistika kazkokia - antikunai yra,ligos-ne.Taigi,gaunu siuntima pas infektologa (visiskai priplaukes senis - nesupratau ne vieno zodzio is to ,ka jis ten kalbejo).Is jo gaunu dar viena siuntima (ir vel mokamiems!) tyrimams.Vel 40 lt.Ir vel nieko neranda...
Tai,aisku,labai gerai,bet man susidare ispudis,kad tai ne kas kitas,kaip poliklinikos budas ismusti is pacientu pinigus.Pagalvokite,juk uz kiekviena vizita poliklinika gauna pinigus,jau nekalbu apie mokamus tyrimus...
Taigi,merginos,nenusiminkite,nes greiciausiai jums ir jusu kudikeliams niekas negresia!
Atsakyti
Nu va visiems tą tyrimą nėštumo pradžioj darė schmoll.gif Teks dabar pačiai prašyt, idomu kokia kaina bus.

Dabar savo katiną toksoplazma vadinu biggrin.gif gal ir be reikalo...mes jį kartais ir į lauką vesdavom ir jo dežę pati kuopdavau, aišku gal tai nieko nereiškia, bet baimės akys didelės.
Atsakyti
QUOTE(Asta78 @ 2006 02 20, 17:58)
Apturejau ir as del tos toxoplazmozes strioko ir islaidu sad.gif
O viskas buvo taip : nestumo pradzioje ,kai dar pirminius kraujo tyrimus,gavau atsakyma,kad mano kraujyje rasta toxoplazmos antikuniu.Kai paklausiau gydytojos,kiek tai rimta - konkretaus atsakymo negavau.Tipo,viskas priklauso nuo to,kada "pasigavau" ta toxobacila.Jei pacioje nestumo pradzioje - laaabai blogai,jei anksciau -nieko tokio.Toks atsakymas,ramybes ,aisku ,nesuteikia.Todel kai buvo pasiulyta pasidaryti papildoma (sikart mokama) tyrima,nedvejodama sutikau.MOkejau apie 40 lt.Atsakymas- neigiamas.Bet dabar jau gydytojai neramu tapo,atseit ,mistika kazkokia - antikunai yra,ligos-ne.Taigi,gaunu siuntima pas infektologa (visiskai priplaukes senis - nesupratau ne vieno zodzio is to ,ka jis ten kalbejo).Is jo gaunu dar viena siuntima (ir vel mokamiems!) tyrimams.Vel 40 lt.Ir vel nieko neranda...
Tai,aisku,labai gerai,bet man susidare ispudis,kad tai ne kas kitas,kaip poliklinikos budas ismusti is pacientu pinigus.Pagalvokite,juk uz kiekviena vizita poliklinika  gauna pinigus,jau nekalbu apie mokamus tyrimus...
Taigi,merginos,nenusiminkite,nes greiciausiai jums ir jusu kudikeliams niekas negresia!

Mano visi "vojažai" labai panašūs buvo. Buvo ir antras tyrimas - mokamas- poliklinikoj daromas, vėl rezultatai teigiami ir jų niekas nekomentuoja. Tada siuntė pas poliklinikos infektologą, kuris VĖL skyrė mokamą tyrimą (kurio vėl niekas normaliai nekomentavo)... Šito anksčiau nerašiau, nes jau ir taip galų daug. Bet aš ŠALIA to poliklinikinio infektologo dar dariausi tyrimus privačiai ir būtent per tą "privatų" ratą viską apsukau greičiau, nei būtų apsisukę per polikliniką. Ar tai pinigų siurbimas, ar tiesiog totali nekompetencija, nežinau.
Trumpai tariant, mergaitės - pačios galite paieškoti informacijos internete ar kur, nes mokslo ir proto tam tyrimui suvokti ne kažkiek reikia: turi būti šitaip - IgG antikūniai "+" (reiškia, infekcija sena, persirgta) arba "-" (infekcijos niekada nebuvo, nepersirgta), o IgM antikūniai "-" (nėra aktyvios infekcijos).
Aktyvią neseną infekc. rodo TIK IgM "+".
Tad jeigu "antikūniai yra, infekcijos nėra"... sorry, nelaiko nervai, nafig ta gydytoja ir diplomas jos iš veterinarijos akademijos, matyt (ir teko girdėti, kad tokių "išmanančių" gydytojų yra, deja, nemažai...). Žinoma, kad infekcijos JAU NĖRA, jei kraujyje yra IgG antikūnių rūšis... Kad BŪTŲ infekcija, turi būti teigiamos ABI antikūnių rūšys...
Tikiu, kad pirmas toxo tyrimas gal ir gali būti kažkoks "neaiškus", bet tuomet turi būt skiriamas antras (vad. "titruotas", t.y. kur tas "teigiamumas" įvertintas skaičiais) - ir ne daugiau - ir viskas bus aišku kaip dieną.

Dilditele, gerai ten apie katiną lotuliukas.gif
Aš irgi laikiau gyvenime daug tų "toksoplazmų", bet vat išeina, kad neapsikrėčiau nuo jų jokia toksoplazmoze... O tik nuo maisto.
Užtat laikau, kad tas katinų pavojus yra žiauriai perdedamas, o kitos rizikos - priešingai - neįvertinamos.

