Lapkricio menesi laukiaus. nestumas nebuvo didelis tik 4 savaiteles. bet man ivyko persileidimas ispradziu galvojau kad tai gyditoju kalte, bet kai pradejau lankytis pas ginekologe ji man liepe pasidaryti kelis tyrimus vienas is ju del kaciu. atejus atsiimti atsakymo nelabai supratau kas ten yra . Toxoplasma gondii IgG vietoj normos 0-32 mano rezultatas 274.57 ginekologe iskart dave siuntima i infekcine ligonine. kazkada man drauge buvo pasakojus apie sia liga, bet uztikrino jai pati katinu neturiu tai tas negresia. bet kai pastojau man teko pas ja apsilankyti, o pas ja namie du katinai. dabar galvoju ar tas vienas nelemtas pabuvimas pas ja galejo man issaukti persileidima. o gal isvis kontaktas net su ja turejo itakos. dabar tai man baisiausias kosmaras. nes vaikuti planavom ilgai ir tai buvo lyg stebukliukas kuri viena ryta pamaciau ant testuko. bet dabar tik apsilankymai pas gyditoja ir vis naujos naujienos. pas infekcionista dar tik laukiu eiles. bus matyt ka pasakys jis. bet kol nebuvau tai mane kankina visokios mintys.
QUOTE(Loriukasss @ 2008 01 14, 17:10)
Lapkricio menesi laukiaus. nestumas nebuvo didelis tik 4 savaiteles. bet man ivyko persileidimas ispradziu galvojau kad tai gyditoju kalte, bet kai pradejau lankytis pas ginekologe ji man liepe pasidaryti kelis tyrimus vienas is ju del kaciu. atejus atsiimti atsakymo nelabai supratau kas ten yra . Toxoplasma gondii IgG vietoj normos 0-32 mano rezultatas 274.57 ginekologe iskart dave siuntima i infekcine ligonine. kazkada man drauge buvo pasakojus apie sia liga, bet uztikrino jai pati katinu neturiu tai tas negresia. bet kai pastojau man teko pas ja apsilankyti, o pas ja namie du katinai. dabar galvoju ar tas vienas nelemtas pabuvimas pas ja galejo man issaukti persileidima. o gal isvis kontaktas net su ja turejo itakos. dabar tai man baisiausias kosmaras. nes vaikuti planavom ilgai ir tai buvo lyg stebukliukas kuri viena ryta pamaciau ant testuko. bet dabar tik apsilankymai pas gyditoja ir vis naujos naujienos. pas infekcionista dar tik laukiu eiles. bus matyt ka pasakys jis. bet kol nebuvau tai mane kankina visokios mintys.
čia būtų svarbiausia ne IgG, bet IgM. Tas IgG cia aisku didokas, bet jei IgM - kurio neparasei - neigiamas, tai turbūt persileidimo priežasčių reikia ieškoti kitur.
O jei ir IgM teigiamas, ir dar didelis, tada priežastis labai gali būti toksoplazmozė.
Ir kad ji nuo draugės katinų, mažai tikėtina, čia daug rašyta apie tai, kad ji gali būti nuo maisto, ypač nuo blogai termiškai apdorotos mėsos.
O koks visgi IgM?
QUOTE(una @ 2008 01 14, 20:10)
čia būtų svarbiausia ne IgG, bet IgM. Tas IgG cia aisku didokas, bet jei IgM - kurio neparasei - neigiamas, tai turbūt persileidimo priežasčių reikia ieškoti kitur.
O jei ir IgM teigiamas, ir dar didelis, tada priežastis labai gali būti toksoplazmozė.
Ir kad ji nuo draugės katinų, mažai tikėtina, čia daug rašyta apie tai, kad ji gali būti nuo maisto, ypač nuo blogai termiškai apdorotos mėsos.
O koks visgi IgM?
O koks visgi IgM?
O IgM 0.71 nors norma nuo 0 iki 0.9.
QUOTE(Loriukasss @ 2008 01 14, 22:32)
nepregyvenk. man irgi taip buvo. jeigu IgM normos ribose tu sveika ir nesuk smegenų. išvis tą toxoplazmozė - nesąmonė, laboratorijos tik pinigus iš to daro.
gal kai kuriais atvėjais ir reikėtų daryti, bet aš likau labai susierzinusi dėl šio tyrimo. padariau vienoje laboratorijoje IgM virš normos ribų. man vos vaikas neiššoko iš pilvo, taip aš pradėjau pergyventi.
nuvažiavau į santariškes, padariau IgM, IgG ir avidiškumą. kainavo tai apie 150 litų. rezultatai IgM mažaiausias koks gali būti. IgG labai didelis ir avidiškumas labai aukštas. bet išvada iš to, kad kuo didesnis IgG ir avidiškumas tuo senesnė infekcija, o reiškia leliukui nieko negrėsia.
taigi jeigu jau darysite, pasirinkite kuo geresne laboratoriją, kad nereikėtų šimtą kartų tyrimą kartoti ir pinigus mokėti.
ramybės Jums, mamytės.
