Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(lijo @ 2007 04 14, 07:51)
o tai jūsų atveju jokio gydymo netaikė  unsure.gif ?

unsure.gif 2/3 nestumo geriau stiprius antibiotikus, kurie atseit minimaliai kenkia, ir folio rugsti turbut 15 normu per diena (kazkiek neutralizuoja). Aisku, kad vaikui jie sveikatos nepridejo, nu bet ka daryt. Is dabartiniu problemu pamineciau jo jautria virskinimo sistema, nors laikui begant ji tikriausiai pasitvarkys... Maista reik kol kas pritaikyt tinkamai, ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 14 balandžio 2007 - 12:04
QUOTE(una @ 2007 04 14, 11:45)
unsure.gif 2/3 nestumo geriau stiprius antibiotikus, kurie atseit minimaliai kenkia, ir folio rugsti turbut 15 normu per diena (kazkiek neutralizuoja). Aisku, kad vaikui jie sveikatos nepridejo, nu bet ka daryt. Is dabartiniu problemu pamineciau jo jautria virskinimo sistema, nors laikui begant ji tikriausiai pasitvarkys... Maista reik kol kas pritaikyt tinkamai, ir viskas.

va ir man sakė, jei pakartotinis tyrimas parodys, kad sergu, tai gydys, bet gerai, kad bent šito nereikėjo unsure.gif džiugu, kad augat ir gražėjat, tikiuosi, kad ir mane bėdos aplenks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 04 14, 13:51)
va ir man sakė, jei pakartotinis tyrimas parodys, kad sergu, tai gydys, bet gerai, kad bent šito nereikėjo  unsure.gif džiugu, kad augat ir gražėjat, tikiuosi, kad ir mane bėdos aplenks  rolleyes.gif

Labai tikesimes ir laikysim kumscius, kad viskas butu gerai bigsmile.gif
Atsakyti
Stai ka radau apie sia liga:

Toksoplazmozė yra lėtinė infekcinė liga, kuri sukelia nervų sistemos pakenkimus, kepenų ir blužnies padidėjimą bei dažnus skersaruožių raumenų (t. y. skeleto raumenų) pažeidimus.
Ligą sukelia pirmuonis toksoplazma (lot. Toxoplasma gondii). Šis pirmuonis biologinės raidos metu parazituoja ir keičia pagrindinį bei tarpinį šeimininkus. Pagrindinio šeimininko – kačių genties gyvūnų žarnyne toksoplazmos dauginasi lytiniu būdu. Susidariusios cistos (neaktyvios parazito formos) yra išskiriamos su išmatomis į aplinką ir gerai išsilaiko žemėje. Jomis ir užsikrečia tarpiniai šeimininkai, kuriais gali būti žmogus, daugelis laukinių ir naminių gyvūnų, paukščių, graužikų.

Tarpinio šeimininko organizme parazitas dauginasi nelytiniu būdu. Dauginimosi metu pirmuonių ląstelės pažeidžia bet kurias branduolį turinčias ląsteles ir formuoja audinių cistas – skysčiu užpildytas nenatūralias ertmes įvairiuose organuose. Ypač daug jų būna galvos smegenų, raumenų ląstelėse. Jos gali išlikti dešimtmečiais. Parazitas žalojančiai veikia tiesiogiai ardydamas ląsteles, savo apykaitos produktais nuodydamas ir įjautrindamas organizmą. Žūstant ląstelėms, pažeidimo židiniai apkalkėja.

Žmogus užsikrečia suvalgęs maistą, kuriame yra parazito cistų (pvz., užkrėstas daržoves, vaisius, termiškai neapdorotus mėsos produktus), rečiau per odą, ruošiant mėsą, dirbant su laboratoriniais gyvūnais – taip užsikrėtus susergama įgyta toksoplazmoze. Užsikrėtus per placentą vaisiui nuo motinos susergama įgimta toksoplazmoze. Vaisiaus pažeidimo sunkumas priklauso nuo nėštumo laiko, kuriuo metu įvyko užsikrėtimas. Sunkiausiai vaisius pažeidžiamas užsikrėtus nėštumo pradžioje, todėl galimas savaiminis persileidimas, negyvagimis ar įgimta toksoplazmozė.

Toksoplazmozės profilaktika ypatingai svarbi nėščioms ir asmenims, kurių imunitetas yra nusilpęs.
Reikia vengti vartoti termiškai neapdorotą ar nepakankamai apdorotą mėsą, kiaušinius, nevirintą, nepasterizuotą pieną, vengti kontakto su katėm.
[/B]
Atsakyti
Aciu uz patarimus:)
O ziurekit, man dabar reiketu eiti pas savo ginekologe ir prasyti, kad man butu atlikti toksoplazmozes tyrimai? O gal zinote kokiu nestumo laiku yra daromas sis tyrimas?
Atsakyti
Man nėščiai irgi buvo radę toksoplazmozę ....... galvojau, kad nuo laikomos katės, kuri 100 metų nebuvo buvus lauke, o ėdė tik žalią žuvį. Padarytas antrasis tyrimas t.y. gauti skaičiai parodė kada aš galėjau apsikrėsti ......... va tada ir viskas tapo aišku, nes tuo metu aš buvau sukirtus nemažai apraugintų žalių šašlykų. Sugėriau dozę vaistų ir ačiū Dievui viskas baigėsi laimingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva007 @ 2007 04 14, 19:31)
O ziurekit, man dabar reiketu eiti pas savo ginekologe ir prasyti, kad man butu atlikti toksoplazmozes tyrimai? O gal zinote kokiu nestumo laiku yra daromas sis tyrimas?

