Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Jura_j @ 2008 06 17, 08:31)
Aciu uz nuoroda, mums jau 13 sav.  nestuke.gif
Kaip supratau is perskaitytos info, tai sis tyrimas yra svarbus nustatyti, ar nescioji neserga umia toksoplazmoze, kuri gydoma. Tik neradau, ka duoda informacija, jog kazkada persirgai toksoplazmoze? (Gal skaityt nemoku... Ten tokiu terminu daugiaauksciu prirasyta biggrin.gif )

Tai, jog jau kazkada persirgta toksoplazmoze reiskia, kad parazitu jau yra organizme, todel nebera pavojaus jais uzsikresti. T.y., vaisiui pilvelyje pavojaus nebera. Aisku, toksoplazmos daro sioki toki poveiki seimininko elgesiui likusi gyvenima. Pvz., letina reakcijos greiti. Pastebeta, kad turintys toksoplazmu zmones labiau linke veluoti ir rizikuoti. Va tiek ziniu apie poveiki zmogui. O pelems, turincioms toksoplazmu, poveikis kur kas liudnesnis. Kadangi sekantis po peliu toksoplazmu seimininkas turi buti kates, parazitai pakeicia peliu elgesi taip, kad jos pacios painiojasi katems po kojomis, t.y., mazdaug prasosi suedamos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Momo @ 2008 06 23, 22:29)
Tai, jog jau kazkada persirgta toksoplazmoze reiskia, kad parazitu jau yra organizme, todel nebera pavojaus jais uzsikresti. T.y., vaisiui pilvelyje pavojaus nebera. Aisku, toksoplazmos daro sioki toki poveiki seimininko elgesiui likusi gyvenima. Pvz., letina reakcijos greiti. Pastebeta, kad turintys toksoplazmu zmones labiau linke veluoti ir rizikuoti. Va tiek ziniu apie poveiki zmogui. O pelems, turincioms toksoplazmu, poveikis kur kas liudnesnis. Kadangi sekantis po peliu toksoplazmu seimininkas turi buti kates, parazitai pakeicia peliu elgesi taip, kad jos pacios painiojasi katems po kojomis, t.y., mazdaug prasosi suedamos  rolleyes.gif

Oho, mistika blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 06 24, 21:05)
Oho, mistika  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Tos sulėtėjusios reakcijos... biggrin.gif mažum, su amžium paryškės...
O šiaip nu ką aš žinau, turiu ar neturiu tų toksoplazmų. Gal kas atras kokį nukalkėjusį bradizoiditą palei kepenis, kaipo persirgusiai. Bet kraujyje tai tikrai turiu truputį antikūnių, laimei, o ne parazitų smile.gif Kaži, kaip čia išeina? Nesueina man galai. Vėluoti ir rizikuoti - priešingybės, nors tu ką. Vėluot, beje, nemėgstu chroniškai ir NIEKADA NIEKUR nevėluoju, išskyrus fors mažor. Rizikuoti? Nelabai mėgstu, tik kartais.

Bet tada prancūzai kokie turėtų būti pati lėčiausia tauta Europoj, jų devynpenki proc. persirgę toxoplazmoze. O dabar - suomiai mat, sako, lėti. mastau.gif A, dar labai daug persirgusių Pietų Amerikoj ir Afrikoj. Virs devynpenkių proc. Tai čia lėtumas tas jų charakteris? Iš kur roviau statistiką? Iš interneto ir infektologų.
Vo, siūlau naują temą medikams - ar toxo įtakoja ir kaip įtakoja Alzheimerį. smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 24 birželio 2008 - 23:22
Sveikos,
norėjau paklaust ar toksoplazmozei reikia darytis spec. tyrimus ar apie ją galima spręsti iš įprastų kraujo tyrimų?

Dar įdomu ar visais atvejais tuos tyrimus reikia darytis? Aš nuo vaikystės beveik užaugus su katėm ir šunim, nes vasaras leisdavau pas močiutę kaime. O kaip vaikas, tai ir tos higienos nelabai žiūrėjau. Dabar 5 metai namuose auginame katę, bet ji grynai kambarinė, į lauką niekad neišeina. Aišku nėštumo metu, dar kai nežinojau, kad laukiuosi, tai ir lauko šunis glosčiau.