O dėl grėsmės kūdikėliui tai ji, aišku, yra tokia, turint aktyvią infekciją. Bet gydymas yra (aišku, bjaurus - antibiotikai...), ir tikrai viskas DAUG dažniau baigiasi gerai, negu blogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clio: 20 vasario 2006 - 21:26
Sveikos mamytės, prisiskaičiau čia apie toksoplazmozę ir išsigandau. Tyrimą man atliko, kai buvo man 9 savaitės ir nustatė, kad pas mane toksoplazmozės tyrimas yra teigiamas. Pasak gydytojos, tai dabar pirminis tyrimas būna vos ne kas antrai besilaukiančiajai teigiamas. Bet tai manęs nenuramino. Gyd. sakė, kad dar reiks pakartotinai atlikti tyrimą, kuris bus jau mokamas.
Dabar man jau 15 savaičių, kai laukiuos, ir pradėjau pergyventi. Reiks lėkti į Aids centrą ir pasidaryti tyrimą pakartotinai, nes pas savo gyd. eisiu tik kovo viduryje, o aš tiek tikrai neišlauksiu.
Be je, aš irgi nežinau, nuo ko galėjau užsikrėsti, nors mano mama laiko katiną, bet jis grynai naminis, jokio sąryšio su lauku. Bet tikiuos, kad ne nuo jo, o tikiu, kad dėl nusilpusio organizmo, nes aš pastojau, kai dar maitinau savo dukrytę, kuri irgi atėjo į šį pasaulį per anksti - 1,5 mėn. aksčiau. Bijau, kad nepasikartotų.
Labai ačiū mamytėms už info dėl toksoplazmozės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etulge: 21 vasario 2006 - 15:30
QUOTE(etulge @ 2006 02 21, 15:22)
Sveikos mamytės, prisiskaičiau čia apie toksoplazmozę ir išsigandau. Tyrimą man atliko, kai buvo man 9 savaitės ir nustatė, kad pas mane toksoplazmozės tyrimas yra teigiamas. Pasak gydytojos, tai dabar pirminis tyrimas būna vos ne kas antrai besilaukiančiajai teigiamas. Bet tai manęs nenuramino. Gyd. sakė, kad dar reiks pakartotinai atlikti tyrimą, kuris bus jau mokamas.
Dabar man jau 15 savaičių, kai laukiuos, ir pradėjau pergyventi. Reiks lėkti į Aids centrą ir pasidaryti tyrimą pakartotinai, nes pas savo gyd. eisiu tik kovo viduryje, o aš tiek tikrai neišlauksiu.
Be je, aš irgi nežinau, nuo ko galėjau užsikrėsti, nors mano mama laiko katiną, bet jis grynai naminis, jokio sąryšio su lauku. Bet tikiuos, kad ne nuo jo, o tikiu, kad dėl nusilpusio organizmo, nes aš pastojau, kai dar maitinau savo dukrytę, kuri irgi atėjo į šį pasaulį per anksti - 1,5 mėn. aksčiau. Bijau, kad nepasikartotų.
Labai ačiū mamytėms už info dėl toksoplazmozės.

nepanikuok anksčiau laiko, tikrai, nors ir aš pati trizniojau doh.gif o aids centras tikrai labai greit atsakymą duoda, per vieną dieną ir ramu bus.

ir beje, užsuk pas mus, rugpjūtinukes mirksiukas.gif
Atsakyti
labai ačiū už palaikymą 4u.gif

QUOTE(zzuika @ 2006 02 21, 16:46)

ir beje, užsuk pas mus, rugpjūtinukes  mirksiukas.gif

ačiū už kvietimą, būtų įdomu susitikti, bet nežinau, ar išeis mirksiukas.gif
Atsakyti
Jaučiu teks atvaryt į Vilnių pasidaryt tyrimą, o tai mane jau nervas ima 4u.gif Mano šeimos centre abu Ig kainuoja 65lt, infekcinėj ligoninėj iki 50lt, ale ten pradėjo - reik siuntimo, tiria tik vieną Ig ir jei teigiamas, tik tada daro kitą. Mano supratimu geriau abu iš kart daryt.
Atsakyti
Sveikutės, tikriausiai visos sužinojusios tokius rezultatus, patiria "toksoplazmozinį košmarą". schmoll.gif
Kai laukiausi pirmojo, atlikti tyrimai parodė, kad liga senai persirgta, tačiau Vilniaus infekcinės ligoninės gydytoja vistiek man prirašė daugybę antibijotikų ir vitaminų (net teko vaistų gėrimo grafiką susidaryti-vienus reikėjo gerti porinėmis dienomis , kitus neporinėmis blink.gif ), o lukiantis antrojo kreipaiusi į diagnostikos centrą, ten buvo gauti tie patys rezultatai, tik man buvo išsamiai paaiškinta, kad persirgus sia liga, visuomet organizme bus randami antikūniai ir jokio cia gydymo nereikia.
Tai net siaubas apima, kiek besilaukdama pirmojo prisigėriau bereikalingų vaistų. schmoll.gif
Atsakyti