Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Merginos, prasau padekite, koks avidiškumas laikomas aukstu ir koks zemu??????
pas mane apie 35% kiek pamenu.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 05 30, 17:27)
Sveikutes  mirksiukas.gif
Na, man kazkaip irgi neramu del tos toksoplazmozes.  unsure.gif  Nors patys ir nelaikom jokiu kaciu, valgom plauta, tik gerai isvirta maista ir pan. Dabar laukiuosi ir kadangi gyvename nuosavame name, tai tenka "pasikapstyti" darzeliuose ir pan. Kazkaip net susimasciau, o jei ten atklyde katinai prisisioja ir prikakoja (nors pastaruju nebuvo matyti), tai vadinasi pasikapsciusi po ta zeme irgi galiu apsikresti toksoplazmoze??  unsure.gif  Kazkaip net issigandau, kai save "pagavau" su tokia mintimi ravint ir sodinant geles. Nors vaikyste taip pat praleidau kaciu gretose, o su pirmaisiais vaikiukais viskas tvarkoje (tfu tfu tfu), bet kazkaip dabar jau man baisu pasidare.  g.gif  Ar galejau nuo poros kartu pasirausimo zemeje uzsikresti ta bjaurybe ir pan.  doh.gif  Zodziu, dabar manes nepalieka tokios visokios mintys, nors jas bandau ginti salin ir stengiuosi kita smegenu puse galvoti, kad viskas gerai, kad nieko nenutiks.  rolleyes.gif

Dirvoje gali būti tų toksoplazmozės mikrobų ir nėščiosiom sode krapštytis reikia su pirštinėmis, o po to gerai rankas nusiplaut. Bet dirvojetoksoplazmozės parazitai būna ne nuo katinų. Tiesiog, katinai, skirtingai nei kiti gyvūnai, toksoplazmoze apsikrėtę (pvz nuo tos pačios žalios mėsos), ją nešioja. Todėl ir nerekomenduojama nėščiosiom katinų tualeto tvarkyt ir paglosčius katę yra geriau nusiplauti rankas.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 06 04, 10:51)
Dirvoje gali būti tų toksoplazmozės mikrobų ir nėščiosiom sode krapštytis reikia su pirštinėmis, o po to gerai rankas nusiplaut. Bet dirvojetoksoplazmozės parazitai būna ne nuo katinų. Tiesiog, katinai, skirtingai nei kiti gyvūnai, toksoplazmoze apsikrėtę (pvz nuo tos pačios žalios mėsos), ją nešioja. Todėl ir nerekomenduojama nėščiosiom katinų tualeto tvarkyt ir paglosčius katę yra geriau nusiplauti rankas.

Tai vat, kad buciau anksciau atsiminusi, buciau apsimovusi pirstines, bet kad prisiminiau tik po to, kai pasikapsciau po zemes. unsure.gif Zinoma, rankas nusiploviau tuoj pat, neciupinejau nei veido, nei i burna ranku nekisau ir pan. unsure.gif
Na, zodziu, kita savaite einu pasidaryti tyrimus ir viska suzinosiu konkreciai. Tfu tfu tfu, tikiuosi, kad tos bjaurybes neturiu ir vis viliuosi, kad ja esu persirgusi. g.gif
Beje, tik vieno dalyko nesupratau, kai pasake, kad yra daromi du tyrimai nuo toksoplazmozes??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 06 06, 20:14)
Tai vat, kad buciau anksciau atsiminusi, buciau apsimovusi pirstines, bet kad prisiminiau tik po to, kai pasikapsciau po zemes.  unsure.gif  Zinoma, rankas nusiploviau tuoj pat, neciupinejau nei veido, nei i burna ranku nekisau ir pan.  unsure.gif
Na, zodziu, kita savaite einu pasidaryti tyrimus ir viska suzinosiu konkreciai. Tfu tfu tfu, tikiuosi, kad tos bjaurybes neturiu ir vis viliuosi, kad ja esu persirgusi.  g.gif
Beje, tik vieno dalyko nesupratau, kai pasake, kad yra daromi du tyrimai nuo toksoplazmozes???  g.gif

Nu jei taip visko bijosi ir tikėsiesi blogiausio tai irgi nieko gero nebus. smile.gif Juk esi medikų priežiūroje, jei ką jie pamatys jei kas blogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 07 birželio 2009 - 13:26
QUOTE(srauni_upe @ 2009 06 07, 15:25)
Nu jei taip visko bijosi ir tikėsiesi blogiausio tai irgi nieko gero nebus. smile.gif Juk esi medikų priežiūroje, jei ką jie pamatys jei kas blogai.