Tai va, noriu paklausti ar reikėtų man pasidaryti toksoplazmozės tyrimą ar neverta, gal jau esu seniai persirgusi? Ar yra kokių simptomų šios ligos?
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 06 25, 04:43)
Sveikos,
norėjau paklaust ar toksoplazmozei reikia darytis spec. tyrimus ar apie ją galima spręsti iš įprastų kraujo tyrimų?

Dar įdomu ar visais atvejais tuos tyrimus reikia darytis? Aš nuo vaikystės beveik užaugus su katėm ir šunim, nes  vasaras leisdavau pas močiutę kaime. O kaip vaikas, tai ir tos higienos nelabai žiūrėjau. Dabar 5 metai namuose auginame katę, bet ji grynai kambarinė, į lauką niekad neišeina. Aišku nėštumo metu, dar kai nežinojau, kad laukiuosi, tai ir lauko šunis glosčiau.

Tai va, noriu paklausti ar reikėtų man pasidaryti toksoplazmozės tyrimą ar neverta, gal jau esu seniai persirgusi? Ar yra kokių simptomų šios ligos?

Ima kraują iš venos, tačiau tyrimas atliekamas su DNR tad užtrunka ilgiau (apie savaitę) mirksiukas.gif .

Papildyta:
Aš irgi užaugau kaime, kur su visokiomis neaiškiaus plauko katėmis namais žaisdavau doh.gif . O ir patys kaime turėjome kelias neskiepytas kates. Tačiau vaikystėje nesusirgau, o susirgau kažkur pusei metų iki nėštumo verysad.gif .

Ar persirgusi, pasakys tik tyrimas ir manau verta, nes vat aš maniau irgi kad sirgusi, o gavaui profilaktiškai gerti vaistus, kad tik vaikeliui nepakenktų doh.gif . Pagrindinį simptomą prisimenu tik viena, kad padidėję limfmazgiai būna mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 06 25, 07:30)
Ima kraują iš venos, tačiau tyrimas atliekamas su DNR tad užtrunka ilgiau (apie savaitę)  mirksiukas.gif .
Papildyta:
Aš irgi užaugau kaime, kur su visokiomis neaiškiaus plauko katėmis namais žaisdavau  doh.gif . O ir patys kaime turėjome kelias neskiepytas kates. Tačiau vaikystėje nesusirgau, o susirgau kažkur pusei metų iki nėštumo  verysad.gif .

Ar persirgusi, pasakys tik tyrimas ir manau verta, nes vat aš maniau irgi kad sirgusi, o gavaui profilaktiškai gerti vaistus, kad tik vaikeliui nepakenktų  doh.gif . Pagrindinį simptomą prisimenu tik viena, kad padidėję limfmazgiai būna  mirksiukas.gif .

Vaje, tai reikės pasakyt daktarei, kitą savaitę kaip tik einu. Net neramu pasidarė. Pas mane dabar kaip tik vienas limfmazgis už ausies padidėjęs, dabar jau mažėja. Bet niekad to neėmiau į galvą, nes man tie limfmazgiai kelis kartus į metus padidėja ir vėl išnyksta. Be to dabar truputį peršalusi esu, tai susiejau su tuo. Na bet būtinai reiks pasitikrint.
Atsakyti
Na va, dabar ik perskaičiau temos autorės laišką, tai visai baugu pasidarė. Jau kokia trečia savaitė vis paskinu ir pavalgau braškių tiesiai iš lysvės doh.gif unsure.gif

Gal kuri žinot ar daro kur Kaune privačiai toksoplazmozės tyrimą be jokio siuntimo? Tiesiog panorėjau, nuėjau ir išsityriau.
Papildyta:
Dar norėjau paklaust, ar galima kažką pamatyti iš įprastų kraujo tyrimų? Na kad sukeltų kas įtarimą. Gydytoja sakė, kad mane jie geri.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 06 25, 08:58)
Vaje, tai reikės pasakyt daktarei, kitą savaitę kaip tik einu. Net neramu pasidarė. Pas mane dabar kaip tik vienas limfmazgis už ausies padidėjęs, dabar jau mažėja. Bet niekad to neėmiau į galvą, nes man tie limfmazgiai kelis kartus į metus padidėja ir vėl išnyksta. Be to dabar truputį peršalusi esu, tai susiejau su tuo. Na bet būtinai reiks pasitikrint.

