Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

IgM, kaip sake Marcinkute, galejo buti truputi teigiamas del susilpnejusio imuniteto nestumo metu, sake butinai gerti vitaminus.
Pastoti galima, kai po umios infekcijos praejo bent 3 menesiai ax.gif
Atsakyti
Pirmadienį dariausi tyrimus Kaune II ligoninėj, paprašiau infektologės, kad padarytu abu tyrimus dėl imuniteto ir dėl aktyvios infekcijos. Kol sėdėjau kabinete atrodo supratom viena kitą, bet tyrimus padarė tik dėl aktyvios infekcijos. Šiandien pasiskambinau pasakė, kad toksoplazmozės nerasta thumbup.gif , bet ar turiu imunitetą taip ir neaišku. Kažin ar reikės vėliau darytis tyrimus ir žiūrėti ar neužsikrėčiau šia bjaurybe?
Atsakyti
O man šiandien pasakė gydytoja, kad toksoplazmozė neturėjo įtaks persileidimui, nes jau imunitetas buvo didelis ir užsikėsta seniai blink.gif Nors aktyvi forma buvo nėštumo metu
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 06, 17:01)
O man šiandien pasakė gydytoja, kad toksoplazmozė neturėjo įtaks persileidimui, nes jau imunitetas buvo didelis ir užsikėsta seniai  blink.gif  Nors aktyvi forma buvo nėštumo metu

Artemide, tu geriau su Marcinkute pasisnekek ir tada viskas bus aisku ax.gif Nes kiti infektologai, kaip as supratau, nelabai susigaudo tos toksoplazmozes reikaluose doh.gif
Kaip negalejo tureti itakos jeigu tavo avidiskumas nelabai aukstas g.gif Net neseniai persirgta liga gali tureti itakos persileidimui verysad.gif
Zodziu jeigu nori pasisnekek su gydytoja Marcinkute ji tau viska paaiskins ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gauda @ 2007 09 06, 16:14)
Pirmadienį dariausi tyrimus Kaune II ligoninėj, paprašiau infektologės, kad padarytu abu  tyrimus dėl imuniteto ir dėl aktyvios infekcijos. Kol sėdėjau kabinete atrodo supratom viena kitą, bet tyrimus padarė tik dėl aktyvios infekcijos. Šiandien pasiskambinau pasakė, kad toksoplazmozės nerasta thumbup.gif , bet ar turiu imunitetą taip ir neaišku. Kažin ar reikės vėliau darytis tyrimus ir žiūrėti ar neužsikrėčiau šia bjaurybe?

Kaip supratau tau padare tik IgM? g.gif
Jeigu tau toksoplazmozes nerasta (IgM - 0), tei reiskia ir nesirgai niekada mirksiukas.gif Tai ir imuniteto neturi g.gif Taigi buk atsargesne su katem , zalia mesa, neplautomis darzovemis ir panas.
Bet jeigu tavo IgM neigiamas (nuo 0.1 iki teigiamo), tada tu turi jau imuniteta 4u.gif
Atsakyti
[quote=jukka,2007 09 06, 19:52]
Artemide, tu geriau su Marcinkute pasisnekek ir tada viskas bus aisku ax.gif Nes kiti infektologai, kaip as supratau, nelabai susigaudo tos toksoplazmozes reikaluose doh.gif
Kaip negalejo tureti itakos jeigu tavo avidiskumas nelabai aukstas g.gif Net neseniai persirgta liga gali tureti itakos persileidimui verysad.gif
Zodziu jeigu nori pasisnekek su gydytoja Marcinkute ji tau viska paaiskins ax.gif
Papildyta:

nu aš irgi kažkaip suabejojau g.gif Bet Marcinkutė atostogauja, o kai grįš, tada aš į Kiprą išlėksiu, nepavyksta man pas ją patekti doh.gif O ši gydytoja sakė, kad avidiškumas aukštas (beje ir Santariškių atsakymų lape parašyta, kad aukštas) ir dar sakė, kad pas mane labai didelis IgG - 140, ką tik užsikrėtus, man aiškino, kad toks didelis negali būti, toks imunitetas tik per kelis mėnesius atsiranda. Tai nežinau dabar tikėti ja, ar ne. Bet aš apsisprendžiau - viską parodys nauji tyrimai, kuriuos jau esu pridavusi ir tikėjausi, kad einant pas gydytoją jau turėsiu atsakymus, bet aids centras daro lygiai savaitė (or durna aš kad Santariškėse nepadariau, ten pora valandų užtrunka doh.gif Nes man sakė ši gydytoja, kad jau dabartinis tyrimas turėtų rodyti neigiamą IgM, tai jei taip ir bus, tai pas Marcinkutę jau neisiu.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 06, 21:26)
nu aš irgi kažkaip suabejojau  g.gif  Bet Marcinkutė atostogauja, o kai grįš, tada aš į Kiprą išlėksiu, nepavyksta man pas ją patekti  doh.gif  O ši gydytoja sakė, kad avidiškumas aukštas (beje ir Santariškių atsakymų lape parašyta, kad aukštas) ir dar sakė, kad pas mane labai didelis IgG - 140, ką tik užsikrėtus, man aiškino, kad toks didelis negali būti, toks imunitetas tik per kelis mėnesius atsiranda. Tai nežinau dabar tikėti ja, ar ne. Bet aš apsisprendžiau - viską parodys nauji tyrimai, kuriuos jau esu pridavusi ir tikėjausi, kad einant pas gydytoją jau turėsiu atsakymus, bet aids centras daro lygiai savaitė (or durna aš kad Santariškėse nepadariau, ten pora valandų užtrunka  doh.gif Nes man sakė ši gydytoja, kad jau dabartinis tyrimas turėtų rodyti neigiamą IgM, tai jei taip ir bus, tai pas Marcinkutę jau neisiu.

