Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Poliklinikos lapuke buvo parasyta norma buvo Ig M iki 1.1 , o Ig G iki 8.

Bet cia visai kitokie skaicia, truputi apsidziaugiau kad mazesni, bet jei santariskese taiko kitas/ mazesnes normas...tai vienu zodziu... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spray: 31 rugpjūčio 2007 - 14:26
QUOTE(una @ 2007 08 31, 14:21)
Artemide, dar pažiūrėk aukščiau, anksčiau jos buvo Ig M virš 2, čia paprastoj laboratorijoj. Ir - kad Santariškėse skaičiuoja kitaip. Visai gražiai čia tie skaičiai sueina, panašu, kad antri rezultatai yra iš esmės tokie, kaip pirmi.

Gal, bet kaip keistai, kodėl ie taip daro nenormaliai, kad normas keičia, man atrodo čia turi būti vienas, visur vienodai patvirtintas dydis. Gal reikia ir man į Santariškes nuvaryti šiandien avidiškumą pasidaryti, kiek supratau 80 Lt kainuoja?
Atsakyti
Artemide,

avidiskumas 88lt smile.gif

Idomu, jei prasyciau is to pacio kraujo serumo ir citomegala istirti, galetu taip padaryti?
Atsakyti
Dar syki pasiskambinau i santariskes, pasitikslinti ir paklausti kodel tokie skirtingi duomenys buna...
Pasirodo pas juos yra zymiai tikslesni ir jautresni tyrimai, todel ir normos kitokios.

paprasiau padaryti citomegalo tyrimus is to pacio kraujo, pirmadieni zinosiu avidiskuma ir citomegalo tyrimus.

Pas gyd. Marcinkute dar neuzrasineja, velgi reikes bandyti pirmadieni.
Atsakyti
QUOTE(Spray @ 2007 08 31, 14:36)
Artemide,

avidiskumas 88lt  smile.gif

Idomu, jei prasyciau is to pacio kraujo serumo ir citomegala istirti, galetu taip padaryti?

Jaučiu, taip.

Dėl tų normų skirtingumo - nagi darsyk sakau, apskaičiavimo metodai skirtingi, ir Santariškių mažesni skaičiai lygu standartinio būdo didesniems skaičiams. Netingint matematiškai galima apsiskaičiuot sudarant proporciją, bet aš tingėčiau biggrin.gif
Žinau, kad Marcinkutė mano santariškinius rezultatus kartą daugino ir dalino iš tam tikrų koeficientų, nes norėjo palyginti su "standartiniais".
Atsakyti
QUOTE(Spray @ 2007 08 31, 15:04)
brilly, perversk sia temele, tikrai daug suzinosi kaip galima uzsikresti:
per kates, ypac tvarkant ju "tualeta", ragaujant zalia mesa ar valgant gerai neapdorota mesa, neplautos darzoves ir t.t.

O apie citomegala turetu buti internete daug. ivesk per google zodi citomegalas ir ismes. Ir siame skyrelyje yra diskutuota.

QUOTE(jukka @ 2007 08 31, 15:06)
Brilly, geriau pasidaryk tuos tyrimus ir busi rami, nes blogiau nuo to tikrai nebus  4u.gif Neklausk tu nieko ginekologes, o sakyk, kad noriu pasidaryti toxo ir CMV tyrimus ir viskas  mirksiukas.gif

QUOTE(una @ 2007 08 31, 15:14)
Ne, šunys neperduoda, nuo šunų galima užsikrėsti toksokaroze, bet čia visai kas kita. Čia vaikai dažniausiai užsikrečia smėlio dėžėse, ne suaugę, bet ir tai retokai.

Toksoplazmoze galima užsikrėsti daugiausia nuo MAISTO, gal dar dažniau nei nuo kačių, o būtent nuo mėsos, bet ir visokios žalios daržovės, jei gerai nenuplautos ir galėję būt kontakte su mėsa, irgi nerekomenduotinos. Mėsą labai gerai reikia apdoroti termiškai - iškepti, išvirti ir t.t. Nenaudoti mėsinių peilių ir lentelių daržovėms, labai gerai išplauti.
Nėštukėms nerekomenduojama valgyti rūkytų produktų, nes ten gali būti užkrato. Kiaušinius kietai išvirti.

Citomegalas yra virusas, juo galima užsikrėsti žmonėms vieniems nuo kitų. Toksoplazmozė neužkrečiama, gali užkrėsti tik besilaukianti mama vaiką.

Labai aciu jums uz paaiskinimus ir patarimus! 4u.gif Butinai pasidarysiu visus reikalingus tyrimus, kad tik viskas butu gerai nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
Gavau šiandien avidiškumo tyrimus. Pas mane avidiškumas aukštas - 41% - tai čia gerai ar blogai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 03, 15:01)
Gavau šiandien avidiškumo tyrimus. Pas mane avidiškumas aukštas - 41% - tai čia gerai ar blogai?  g.gif

Manau, gerai, tik nelabai žinau apie tuos procentus.

Žinau, kad kuo jis aukštesnis, tuo seniau esi užsikrėtusi, ir tuo mažiau pavojinga, nes infekcija jau mažai aktyvi. O žemas rodo neseną infekciją.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 03, 16:01)
Gavau šiandien avidiškumo tyrimus. Pas mane avidiškumas aukštas - 41% - tai čia gerai ar blogai?  g.gif

Gerai tas, kad jis nezemas 4u.gif Man atrodo, kad tu visai neseniai persirgai ax.gif Bet siuo metu kaip ir nesergi rolleyes.gif
Artemide, o tu jau buvai pas infektologa? Ka sake? ax.gif
Papildyta:
Idomu kaip Spray sekasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2007 09 03, 16:02)
Gerai tas, kad jis nezemas  4u.gif Man atrodo, kad tu visai neseniai persirgai  ax.gif Bet siuo metu kaip ir nesergi  rolleyes.gif
Artemide, o tu jau buvai pas infektologa? Ka sake?  ax.gif
Papildyta:
Idomu kaip Spray sekasi  g.gif

Eisiu trečiadienį - bandžiau laukti kol Marcinkutė grįš iš atostogų, bet kai sužinojau kad atostogauja visą mėnesį užsirašiau pas kitą. Nežinau ar jau persirgau -rugpjūčio 10 d. tai buvo IgG 140, IgM 1,29 . Tai nesupratau,ar čia daug ar mažai, bet kad virš normos buvo tai tikrai. Praeitą savaitę pridaviau kraują vėl, bet kadangi Baltijos Amerikos klinikoj, tai ten dar neturi atsakymų (pridaviau ten nes ten ir IgA, ko Santariškėse nedaro padarys).
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 03, 19:14)
Eisiu trečiadienį - bandžiau laukti kol Marcinkutė grįš iš atostogų, bet kai sužinojau kad atostogauja visą mėnesį užsirašiau pas kitą. Nežinau ar jau persirgau -rugpjūčio 10 d. tai buvo IgG 140, IgM 1,29 . Tai nesupratau,ar čia daug ar mažai, bet kad virš normos buvo tai tikrai. Praeitą savaitę pridaviau kraują vėl, bet kadangi Baltijos Amerikos klinikoj, tai ten dar neturi atsakymų (pridaviau ten nes ten ir IgA, ko Santariškėse nedaro padarys).

Artemide, as aisku ne infektologe, bet kiek suprantu tu neseniai persirgai. IgM tavo silpnai teigiamas, o IgG pakankamai aukstas ax.gif
Esant umiai infekcijai atsiranda IgM, o veliau IgA ir jie gali islikti iki 2 metu doh.gif Taigi nelabai suprasi kada tu tiksliai sirgai. Jeigu butu sviezia infekcija IgM butu didesnis bent dvigubai ax.gif Bet kadangi tavo avidiskumas nelabai aukstas, tai tikrai veiksmas vyko neseniai unsure.gif
Pvz, mano atveju ir Marcinkute negalejo tiksliai pasakyti kada as uzsikreciau rolleyes.gif Mano IgG buvo 90 (norma iki 3), IgM 0,65 (norma iki 0,6), Avidiskumas buvo 72%
Mazdaug po menesio IgG buvo apie 60, o IgM 0,74 doh.gif IgA irgi isliko silpnai teigiamas, bet neprisimenu kiek blush2.gif
Daktare sake, kad kazkokiam jos pacientui IgA buvo islikes teigiamas 3 metus blink.gif
Taigi va tokie reikalai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2007 09 03, 18:55)
Artemide, as aisku ne infektologe, bet kiek suprantu tu neseniai persirgai. IgM tavo silpnai teigiamas, o IgG pakankamai aukstas ax.gif
Esant umiai infekcijai atsiranda IgM, o veliau IgA ir jie gali islikti iki 2 metu  doh.gif Taigi nelabai suprasi kada tu tiksliai sirgai. Jeigu butu sviezia infekcija IgM butu didesnis bent dvigubai  ax.gif Bet kadangi tavo avidiskumas nelabai aukstas, tai tikrai veiksmas vyko neseniai  unsure.gif
Pvz, mano atveju ir Marcinkute negalejo tiksliai pasakyti kada as uzsikreciau  rolleyes.gif Mano IgG buvo 90 (norma iki 3), IgM 0,65 (norma iki 0,6), Avidiskumas buvo 72%
Mazdaug po menesio IgG buvo apie 60, o IgM 0,74  doh.gif IgA irgi isliko silpnai teigiamas, bet neprisimenu kiek  blush2.gif
Daktare sake, kad kazkokiam jos pacientui IgA buvo islikes teigiamas 3 metus  blink.gif
Taigi va tokie reikalai  ax.gif

Ar aš teisingai suprantu, kad blogiausias rodiklis yra IgM, svarbiausia, kad jis nebutu teigiamas, o jei jis neigiamas, tai kiti jau persirgtą infekciją rodo. O jei kaip tu rašai IgG ir IgA dar išlieka teigiami, tia gal vis tiek jau bus galima pastoti? Ką tau Marcinkutė sakydavo apie šių rodiklių įtaką nėštumui?
Bet tavo rodikliai labai keisti, antrą kartą tavo IgM paaugo, aš galvojau, kad kai infekcija sena ir avidiškumas aukštas, tai IgM jau visada tik mažėja g.gif
Atsakyti