Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(una @ 2007 04 14, 20:56)
Prasyk kai tik nueisi, t.y. kuo anksciau, tuo geriau. Bent zinosi, kaip toliau elgtis (ar labai saugotis, ar nelabai  biggrin.gif ).
Daromas sis tyrimas ivairiai, nes tai priklauso nuo gydytojo. Dazniausiai turbut apie 12 savaite, bet kai kas tempia ir ilgiau (yra gydytoju, kurie nepasiulo visai  doh.gif ), o privaciai pasiulyt gal gali ir is karto, kai konstatuoja nestuma.

drinks_cheers.gif
geriausia, žinoma, prieš pastojant pasidaryti, bet kad dažniausiai niekas apie tai neužsimena doh.gif o šiaip kuo anksčiau, tuo geriau 4u.gif aš va 9 sav. dariausi
Atsakyti
4u.gif dariausi ir aš šį tyrimą IgG - 3,12, o IgM - 0,07 tai atsipučiau lengviau, gal jau ir savo kate dabar galėsiu pasidžiaugti, nes vargšė vis trinasi ir trinasi aplinkui dėmesio trūksta rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės, na jau senokai čia besilankiau. taigi pasidariau trečia tyrimą dėl tokso, bet ir antra (15 sav. ) ie trečia (29 sav.) dariausi tik dėl ūminės, nes lėtinės pirmame ankstyvo nėštumo pradžioje sakė kad nebuvo, žymenys apie 0,5.. ar 0,6.. .Ūminė tokia pat buvo 0,6... taigi sakė lengviau atsipūst. O dabar , ta trečia syk, ūminė 0,09. Nieno nebesuprantu, g.gif ir šalia parašyta NORMA 0,09 . Taigi skaitau ir nieko nebesuprantu, vienos rašot, kad jau 0,65 blogai, kitos, kad iki 0,9 tai norma. Gal kas susidūrėt su tokiais kintančiais skaičiukais nuo 0,5 iki 0,09 . Ir ar IgG tai ūminės infekcijos žymenys ??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baibai @ 2007 05 14, 09:11)
Sveikutės, na jau senokai čia besilankiau. taigi pasidariau trečia tyrimą dėl tokso, bet ir antra (15 sav. ) ie trečia (29 sav.) dariausi tik dėl ūminės, nes lėtinės pirmame ankstyvo nėštumo pradžioje sakė kad nebuvo, žymenys apie 0,5.. ar 0,6.. .Ūminė tokia pat buvo 0,6... taigi sakė lengviau atsipūst. O dabar , ta trečia syk, ūminė 0,09. Nieno nebesuprantu,  g.gif ir šalia parašyta NORMA 0,09 . Taigi skaitau ir nieko nebesuprantu, vienos rašot, kad jau 0,65 blogai, kitos, kad iki 0,9 tai norma. Gal kas susidūrėt su tokiais kintančiais skaičiukais nuo 0,5 iki 0,09 . Ir ar IgG tai ūminės infekcijos žymenys ??? 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Uj, megstu sita tokso tema... biggrin.gif
Sveika, zinai, cia truputi sumalta pas tave, sunku ka pasakyt. Nes priklauso nuo to, kur tie tyrimai daryti.
Tikrai zinau, kad vienokie dydziai gaunami "eilinese" laboratorijose, o kitokie - Santariskiu. Tai del kitos tyrimo technologijos. Ir Santariskiu jie buna gerokai mazesni, bet ir ta vadinama "norma" pas juos mazesne.
Del to skaiciaus 0,09 nezinau nieko. Zinau, kad Santariskese apie 0,6 laikoma "ant ribos", o daugumoje laboratoriju - 0,9 laikoma "ant ribos", t.y. jau nelabai gera. Bet AISKIAI negerais laikomi dideli titrai, kai jau ryskiai virs 1,00, na, gal link 2 artejant mazdaug. O vat Santariskese jau 0,9 irgi - bet jau pagal kita apskaiciavimo buda - bus laikoma AISKIAI negerais.

