Man ir istyre toksoplosmoze sake ,kad ja jau persirgau pries pastojima ir tai visiskai netures ytakos mano mazyliui, ne bet man vistiek kazkaip neramu buvo nes gyd. pasake, kad turejau greiciausiai persirgt pries pirmaji, bet su pirmuoju budama niescia tai testas rode neigiama na, bet kiek laikui praejus nusiraminau juk kas geriau gali zinot uz gydytoja? Negi as Ar kuriai taip buvo gal kuri jau pagimde? Ar viskas mazyliui gerai?
QUOTE(egzootika @ 2008 02 26, 17:21)
Man ir istyre toksoplosmoze sake ,kad ja jau persirgau pries pastojima ir tai visiskai netures ytakos mano mazyliui, ne bet man vistiek kazkaip neramu buvo nes gyd. pasake, kad turejau greiciausiai persirgt pries pirmaji, bet su pirmuoju budama niescia tai testas rode neigiama na, bet kiek laikui praejus nusiraminau juk kas geriau gali zinot uz gydytoja? Negi as Ar kuriai taip buvo gal kuri jau pagimde? Ar viskas mazyliui gerai?
as kai buvua 3-cia men nescia suzinojau, kad esu sirgusi... Gydytoja nuramino, kad tikrai seniau, nors pradiniai tyrimai rode umine toksoplazmoze... Teko papildomai tirtis..
Rezultatas - nuostabus leliukas be jokiu problemu!
Manau, kad jei gyd sake, kad seniau sirgta - nera ko pergyventi!
Papildyta:
QUOTE(jukka @ 2008 02 26, 12:07)
Man atrodo, kad cia jau persirgta toksoplazmoze
O del ginekologes, tai jie daznai nelabai supranta del tos ligos
Nezinau kokios normos tos laboratorijos, kur jus darete tyrima, bet normos siaip buna nuo 0.6 iki 0.9. Taigi normalus tas jusu IgM O IgG aukstas, del to kad jau sirgote ir yra antikuniu
Bet tyrima reiketu pakartoti po kokios savaites Tam, kad paziureti ar nekila IgM. Arba galima iskarto padaryti IgA ir jis parodys ar infekcija sviezia Jeigu jus Vilniuje, tai ta tyrima daro Aidslabaratorija arba infekcine laboratorija Geliu g. (bet ten brangiau, dvigubai beveik apie 60 lt)
Dar galima padaryti avidiskuma, kuris irgi parodys infekcijos uzkretimo laika (daro santariskese, kainuoja apie 70 lt)
Tai va, galite padaryti koki tyrima ir nusiraminti
Sekmes
tikrai turi buti persirgta seniau toksoplazmoze. Jei esat is Vilniaus - labai patariu pasikonsultuoti su Marcinkute (infekcinej ligoninej dirba, YPATINAI kompetentinga daktare!) ji ir pasakytu ar yra reikalas darytis dar papildomu tyrimu. Beje, Santariskese daro visus situos tyrimus. Man teko ten darytis po to, kai Seskines poliklinikoj buvo labai netikslus rezultatai.
Ginekologais siuo klausimu pasitiketi visiskai negalima. Tai visiskai ne ju sritis, jie ir neturi ismanyti. Ju darbas - parasyti siuntima i infekcine ligonine).
QUOTE(Giedruttte @ 2008 02 26, 18:58)
tikrai turi buti persirgta seniau toksoplazmoze. Jei esat is Vilniaus - labai patariu pasikonsultuoti su Marcinkute (infekcinej ligoninej dirba, YPATINAI kompetentinga daktare!) ji ir pasakytu ar yra reikalas darytis dar papildomu tyrimu. Beje, Santariskese daro visus situos tyrimus. Man teko ten darytis po to, kai Seskines poliklinikoj buvo labai netikslus rezultatai.
Ginekologais siuo klausimu pasitiketi visiskai negalima. Tai visiskai ne ju sritis, jie ir neturi ismanyti. Ju darbas - parasyti siuntima i infekcine ligonine).
