Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Irmina_B @ 2008 06 03, 14:49)
sveikos 4u.gif
gal kuri daugiau supranta uz mane blush2.gif  gavau savo tyrimu ats. jie tokie:
Toksoplazma IgM  >10  ribos (neigiamas <0.9 teigiamas >1.1)
Toksoplazma IgG    39  ribos (neigiamas <6.5 teigiamas >8)

as itariu kad laabai nieko gero verysad.gif

Jei tikrai neapsirikai parasyti IgM ir jis pas tave daugiau negu 10, tai tikrai nera gerai... Skubiai kreipkis i gera infektologa, nes kaip matau tu jau turi pilvelio gyventoja...
Pas mane buvo IgM apie 2 ir tai man daktare neleido pastoti, kol nenukris iki normos unsure.gif O tavo atveju, tai manau, tu toksoplazmoze uzsikretei labai neseniai, kas labai pavojinga nestumui.
Atsakyti
QUOTE(aistia @ 2008 06 03, 15:12)
ačiū, vipa smile.gif tik ar būna 0 visai? g.gif  radau truputį panašius į savo rezultatus, tai gydytojos komentaras buvo toks: "Ūmios toksoplazmozės tikrai nėra. Gal būt ja persirgusi anksčiau." (rezultatai merginos buvo tokie: IgM 0,87  IgG <5,00)

Vat ar lygiai 0 nežinau g.gif , bet matosi, kad imunitetą turi, tai lyg labai labai seniai buvai persirgusi, o tai mano manymu yra geriau, nes nebėra galimybės užsikrėsti nėštumo metu mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Utopija @ 2008 06 03, 18:42)
Jei tikrai neapsirikai parasyti IgM ir jis pas tave daugiau negu 10, tai tikrai nera gerai... Skubiai kreipkis i gera infektologa, nes kaip matau tu jau turi pilvelio gyventoja...
Pas mane buvo IgM apie 2 ir tai man daktare neleido pastoti, kol nenukris iki normos  unsure.gif O tavo atveju, tai manau, tu toksoplazmoze uzsikretei labai neseniai, kas labai pavojinga nestumui.

buvau pas infektologus.nusiunte papildomu tyrimu darytis, nes IgM >10 toks skaicius gydytojos netenkina..ji sako kiek tas daugiau nei 10 blink.gif skyre gydyma, nes seip toksapl.pas mane yra umi ir as ja pasigavau tikriausiai jau nestuke.gif budama..ir jei vista mano daktare butu paziurejus pirmus kraujo atskymus (ko ji nepadare, o kai as pati pasidariau tyrimus ir pas ja nuejau pasake uoj kaip as nepaziureju doh.gif ), butu kiek kitaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 06 04, 09:14)
Vat ar lygiai 0 nežinau g.gif , bet matosi, kad imunitetą turi, tai lyg labai labai seniai buvai persirgusi, o tai mano manymu yra geriau, nes nebėra galimybės užsikrėsti nėštumo metu  mirksiukas.gif .

man atrodo, kad neturiu aš imuniteto, nes priešingu atveju IgG būtų daugiau už 6,5, o pas mane mažiau nei 5 g.gif Persirgusių IgG būna kur kas didesnis, kiek teko skaityti.
Atsakyti
QUOTE(aistia @ 2008 06 04, 13:24)
man atrodo, kad neturiu aš imuniteto, nes priešingu atveju IgG būtų daugiau už 6,5, o pas mane mažiau nei 5  g.gif  Persirgusių IgG būna kur kas didesnis, kiek teko skaityti.

Na gal tu ir teisi drinks_cheers.gif . Bet būtų gerai tiksliai žinoti, nes jei nesi sirgusi ir imuniteto neturi, tai tyrimą dėl toksoplazmozės turi daryti pakartotinai (lyg 20 savaitę). Jei imunitetas yra, pakartotinai nebedaro smile.gif .
Atsakyti
sveikos mirksiukas.gif
niu va mano rezultatai tokie, kad turiu umnia toksoplazmoze, gydo vaistais.buvom pas genetike Krasovskaja. superine gydytoja thumbup.gif labai maloni, svelni.. thumbup.gif pasake, kad mazius vystosi gerai karsta.gif bet musu dar laukia vaisiaus vandenu tyrimas ir tada jau bus galutinai aisku, ar maziukas uzkrestas ar ne...mum labai padejo infektologe Marcinkute. Sios dvi gydytojos yra nepakartojamos thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aistia @ 2008 06 04, 14:24)
man atrodo, kad neturiu aš imuniteto, nes priešingu atveju IgG būtų daugiau už 6,5, o pas mane mažiau nei 5  g.gif  Persirgusių IgG būna kur kas didesnis, kiek teko skaityti.

