Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(SoftKiss @ 2008 07 11, 11:41)
Va man ir iskilo tas pats klausimas.
Pas mane IgM 0.08, prie jo parasyta neigiamas.
o IgG <5, o cia parasyta normos ribose.
Kadangi mano gyditoja aostogose neturiu ko pasiklausti.

Panašūs mūsų rezultatai. Aš jau klausiau pas savo gydytoją, tai sakė reiškia, kad išvis nesirgusi esu. Bet kai grįš, tu dar pas savo gydytoją paklausk. Įdomu ir kita nuomonė. Ir parašyk į čia.
Atsakyti
Pabandykite kreiptis i veterinarijos akademija. Jie daro daug tyrimu. O jei ir nedaro tai nusius i nacionaline laboratorija Vilniuje, kur tikrai viska padarys.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 07 11, 12:39)
Panašūs mūsų rezultatai. Aš jau klausiau pas savo gydytoją, tai sakė reiškia, kad išvis nesirgusi esu. Bet kai grįš, tu dar pas savo gydytoją paklausk. Įdomu ir kita nuomonė. Ir parašyk į čia.

Butinai parasysiu. kazkaip keista, ir kaciu namuose daug, jos isleidziamos i lauka, valgo zalia mesa g.gif . Geriau jau butu tureti imuniteta. doh.gif Ech.
O gal kartas tu ir chlamidioze dareisi kartu?
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2008 07 11, 13:58)
O gal kartas tu ir chlamidioze dareisi kartu?

Aš ir taip tikėjausi, kad imunitetą turėsiu, nes nuo vaikystės su visokiom katėm augus, o ir daržoves ne visada švarias valgydavau.
Na tik man gydytoja pasakė, kad jau kai ketvirtas mėnuo, jau nelabai ta toksoplazmozė ir pavojinga jei apsikrėsčiau, nes jau placenta susiformavus ir vaikelį apsaugotų. Na bet man įtartinai nuskambėjo, nes skaičiau, kad jei esi nesirgusi, ai nėštumo metu vis periodiškai reikia dėl jos tirtis ar neapsikrėtei ir, jei ką, gydytis. Tai va, man labai ir įdomi tavo daktarės nuomonė.

O daugiau kitokių spec. tyrimų ir nesidariau, daug turbūt ir neesu girdėjusi. O dėl toksoplazmozės draugės įkalbėjo.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 07 11, 13:27)
Aš ir taip tikėjausi, kad imunitetą turėsiu, nes nuo vaikystės su visokiom katėm augus, o ir daržoves ne visada švarias valgydavau.
Na tik man gydytoja pasakė, kad jau kai ketvirtas mėnuo, jau nelabai ta toksoplazmozė ir pavojinga jei apsikrėsčiau, nes jau placenta susiformavus ir vaikelį apsaugotų. Na bet man įtartinai nuskambėjo, nes skaičiau, kad jei esi nesirgusi, ai nėštumo metu vis periodiškai reikia dėl jos tirtis ar neapsikrėtei ir, jei ką, gydytis. Tai va, man labai ir įdomi tavo daktarės nuomonė.

O daugiau kitokių spec. tyrimų ir nesidariau, daug turbūt ir neesu girdėjusi. O dėl toksoplazmozės draugės įkalbėjo.

Matai, su tuo apsikrėtimu vėlesniam nėštume bėda ta, kad - taip teigia medikai infektologai ir spec. literatūra - didėja tikimybė vaikui užsikrėsti procentualiai, o ne mažėja. Kaip tik atvirkščiai, nei sako taviškė gydytoja. Placenta iš tiesų saugo vaiką, faktas. Bet tie infekciniai antikūniai, IgM'ai, jie gali prasiskverbti, jei jų susidarys daug. O daug gali susidaryti, jei nebus gydoma. Todėl nestuke.gif reikėtų žinoti, ar ji persirgusi, ar ne, o jei ne - atitinkamai saugotis ir pasidaryt gal kokį porą toxo tyrimų per visą nėštumą.
Apskritai dauguma moterų yra toxo persirgusios, o nepersirgusių iki nėštumo - mažuma. Va ta mažuma turi labai save prižiūrėt - maistas, švara (kas dėl gyvuliukų laikymo labiausia), ir pan.

Ta gydytoja tik dalinai teisi dėl vieno punkto - jei užsikrečiama vėlesniam nėštume, toxo nespėja vaikui labai pakenkti.ankstyvojo nėštumo pakenkimai gali būti didesni. Bet tai gal jau geriau, kad visai nepakenktų, negi ne? mirksiukas.gif va tam ir reikia tos kontrolės.