IgG reiskia neumine infekcija, o persirgta seniai.
Bet kuriuo atveju as tau patarciau nesukti galvos mirksiukas.gif tavo skaiciai tikrai neispudingi biggrin.gif

Oi, paziurejau, kad esi is Klaipedos. Na, tada nezinau, kur ir kokie tyrimai daromi ten, bet cia pakalbejau is principo apie tuos skirtingumus, kodel jie buna... nezinau tiksliai del taviskio atvejo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 15 gegužės 2007 - 11:16
Sveikos merginos,
ir man atsitiko panasus dalykas. Pries 3 savaites dariau toksoplazmozes tyryma, nustate teigiama, nestumo lape uzrase Ig M (+). Ar tai reiskia kad infekcija jau yra, ar tai dar nieko nereiskia? Gydytoja ilgai neaiskino, tik paklause ar kadanors sirgau. Kiek zinau, tai ne, bent jau niekada nuo toksiplazmozes nesigidziau. Ir dave dar pasidaryti Tokso Ig G. Atsakymas tik po savaites. Sedziu kaip ant adatu prisiskaiciusi ivairiu baisybiu apie tai, kaip gali pakenkti vaisiui ir nieko nesuprantu. Gal kas gali paaiskinti, pakomentuoti mano atveji.
Is anksto dekoju.
Atsakyti
QUOTE(Anita @ 2007 05 16, 14:26)
Sveikos merginos,
ir man atsitiko panasus dalykas. Pries 3 savaites dariau toksoplazmozes tyryma, nustate teigiama, nestumo lape uzrase Ig M (+). Ar tai reiskia kad infekcija jau yra, ar tai dar nieko nereiskia? Gydytoja ilgai neaiskino, tik paklause ar kadanors sirgau. Kiek zinau, tai ne, bent jau niekada nuo toksiplazmozes nesigidziau. Ir dave dar pasidaryti Tokso Ig G. Atsakymas tik po savaites. Sedziu kaip ant adatu prisiskaiciusi ivairiu baisybiu apie tai, kaip gali pakenkti vaisiui ir nieko nesuprantu. Gal kas gali paaiskinti, pakomentuoti mano atveji.
Is anksto dekoju.

Siaip jau normaliai turėtų daryt abu iš karto, ir IgM, ir IgG. Bet kol kas taviškiu atveju, deja, nieko negalima pasakyti, reikia laukti to kito atsakymo. IgM + negerai, bet viskas priklauso nuo to IgG - jei jis didelis, o IgM dydis mažas, tada esi persirgusi, galbūt net nežinojai apie tai, nes nieko nejautei - taip dažnai būna mirksiukas.gif
Bet labai nesinervink - pasistenk, nes mažiukui tai negerai. Pamatysi, viskas bus tvarkoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 16 gegužės 2007 - 20:24
Aciu Unai uz atsakyma. Nesinervinti, tai aisku lengva pasamkyti, bet visgi baime yra. Bet kokiu atveju aciu.
Atsakyti
[quote=una,2007 05 15, 12:14]
Uj, megstu sita tokso tema... biggrin.gif
Sveika, zinai, cia truputi sumalta pas tave, sunku ka pasakyt. Nes priklauso nuo to, kur tie tyrimai daryti.
Tikrai zinau, kad vienokie dydziai gaunami "eilinese" laboratorijose, o kitokie - Santariskiu. Tai del kitos tyrimo technologijos. Ir Santariskiu jie buna gerokai mazesni, bet ir ta vadinama "norma" pas juos mazesne.
Del to skaiciaus 0,09 nezinau nieko. Zinau, kad Santariskese apie 0,6 laikoma "ant ribos", o daugumoje laboratoriju - 0,9 laikoma "ant ribos", t.y. jau nelabai gera. Bet AISKIAI negerais laikomi dideli titrai, kai jau ryskiai virs 1,00, na, gal link 2 artejant mazdaug. O vat Santariskese jau 0,9 irgi - bet jau pagal kita apskaiciavimo buda - bus laikoma AISKIAI negerais.

Ačiū už atsakymą...Norėčiau grubiai tariant spjaut i tuos tokso tyrimus, nes jau tris kart dariausi ir poliklinikoj nekaip jau i mane žiūri, nes sako kam čia tris kartus darytis, o siunčia jie į endemiką . Ir aš gudriai dar neatėjus atsakymui pasiskambinu ten ir pasiklausiu kokie rezultatai, tai sako atsakymai geri, nėra dėl ko pergyventi ir mano gyd. nieko nepasakė blogo, sako norma. Taigi nėštumas eina prie galo, yra ir kitų problemėlių dėl ko reikėtų daugiau papergyvent, bet dar gryžtu prie tos tokso temos. Gal dar eisiu ir 4 syk pakartot visko blush2.gif ir parašysiu.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baibai: 17 gegužės 2007 - 11:50
Sveikos busimos mamytes.
Tyrymas Ig M buvo teigiamas, po savaites darytas Ig G buvo neigiamas, gydytoja paaiskino kad lyga jau yra persirgta ir daugiau uzsikresti toksoplazmoze nera galymybiu, pakartotinai daryti tyrimu nereikes. O cia kazkur anksciau skaiciau, kad jei Ig M (+) o Ig G (-) - tai reiskia infekcija. Tai kas teisus? Ar gali buti kad mano gydutoja suklydo? Poliklinikuose taip buna verysad.gif
Busiu dekinga, jei kas man tiksliau isaiskins.
Atsakyti
QUOTE(Anita @ 2007 05 22, 14:38)
Sveikos busimos mamytes.
Tyrymas Ig M buvo teigiamas, po savaites darytas Ig G buvo neigiamas, gydytoja paaiskino kad lyga jau yra persirgta ir daugiau uzsikresti toksoplazmoze nera galymybiu, pakartotinai daryti tyrimu nereikes. O cia kazkur anksciau skaiciau, kad jei Ig M (+) o Ig G (-) - tai reiskia infekcija. Tai kas teisus? Ar gali buti kad mano gydutoja suklydo? Poliklinikuose taip buna verysad.gif
Busiu dekinga, jei kas man tiksliau isaiskins.

