Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Loriukasss @ 2008 01 15, 18:46)
na tuos tyrimus dariaus endemike ir kainavo tikrai nemazai nes iejo i tai 6 tyrimai. na as  kol kas nieko nenoriu sakyti ryt eisiu pas gyditoja infektologa ir bus matyt kaip yra. zinai kai nei karto nesi susidures su tuo tai kas ka pasako tuo ir tikiu smile.gif

O aš dariausi tyrimą Kauno g. Prieš gerus metus tekainavo 20 Lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratikas @ 2008 01 22, 18:06)
O aš dariausi tyrimą Kauno g. Prieš gerus metus tekainavo 20 Lt  ax.gif

mag mano gyditoja liepe ten eit ir darytis. as jos net neklausiau ar kur kitur daro. o be to pastoviai jai tik koki tyrima daryt tai visada i endemika siuncia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 01 22, 16:54)
Geriausia, aišku, darytis abu  mirksiukas.gif Iškart  visa info kaip ant delno.

Bet paguoda ta, kad laiku radus tą aktyvią toksoplazmozę ji yra išgydoma. Net labai aktyvi išgydoma smile.gif
Laiku - tai 1 trimestre. Ir vaikelis gimsta sveikas  mirksiukas.gif Todėl tas tyrimas užsienyje laikomas labai svarbiu ir daromas BŪTINAI iki 12 savaitės (gal ne visur vienodai).

Sakai,kad 1 trimestra butina gydyti?
Jeigu man ir ras, tai jau bus antras trimestras...
Niu bet tikiuosi,kad nesergu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 23, 09:12)
Sakai,kad 1 trimestra butina gydyti?
Jeigu man ir ras, tai jau bus antras trimestras...
Niu bet tikiuosi,kad nesergu...  blush2.gif

Tai čia idealus atvejis. Man irgi rado 2 trimestre, jau beveik į vidurį. Ir tokią, kad neklausk doh.gif Na ir apgydė gerokai, bet gimdžiau vis vien dar su aktyvia, tik ji jau buvo nuslopinta, "neagresyvi". Ir viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, man buvo nustatyta toksoplazmozė ir nors ja, kaip paaiškėjo užsikrėčiau gerokai prieš pastojimą, jau išgėriau 2 ciklus vaistų Rovamicin. Tačiu jie man nei bum bum doh.gif , t.y., tiek IgM, tiek IgG nepakito ir išliko stabilūs. Taigi, gydytoja Marcinkutė liepė ateiti 32-36 nėštumo savaitę ir vėl išsitirti IgA. Tada paaiškės, ar taikys man antrą gydymo schemą. Aš niekaip nesuprantu kam reikalingas dar kažkoks gydymas, jei jau man bus netoli gimdymo terminas g.gif . Gal kurią nors iš jūsų irgi gydė kažkokiu kitokiu būdu nei Rovamicin vaistais paskutinėmis nėštumo savaitėmis?
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 01 24, 10:40)
Sveikos, man buvo nustatyta toksoplazmozė ir nors ja, kaip paaiškėjo užsikrėčiau gerokai prieš pastojimą, jau išgėriau 2 ciklus vaistų Rovamicin. Tačiu jie man nei bum bum  doh.gif , t.y., tiek IgM, tiek IgG nepakito ir išliko stabilūs. Taigi, gydytoja Marcinkutė liepė ateiti 32-36 nėštumo savaitę ir vėl išsitirti IgA. Tada paaiškės, ar taikys man antrą gydymo schemą. Aš niekaip nesuprantu kam reikalingas dar kažkoks gydymas, jei jau man bus netoli gimdymo terminas  g.gif . Gal kurią nors iš jūsų irgi gydė kažkokiu kitokiu būdu nei Rovamicin vaistais paskutinėmis nėštumo savaitėmis?

