Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Giedruttte @ 2008 02 28, 12:47)
nebepamenu... atsimenu, kad tikrai viska man ten dare.. o tikrai Ig avidiskumas nera IgA??
Papildyta:

Ne, IgG avidiskumas ir IgA nera tas pats mirksiukas.gif Bet, siaip ir tas ir tas parodo infekcijos sviezuma.
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2008 02 28, 22:39)
Ne, IgG avidiskumas ir IgA nera tas pats  mirksiukas.gif Bet, siaip ir tas ir tas parodo infekcijos sviezuma.

aciu... nu, neatsimenu jau tiksliai kas ten yra kas.. tik zinau, kad viska man dare vienoj vietoj - santariskese... beje, gal ir Grybo g. daro?! nezinai?
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2008 02 29, 15:39)
aciu... nu, neatsimenu jau tiksliai kas ten yra kas.. tik zinau, kad viska man dare vienoj vietoj - santariskese... beje, gal ir Grybo g. daro?! nezinai?

Nera uz ka ax.gif
O del Grybo g. nezinau g.gif Jeigu reikia tai gali paskambinti ir pasiklausti ax.gif Gal ir daro, o gal tik krauja surenka ir i tas pacias Santariskes veza doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2008 02 29, 14:56)
Nera uz ka  ax.gif
O del Grybo g. nezinau  g.gif Jeigu reikia tai gali paskambinti ir pasiklausti  ax.gif Gal ir daro, o gal tik krauja surenka ir i tas pacias Santariskes veza  doh.gif

Galima pasidomėti dar, ką tiksliai daro Gėlių gatvėj prie stoties. Ta laboratorija daro labai daug visko, avidiškumą tai tikrai daro. Esu dariusi ten labai skirtingo pobūdžio tyrimų ir sau, ir vaikui (ir kas visai nesusiję su toksoplazmoze, ir kas susiję). Bet daug kam ten nepatogu važiuoti - na, o gal kam nors ir patogu būtų?

O šiaip tai nenoriu kartotis, tas pats per tą patį, bet dar kartą patvirtinu, kad ginekologais pasitikėti, jei kalba eina apie šitą infekciją - tuščias reikalas.
Aišku, jų dauguma atskiria teigiamus titrus nuo neigiamų, bet jei būna kas nors "ant ribos", gali taip primaišyti ir prigąsdinti, kad geriau tada iš karto kreiptis į infektologus. Arba gali tikrą ūminę ligą nurašyti "laboratorijos klaidoms" ir paleisti žmogų dviem trim savaitėms kartoti tyrimus dar ir dar. Tuo tarpu infekcija gražiai progresuos...
O būna, kad ir visai jie nesigaudo ir neigiamus palaiko teigiamais. Būna ir taip.

Beje, pvz., Šeškinės pol. infektologas toks, kad geriau jį ratu apeiti ir paieškoti priėjimo pas Marcinkutę. Nes jis pakraipys galvelę ir duos siuntimą... pas tą pačią Marcinkutę, tik kad bus jau sugaišta papildoma savaitė ar dvi mirksiukas.gif

Žodžiu, sėkmės, ir nesirkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 03 03, 16:31)
Galima pasidomėti dar, ką tiksliai daro Gėlių gatvėj prie stoties. Ta laboratorija daro labai daug visko, avidiškumą tai tikrai daro. Esu dariusi ten labai skirtingo pobūdžio tyrimų ir sau, ir vaikui (ir kas visai nesusiję su toksoplazmoze, ir kas susiję). Bet daug kam ten nepatogu važiuoti - na, o gal kam nors ir patogu būtų?

Taip, ten visokius tyrimus daro, tik brangiau nei Aids labaratorijoje unsure.gif Ir laukti reikejo ilgiau, nei Aids laboratorijoje, nes ten turbut mazai zmoniu buna g.gif
Man tai geriausiai Santariskese, nes ten man uz puse kainos buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2008 02 29, 15:56)
Nera uz ka  ax.gif
O del Grybo g. nezinau  g.gif Jeigu reikia tai gali paskambinti ir pasiklausti  ax.gif Gal ir daro, o gal tik krauja surenka ir i tas pacias Santariskes veza  doh.gif

nzn, bet netikeciau... jau iranga Grybo g. tai tikrai superine, tikrai nemanau, kad ne patys tyrimus daro.. mirksiukas.gif

QUOTE(una @ 2008 03 03, 16:31)
O šiaip tai nenoriu kartotis, tas pats per tą patį, bet dar kartą patvirtinu, kad ginekologais pasitikėti, jei kalba eina apie šitą infekciją - tuščias reikalas.
Aišku, jų dauguma atskiria teigiamus titrus nuo neigiamų, bet jei būna kas nors "ant ribos", gali taip primaišyti ir prigąsdinti, kad geriau tada iš karto kreiptis į infektologus. Arba gali tikrą ūminę ligą nurašyti "laboratorijos klaidoms" ir paleisti žmogų dviem trim savaitėms kartoti tyrimus dar ir dar. Tuo tarpu infekcija gražiai progresuos...
O būna, kad ir visai jie nesigaudo ir neigiamus palaiko teigiamais. Būna ir taip.