Esi tikra, kad IgM teigiamas, IgG neigiamas, o ne atvirkščiai? Tikrai, neabejotinai?
Taip, jei Ig M (+), o Ig G (-), tai reiškia šviežią infekciją, kas yra pavojinga. Toks rezultatas rodytų, kad yra aktyvi infekcija ir dar nespėję susiformuoti imunitetiniai antikūniai.
Siūlyčiau dar kartą gerai paklausinėti gydytoją, kad įsitikintum, kaip yra iš tikrųjų. Gal ji ir nesuklydo, gal pati prisiminei netiksliai, pvz. (nenoriu pasakyt, kad atmintis bloga biggrin.gif - pati žinau, kaip nesusidūrusiam su visais tais Ig G ir t.t. žmogui gali viskas susimaišyti). O gal tikrai suklydo? unsure.gif
O jau persirgtą infekciją rodo rezultatas Ig M (+), Ig G (+), bet jie abu tada būna nedidelio dydžio.
Žodžiu, siūlau išsiaiškinti tiksliai, pasižymėt rezultatus kur nors su visais dydžiais, o mes pakomentuosim biggrin.gif (juokauju, iš tiesų geriau būtų, kad pakomentuotų infektologas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 22 gegužės 2007 - 22:11
QUOTE(una @ 2007 05 22, 22:10)
Esi tikra, kad IgM teigiamas, IgG neigiamas, o ne atvirkščiai? Tikrai, neabejotinai?
Taip, jei Ig M (+), o Ig G (-), tai reiškia šviežią infekciją, kas yra pavojinga. Toks rezultatas rodytų, kad yra aktyvi infekcija ir dar nespėję susiformuoti imunitetiniai antikūniai. 
Siūlyčiau dar kartą gerai paklausinėti gydytoją, kad įsitikintum, kaip yra iš tikrųjų. Gal ji ir nesuklydo, gal pati prisiminei netiksliai, pvz. (nenoriu pasakyt, kad atmintis bloga  biggrin.gif - pati žinau, kaip nesusidūrusiam su visais tais Ig G ir t.t. žmogui gali viskas susimaišyti). O gal tikrai suklydo?  unsure.gif
O jau persirgtą infekciją rodo rezultatas Ig M (+), Ig G (+), bet jie abu tada būna nedidelio dydžio.
Žodžiu, siūlau išsiaiškinti tiksliai, pasižymėt rezultatus kur nors su visais dydžiais, o mes pakomentuosim  biggrin.gif (juokauju, iš tiesų geriau būtų, kad pakomentuotų infektologas)

Nestumo knyguteje irasyta Ig M (+), tad akys neklysta, o del veliau daryto Ig G daktare pasake, kad neigiamas, ir daugiau nera pavojaus. Kol kas nieko nesuprantu. Turbut reikes dar kur nors pasidaryti tuos tyrimus del sventos ramybes. Gal zinot kur greitai daro tyrimus ir aiskiai komentuoja.
Atsakyti
QUOTE(Anita @ 2007 05 23, 08:27)
Nestumo knyguteje irasyta Ig M (+), tad akys neklysta, o del veliau daryto Ig G daktare pasake, kad neigiamas, ir daugiau nera pavojaus. Kol kas nieko nesuprantu. Turbut reikes dar kur nors pasidaryti tuos tyrimus del sventos ramybes. Gal zinot kur greitai daro tyrimus ir aiskiai komentuoja.

blink.gif gal ir gali būti, kad ginekologai gali nusikalbėti... na, yra atvirkščiai, paliudys bet koks gydytojas, kad nemeluoju biggrin.gif

AIDS centre daro, užtruks apie savaitę, trumpai gali ir pakomentuoti (bent tikrai pasakys, ar sergi, ar ne). Sėkmės tau.
Atsakyti