Taip Marcinkute gydytoja
Bet argi Santariskese daro IgA? Bent jau pries kokius 8 menesius tikrai nedarydavo
Aš jau buvau pas infektologę ir ginekologę, aišku, kad ps mane viskas gerai, esu persirgus. Šiaip abi dvi gydytojos sako, kad tai yra labai retas atvejis, kai nėščioji suserga. Dažniau tai būna nėštumo pradžioje, bet tada įvyksta persileidimas ir tada gydytojai pradeda tirti moterį įvairiapusiškai, įskaitant ir toksoplazmozės tyrimą. O ginekologė pasakė, kad dauguma jos nėštukių ateina su padidėjusiu kiekiu IgG, nes kiekvienas žmogus kada nors turėjo kontaktą su katėmis ar su blogai apdorotu maistu.
Todėl netgi tyrimas šitas yra neprivalomas.
QUOTE(Nightwish19 @ 2008 02 27, 09:55)
Aš jau buvau pas infektologę ir ginekologę, aišku, kad ps mane viskas gerai, esu persirgus. Šiaip abi dvi gydytojos sako, kad tai yra labai retas atvejis, kai nėščioji suserga. Dažniau tai būna nėštumo pradžioje, bet tada įvyksta persileidimas ir tada gydytojai pradeda tirti moterį įvairiapusiškai, įskaitant ir toksoplazmozės tyrimą. O ginekologė pasakė, kad dauguma jos nėštukių ateina su padidėjusiu kiekiu IgG, nes kiekvienas žmogus kada nors turėjo kontaktą su katėmis ar su blogai apdorotu maistu.
Na va matai, viskas Sakiau, kad normalus tie tyrimai
Sekmes tau! Isnesioti ir pagimdyti sveika vaikiuka
QUOTE(jukka @ 2008 02 26, 20:57)
Taip Marcinkute gydytoja
Bet argi Santariskese daro IgA? Bent jau pries kokius 8 menesius tikrai nedarydavo
bent jau man - birzelio men dare netikiu, kad panaikino...
QUOTE(Nightwish19 @ 2008 02 27, 09:55)
retas, bet buna... beje, nebutinai ivyksta persileidimas.. aisku, padideja tikimybe persileisti, bet buna, kad gimsta vaikelis su didelem problemom...
beje, net jei tu ir sergi tuo metu, nebutinai persiduoda kudikiui...
Ne dazniau tai buna nestumo pradzioje, o pradzioje daug pavojingiau, nes dar nera placentos, kuri gali apsaugoti leliuka nuo infekcijos...
O kad daugelis persirge - faktas... tik labai svarbu pasitikrinti ar butent nestumo momentu nesergi... Beje, kenkti vaikiukui gali ir jei pries pat nestuma persirgai.. Puse metu - pavojinga dar..
Aš sutinku su tavim, bet yra bet.... Pagalvojam logiškai, visos mes kada nors turėjom kontaktus su katėmis, ar valgėm netinkamai paruoštą maistą, ar dar ką nors, ir visos tikrų tikriausiai persirgom ta toksoplazmozė. Įsivaizduok, kiek vaikų gimsta alkoholikų ir bomžų šeimose, kur antisanitarinės sąlygos, ir kiek aš žinau beveik visi vaikai gimsta sveiki ir dar stipresni nei normalių tėvų. Man atrodo pati gamta pasirūpino mumis, numatė visas "apsaugas organizme", kad gimtų normalus vaikas. Aišku, būna visokių ligų, bet visgi manyčiau tai retas atvejis Netgi AIDS ir sifilio tyrimai būna privalomi, o toksoplazmos - ne. Nors pasėkmės tikrai nemenkos.
Ir kaip ginekologė pagal savo patirtį pasakė, kad beveik pas visas jos pacientes tas IgG teigiamas, ir jos praktikoje dar nebuvo ne vienos pacientės, pas kurią būvo toks "baisus" atvejis...