Beje, pvz., Šeškinės pol. infektologas toks, kad geriau jį ratu apeiti ir paieškoti priėjimo pas Marcinkutę. Nes jis pakraipys galvelę ir duos siuntimą... pas tą pačią Marcinkutę, tik kad bus jau sugaišta papildoma savaitė ar dvi  mirksiukas.gif

Žodžiu, sėkmės, ir nesirkit  4u.gif

ginekologai tikrai nieko nesupranta drinks_cheers.gif
be to, Seskinej man dare tyrima, tai susiduriau su ziauriom laboratorijos klaidom! Man ten visiskas nesamones parode tyrimai... Santariskese visai kiti rezultatai buvo..
Atsakyti
Sveikutes, gal galite kas nors pasakyti, ar Marcinkute dirba privaciai kur nors?
Man reikia su ja susitkti kiek imanoma greiciau ax.gif

Atsakyti
Dariausi tą tyrimą du kartus. Vieną kartą prieš nėštumą... rodė lėtinę ligą, bet skaičiai buvo maži ir bendros praktikos gydytoja pasakė, kad viskas ok, nieko nereikia unsure.gif ką aš žinau - patikėjau.
Antrąkart darė su pirmaisiais tyrimais kraujo, dėl nėštumo. Rodė vis dar tą pačią lėtinę ligą doh.gif Ginekologė truputį pyktelėjo ant bendros praktikos gydytojos, kad ji manęs nesiuntė gydytis dar prieš nėštumą. Gavau siuntimą pas infektologą. Šiaip jokių nusiskundimų savijauta neturiu ir jaučiuosi kuo puikiausiai karsta.gif Infektologė pažiūrėjo į skaičiukus, pačiupinėjo visur kur ir pareiškė, kad forma lėtinė neaktyvi ir gydyti galėsim po nėštumo. Eisiu po poros savaičių darytis echoskopijos, tai jei vaisius vystosi normaliai, daugiau net ir nebegalvosiu apie tą ligą, kol neišnešiosiu vaiko mirksiukas.gif
Šį tyrimą, beje, paskiria ne visi gydytojai. Tyrimas yra sąlyginai naujas. Mūsų močiutės ir mamos gimdė vaikus ir nežinodamos apie tokią virusinę infekciją. Ją sukelia pirmuonys, o ne virusas, todėl placenta dažniausiai apsaugo vaisių.
Atsakyti
gal kas iš savos patirties galėtų pakonsultuoti dėl tyrimų atsakymų smile.gif Iš to, ką pavyko perskaityti galėčiau taip reziumuoti: turiu lėtinį citomegalą, toksoplazmoze nesu sirgus ir nesergu. Ar reikėtų kreiptis į gydytoją konsultacijai vis dėlto?

citomegalo IgG - rezultatas 1,87 teigiamas (norma 0-1,1)
citomegalo IgM - rezultatas 0,238 neigiamas (norma 0-0,9)
toxoplasma gondii IgM - rezultatas 0,058 neigiamas (norma 0 - 0,9)
toxoplasma gondii IgG - rezultatas <5,00 normos ribose (norma 0 - 6,5)

Atsakyti
QUOTE(aistia @ 2008 06 01, 11:35)
gal kas iš savos patirties galėtų pakonsultuoti dėl tyrimų atsakymų smile.gif Iš to, ką pavyko perskaityti galėčiau taip reziumuoti: turiu lėtinį citomegalą, toksoplazmoze nesu sirgus ir nesergu. Ar reikėtų kreiptis į gydytoją konsultacijai vis dėlto?

citomegalo IgG - rezultatas 1,87 teigiamas (norma 0-1,1)
citomegalo IgM - rezultatas 0,238 neigiamas (norma 0-0,9)
toxoplasma gondii IgM - rezultatas 0,058 neigiamas (norma 0 - 0,9)
toxoplasma gondii IgG - rezultatas <5,00 normos ribose (norma 0 - 6,5)

Hmm g.gif , gal aš ir klystu, bet man atrodo, kad toksoplazmoze esi seniai persirgusi ir turi imunitetą. Kiek pamenu, jei niekada nebūtum sirgusi IgM būtų 0 ir imuniteto neturėtum. Na, bet kuriuo atveju niekur kreiptis dėl toksoplazmozės tikrai nereikia thumbup.gif .
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal kuri daugiau supranta uz mane blush2.gif gavau savo tyrimu ats. jie tokie:
Toksoplazma IgM >10 ribos (neigiamas <0.9 teigiamas >1.1)
Toksoplazma IgG 39 ribos (neigiamas <6.5 teigiamas >8)

as itariu kad laabai nieko gero verysad.gif
Atsakyti
ačiū, vipa smile.gif tik ar būna 0 visai? g.gif radau truputį panašius į savo rezultatus, tai gydytojos komentaras buvo toks: "Ūmios toksoplazmozės tikrai nėra. Gal būt ja persirgusi anksčiau." (rezultatai merginos buvo tokie: IgM 0,87 IgG <5,00)

QUOTE(Irmina_B @ 2008 06 03, 14:49)
sveikos 4u.gif
gal kuri daugiau supranta uz mane blush2.gif  gavau savo tyrimu ats. jie tokie:
Toksoplazma IgM   >10   ribos (neigiamas <0.9 teigiamas >1.1)
Toksoplazma IgG     39   ribos (neigiamas <6.5 teigiamas >8)

as itariu kad laabai nieko gero verysad.gif

Pabandysiu pašifruoti smile.gif Mano manymu, tu turi ūmią toksoplazmozę. IgG tavo rezultatuose nėra labai didelis, tai, matyt, susirgai ūmine neįtin seniai (vėliausiai prieš kokius metus). Esu skaičius sm'e ginekologės komentarą dėl citomegalo, IgM, anot jos, gali laikytis teigiamas apie 2 metus, kol liga pereina į lėtinę formą. Aš kreipčiausi į infektologą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistia: 03 birželio 2008 - 15:14