Stengiuosi nebijoti, bet kartais neiseina. blush2.gif Tiesiog giliai sirdyte tikiu, kad viskas tiek mano zirniukui, tiek man viskas gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 06 08, 19:56)
Stengiuosi nebijoti, bet kartais neiseina.  blush2.gif  Tiesiog giliai sirdyte tikiu, kad viskas tiek mano zirniukui, tiek man viskas gerai.  smile.gif

daro du tyrimus, vienas ar nesergi dabar umia forma, o kitas ar esi persirgus ir turi apsauga, daro IgM ir IgG
IgM- rodo dabar ar nesergi
IgG-rodo ar sirgai anksciau

pas mane abu neigiami, tai dabar del kiekvieno paglostymo ar suvalgymo ar dar kokio bieso bijau, nes tikrai nuo visko neapsisaugosi ir valgyt ne visada tenka namie verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa79 @ 2009 06 09, 14:36)
daro du tyrimus, vienas ar nesergi dabar umia forma, o kitas ar esi persirgus ir turi apsauga, daro IgM ir IgG
IgM- rodo dabar ar nesergi
IgG-rodo ar sirgai anksciau
pas mane abu neigiami, tai dabar del kiekvieno paglostymo ar suvalgymo ar dar kokio bieso bijau, nes tikrai nuo visko neapsisaugosi ir valgyt ne visada tenka namie  verysad.gif

Aga, man siandien irgi paaiskino, kokie tie du tyrimai. ax.gif Tai vat, pasidariau as juos, o dabar lauksiu atsakymu. Ir labai tikiuosi, kas viskas liux pas mane. 4u.gif
Atsakyti
Kazkip buvau labai rami del sio tyrimo, kaciu nemegstu ir su jomis neturiu jokio rysio, zalios mesos i burna nesu paemusi, ir rukytu gaminiu ne itin megstu, o cia mam pasako kad tyrima syra teigiamas blink.gif tai labai liudna, tai padare dar viena nesuprasi ka jie ten sneka,kaip supratu tai nustatyti ar ji aktyvi ar pasvi, tai kaip supratntu jei bus aktyvi tai vadinasi uzsikrest niestumo metu ar pusmeti pries ji, ir ka tada daryti kaip taip nutinka,, kiek skaiciau gydima santibiotikais bet kas duos 100% tikimybe kad vaisiui tai nepakenks oi ka tada daryti unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.
As siandien paskambinau i klinika ir man pasirodo letine toksoplazmoze. verysad.gif Rankos dreba ir asaros rieda, nezinau nei ka daryti... Gal galit papasakoti, kam bunant nestuke.gif sirgot letine toksoplazmoze, kaip viskas sekesi, ar leliukui viskas gerai buvo??? Labai bijau dabar... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 12 birželio 2009 - 09:08
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 06 12, 09:08)
Sveikos merginos.
As siandien paskambinau i klinika ir man pasirodo letine toksoplazmoze.  verysad.gif  Rankos dreba ir asaros rieda, nezinau nei ka daryti... Gal galit papasakoti, kam bunant  nestuke.gif  sirgot letine toksoplazmoze, kaip viskas sekesi, ar leliukui viskas gerai buvo??? Labai bijau dabar...  verysad.gif

Manu geriau būtų ir tau ir vaikeliui jei nepanikuotum, o pasiskambintum savo gydytojai ir viską išsiaiškintum. O jei ji lėtinė, na nežinau, bet turbūt ji nuo seniau ar kaip ten... g.gif
Papildyta:
QUOTE(JURRGA @ 2009 06 11, 11:55)
Kazkip buvau labai rami del sio tyrimo, kaciu nemegstu ir su jomis neturiu jokio rysio, zalios mesos i burna nesu paemusi, ir rukytu gaminiu ne itin megstu, o cia mam pasako kad tyrima syra teigiamas blink.gif tai labai liudna, tai padare dar viena nesuprasi ka jie ten sneka,kaip supratu tai nustatyti ar ji aktyvi ar pasvi, tai kaip supratntu jei bus aktyvi tai vadinasi uzsikrest niestumo metu ar pusmeti pries ji, ir ka tada daryti kaip taip nutinka,, kiek skaiciau gydima santibiotikais bet kas duos 100% tikimybe kad vaisiui tai nepakenks oi ka tada daryti unsure.gif

Na gal kada sode pasikrapštei, gal vaisių nedaplautą suvalgei.... čia nežinai kur gali pasigaut.
Atsakyti
[quote=srauni_upe,2009 06 12, 10:53]
Manu geriau būtų ir tau ir vaikeliui jei nepanikuotum, o pasiskambintum savo gydytojai ir viską išsiaiškintum. O jei ji lėtinė, na nežinau, bet turbūt ji nuo seniau ar kaip ten... g.gif
Papildyta:

Man ir aktuali si liga dabar nestuke.gif bet kiek literaturoj skaiciau tai letine nelabai gerai cia lyg kaip niestumo metu uzsikreciama, nu bet geraiu su daktarais pasitart as ir laukiu nesulaukiu atsalymo pas mane letine ar umine blink.gif
Atsakyti
As ka tik parsiveziau tyrimu rezultatus:

IgM - mano 0.115

NORMOS
Normalus <0.9
Teigiama >1.1
Abejotin 0.9-1.1

IgG - mano 15.0

NORMOS
Normalus 5-6.5
Teigiama 8-250
Abejotina 6.5-7.9

Tai pas mane ta letine yra... verysad.gif Zodziu, nezinau, nei ka daryt, nei kaip elgtis,...ziauriai bijau del savo vaikelio. verysad.gif
Atsakyti