Ir kaip ginekologė pagal savo patirtį pasakė, kad beveik pas visas jos pacientes tas IgG teigiamas, ir jos praktikoje dar nebuvo ne vienos pacientės, pas kurią būvo toks "baisus" atvejis...
QUOTE(Nightwish19 @ 2008 02 27, 20:38)
Aš sutinku su tavim, bet yra bet.... Pagalvojam logiškai, visos mes kada nors turėjom kontaktus su katėmis, ar valgėm netinkamai paruoštą maistą, ar dar ką nors, ir visos tikrų tikriausiai persirgom ta toksoplazmozė. Įsivaizduok, kiek vaikų gimsta alkoholikų ir bomžų šeimose, kur antisanitarinės sąlygos, ir kiek aš žinau beveik visi vaikai gimsta sveiki ir dar stipresni nei normalių tėvų. Man atrodo pati gamta pasirūpino mumis, numatė visas "apsaugas organizme", kad gimtų normalus vaikas. Aišku, būna visokių ligų, bet visgi manyčiau tai retas atvejis Netgi AIDS ir sifilio tyrimai būna privalomi, o toksoplazmos - ne. Nors pasėkmės tikrai nemenkos.
Bet gi yra ir nesciuju, kurios padaro tyrimus ir paaiskeja, kad jos niekada nesirgo Va tada jau reikia labai saugotis
Papildyta:
QUOTE(Giedruttte @ 2008 02 27, 20:29)
Na man irgi vasara dare Santariskese del toksoplazmozes daro tik IgG, IgM ir IgG avidiskuma. Ta labai gerai zinau O IgA daro Aids centre ir infekcineje laboratorijoje Geliu g. netoli stoties
Aš sutinku su tavim, bet yra bet.... Pagalvojam logiškai, visos mes kada nors turėjom kontaktus su katėmis, ar valgėm netinkamai paruoštą maistą, ar dar ką nors, ir visos tikrų tikriausiai persirgom ta toksoplazmozė.
Čia vat ir įdomiausia, kad jei ir esi turėjusi kontaktų su katėmis dar nereiškia, kad esi persirgusi. Pvz., aš vaikystėje augau tikram kaime, kur buvo daug įvairaus plauko neskiepytų kačių, kurios atsivesdavo kačiukų ir kur nors tvarte (kur gyvena ir pelės, ir žiurkės) paslepdavo juos. Aš eidavau ieškodau, o suradusi kokią savaitę su jais žaisdavau "namais", kol tėvai neišsiaiškindavo .
O pusžaliai arba žali šašlykai skanumynas būdavo diždiausias.
Ir ką jūs manote, aš ja tada nesusirgau, o pasigavau kažkur Vilniuje, keli mėnesiai prieš nėštumą, kai katės nei pirštu kelerius metus nebuvau lietusi, o ir žalių šašlykų jau nebevalgiau .
nu zinai... man toks buvo tuo metu siaubas, kai pagal pirmus tyrimus pasake - dabar sergi umine toksoplazmoze... Po to tik, padarius dar ir dar tyrimu, Marcinkute pasake, pati atsidusus, kad mazdaug pries puse metu sirgau.. Jei butu numatytos visos apsaugos organizme - apsigimumu is vis nebutu... O dabar ju yra sumazeje medicinos deka...
Beje, su katem as is vis nemegstu bendrauti (ir nemanau, kad as - vienintele), va mesa puszale galejo ir pasitaikyti kada.. Siaip tai juk nera garantija susirgti jei ir su katem bendrauji Viskas nuo higienos priklauso...
AIDS ir sifili, jauciu, kad tikrina 100 proc., kad ir gydytojus ispet i koki krauja kisa rankas! Taip gali pagimdziusi ir puse ligonines uzkresti, o toksoplazmoze - ne, todel ir nebutina... Tik patartina savo pacios labui.
