Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(jenna @ 2009 03 31, 21:04)
nu man  idomios  tos mamytes, kurios sako , nesvarbus tas  tyrimas.. kas cia tokio.... nu nebent jum snormalu  komplikuotas  nestumas ar apsigimes vaikutis...  aciu dievui  neturejau bedu su  taksoplazmoze, bet  kad ji  nekenkia zmonem  tai  nereikia pasakot...
nuo takso reikia ir vaikus saugoti.. jau  tyrimais  irodyta, kad zmones turintys  takso yra suletejusios  reakcijos, padaro daugiau avariju,  vaikam suletejes  vystymasis, sunkumai  mokantis... moterys turincios  letine takso netgi  turi 80 proc mazesne tikimybe susilaukti  dukters...

beto,  vienos  jusu raso kad tai  virusas, kitos kad bakterija.. tai toks pirmuonis, parazitine kirmeliuke  gyvenanti jusu kraujyje ir smegenyse.  gydyti  BUTINA , nebent  norite  buti  valdomi savo  parazito...
su ziurkem padaryti  tyrimai rodo  toki ziurkiu elgsenos pasikeitima , kad net  siurpas ima. ziurkes ima "myleti" kates...

o del imuniteto... imunitetas tai mitas, tiesiog neaktyvi  takso forma lieka  pas jus. nes mokslininkai nesutinka  iki  galo kad takso is vis isgydoma.  labai jau giliai ji i  organizma prasiskverbia... bet jau geriau  mieganti  forma, nei  umi...

tad  mamytes, nepaziurekit i tai nerimtai..  kam  auginti  nesveika vaikeli ... argi 40 lt  tyrimas didele prabanga???

sekmes visoms planuojancioms,  nesergancioms linkiu neuzsikresti, o tom kuriom nepasiseke linkiu  lengvai ri be komplikaciju pasveikti. 4u.gif

Matau, kad nusimanote apie takso, gal galite atsakyti i mano klausima? Kaip yra su sudyta ir vytinta mesa? Jos termiskai neapdorotos, ar yra tikimybe uzsikresti?
Atsakyti
Sudyta ir vytinta mesa - taip, nuo jos galima uzsikresti... O kur daro tyrimus katems del toksoplazmozes?
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2009 04 01, 11:15)
Sudyta ir vytinta mesa - taip, nuo jos galima uzsikresti... O kur daro tyrimus katems del toksoplazmozes?

As pas ta pati vet.gydytoja visada vezu. Vilniuje prie Sirdies chirurgijos klinikos jie isikure. Bet turetu daryti visose vet. gydklose.
Atsakyti
gal kuri nors žinote...kuriuo metu geriausia skambinti dr. Marcinkutei, kad ji ragelį pakeltų? Antrą dieną bandau prisiskambinti į mobilų, ir nieko, užimta-nekelia-numeta-nekelia.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2009 03 30, 09:13)
Sveikos  smile.gif  man dar pries pastojant patare gyd. "atsikratyti" katino (deja negaliu as taip pasielgti), nes pastoviai atsirasdavo limfmazgiai pazastyse nuo jo idreskimu, bet keista kad jokiu tyrimu nedare  g.gif . Dabar jau laukiuosi ir labai bijau kad neuzsikresciau as ta toksoplazmoze... kokie kontaktai su katinu padidina tikimybe uzsikresti?

Turėjau katinus vaikystėje, dabar vėl turiu. Ir pas močiutę visą gyvenimą buvo katinai. Ir toksoplazmozės rodikliai geri. Gydytoja sakė nebijoti. Tiesiog tegu katino dėžutę tvarko vyras ir katiną paturėjus plauk rankas. Aišku negerai jei katinas vaikšto savarankiškai į lauką ir turi kontaktų du laukiniais katinais. Maniškis palaidas po lauką nevaikšto.