Dar kad būtų aiškiau, priminsiu kažką panašaus į formulę, kurią skaičiau vienam straipsnyje apie toxo:
Ankstyvasis nėštumas (maždaug iki 14 sav.) - jei susirgta ūmia infekcija, vaikui perduoti tikimybė apie 25 proc. Pakenkimų proc. nedidelis, bet jie dažniausiai sunkūs, galimas persileidimas.
Vėlesnis nėštumas - vis didėja tikimybė perduoti infekciją, bet pakenkimai lengvesni (deja, irgi neguodžiantys).
Vėlyvas nėštumas (apie 30 sav.) - tikimybė perduoti infekciją apie 65 proc. ir daugiau, pakenkimai nėra sunkūs arba jų nėra, bet visgi...

Statistika iš atminties, tai galiu klysti kokiais kelias proc., bet kadangi man tai buvo aktualu, prisimenu neblogai...
Ji negalioja, jei nestuke.gif gydosi, tada viskas keičiasi į gerą pusę labai smarkiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 13 liepos 2008 - 13:52
Mes turime kate namuose, tai kai suzinojau, kad laukiuosi is karto dareme tyrimus dėl Toksoplazmozės, tai gavusi rezultatus nusiraminau, nes as turiu imuniteta siai infekcijai.. biggrin.gif
Atsakyti
as tiek prisiskaiciau, ka dman net plaukai siausiasi schmoll.gif su katem draugawau tik vaikysteje (kaime pas mociute), o iki dbr galima sakyti neturejau reikalu su jomis, o va dbr laukiuosi jau mazdaug 13 sav. ir kokia sawaite kaip turiu kate. Apie toxo as net neitariau kad tokia liga yra. Tik jusu forume suzinojau unsure.gif ir dbr kelios dienos jauciu panasius pozymius i persalima, be tkiek cia skaiciua tai gali buti ir toxo pozymiai cry.gif o siandien sestadienis tai jauciu nupusiu kol sulauksiu pirmadienio ir pirmu taikymu leksiu pas gydytoja aiskintis, kokia man tyrimai padaryti, o koki ne. Kate ir vilksiu pas veterinara. baisiausia kad nezinau is kur uosvis ja parvilko cry.gif tikiuosi viskas bus gerai
Atsakyti
Kazkaip net nzn ka ir galvot. Stai siandien buvau pas savo gyditoja pasake kad sena toksoplazmozes infekcija, atsyt sirgus kadaise vaikystei, tai gi bakterijos taip ir gyvena organizme, giditis prasmes nera, nes jos tiesiog yra ir niekur nedings ir niekiap ju neisvysi. Nuramino nes ana karta kai klausiau del analizu rezeltutu tai pasake kad viskas gerai. Teiravaus pati nes turiu namuose katina. Tai pasirode kad istikruju nebuvo ten gerai bet ana kart ji nenorejo apie tai sakyt, pasake dabar kai pagal jos zodzius jau apsipratau su ta mintim kad laukiuos. Bet tai jei cia yra kaip yra ir pagal ja jau nieko nepadarysi ir nieko cia baisaus tai kodel negalejo pasakyt iskart =( Dabar va pasiskaiciau sia tema biski tai.....sumisus jauciuos, nzn kam ir tiket, ar reikia ka daryt ar ne, ar jei sergus ankciau o ne uzsikretus nestumo metu tai jokios itakos vaikeliui nedaro? =( chm......
Atsakyti
Sveikos merginos, norejau jusu konsultacijos gal kas zino: pries pora savaiciu turejau persileidima, kaip ir visas nestukes mane siunte darytis tokso tyrimu paaiskejo kad pas mane IgM 0,23 o IgG 238. tai mane nusiunte pas infektologe baltaitiene antakalnio poliklinikoj dirba.Ta man pasake kad pas mane letine toksoplazmoze ir israse kursa vaistuku ir pasake kad jei nesigydysiu tai persileidimai kartosis ir kartosis g.gif Dar pasake isitirti citomegolo DNR slapime( jis kainuoja 200 lt aids centre!) Gal kas gali pakomentuot mano atveji, buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
Jau turbut visos zinot kas sukelia toksoplazmoze, bet jei viska susistemintai parasysim manau nepakenks ax.gif