g.gif keistai, tikrai. Ar nenorėtum su ja pakalbėt išsamiau ir atvirai išdėstyt savo abejones dėl gydymo schemos? Šiaip ji labai išmintingas žmogus, ne tik profesionali gydytoja.
O tai Ig A dabar buvo teigiamas?
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 01 22, 18:54)
Geriausia, aišku, darytis abu  mirksiukas.gif Iškart  visa info kaip ant delno.
O pasirinkai turbūt gerai, kaip suprantu, tai reiškia daryti IgM, ir jei bus neigiamas, tada turi saugotis, kad nesusirgtum per nėštumą. Jei bus silpnai teigimas, reik manyt, kad esi persirgusi seniau.
Bet jei bus "ant ribos" , tada vėl reiks darytis IgG atskirai, nes bus neaišku, sergi ar nesergi, žodžiu tikra terlionė.
O seselei užtektų nieko neklausti - tą ar tą, padaryti abu, ir ramu.
Šiaip mane stebina tas medikų aplaidumas - koks skirtumas, kiek daryti? Viskas remiasi į finansus? Bet  nestuke.gif tą vietą toxo tyrimą galėtų gal ir iš savo kišenės apmokėti, mo imunitetas nėra toks stiprus, kaip žmonių kadaise. Anksčiau žmonėms buvo fiziškai stipresni, daugiau gryno oro, atvažiuodavo į miestą studijuoti iš kaimų ir t.t. O dabar dėl to silpnesnio imuniteto ne toks jis brangus. Vienas Ig 20 su kažkiek Lt.
Kadaise ir man atrodė - na, medikas sako, medikas žino. Bet nesmagu, kad dažnai turi viską iš jų pešte išpešti - na, nesi pats gydytojas, kodėl reikėtų apie visui viską perskaityti, viską susigraibyti, juk tam ir yra konsultacijos? Nu piktumas paėmė.
O požiūris į toksoplazmozę ir jos keliamą pavojų tikrai atmestinis nuo sovietmečio. Ai,maždaug, š. tai yra išsigalvojimas, nieko ji nereiškia. Ir taip mąsto net kai kurie gydytojai. Ir gimsta vaikas su pakitimais smegenyse, tada - vaje! Arba išvis persileidžiama.
Šiaip nieko aš negąsdinu, bet esmė ta, kad šiuolaikinio jaunimo imunitetas nėra toks stiprus, kaip žmonių kadaise. Anksčiau žmonėms buvo fiziškai stipresni, daugiau gryno oro, atvažiuodavo į miestą studijuoti iš kaimų ir t.t. O dabar dėl to silpnesnio imuniteto ir aktyvaus toxo atvejų daugėja labai.
Ir užsienyje jų daug yra, ypač Prancūzijoje, kiek žinau.
Bet paguoda ta, kad laiku radus tą aktyvią toksoplazmozę ji yra išgydoma. Net labai aktyvi išgydoma smile.gif
Laiku - tai 1 trimestre. Ir vaikelis gimsta sveikas  mirksiukas.gif Todėl tas tyrimas užsienyje laikomas labai svarbiu ir daromas BŪTINAI iki 12 savaitės (gal ne visur vienodai).
Tiesa, dar būna, kad mamos imunitetas labai stiprus ir ji perserga visai nesunkiai, tada gal nė vaistų  nereikia, pakanka gal homeopatijos (infektologai kartais skiria), ir viskas OK. Arba skiria ką nors organizmui stiprinti, jei randa toxo padidėjusius titrus, ka toxas nesuaktyvėtų.
Žodžiu, kaip sakoma, Dievu pasikliauk, bet ir pats nesnausk  mirksiukas.gif
Nervuotis čia nereikia, reikia išsiaiškinti situaciją ir ją kontroliuoti.

reikia daryti abudu ir SENA IR SVIEZIA toxoplazmozes tyrima (cia aiskiai snekant). as visoms nescioms pasiulau darytis sy tyrima, jis nera butinas, nes nera yrasytas y nescioms butinu tyrimu protolkola. siulau ir kitus tyrimus, kurie neyeina y protokola.
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 01 25, 20:53)
g.gif keistai, tikrai. Ar nenorėtum su ja pakalbėt išsamiau ir atvirai išdėstyt savo abejones dėl gydymo schemos? Šiaip ji labai išmintingas žmogus, ne tik profesionali gydytoja.
O tai Ig A dabar buvo teigiamas?

IgA tyriausi lapkričio mėnesį ir buvo neigiamas, tad neįsivaizduoju kam dar kartą jį reikia tirtis. Be to, tyrimai rodo, kad infekcija sena.
Kai buvau paskutinį kartą aš jos klausiau apie tą antrą schemą, tai sakė išsitirsim ir žiūrėsim ar reikia, jei reikės tada ir papasakos. Tą vakarą už durų laukė dar apie 10 pacientų, tad jausmas susidarė, kad ji tiesiog skubėjo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2008 01 28, 13:10)
IgA tyriausi lapkričio mėnesį ir buvo neigiamas, tad neįsivaizduoju kam dar kartą jį reikia tirtis. Be to, tyrimai rodo, kad infekcija sena.
Kai buvau paskutinį kartą aš jos klausiau apie tą antrą schemą, tai sakė išsitirsim ir žiūrėsim ar reikia, jei reikės tada ir papasakos. Tą vakarą už durų laukė dar apie 10 pacientų, tad jausmas susidarė, kad ji tiesiog skubėjo verysad.gif

