Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Geriau, kad katinas neitu i lauka. Mano, tai naminis. Kai buvau nescia, stengiausi jo suduku nevalyti, bet jei valydavau po to kruopsciai nusiplaudavau rankas. Deze pas mus stovi tualete.
Geriau nestuke.gif katino kakalu neuostyti ir nevalyti, kazkur skaiciau.
Atsakyti
Idealiausia kačių išvis nelaikyti. Tie vaikai dabar tokie alergiški... doh.gif Mes ką tik savo katę atidavėm, nes dukra dūsta. Tai taip dūšioj negera...
Atsakyti
QUOTE(Jurma @ 2006 01 17, 18:00)
Geriau, kad katinas neitu i lauka. Mano, tai naminis. Kai buvau nescia, stengiausi jo suduku nevalyti, bet jei valydavau po to kruopsciai nusiplaudavau rankas. Deze pas mus stovi tualete.
Geriau  nestuke.gif katino kakalu neuostyti ir nevalyti, kazkur skaiciau.

Maniske 100% namine, net i laiptine neiseina. Tualeto jos nevalau - dukra tuo rupinasi. Mazai su ja aplamai bendrauju, nes ji nemegsta bendrauti ax.gif O seriu ja tik sausu edalu bigsmile.gif
Atsakyti
Čia man dar iškilo klausimas o kaip nuo to katino galima užsikrėsti ar jį glostant, liečiant ar per orą tos bilos vaikšto
Atsakyti
Glostant katę galima įvairiausiom ligom užsikrėsti. Mano sūnaus bendraklasė paglostė svetimą katę ir užsikrėtė grybeliu. Tas grybelis pažeidė galvos odą. Gal pusę metų, gal daugiau tą mergaitę skuto plikai ir nuimdavo viršutinį odos sluoksnį. verysad.gif
Atsakyti
sveikos,

galima teisiog veterinarijos klinikoje padaryti katinui tyrimą ar jis yra toksiplazmozės bacilu nešiotojas ar ne. tyrymas mokamas, bet butu ramiau. O kad kakaškas teveliai pavalyt bet kokiu atveju galetu :-)
Atsakyti
QUOTE(friculis @ 2006 01 23, 10:47)
sveikos,

galima teisiog veterinarijos klinikoje padaryti katinui tyrimą ar jis yra toksiplazmozės bacilu nešiotojas ar ne. tyrymas mokamas, bet butu ramiau. O kad kakaškas teveliai pavalyt bet kokiu atveju galetu :-)

Taip, mano kates tulika valo vaikai...Nes myli kate ir pergyvena, kad liktu su mumis smile.gif
Atsakyti
Man per pirma nestume nustate toksomplazmoze. Gydytoja baisiai apreke, kad, turbut vaikas bus nesveikas, ir viskas del to, kad naminiai gyvunai man uz ji svarbesni. Su baisiomis asaromis nulekiau i Antakalnio klinikas, ten tuomet buvo toks stacionaro padalinis - padare echoskopija, parode, koks grazus ir sveikas mazius auga ir nuramino - vaikas ir gime grazus ir sveikas, iki metuku palaukiau, o po to padariau tyrima - jokios toksamlazmozes pas ji nerado.
O as namuose niekad nelaikiau, ir nelaikau katinu. Pas mama, tuo metu kai nescia buvau, gyveno pudeliukas - labai naminis, ir labai priziuretas, kuris nuolat lankesi pas veterinara, nes vaisciojo i parodas. Taigi, didelis klausimas, is kur ta toksoplazmoze.
Atsakyti
QUOTE(Mavi @ 2006 01 23, 12:38)
O as namuose niekad nelaikiau, ir nelaikau katinu. Pas mama, tuo metu kai nescia buvau, gyveno pudeliukas - labai naminis, ir labai priziuretas, kuris nuolat lankesi pas veterinara, nes vaisciojo i parodas. Taigi, didelis klausimas, is kur ta toksoplazmoze.

Girdėjau, kad gali būti ir tiems, kurie mėgsta valgyti žalią mėsą 4u.gif mano vyras mėgsta bigsmile.gif
Atsakyti
ah, pamirsau parasyti - dar svarbu - zinoti, ar pasigavai nescia budama, ar pries tai. Jeigu pries tai, tai nera jokios rizikos - suaugusio zmogaus organizme tas virusas prisitaiko ir jokios zalos nedaro nei jam, nei vaisiui. Taciau gali buti rizikinga, jeigu susirgai tuo metu, kai laukiaisi....
Atsakyti
Mergaitės aš jau supanikavau cray.gif katyte įsigijom kai jau menesį laukiausi. Mes jos neskiepijom unsure.gif o ji kartu su mum miega kartais aš tualeta pavalydavau dar pradžioje. Atsimenu darbe moterėlėm pasakiau kad gal galiu užsikrėst tai jos mane nuramino ir nebėjau darytis tyrimų, o gydytoja net nekausė ar laikau namie kokius tai gyvūnus. Rytoj leksiu privačiai darytis tyrimo. cray.gif cray.gif cray.gif tikiuosi viskas bus gerai bet jau kaip baisu. o kas vaikiukui gali būti visi tik kalba apie užsigimimą o kas konkrečiai nutinka tai niekas ir neparašo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(city @ 2006 01 24, 21:51)
Mergaitės aš jau supanikavau  cray.gif katyte įsigijom kai jau menesį laukiausi. Mes jos neskiepijom  unsure.gif o ji kartu su mum miega kartais aš tualeta pavalydavau dar pradžioje. Atsimenu darbe moterėlėm pasakiau kad gal galiu užsikrėst tai jos mane nuramino ir nebėjau darytis tyrimų, o gydytoja net nekausė ar laikau namie kokius tai gyvūnus. Rytoj leksiu privačiai darytis tyrimo. cray.gif  cray.gif  cray.gif  tikiuosi viskas bus gerai bet jau kaip baisu. o kas vaikiukui gali būti visi tik kalba apie užsigimimą o kas konkrečiai nutinka tai niekas ir neparašo  verysad.gif

nepergyvenk, tai labiau kenkia wink.gif

Pasistenk pati nevalyti tualeto.
nebuciuok katytes i nosyte.
tikiuosi kate neleidziama i lauka???
nevalgyk zalios mesos ar brie surio.

O siaip tai pasidaryk tyrima ir ramiai miegosi.
POto BUTINAI paskiepyk kate. Nes ji gali uzsikresti net nuo jusu batu (is lauko atnestomis bacilomis). Savaite pries skiepus reikia suduoti vaistu nuo kirminu.
Patikek manimi neskiepyta kate gali sukelti didesni pavoju kudikiui nei tu isivaizduoji. (blyyn visi skiepai kainuoja apie 40-50lt, vaistai nuo kirminu 3-6lt, skiepyt reikia 1 karta metuose, NEGI TAI DAUG KAINUOJA??? o kiek pavoju bus ishvengta)
Atsakyti