Bet avidiskumas tai nesakyciau, kad labai aukstas. As tai pagalvociau, kad tu visai neseniai persirgai blush2.gif Aj, ko mes cia su tavimi speliojame ax.gif Vistiek nelabai zinosi kada ta infekcija buvo doh.gif Svarbiausia, kad persirgai 4u.gif Reiskia greit galesi vel tureti vaikeli thumbup.gif
Rasyk kaip tau sekasi 4u.gif Kokie bus tyrimu atsakymai ax.gif Labai idomu pasidare blush2.gif
Beje, geros keliones thumbup.gif vacation1.gif vacation4.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 06 rugsėjo 2007 - 20:57
Kaip supratau tau padare tik IgM? g.gif
Jeigu tau toksoplazmozes nerasta (IgM - 0), tei reiskia ir nesirgai niekada mirksiukas.gif Tai ir imuniteto neturi g.gif Taigi buk atsargesne su katem , zalia mesa, neplautomis darzovemis ir panas.
Bet jeigu tavo IgM neigiamas (nuo 0.1 iki teigiamo), tada tu turi jau imuniteta 4u.gif
[/quote]

Ačiū už komentarą, pirmadienį pasiimsiu tyrimų atsakymą ir pasižiūrėsiu kokie ten skaičiukai 4u.gif
Atsakyti
Nu kosmosas su mano tyrimais, norėčiau kad kas pakomentuotų (kol čia visos laukiam iš atostogų grįžtančios Marcinkutės:

Rugpjūčio 10 d. paimtame kraujyje rado: IgG 140 , IgM 1.29
Rugpjūčio 31 d. tyrimas rodo 41% avidiškumą IgG 165, IgM 1.52 , IgA neigiamas

Man čia visiška mistika, kodėl IgA neigiamas ir ką reiškia, kad abu tyrimai padidėjo? Dar supratau, kad ta gydytoja pas kurią buvau Žvėryno ligoninėj visiška tundra ir daugiau neisiu pas ją, nors ir esu užsirašiusi, o lauksiu grįžtant Marcinkutės. Nes ta višta iš ligoninės man aiškino, kad jau tikrai persirgau prie tokio aukšto IgG ir avidiškumo ir užtikrino, kad dabar jau bus neigiamas atsakymas, o jis netgi padidėjo, tai supratau, kad visi, kas sakė, kad eičiau tik pas Marcinkutę, nes daugiau niekas nenusimano, buvo teisūs.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 10, 21:49)
Nu kosmosas su mano tyrimais, norėčiau kad kas pakomentuotų (kol čia visos laukiam iš atostogų grįžtančios Marcinkutės:

Rugpjūčio 10 d. paimtame kraujyje rado: IgG 140 , IgM 1.29
Rugpjūčio 31 d. tyrimas rodo 41% avidiškumą IgG 165, IgM  1.52 , IgA neigiamas

Man čia visiška mistika, kodėl IgA neigiamas ir ką reiškia, kad abu tyrimai padidėjo? Dar supratau, kad ta gydytoja pas kurią buvau Žvėryno ligoninėj visiška tundra ir daugiau neisiu pas ją, nors ir esu užsirašiusi, o lauksiu grįžtant Marcinkutės. Nes ta višta iš ligoninės man aiškino, kad jau tikrai persirgau prie tokio aukšto IgG ir avidiškumo ir užtikrino, kad dabar jau bus neigiamas atsakymas, o jis netgi padidėjo, tai supratau, kad visi, kas sakė, kad eičiau tik pas Marcinkutę, nes daugiau niekas nenusimano, buvo teisūs.