QUOTE(helen @ 2008 01 15, 18:46)
nepregyvenk. man irgi taip buvo. jeigu IgM normos ribose tu sveika ir nesuk smegenų. išvis tą toxoplazmozė - nesąmonė, laboratorijos tik pinigus iš to daro.
gal kai kuriais atvėjais ir reikėtų daryti, bet aš likau labai susierzinusi dėl šio tyrimo. padariau vienoje laboratorijoje IgM virš normos ribų. man vos vaikas neiššoko iš pilvo, taip aš pradėjau pergyventi.
nuvažiavau į santariškes, padariau IgM, IgG ir avidiškumą. kainavo tai apie 150 litų. rezultatai IgM mažaiausias koks gali būti. IgG labai didelis ir avidiškumas labai aukštas. bet išvada iš to, kad kuo didesnis IgG ir avidiškumas tuo senesnė infekcija, o reiškia leliukui nieko negrėsia.
taigi jeigu jau darysite, pasirinkite kuo geresne laboratoriją, kad nereikėtų šimtą kartų tyrimą kartoti ir pinigus mokėti.
ramybės Jums, mamytės.
ramybės Jums, mamytės.
na tuos tyrimus dariaus endemike ir kainavo tikrai nemazai nes iejo i tai 6 tyrimai. na as kol kas nieko nenoriu sakyti ryt eisiu pas gyditoja infektologa ir bus matyt kaip yra. zinai kai nei karto nesi susidures su tuo tai kas ka pasako tuo ir tikiu
O mano atvejis merginos toks..Apie 4 mėn. nėštumo man Kaune infekcinėje padarė tyrimą ir atseit rado aktyvia formą toksoplazmozės,jiems patiems buvo neaišku liepė vaistus gerti viena kursą ir tipo paaiškės ,po to tyrimai vėl keisti skaičiai dar kursas vaistų.Nulėkiau į Vilnių į infekcinę,pas genetikus,Santariškėse pasidariau krūvas tyrimų,Kaune apėjau beveik visus geriausius gyd.Prognozės buvo neaiškios,o man laikas sustojo verkiau ir verkiau ,mažai miegojau svorio mažai priaugau.Kai kurie pažystami jau čiut ne užuojatas reiškė,dėl neįgalaus vaikelio...Poliklinikos gyd.pradžioje sakė jeigu jei taip atsitiktų tai tikrai abortą darytusi o aš negalėjau.Jau per 4 mėn.labai mylėjau mažiuką pilvelyje. Kai gimė sūnelis(Cezario pjūvis),jį visą savaitę laikė vaikų skyriuje tyrė ar ne aklas ir t.tFinale paaiškėjo kad jis net neserga ir niekada nesirgo pilve ta liga,greičiausiai ir aš nesirgau. ....Jis sveikutėlis O be reikalo gerti antibiotikai,gyd.žodžiais greičiausiai ir pagraužė placentą,ko pasekoje sutriko skysčiu apytaka ir teko mažiuką gelbėti.Tai va šita sušikta liga ar gyd.klaidingas tyrimu aiškinimas man sugadino visą nėštumą Neįsivaizdavau,kad galima tiek verkti(net naktį atsikeldavau eidavau į tualetą paverkti,kad vyrui netrukdyčiau miegoti )Jei būčiau "geradėju"paklausius tai neturėčiau savo pipiriuko Mažiau nervų mamytės,atsargiai su tais gydytojais.Nuoširdžiai linkiu jums buti sveikoms
QUOTE(Loriukasss @ 2008 01 15, 19:46)
na tuos tyrimus dariaus endemike ir kainavo tikrai nemazai nes iejo i tai 6 tyrimai. na as kol kas nieko nenoriu sakyti ryt eisiu pas gyditoja infektologa ir bus matyt kaip yra. zinai kai nei karto nesi susidures su tuo tai kas ka pasako tuo ir tikiu
endemike ir as dariau. nepasitikiu as jais daugiau
Papildyta:
QUOTE(pvaidulka @ 2008 01 18, 03:15)
Mažiau nervų mamytės,atsargiai su tais gydytojais.Nuoširdžiai linkiu jums buti sveikoms
va, va ir as taip sakau. viskas bus gerai, o visos ligos nuo nervu
QUOTE(Loriukasss @ 2008 01 14, 21:32)
Tai kame problem, juk jis normoj
O didokas IgG ir IgM, kurio skaičiai yra į normos "pabaigą", rodo, kad persirgusi esi.
Turbūt tą patį pasakė ir infektologas?