Jei kelis kartus padidėja ir išnyksta, manau tai ne dėl toksoplazmozės. Nes jei dėl jos būtų, tai būtų padidėję nuolatos kažkurį laiką (kol yra yra ūmi fazė pradžioje užsikrėtimo), o po to sumažėję ir daugiau nebedėtų nes atsiranda imunitetas mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(Izolda @ 2008 06 25, 09:44)
Dar norėjau paklaust, ar galima kažką pamatyti iš įprastų kraujo tyrimų? Na kad sukeltų kas įtarimą. Gydytoja sakė, kad mane jie geri.

Man iš jų nieko nematė, manau ir nesimato realiai mirksiukas.gif .

Siūlyčiau be reikalo neprisigalvoti ir neieškoti ligų ax.gif , nusiteik, kad viskas bus gerai ir tiesiog ramiai išsitirk. Nedaug kam randama ūmi fazė, tad nereikėtų jai ir nusiteikti save smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 06 25, 10:21)
Jei kelis kartus padidėja ir išnyksta, manau tai ne dėl toksoplazmozės. Nes jei dėl jos būtų, tai būtų padidėję nuolatos kažkurį laiką (kol yra yra ūmi fazė pradžioje užsikrėtimo), o po to sumažėję ir daugiau nebedėtų nes atsiranda imunitetas  mirksiukas.gif .
Papildyta:

Man iš jų nieko nematė, manau ir nesimato realiai  mirksiukas.gif .

Siūlyčiau be reikalo neprisigalvoti ir neieškoti ligų ax.gif , nusiteik, kad viskas bus gerai ir tiesiog ramiai išsitirk. Nedaug kam randama ūmi fazė, tad nereikėtų jai ir nusiteikti save  smile.gif .

Izolda, dėl limfmazgių - man susirgus kai padidėjo pakaušyje dešinėje pusėje, tai buvo kaip putpelės kiaušinis. Guzas didžiuliausias. Paskui praėjo po truputį. Per mėnesį kažkur. O dar didėti jie gali visai nebūtinai galvoje, gali ir kirkšnyse, pvz. Bet man panašu, kad tau viskas gerai.
Tik būdama nestuke.gif braškių iš lysvės griežtai nevalgyk! Plauk, ir daug. Vat aš sau leidžiu tokias braškes maknoti, kai nenėščia ir dar persirgus smile.gif Ant braškių katinukas koks kaktels, gali ir svetimas, maža soduose katinų, ir - o ką žinai. Gal ten toksoplazmos užkratas.

Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 06 25, 15:31)
Izolda, dėl limfmazgių - man susirgus kai padidėjo pakaušyje dešinėje pusėje, tai buvo kaip putpelės kiaušinis. Guzas didžiuliausias. Paskui praėjo po truputį. Per mėnesį kažkur. O dar didėti jie gali visai nebūtinai galvoje, gali ir kirkšnyse, pvz. Bet man panašu, kad tau viskas gerai.
Tik būdama  nestuke.gif braškių iš lysvės griežtai nevalgyk! Plauk, ir daug. Vat aš sau leidžiu tokias braškes maknoti, kai nenėščia ir dar persirgus  smile.gif Ant braškių katinukas koks kaktels, gali ir svetimas, maža soduose katinų, ir - o ką žinai. Gal ten toksoplazmos užkratas.