Artemide, tiksliai kas ten su tavo tyrimais nelabai turbut kas tau is musu pakomentuos g.gif ax.gif Bet jei avidiskumas aukstas, reiskia kad persirgai rolleyes.gif Tik kaip jau ir rasiau, as pasakyciau, kad visai neseniai persirgai g.gif
Kokia IgM norma? iki 1.1? Tai visai nedaug teigimas g.gif O kodel isaugo IgG tai negaliu pasakyti unsure.gif O tu IgM ir IgG abu tyrimus tuje pacioje laboratorije darei? Gal skyriasi del to, kad skirtingos laboratorijos dare?
Papildyta:
Be to ir IgA neigiamas tai tikrai tu nesergi siuo metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2007 09 10, 22:39)
Artemide, tiksliai kas ten su tavo tyrimais nelabai turbut kas tau is musu pakomentuos  g.gif  ax.gif  Bet jei avidiskumas aukstas, reiskia kad persirgai  rolleyes.gif  Tik kaip jau ir rasiau, as pasakyciau, kad visai neseniai persirgai  g.gif
Kokia IgM norma? iki 1.1? Tai visai nedaug teigimas  g.gif  O kodel isaugo IgG tai negaliu pasakyti  unsure.gif O tu IgM ir IgG abu tyrimus tuje pacioje laboratorije darei? Gal skyriasi del to, kad skirtingos laboratorijos dare?
Papildyta:
Be to ir IgA neigiamas tai tikrai tu nesergi siuo metu  4u.gif

Ačiū už komentarus 4u.gif Taip IgM norma iki 1.1, darė tai skirtingose laboratorijose, bet abejose normos vienodos. Keista, kad jei persirgau, tada kodėl dar IgM auga g.gif ir ir IgG Kažkaip durnai man ten buvo sušnekėjusi ta infekologė ligoninėj doh.gif Ir ką reiškia, priminkit man, tas IgA? Ar jis bent kiek teigiamas tokiu atveju neturėtų būti pas mane? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 11, 07:10)
Ačiū už komentarus  4u.gif Taip IgM norma iki 1.1, darė tai skirtingose laboratorijose, bet abejose normos vienodos. Keista, kad jei persirgau, tada kodėl dar IgM auga  g.gif ir ir IgG Kažkaip durnai man ten buvo sušnekėjusi ta infekologė ligoninėj  doh.gif Ir ką reiškia, priminkit man, tas IgA? Ar jis bent kiek teigiamas tokiu atveju neturėtų būti pas mane?  g.gif

Artemide, iš tiesų keistokas tas rezultatas. Bet - aš tik neprofesionaliai spėju! - iš esmės jis labai panašus, o dar ir daryta skirtingose laboratorijose. Aš galvočiau, kad jis bemaž toks pat. O Ig A, kuris rodo infekcijos intensyvumą, yra neigiamas, tai išeitų, jog nesergi. g.gif
Nes jei būtų aktyvi infekcija, per savaitę padidėtų ir Ig G, ir Ig M kur kas daugiau, nei yra pas tave. Ir dar Ig A būtų teigiamas, ir avidiškumas visai mažas.
Dabar tas avidiškumas ir man neatrodo labai didelis, bet pakankamas, kad suprastum, jog infekcija jau ne pačiam aktyvume.
Manau, pasikonsultuok su Marcinkute, kai galėsi, bet turbūt tau gydymo neskirs ir gal patars imuniteto stiprinimui kažką. Jaučiu, gali reikėti dar pakartoti Ig M ir Ig G po kažkiek laiko.
Turbūt tavo situacija "potoksoplazmozinė" cool.gif

Kažin, kaip sekasi Spray unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 09 11, 11:35)
Artemide, iš tiesų keistokas tas rezultatas. Bet - aš tik neprofesionaliai spėju! - iš esmės jis labai panašus, o dar ir daryta skirtingose laboratorijose. Aš galvočiau, kad jis bemaž toks pat. O Ig A, kuris rodo infekcijos intensyvumą, yra neigiamas, tai išeitų, jog nesergi.  g.gif
Nes jei būtų aktyvi infekcija, per savaitę padidėtų ir Ig G, ir Ig M kur kas daugiau, nei yra pas tave. Ir dar Ig A būtų teigiamas, ir avidiškumas visai mažas.
Dabar tas avidiškumas ir man neatrodo labai didelis, bet pakankamas, kad suprastum, jog infekcija jau ne pačiam aktyvume.
Manau, pasikonsultuok su Marcinkute, kai galėsi, bet turbūt tau gydymo neskirs ir gal patars imuniteto stiprinimui kažką. Jaučiu, gali reikėti dar pakartoti Ig M ir Ig G po kažkiek laiko.
Turbūt tavo situacija "potoksoplazmozinė"  cool.gif

Kažin, kaip sekasi Spray  unsure.gif

Nu jo - man mano rezultatai irgipasirodė kažkokie keisti - kitai savaitei jau užsirašiau pas Marcinkutę, kaip tik tą pačią dieną dar prieš eidama pakartosiu tyrimus Santariškėse - ten tiksliausi rezultatai ir padaro per pora valandų. tai Marcinkutei visą pluoštą popierių iš karto galėsiu pateikti lotuliukas.gif Man tai mano toksoplazmoniam variante įdomiausia tai, jog aš neesu ja persirgus seniai, nes visą laiką labai mėgdavau žalią mėsą, visokią: kiaulieną, jautieną, avieną. Totoriškus bifšteksus kapodavau atsipūtus jau daug metų, o va ėmiau ir užsikrėčiau tik tada kai buvau pastojusi. Kažkokia mistika doh.gif
Atsakyti