4u.gif
Jeigu tu neturetum imuniteto, tai ir IgG ir IgM butu 0 mirksiukas.gif O kadangi tavo IgG mazas, tai reiskia, kad persirgai, bet labai seniai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Irmina_B @ 2008 06 15, 20:55)
sveikos mirksiukas.gif
niu va mano rezultatai tokie, kad turiu umnia toksoplazmoze, gydo vaistais.buvom pas genetike Krasovskaja. superine gydytoja thumbup.gif  labai maloni, svelni.. thumbup.gif  pasake, kad mazius vystosi gerai karsta.gif  bet musu dar laukia vaisiaus vandenu tyrimas ir tada jau bus galutinai aisku, ar maziukas uzkrestas ar ne...mum labai padejo infektologe Marcinkute. Sios dvi gydytojos yra nepakartojamos thumbup.gif  wub.gif

O Marcinkute ir Krasovskaja tikrai superines gydytojos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Daugiau tokiu! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 15 birželio 2008 - 22:28
As is karto atsiprasau, nes neskaiciau visos diskusijos. Norejau paklausti, kas jums pasiule darytis tyrima del toksoplazmozes? Gyd. ar pacios? Kodel? T.y., ar buvo rizika, ar siaip sau, del visa ko.. ?

Man gyd. pasiule si tyrima, bet nezinau, ar jo reikia, kokia informacija tas tyrimas duos? Ka reiskia tai, kad persirgai sia liga? Kazkaip nerandu daug info, aisku, pasiklausinesiu gyd., kai apsilankysiu, bet tas bus tik kita menesi, taigi noreciau jusu nuomoniu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 06 16, 15:53)
As is karto atsiprasau, nes neskaiciau visos diskusijos. Norejau paklausti, kas jums pasiule darytis tyrima del toksoplazmozes? Gyd. ar pacios? Kodel? T.y., ar buvo rizika, ar siaip sau, del visa ko.. ?

Man gyd. pasiule si tyrima, bet nezinau, ar jo reikia, kokia informacija tas tyrimas duos? Ka reiskia tai, kad persirgai sia liga? Kazkaip nerandu daug info, aisku, pasiklausinesiu gyd., kai apsilankysiu, bet tas bus tik kita menesi, taigi noreciau jusu nuomoniu.  4u.gif

sveika mirksiukas.gif nelabai zinau koks pas tave nestuke.gif , bet kaip suprantu jis yra. as siulyciau darytis toksoplazmozes tyrima. nes jis svarbus bet kokiu atveju aar nestumas mazas ar didelis, sia liga galima gydyti vaistais. ar sirgai, sergi ar nesi sirgusi parodo tyrimu atsakymai.jau kiekvienu kokreciu atveju reikia ziuret.
Nuvetu nuoroda kurioje yra visas darbas apie toksoplazmoze, kaip, kas ir del ko.
http://www.ulpkc.lt/...c.metodines.php tada renkiesi:
1.8-642 2007-12-06
UŽKREČIAMŲJŲ LIGŲ PROFILAKTIKOS IR KONTROLĖS CENTRAS TOKSOPLAZMOZĖS EPIDEMIOLOGINĖ PRIEŽIŪRA, KLINIKA, DIAGNOSTIKA IR GYDYMAS, 2007
www.ulpkc.lt

cia pagal pavadinima nuo virsaus 4 temos pavadinimas PDF formatu.

tikiuosi visom pravers.nes man tikrai aiskiau pasidare kas ir kaip 4u.gif

2007-12-13
Papildyta:
QUOTE(jukka @ 2008 06 15, 23:28)
4u.gif
Jeigu tu neturetum imuniteto, tai ir IgG ir IgM butu 0  mirksiukas.gif O kadangi tavo IgG mazas, tai reiskia, kad persirgai, bet labai seniai  smile.gif
Papildyta:

O Marcinkute ir Krasovskaja tikrai superines gydytojos  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Daugiau tokiu! 4u.gif

tiesa gyd.Krasovskaja pasake, kad turesim berniuka wub.gif
Atsakyti
Aciu uz nuoroda, mums jau 13 sav. nestuke.gif
Kaip supratau is perskaitytos info, tai sis tyrimas yra svarbus nustatyti, ar nescioji neserga umia toksoplazmoze, kuri gydoma. Tik neradau, ka duoda informacija, jog kazkada persirgai toksoplazmoze? (Gal skaityt nemoku... Ten tokiu terminu daugiaauksciu prirasyta biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 06 17, 12:31)
Aciu uz nuoroda, mums jau 13 sav.  nestuke.gif
Kaip supratau is perskaitytos info, tai sis tyrimas yra svarbus nustatyti, ar nescioji neserga umia toksoplazmoze, kuri gydoma. Tik neradau, ka duoda informacija, jog kazkada persirgai toksoplazmoze? (Gal skaityt nemoku... Ten tokiu terminu daugiaauksciu prirasyta biggrin.gif )

nu jo nes ten yra metodine medziaga biggrin.gif jei esi persirgus jau turi imuniteta ir jei ir netycia psigautum tai nieko baisaus nes imunitetas apgintu biggrin.gif 4u.gif pasidaryk tyrimukus ir ziurek kokie rezultatai 4u.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

o po kiek laiko nuo galimo užsikrėtimo parodytų, kad užsikrėtei toksaplazmoze, pvz., jei penktadienį valgei ne pakankamai apdorotos mėsos, tai kada jau galima bandyti tirtis? schmoll.gif
Atsakyti