Tai va, o kad prieš pora savaičių būčiau šią temą atradus.. doh.gif Visai nepagalvojau apie tas braškes.. O ir šuniuko kakutį per tą laiką teko pavalyt.. Dabar taip neramu.. Ryt važiuosiu to tyrimo pasidaryt, po savaitės bus rezultatai. Mama guodžia, kad jų laikais kaimuose moterys sau gimdė, ji pati per nėštumą gyveno kaip ir iki jo, nieko specialiai nesisaugojo, ir viskas gerai buvo.

Pagalvojau, kad jei čia tokia rimta infekcija, tai gal turėtų būti toksoplazmozės privalomas tyrimas. Ar bent jau kiekviena gydytoja turėtų apie tai supažindinti nėščiasias ir pasiūlyti. Nes jei ne internetas - būčiau ir nežinojusi nieko. O kelios pažįstamos sėkmingai pagimdė nieko taip ir nežinoję ir nesityrę.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 06 25, 14:41)
Tai va, o kad prieš pora savaičių būčiau šią temą atradus..  doh.gif  Visai nepagalvojau apie tas braškes.. O ir šuniuko kakutį per tą laiką teko pavalyt..  Dabar taip neramu.. Ryt važiuosiu to tyrimo pasidaryt, po savaitės bus rezultatai. Mama guodžia, kad jų laikais kaimuose moterys sau gimdė, ji pati per nėštumą gyveno kaip ir iki jo, nieko specialiai nesisaugojo, ir viskas gerai buvo.

Pagalvojau, kad jei čia tokia rimta infekcija, tai gal turėtų būti toksoplazmozės privalomas tyrimas. Ar bent jau kiekviena gydytoja turėtų apie tai supažindinti nėščiasias ir pasiūlyti. Nes jei ne internetas - būčiau ir nežinojusi nieko. O kelios pažįstamos sėkmingai pagimdė nieko taip ir nežinoję ir nesityrę.

Tai kad tas tyrimas ir buvo privalomas prieš porą metų dar. O dabar nebe.
Beje, šuniukai toksoplazmų neturėtų turėt mirksiukas.gif jie tame nelabai dalyvauja, užtat jie gali turėt toksokarų smile.gif nesijaudink, čia truputį juokauju. Aišku, būna, bet gal kokiems neprižiūrėtiems šunims. Ir jau rankomis to kakučio, manau, nenešioji smile.gif
Toksokaros pavojingos mažiems vaikams, kurie mėgsta būt miesto smėlio dėžėse.

Dėl tų kaimo moterų tai manau taip - pirmiausia, žmonės anksčiau buvo atsparesni. Jų sveikata buvo stipresnė. Be to, jie nuo mažens susidurdavo su visokiom savo aplinkos infekcijom, tai gal ir imunitetus turėdavo. Pvz., ruošia mama faršą kotletams. Atlėkė 5 metų mergikė, kapt iš bliūdo - o dar su kiaušiniu, su prieskoniais, skanu! O ten toksoplazmos... Mergikei nieko, pakilo temperatūra biški, paskaudėjo gerklė ar kas - a, gal peršalo, gal vėjas, supaisysi vaikus, o ji štai - jau turi imunitetą visam gyvenimui. Niekas nesuko galvos, kad tai toksoplazmozė. Bet jaučiu, ir dabar daug kam praeina ji nepastebėta, ypač vaikystėje, kitaip iš kur tiek žmonių, taip pat ir nestuke.gif , jau turi tuos teigiamus imuniteto antikūnius? reiškia, persirgo kažkada, tik to neužfiksavo.
Be to, jeigu nestuke.gif ir užsikrečia, visada vaikui yra tikimybė, kad jis gims sveikas. Žinoma, visos jaudinasi, kas bus, JEIGU ne. Bet visgi daug vaikų gimsta sveikų net ir sergančioms ūmia forma mirksiukas.gif
Atsakyti
O dabar ir susimėčiau.. Gal čia man ne peršalimas visai, gal toksoplazmozė blink.gif

Gerklę skauda, kosčiu, temp. 37, silpna.. Arba jau kraustausi iš proto čia prisiskaičius.. unsure.gif

Padaviau šiandien kraują dėl toksoplazmozės, po savaitės bus rezultatai. Tikiuosi viskas bus gerai.. unsure.gif
Atsakyti