INFORMACIJA NESCIOSIOMS, KAIP ISVENGTI UZSIKRETIMO TOKSOPLAZMOZE

1. Valgyti tik gerai isvirta ir iskepta maista.
1.1. Dazniausiai uzsikreciama ragaujant, valgant zalia ar nepakankamai termiskai paruosta mesa (pvz.: farsa, saslykus).
1.2. Uzsaldymas, marinavimas, rukymas sumazina mesos infekuotuma, bet sukeleju visiskai nesunaikina.
2. Nevartoti zaliu kiausiniu ir negerti nepasterizuoto pieno.
3. Nevalgyti neplautu vaisiu, uogu, darzoviu, negerti ir nenaudoti maistui gaminti, darzovems, vaisiams, uogoms plauti atviru telkiniu vandens. Vaisiai, darzoves, uogos, valgomi zali, turi buti labai atidziai nuplauti svariu vandeniu ar nuplikinti.
4. Maista saugoti nuo musiu ir tarakonu tersimo.
5. Vengti kontakto su katemis.
5.1. Nescios moterys turi vengti kontakto su kaciu ismatomis.
5.2. Kaciu ismatas galima nuleisti i klozeta, deginti, giliai uzkasti ar maiseliuose ismesti i siuksliu konteinerius.
5.3. Kasdien dezinfekuoti kaciu dezeles plovikliais, turinciais aktyviojo chloro ( ACE, Domestos ir kt.), ar uzpylus verdanciu vandeniu palaikyti 5 minutes. dirbant muveti pirstines, baigus darba gerai nusiplauti rankas.
5.4. Kates maitinti sausu, konservuotu ar virtu maistu ir laikyti namuose.
5.5. Pavojingiausios yra jaunos iki 2 metu amziaus kates.
5.6. Nezaisti su svetimomis katemis, ypac su valkataujanciomis.
6. Laikytis higienos.
6.1. Atidziai tekanciu vandeniu su muilu nusiplauti rankas pries valgi, taip pat lietus(palietus) zalia mesa.
6.2. Muveti pirstines dirbant sode, darze ir plauti rankas po darbo ir pries valgi.
6.3. Neliesti nesvariomis rankomis akiu, nosies ar burnos.
6.4. Plovikliais, turinciais aktyviojo chloro, dezinfekuoti stalo ar kitus pavirsius po konatkto su zalia mesa.

Dar vienas svarbus argumentas, persirgus toksoplazmoze, antra kart nebesusirgsi!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistija: 13 lapkričio 2008 - 14:04
Sveikos mamytės. Truputį turiu neramių minčių. Toksoplazmoze esu persirgusi prieš 2 metus. O dabar laukiuosi jau 28 savaitė. Mano šeimos gydytoja patarė pasidaryti tyrimus ar nesuaktyvėjusi šiuo metu toksoplazmozė, o ginekologas nemato nieko bloga, ir sakė jei persirgusi toksoplazmoze anksčiau tai ji ir bus dabar. Ir neverta tyrimų darytis. O dabar turiu vieną pažįstamą kuri laukaisi ir taip pat yra persirgusi toksoplazmoze ir jai ginekologė liepė vistiek darytis tyrimus ir siuntė konsultacijai. Nežinau kuo tikėti. Šiaip savo daktaru labai pasitikiu ir galvoju jei tikrai jis kažką bloga galvotų, tikrai siūstų, akd pasidaryčiau tuos tyrimus. Gal esate kas nors susiduręs su tokia situacija?
Atsakyti
Pacituosiu knygą "Laboratorinių tyrimų interpretacijos":
Vertinimas:
jei gauta reikšmė < ribą,- neigiama reakcija
jei gauta reikšmė > ribą + 0,05 - teigiama reakcija
jei gauta reikšmė <= ar >= riba +0,05 - ribinė
Toxoplasma gondii infekcijos yra bendros žmonėms ir gyvūnams, joms būdinga subklinikinė eiga. Pirminė Toxoplasma infekcija yra ypač svarbi, jei tai įvyksta nėštumo metu, ypač antroje nėštumo pusėje, kai patogenas gali būti perduotas vaisiui per placentą ir sukelti savaiminį abortą, priešlaikinį gimdymą ar gimti negyvas kūdikis. Toxoplasma gali būti naujagimių smegenų vandenės, chorioretinito bei smegenų kalcifikatų priežastis. Kadangi tik pirminė infekcija gali sukelti vaisiaus pažeidimus, vaisius gali būti apsaugotas, jei moteris turės specifinius T.gondii antikūnus jau prieš pastodama.
Teigiamas IgM rezultatas rodo neseną infekciją. Svarbu atlikti ir IgG tyrimą. Neigiamas IgG testo rezultatas reiškia, kad pacientas neturi imuniteto T.gondii ir kad yra potenciali rizika vaisiui. Tokiu atveju būtina tikrinti moterų imuninę būklę prieš pastojimą ir reguliariai tam tikrais intervalais nėštumo metu.
Bandinys vertinamas kaip neigiamas, kai toksoplazmai specifinių IgG ir IgM antikūnų nenustatyta. IgG serokonversija iš neigiamo į teigiamą tarp dviejų bandinių, rinktų po 8 dienų, yra aiškus ūmios toksoplazmozės požymis. Jei bandinys vertinamas kaip teigiamas, tai reiškia, kad yra nustatyti toksoplazmai specifiniai antikūnai. Jei IgM testas teigiamas, IgG titrai aukšti - ūminė infekcija. Jei IgM testas neigiamas, IgG teigiamas - ligižonis persirgęs toksoplazmoze.

Nuo savęs asmeniškai pasakysiu - manau, kad toksoplazmos baimė yra per daug išpūsta. Ja neserga kiekviena katė ar šuo ir nereikia visų gyvūnų dėl to mesti lauk, ką daro daug pastojusių moterų...
Atsakyti