[quote=helen,2008 01 18, 12:24]
Papildyta:
kodel endemiku nepasitiki? as ten kelis kartus esu tyrimus darius bet nieko blogo nepastebejau
Papildyta:
taip taip infektologas taip pat patvirtino kad tai neturejo persileidimui isvis jokios reiksmes. ir tos toksoplasmozes is vis nera man.
Papildyta:
kodel endemiku nepasitiki? as ten kelis kartus esu tyrimus darius bet nieko blogo nepastebejau
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 01 18, 20:57)
Tai kame problem, juk jis normoj
O didokas IgG ir IgM, kurio skaičiai yra į normos "pabaigą", rodo, kad persirgusi esi.
taip taip infektologas taip pat patvirtino kad tai neturejo persileidimui isvis jokios reiksmes. ir tos toksoplasmozes is vis nera man.
Manes saindien sesute paklause ar darom toksaplozmozes tyrima.. ir poto klausia, koki nori darytis tyrima UMU ar LETINI?
Pasirinkau ūmų, bet is tikro net nzn kuri geriau darytis...
KAIP JUS MANOT?
KAIP JUS MANOT?
o cia visom taip pasiulo darytis si tyrima ar tik kai itaria ka nors , nes man ne zodeliu net neuzsimine apie sia liga ir reikalingus del jos nustatymo tyrimus
QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 21, 18:27)
Manes saindien sesute paklause ar darom toksaplozmozes tyrima.. ir poto klausia, koki nori darytis tyrima UMU ar LETINI?
KAIP JUS MANOT?
KAIP JUS MANOT?
Geriausia, aišku, darytis abu Iškart visa info kaip ant delno.
O pasirinkai turbūt gerai, kaip suprantu, tai reiškia daryti IgM, ir jei bus neigiamas, tada turi saugotis, kad nesusirgtum per nėštumą. Jei bus silpnai teigimas, reik manyt, kad esi persirgusi seniau.
Bet jei bus "ant ribos" , tada vėl reiks darytis IgG atskirai, nes bus neaišku, sergi ar nesergi, žodžiu tikra terlionė.
O seselei užtektų nieko neklausti - tą ar tą, padaryti abu, ir ramu.
Šiaip mane stebina tas medikų aplaidumas - koks skirtumas, kiek daryti? Viskas remiasi į finansus? Bet tą vietą toxo tyrimą galėtų gal ir iš savo kišenės apmokėti, mo imunitetas nėra toks stiprus, kaip žmonių kadaise. Anksčiau žmonėms buvo fiziškai stipresni, daugiau gryno oro, atvažiuodavo į miestą studijuoti iš kaimų ir t.t. O dabar dėl to silpnesnio imuniteto ne toks jis brangus. Vienas Ig 20 su kažkiek Lt.
Kadaise ir man atrodė - na, medikas sako, medikas žino. Bet nesmagu, kad dažnai turi viską iš jų pešte išpešti - na, nesi pats gydytojas, kodėl reikėtų apie visui viską perskaityti, viską susigraibyti, juk tam ir yra konsultacijos? Nu piktumas paėmė.
O požiūris į toksoplazmozę ir jos keliamą pavojų tikrai atmestinis nuo sovietmečio. Ai,maždaug, š. tai yra išsigalvojimas, nieko ji nereiškia. Ir taip mąsto net kai kurie gydytojai. Ir gimsta vaikas su pakitimais smegenyse, tada - vaje! Arba išvis persileidžiama.
Šiaip nieko aš negąsdinu, bet esmė ta, kad šiuolaikinio jaunimo imunitetas nėra toks stiprus, kaip žmonių kadaise. Anksčiau žmonėms buvo fiziškai stipresni, daugiau gryno oro, atvažiuodavo į miestą studijuoti iš kaimų ir t.t. O dabar dėl to silpnesnio imuniteto ir aktyvaus toxo atvejų daugėja labai.
Ir užsienyje jų daug yra, ypač Prancūzijoje, kiek žinau.
Bet paguoda ta, kad laiku radus tą aktyvią toksoplazmozę ji yra išgydoma. Net labai aktyvi išgydoma
Laiku - tai 1 trimestre. Ir vaikelis gimsta sveikas Todėl tas tyrimas užsienyje laikomas labai svarbiu ir daromas BŪTINAI iki 12 savaitės (gal ne visur vienodai).
Tiesa, dar būna, kad mamos imunitetas labai stiprus ir ji perserga visai nesunkiai, tada gal nė vaistų nereikia, pakanka gal homeopatijos (infektologai kartais skiria), ir viskas OK. Arba skiria ką nors organizmui stiprinti, jei randa toxo padidėjusius titrus, ka toxas nesuaktyvėtų.
Žodžiu, kaip sakoma, Dievu pasikliauk, bet ir pats nesnausk
Nervuotis čia nereikia, reikia išsiaiškinti situaciją ir ją kontroliuoti.