pas mane vienas rodiklis 0,0 o kitas 0,35 tik nepamenu kuris yra kuris...
Papildyta:
Tiesa toksoplazmoze gali užsikrėsti ir nuo neplautų daržovių ir blogai termiškai apdorotos mėsos....
Atsakyti
Toksoplazmoze uzsikrecia turbut visi tik yra skirtumas iki nestumo ar nestumo laikotarpiu . Pas mane ji ir rasta bet kaip gydytojai tvirtino kad ja uzsikreciau iki nestumo ir tai nepavojinga.
Belekokiais atvejai nerekomenduojama nesciom bendravimas su katem
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
Na, man kazkaip irgi neramu del tos toksoplazmozes. unsure.gif Nors patys ir nelaikom jokiu kaciu, valgom plauta, tik gerai isvirta maista ir pan. Dabar laukiuosi ir kadangi gyvename nuosavame name, tai tenka "pasikapstyti" darzeliuose ir pan. Kazkaip net susimasciau, o jei ten atklyde katinai prisisioja ir prikakoja (nors pastaruju nebuvo matyti), tai vadinasi pasikapsciusi po ta zeme irgi galiu apsikresti toksoplazmoze?? unsure.gif Kazkaip net issigandau, kai save "pagavau" su tokia mintimi ravint ir sodinant geles. Nors vaikyste taip pat praleidau kaciu gretose, o su pirmaisiais vaikiukais viskas tvarkoje (tfu tfu tfu), bet kazkaip dabar jau man baisu pasidare. g.gif Ar galejau nuo poros kartu pasirausimo zemeje uzsikresti ta bjaurybe ir pan. doh.gif Zodziu, dabar manes nepalieka tokios visokios mintys, nors jas bandau ginti salin ir stengiuosi kita smegenu puse galvoti, kad viskas gerai, kad nieko nenutiks. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 05 30, 18:27)
Sveikutes  mirksiukas.gif
Na, man kazkaip irgi neramu del tos toksoplazmozes.  unsure.gif  Nors patys ir nelaikom jokiu kaciu, valgom plauta, tik gerai isvirta maista ir pan. Dabar laukiuosi ir kadangi gyvename nuosavame name, tai tenka "pasikapstyti" darzeliuose ir pan. Kazkaip net susimasciau, o jei ten atklyde katinai prisisioja ir prikakoja (nors pastaruju nebuvo matyti), tai vadinasi pasikapsciusi po ta zeme irgi galiu apsikresti toksoplazmoze??  unsure.gif  Kazkaip net issigandau, kai save "pagavau" su tokia mintimi ravint ir sodinant geles. Nors vaikyste taip pat praleidau kaciu gretose, o su pirmaisiais vaikiukais viskas tvarkoje (tfu tfu tfu), bet kazkaip dabar jau man baisu pasidare.  g.gif  Ar galejau nuo poros kartu pasirausimo zemeje uzsikresti ta bjaurybe ir pan.  doh.gif  Zodziu, dabar manes nepalieka tokios visokios mintys, nors jas bandau ginti salin ir stengiuosi kita smegenu puse galvoti, kad viskas gerai, kad nieko nenutiks.  rolleyes.gif

Niekas tau taip sirdeles nenuramins kaip spredimas pasidaryt tyrimus tada bus viskas aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emanuele @ 2009 05 30, 20:21)
Niekas tau taip sirdeles nenuramins kaip spredimas pasidaryt tyrimus tada bus viskas aisku 4u.gif

Tai vat, ko gero, kad savo gines prasysiu, jog padarytu tyrimus. unsure.gif Tik kad dar laukti pora savaiciu iki apsilankimo pas ja. doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaiciukes,

Sakykite, ar nuo saslyku galima uzsikresti sia infekcine liga? Net nebezinau, ka galiu valgyti, ko ne... Siaip tyrima jau dare, bet jis neigiamas, nei pries nestuma nebuvau uzsikretusi, nei daba nesu...
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2009 05 31, 17:01)
Sveikos mergaiciukes,

Sakykite, ar nuo saslyku galima uzsikresti sia infekcine liga? Net nebezinau, ka galiu valgyti, ko ne... Siaip tyrima jau dare, bet jis neigiamas, nei pries nestuma nebuvau uzsikretusi, nei daba nesu...

Siaip sakoma, kad ju geriau nevalgyti, nes jie gerai irgi neiskepa, ypac, jei kepami ant lauzo, ar zidiny. mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien suvalgiau kelis gabalelius, bet atrode lyg iskepe unsure.gif
Atsakyti