Speju, Marcinkutei nepatiko tavo tyrimai, ji bijojo, kad toksopl. nesuaktyvetu, uztat ir skyre gydyma. Bet jeigu IgA neigiamas, man atrodo, galetu ji tiesiog tave paleisti ramiai lauktis iki gimdymo.
Gal nieko ir nebereikia toliau daryti? Arba kitas variantas - pasidaryti ta IgA savarankiskai dar karta po kiek laiko, ir ziuret: jei teigiamas (kas mazai tiketina), eit pas Marcinkute, jei neigiamas - tiesiog palikti viska ramybeje.

Sekmes
Atsakyti
paaiskinkit jus man zaliai kas ta toksiplazmoze?ji tik nestukam kenkia?turiu katina, tai ciau jau reiskia, kad negaliu tuos paciuos namuos vaiko planuot?labai prisigasdinau...
Atsakyti
Sveiko merginos, ir man teko šiandien patirti tą toksopazmozės šoką.
Mano rodikliai IgG 167, IgM 0,220
Nėštumas 22 sav.
Šį tyrimą atlikti nusprendžiau aš pati, šio forumo dėka. Nes prieš tai net tokio žodžio niekada negirdėjau. Visą gyvenimą pas mane namie būna ar katinas, ar katė, dabar irgi. Tai va, atėjau šiandien trumpam pas ginekologę pasiimti kažkokį tai popieriuką. Na, ji man meždu prochim "jau yra rezultatas dėl toksoplazmozės, jis teigiamas", na tuom pokalbis ir baigėsi. Aš tai ir sustojau vietoje, ir tik namie man prasidėjo isterija. Truputį nusiraminau ir pradėjau skaityti šį forumą, iš įvairių pavyzdžių supratau, jog turbūt esu persirgus ir kad didelio pavojaus nėra. Ar aš gerai supratau? gal kas galit pakomentuoti mano atvejį?
Atsakyti
QUOTE(Nightwish19 @ 2008 02 25, 22:14)
Sveiko merginos, ir man teko šiandien patirti tą toksopazmozės šoką.
Mano rodikliai IgG 167, IgM 0,220
Nėštumas 22 sav.
Šį tyrimą atlikti nusprendžiau aš pati, šio forumo dėka. Nes prieš tai net tokio žodžio niekada negirdėjau. Visą gyvenimą pas mane namie būna ar katinas, ar katė, dabar irgi. Tai va, atėjau šiandien trumpam pas ginekologę pasiimti kažkokį tai popieriuką. Na, ji man meždu prochim "jau yra rezultatas dėl toksoplazmozės, jis teigiamas", na tuom pokalbis ir baigėsi. Aš tai ir sustojau vietoje, ir tik namie man prasidėjo isterija. Truputį nusiraminau ir pradėjau skaityti šį forumą, iš įvairių pavyzdžių supratau, jog turbūt esu persirgus ir kad didelio pavojaus nėra. Ar aš gerai supratau? gal kas galit pakomentuoti mano atvejį?

4u.gif
Man atrodo, kad cia jau persirgta toksoplazmoze g.gif
O del ginekologes, tai jie daznai nelabai supranta del tos ligos mirksiukas.gif
Nezinau kokios normos tos laboratorijos, kur jus darete tyrima, bet normos siaip buna nuo 0.6 iki 0.9. Taigi normalus tas jusu IgM tongue.gif O IgG aukstas, del to kad jau sirgote ir yra antikuniu thumbup.gif

Bet tyrima reiketu pakartoti po kokios savaites smile.gif Tam, kad paziureti ar nekila IgM. Arba galima iskarto padaryti IgA ir jis parodys ar infekcija sviezia mirksiukas.gif Jeigu jus Vilniuje, tai ta tyrima daro Aidslabaratorija arba infekcine laboratorija Geliu g. (bet ten brangiau, dvigubai beveik apie 60 lt)
Dar galima padaryti avidiskuma, kuris irgi parodys infekcijos uzkretimo laika (daro santariskese, kainuoja apie 70 lt)
Tai va, galite padaryti koki tyrima ir nusiraminti 4u.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti