Man 8-9 savaites..
Beje, aisku jei priduoti kraujo tyrima, reikia buti is ryto nevalgius ir negerus, ar ne?
Tai kaip supratau, man reikia pakartoti kraujo tyrima:
Ig M
Ig G
ir Ig G avidiskumo jei teigiami?
Nezinot nuo keliu dirba? Galeciau ir kokia 7 ryte atvykti...
Papildyta:
paziureciau limfmazgius, bet nezinau net kur ju ieskoti, kur uzciuopti...
paziureciau limfmazgius, bet nezinau net kur ju ieskoti, kur uzciuopti...
[/quote]
Nepergyvenk, jeigu tavo nestumas vystosi reiskia viskas kuo mazesnis nestumas tuo didesne galimybe, kad toksoplazmoze jam nepakenks, bet jei pakenktu, tai stipriai ir tikriausiai jau butu ivykes persileidimas Tu, tikriausiai, jau ir pati skaitei informacija apie ta toxoplazmoze.
Taigi viskas pas tave bus
Gali valgyti ir gerti ramiai jokios itakos siam tyrimui nera
Taip, geriau pakartok IgG ir IgM del sventos ramybes. Nes kaip ir sakiau poliklinikose gali buti netikslus atsakymai. Santariskese skaitosi, kad yra tikslaiusi na o jeigu jie teigiami, tai padaryk ir avidiskuma.
Nuo keliu dirba negaliu tiksliai pasakyti. Gali paskambinti 118 ir suzinoti Santariskiu mokamos laboratorijos telefona, o ten jau tau pasakys nuo kelintos dirba.
Limfmazgiai yra ant kaklo, po pazastym, kirksniu srytyje. Bet jei tu nelabai zinai kur jie geriau neciupinek, nes surasi ka nors kita ir galvosi, kad tai limfmazgiai ir dar labiau pergyvensi. Kaip zinai is baimes galima daug ko prigalvoti ir surasti
Papildyta:
O kur tu planuoji eiti pas infektologa?
Siandien buvau pas ginekologa, vaisius vystosi normos ribose, arba bent jau nieko neminejo blogai. Matem vaikucio ir rankytes (net pirstukus) ir kojytes, sirdute plaka, juda.
as irgi galvoju, kad jei butu kazkas negerai vaisiui butu persileidimas. Dieve, bet kai paskaiciau kokios ligos gresia... Tik siandien suzinojusi apie sia infekcija tik vakare prisedau paskaityti, ir se tau...
Aisku, raminu save ir labai tikiuosi kad viskas bus gerai ir tyrimai buvo netikslus... Taciau tie skaiciai mane veda is proto.
Seimos med. centre dirba infektologė Irena Narkevičiūtė, tai pas ja pirmadieniui ir uzsirasiau.
O i Santariskes rytoj tikrai nukeliausiu pasikambinusi is ryto.
Aciu, jukka, una... Labai man padejot velu vakareli. Parasysiu ka suzinojau.
Jukka, kokia tavo istorija, jei nepaslaptis, unos paskaiciau, o tavo rodos neradau?
Papildyta:
Kol kas nesidomejau bet gal zinot, iki kokio laiko galimi persileidimai?
Kitas klausimas kuris man neduoda ramybes. Jei as sia infekcija susirgau labai neseniai, kai vaikelis jau buvo isitvirtines gimdoje, ir jau nebegali buti persileidimas ?
Kiek as turiu daug kvailu klausimu, bet neduodanciu ramybes...o medicinoje visikai nesigaudau...
Tiesa, koks turi buti avidiskumas, jei liga seniai/neseniai igyta?
as irgi galvoju, kad jei butu kazkas negerai vaisiui butu persileidimas. Dieve, bet kai paskaiciau kokios ligos gresia... Tik siandien suzinojusi apie sia infekcija tik vakare prisedau paskaityti, ir se tau...
Aisku, raminu save ir labai tikiuosi kad viskas bus gerai ir tyrimai buvo netikslus... Taciau tie skaiciai mane veda is proto.
Seimos med. centre dirba infektologė Irena Narkevičiūtė, tai pas ja pirmadieniui ir uzsirasiau.
Jukka, kokia tavo istorija, jei nepaslaptis, unos paskaiciau, o tavo rodos neradau?
Papildyta:
Kitas klausimas kuris man neduoda ramybes. Jei as sia infekcija susirgau labai neseniai, kai vaikelis jau buvo isitvirtines gimdoje, ir jau nebegali buti persileidimas ?
Kiek as turiu daug kvailu klausimu, bet neduodanciu ramybes...o medicinoje visikai nesigaudau...
Nera cia mano istorijos
Irgi buvo neaiskus tyrimai, tik pas mane IgM buvo silpnai teigiamas - 0.6 - 0.7 taip ir svyravo visa nestuma, nei i virsu (aciu Dievui! nei zemyn ) O IgG buvo 90 (po vieno silpnu antibiotiku kurso IgG sumazejo iki 60. IgA irgi buvo silpnai teigiamas ir irgi isliko toks pat visa laika Marcinkute sake, kad tai greiciausia del susilpnejusio imuniteto. Ir tokie tyrimai gali islikti iki 2 metu, o kaikuriems net iki 3 metu Avidiskumas mano buvo aukstas Taigi, gydytoja sake, kad persirgau, greiciausiai iki nestumo tik kada neaisku Irgi buvo nervu man su ta toxozaraza Per visa nestuma tyrimus pridavinejau maziausiai 5 kartus ir jie visi rode ta pati. Bet dabar jau einu prie finiso, man liko 3 sav. Tai va tokia mano istorija
Rasyk kaip tau seksis parasyk kai atsakymus gausi
Viskas bus Sekmes
Papildyta:
Nepergyvenk, Spray, jei vaikelis vystosi gerai, reiskia viskas jam gerai ir jis patenkintas sau auga
Avidiskumas virs 35% skaitosi aukstas - tai reiskia, kad infekcija sena
Na o jei maziau 35% - tai zemas.
Beje, atsakyme viskas bus parasyta ar aukstas ar zemas avidiskumas
Irgi buvo neaiskus tyrimai, tik pas mane IgM buvo silpnai teigiamas - 0.6 - 0.7 taip ir svyravo visa nestuma, nei i virsu (aciu Dievui! nei zemyn ) O IgG buvo 90 (po vieno silpnu antibiotiku kurso IgG sumazejo iki 60. IgA irgi buvo silpnai teigiamas ir irgi isliko toks pat visa laika Marcinkute sake, kad tai greiciausia del susilpnejusio imuniteto. Ir tokie tyrimai gali islikti iki 2 metu, o kaikuriems net iki 3 metu Avidiskumas mano buvo aukstas Taigi, gydytoja sake, kad persirgau, greiciausiai iki nestumo tik kada neaisku Irgi buvo nervu man su ta toxozaraza Per visa nestuma tyrimus pridavinejau maziausiai 5 kartus ir jie visi rode ta pati. Bet dabar jau einu prie finiso, man liko 3 sav. Tai va tokia mano istorija
Rasyk kaip tau seksis parasyk kai atsakymus gausi
Viskas bus Sekmes
Papildyta:
Nepergyvenk, Spray, jei vaikelis vystosi gerai, reiskia viskas jam gerai ir jis patenkintas sau auga
Avidiskumas virs 35% skaitosi aukstas - tai reiskia, kad infekcija sena
Na o jei maziau 35% - tai zemas.
Beje, atsakyme viskas bus parasyta ar aukstas ar zemas avidiskumas
QUOTE(Spray @ 2007 08 30, 23:11)
Siandien buvau pas ginekologa, vaisius vystosi normos ribose, arba bent jau nieko neminejo blogai. Matem vaikucio ir rankytes (net pirstukus) ir kojytes, sirdute plaka, juda.
Papildyta:
Papildyta:
Na va, tai ir daryk taip, kaip jukkos pasakyta
Jei būtum susirgusi, kai vaikelis įsitvirtino - sunku pasakyti, pasekmės gali būti nuo blogų iki visai jokių, skalė labai plati, ir net gydytojai neatsakys, kol nepagimdysi, viskas čia ne mūsų valioje.
Persileidimo gal ir nebus, bet čia irgi niekas tau negarantuos, jei toksoplazmozė aktyvi, todėl - tikėk, kad nebus
Dar labai svarbu, kad infekcija nepersiduotų vaikeliui vėliau, todėl gali reikėti gerti vaistus, kurie, aišku, bjaurūs, ir gal net visą nėštumą... Bet čia jau kraštutinės priemonės, ir net jos pasiteisina, jei tik gali padėti vaikui. Pvz., man atrodė, kad blogiau ir pavojingiau jau būti nebegali, o dabar žiūrint į vaiką man niekad nebeateina jokių minčių nei apie toksoplazmozę, nei kažin kokias jos "pasekmes", yra kitų problemų. Aš net pradedu galvot, kad valios (tikėjimo?) jėga galima prisišaukti pasekmes tokias, kokių nori, ir jei LABAI tiki, kad nieko blogo nebus, nieko ir nebūna. Taigi kuo mažiau nervuokis ir sėkmės
As suprantu, una, kad gali reiketi gerti vaistus, bet kitas klausimas ar jie tikrai veiksmingi ir ar labai paveikia vaisiu?
Tu sakai, kad cia karastutines priemones, jei reikia gerti visa nestuma, tai o kokios tada "nekrastutines " ? T.y. ar imanoma pasveikti pagerus vaistu ir ne per visa nestuma?
Ir kaip supratau, una, nors ir buvo pas tave toxozaraza, vaikeliui nepersidave ir jis gyvas ir sveikas, ar ne?
Zinoma, jei isties panikuosi, verksi ir dejuosi, tikrai organizmui o juo labiau vaisiui nuo to geriau nebus. Stengiuosi laikytis, tik klausinejimai/atsakymai labai padeda, ir norisi kuo daugiau info suzinoti.
Pridaviau krauja, rezultatai bus greitai, o avidiskumas tik pirmadieni.
Tu sakai, kad cia karastutines priemones, jei reikia gerti visa nestuma, tai o kokios tada "nekrastutines " ? T.y. ar imanoma pasveikti pagerus vaistu ir ne per visa nestuma?
Ir kaip supratau, una, nors ir buvo pas tave toxozaraza, vaikeliui nepersidave ir jis gyvas ir sveikas, ar ne?
Zinoma, jei isties panikuosi, verksi ir dejuosi, tikrai organizmui o juo labiau vaisiui nuo to geriau nebus. Stengiuosi laikytis, tik klausinejimai/atsakymai labai padeda, ir norisi kuo daugiau info suzinoti.
Spray, nepergyvenk Tau labai pasiseke, kad avidiskumas bus greitai O gydant toksoplazmoze tikrai sumazeja rizika uzsikresti vaikui
Jei tu skaitai rusiskai, tai geriau gal paskatyk rusisku tinklalapiu, nes ten tikrai zymiai daugiau informacijos
Ir butinai parasyk, kai bus rezultatai. Gal ka nors patarsim
Papildyta:
Beje, ar lengvai radai laboratorija?
Jei tu skaitai rusiskai, tai geriau gal paskatyk rusisku tinklalapiu, nes ten tikrai zymiai daugiau informacijos
Ir butinai parasyk, kai bus rezultatai. Gal ka nors patarsim
Papildyta:
Beje, ar lengvai radai laboratorija?
jukka, skaitau rusiskai..tik kiek vakar pavarciau rusiskus saitus, tai taip baisiai raso, kad net nebenoriu skaityti.
Oi, laboratorija, radau labai lengvai, ten kur ir sakei administracija, o jau ten didelem rodyklem nuzymetas kelias kur eiti, tokiems paklydeliams kaip as
Oi, laboratorija, radau labai lengvai, ten kur ir sakei administracija, o jau ten didelem rodyklem nuzymetas kelias kur eiti, tokiems paklydeliams kaip as
QUOTE(Spray @ 2007 08 31, 12:40)
jukka, skaitau rusiskai..tik kiek vakar pavarciau rusiskus saitus, tai taip baisiai raso, kad net nebenoriu skaityti.
Bet ten gi ir raso, kad gydant labai padideja sansai gimti sveikam maziukui. Tada neskaityk nieko, nusiramink ir lauk atsakymu. Infektologe tavimi pasirupins. O kai grisi, tai eik pas Marcinkute. Beje, ar skambinai i Zveryno ligonine? Gal jau galima uzsirasyti pas Marcinkute, ar tik po to kai ji griz is atostogu Beje, jei tu uzsikretei, kai tavo buvo apie 8 sav., tai rizika, kad pakenks vaisiu = tik 17%, taigi pagalvok apie likusius 83% O jei dar laiku pradeti gydyma, tai rizika dar labiau sumazeja
QUOTE(Spray @ 2007 08 31, 10:36)
As suprantu, una, kad gali reiketi gerti vaistus, bet kitas klausimas ar jie tikrai veiksmingi ir ar labai paveikia vaisiu?
Na va, kaip greit susisukai.
1. "Nekraštutinės" - tikėtis, kad toxo nors bus aktyvi, tačiau nelabai stipri, ir vaistus reikės gerti mėnesį-du, o ne, pvz., 4-6. Be to, vaistų yra skirtingų, gal užteks silpnesnių antibiotikų, o tai mažiau nualins ir tave pačią. Pasveikti per nėštumą tu nepasveiksi iki galo, nes per trumpas laikas, bet gal titrai nusimuš iki nepavojingų gana greitai, tada ir vaistų nereikės, tik stebėti eigą ir laiks nuo laiko daryti tyrimus. Mano galva ir asmenine patirtim, kai toxo nesmarkiai teigiama, galima rizikuoti ir nebegerti nieko.
Kaip vaistai paveikia vaiką, neaišku, bet nėra į sveikatą - aš neatmetu, kad maniškio virškinimui galėjo pakenkti tie vaistai, nes jis gana opus, negali bet ko valgyt (bet patys kontroliuojamės ir su gydytojais beveik nebendraujam), nors kai pašneku su mamom, tai ne pas jį vieną taip, o jos gi negėrė vaistų... Gal čia genetika, nežinau Šiaip tikrai netragedija.
Kitas momentas - kai pagalvoji apie įgimtą toksoplazmozę ir visokius ten kalcinatus ir cistas, tai tie vaistai toks siaubas nebeatrodo.
2. Nu ne... turbūt ne mažasis teroristas siaučia visur. Esu minėjusi, kad gimęs turėjo teigiamą IgG, mažą kažkokį, o IgM ir IgA neigiamus, tai viskas gerai.
3. Rusiškuose tinklalapiuose daugiau info, bet ji tokia baisi, kad gal neskaityk, realybė tokia baisi nėra. Ten gali rasti ir tokių teiginių, kaip antai - rekomenduojama nutraukti 5-6 mėn. nėštumą, jei toksoplazmozė aktyvi, na, ir daro Rusijoj taip, tikiuosi, ne masiškai dlia profilaktiki, tskant... Angliški man patiko savo moksliškumu ir statistikom, kurios tikrai nėra tiek baisios, realiai užsikrėtusiai mamai lieka gana daug šansų susilaukti sveiko vaiko.
Tai vat, mergaites, turiu tyrimus is santariskiu.
Ig G + 24.7
Ig M + 0.796
Taip ir nesupratau. Ar cia per pusantros savaites taip skaicia nukrito, ar cia toks netiskslumas tarp polikliniku pasitaike.
Kodel Ig M teigimas?
Ig G + 24.7
Ig M + 0.796
Taip ir nesupratau. Ar cia per pusantros savaites taip skaicia nukrito, ar cia toks netiskslumas tarp polikliniku pasitaike.
Kodel Ig M teigimas?
Angliški man patiko savo moksliškumu ir statistikom, kurios tikrai nėra tiek baisios, realiai užsikrėtusiai mamai lieka gana daug šansų susilaukti sveiko vaiko.
[/quote]
Gaila, kad as neskaitau angliskai
[/quote]
Gaila, kad as neskaitau angliskai