O zinai, kiek ten proc. butent toks atvejis - man, asmeniskai, ne taip svarbu, nes man tai butu 100 proc. ir butent to vaikelio tektu atsisakyti... Sako, kad dar galima gydyti, bet mano atveju, jei tai buvo pati pradzia nestumo, sake, kad ne kazka padetu, jei vaikelis uzsikretes...
QUOTE(jukka @ 2008 02 27, 23:09)
Bet gi yra ir nesciuju, kurios padaro tyrimus ir paaiskeja, kad jos niekada nesirgo Va tada jau reikia labai saugotis
Papildyta:
Na man irgi vasara dare Santariskese del toksoplazmozes daro tik IgG, IgM ir IgG avidiskuma. Ta labai gerai zinau O IgA daro Aids centre ir infekcineje laboratorijoje Geliu g. netoli stoties
nebepamenu... atsimenu, kad tikrai viska man ten dare.. o tikrai Ig avidiskumas nera IgA??
Papildyta:
QUOTE(vipa @ 2008 02 28, 12:35)
Čia vat ir įdomiausia, kad jei ir esi turėjusi kontaktų su katėmis dar nereiškia, kad esi persirgusi. Pvz., aš vaikystėje augau tikram kaime, kur buvo daug įvairaus plauko neskiepytų kačių, kurios atsivesdavo kačiukų ir kur nors tvarte (kur gyvena ir pelės, ir žiurkės) paslepdavo juos. Aš eidavau ieškodau, o suradusi kokią savaitę su jais žaisdavau "namais", kol tėvai neišsiaiškindavo .
Ir ką jūs manote, aš ja tada nesusirgau, o pasigavau kažkur Vilniuje, keli mėnesiai prieš nėštumą, kai katės nei pirštu kelerius metus nebuvau lietusi, o ir žalių šašlykų jau nebevalgiau .
nu va...
ir ka sake gyd???
kuo baigesi???
kiek zinau - keli men pries nestuma yra pavojinga...
QUOTE(Giedruttte @ 2008 02 28, 12:47)
nu va...
ir ka sake gyd???
kuo baigesi???
ir ka sake gyd???
kuo baigesi???
Tai vat dar nesibaigė, jau nuo rugsėjo mėnesio vaikštau pas Marcinkutę ir dar kitą savaitę eisiu pakartotinai kažkokius tyrimus darytis .
Pavojinga užsikrėsti yra nėštumo metu ir mažiau nei 3 mėnesiai iki nėštumo, nes mama imuniteto IgG neturi aukšto ir placentos pradžioje nėra. Mano atveju virusas nebuvo labai pavojingas, nes kai tyrimą dariausi 6 sav. neštume, IgG buvo labai aukštas iš ko buvo galima spėti jog susirgau tikrai anksčiau nei 3 mėnesiai prieš nėšumą. Mano imunitetas jau turėjo apsaugoti vaikelį, nors placenta ir nebuvo susiformavusi. Vėliau avidiškumas (87%), ir neigiamas IgA tik patvirtino, jog infekcija jau eina į pabaigą.
QUOTE(vipa @ 2008 02 28, 13:08)
Tai vat dar nesibaigė, jau nuo rugsėjo mėnesio vaikštau pas Marcinkutę ir dar kitą savaitę eisiu pakartotinai kažkokius tyrimus darytis .
Pavojinga užsikrėsti yra nėštumo metu ir mažiau nei 3 mėnesiai iki nėštumo, nes mama imuniteto IgG neturi aukšto ir placentos pradžioje nėra. Mano atveju virusas nebuvo labai pavojingas, nes kai tyrimą dariausi 6 sav. neštume, IgG buvo labai aukštas iš ko buvo galima spėti jog susirgau tikrai anksčiau nei 3 mėnesiai prieš nėšumą. Mano imunitetas jau turėjo apsaugoti vaikelį, nors placenta ir nebuvo susiformavusi. Vėliau avidiškumas (87%), ir neigiamas IgA tik patvirtino, jog infekcija jau eina į pabaigą.
nu, tikiuosi, kad viskas bus gerai! Sekmes!