QUOTE(Asta78 @ 2006 02 20, 17:58)
Apturejau ir as del tos toxoplazmozes strioko ir islaidu
O viskas buvo taip : nestumo pradzioje ,kai dar pirminius kraujo tyrimus,gavau atsakyma,kad mano kraujyje rasta toxoplazmos antikuniu.Kai paklausiau gydytojos,kiek tai rimta - konkretaus atsakymo negavau.Tipo,viskas priklauso nuo to,kada "pasigavau" ta toxobacila.Jei pacioje nestumo pradzioje - laaabai blogai,jei anksciau -nieko tokio.Toks atsakymas,ramybes ,aisku ,nesuteikia.Todel kai buvo pasiulyta pasidaryti papildoma (sikart mokama) tyrima,nedvejodama sutikau.MOkejau apie 40 lt.Atsakymas- neigiamas.Bet dabar jau gydytojai neramu tapo,atseit ,mistika kazkokia - antikunai yra,ligos-ne.Taigi,gaunu siuntima pas infektologa (visiskai priplaukes senis - nesupratau ne vieno zodzio is to ,ka jis ten kalbejo).Is jo gaunu dar viena siuntima (ir vel mokamiems!) tyrimams.Vel 40 lt.Ir vel nieko neranda...
Tai,aisku,labai gerai,bet man susidare ispudis,kad tai ne kas kitas,kaip poliklinikos budas ismusti is pacientu pinigus.Pagalvokite,juk uz kiekviena vizita poliklinika gauna pinigus,jau nekalbu apie mokamus tyrimus...
Taigi,merginos,nenusiminkite,nes greiciausiai jums ir jusu kudikeliams niekas negresia!
Mano visi "vojažai" labai panašūs buvo. Buvo ir antras tyrimas - mokamas- poliklinikoj daromas, vėl rezultatai teigiami ir jų niekas nekomentuoja. Tada siuntė pas poliklinikos infektologą, kuris VĖL skyrė mokamą tyrimą (kurio vėl niekas normaliai nekomentavo)... Šito anksčiau nerašiau, nes jau ir taip galų daug. Bet aš ŠALIA to poliklinikinio infektologo dar dariausi tyrimus privačiai ir būtent per tą "privatų" ratą viską apsukau greičiau, nei būtų apsisukę per polikliniką. Ar tai pinigų siurbimas, ar tiesiog totali nekompetencija, nežinau.
Trumpai tariant, mergaitės - pačios galite paieškoti informacijos internete ar kur, nes mokslo ir proto tam tyrimui suvokti ne kažkiek reikia: turi būti šitaip - IgG antikūniai "+" (reiškia, infekcija sena, persirgta) arba "-" (infekcijos niekada nebuvo, nepersirgta), o IgM antikūniai "-" (nėra aktyvios infekcijos).
Aktyvią neseną infekc. rodo TIK IgM "+".
Tad jeigu "antikūniai yra, infekcijos nėra"... sorry, nelaiko nervai, nafig ta gydytoja ir diplomas jos iš veterinarijos akademijos, matyt (ir teko girdėti, kad tokių "išmanančių" gydytojų yra, deja, nemažai...). Žinoma, kad infekcijos JAU NĖRA, jei kraujyje yra IgG antikūnių rūšis... Kad BŪTŲ infekcija, turi būti teigiamos ABI antikūnių rūšys...
Tikiu, kad pirmas toxo tyrimas gal ir gali būti kažkoks "neaiškus", bet tuomet turi būt skiriamas antras (vad. "titruotas", t.y. kur tas "teigiamumas" įvertintas skaičiais) - ir ne daugiau - ir viskas bus aišku kaip dieną.
Dilditele, gerai ten apie katiną
Aš irgi laikiau gyvenime daug tų "toksoplazmų", bet vat išeina, kad neapsikrėčiau nuo jų jokia toksoplazmoze... O tik nuo maisto.
Užtat laikau, kad tas katinų pavojus yra žiauriai perdedamas, o kitos rizikos - priešingai - neįvertinamos.
O dėl grėsmės kūdikėliui tai ji, aišku, yra tokia, turint aktyvią infekciją. Bet gydymas yra (aišku, bjaurus - antibiotikai...), ir tikrai viskas DAUG dažniau baigiasi gerai, negu blogai.