Prasyk kai tik nueisi, t.y. kuo anksciau, tuo geriau. Bent zinosi, kaip toliau elgtis (ar labai saugotis, ar nelabai biggrin.gif ).
Daromas sis tyrimas ivairiai, nes tai priklauso nuo gydytojo. Dazniausiai turbut apie 12 savaite, bet kai kas tempia ir ilgiau (yra gydytoju, kurie nepasiulo visai doh.gif ), o privaciai pasiulyt gal gali ir is karto, kai konstatuoja nestuma.
Atsakyti
QUOTE(Ieva007 @ 2007 04 14, 20:31)

Kuo anksčiau - tuo geriau... Man davė tyrimus pati pirmą kartą pas gine nuėjus... Galvoju, kad tai galėtų padėti ir planuojant nėštumą - nereikėtų nervintis taip stipriai vėliau... Pavojinga liga yra jei sergama ūmiai 3 mėn prieš nėštumą ir nėštumo (ypač ankstyvo) metu...
Atsakyti
Help kas darėtės IgG avidiškumo testą 4u.gif
Prieš kiek mėnesių buvusį užsikrėtimą rodo aukšta jo reikšmė?
O IgM 0,86 yra jau labai labai blogai, ar dar ne visai? Kažkur radau, kad tik virš 0,9 rodo aktyvią infekciją, bet norėjau pasitikslinti. Pas gydytoją prieisiu tik po kelių dienų, o norėtųsi info greičiau...
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2007 04 24, 19:10)
Help kas darėtės IgG avidiškumo testą  4u.gif
Prieš kiek mėnesių buvusį užsikrėtimą rodo aukšta jo reikšmė?
O IgM 0,86 yra jau labai labai blogai, ar dar ne visai? Kažkur radau, kad tik virš 0,9 rodo aktyvią infekciją, bet norėjau pasitikslinti. Pas gydytoją prieisiu tik po kelių dienų, o norėtųsi info greičiau...

Dariausi aš avidiškumo testą... Jei aukštas avidiškumas, Marcinkutė man sakė, kad reiškia, kad 0.5 metų kaip jau nesirgta... (O tai ir yra pats svarbiausias laikas, nes 3 mėn prieš pastojant irgi gali atsiliepti. Kiek tu jau laiko laukiesi?)
O kur tu dareisi IgM testa? Nuo to priklauso skaičių reikšmė. Ar ant rezultatų lapo neparašyta kokia turi būti norma, ar dar ko nors. Klausimas todėl, kad poliklinikoj kai dariausi - ten toks tikslumas, kad 0.9 IgM rodo, kad įtariama ūminė infekcija (kas man, asmeniškai, nepasitvirtino (ačiū Dievui)), o Santariškėse yra daug tiksliau, tai ten yra jei 0.6 ir daugiau - tada gali būti ūminė toksoplazmozė.
Man, pvz., poliklinikoje IgM rodė 2.23, kas reikštų ūminę, bet Santariškėse - 0.5 ir avidiškumą aukštą, todėl gydytoja sakė, kad galiu apyramiai kol kas gyventi, tik dar po mėn pakartoti tyrimus reikės ar nėra IgG ir IgM pokyčio, nes jei keisis - duos vaistukų pagerti savaitėlę, kad rami galva būtų...
Sėkmės tau! Turėtų viskas būti gerai... 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Giedrutte 4u.gif
Aš laukiuosi 3.5 mėn. Ant tyrimų lapuko buvo užrašyta norma, kad virš 0.65 IgM jau yra viršytas. Bet IgG yra labai daug, ir IgG avidiškumas yra aukštas. Pažiūrėsiu, ką infektologai pasakys, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Labai nesinori antibiotikų...
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2007 04 25, 14:51)
Ačiū Giedrutte  4u.gif
Aš laukiuosi 3.5 mėn. Ant tyrimų lapuko buvo užrašyta norma, kad virš 0.65 IgM jau yra viršytas. Bet IgG yra labai daug, ir IgG avidiškumas yra aukštas. Pažiūrėsiu, ką infektologai pasakys, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Labai nesinori antibiotikų...

Zhemuoge, čia panašiausia i jau seniau persirgtą, juolab kad IgM, nors didokas, irgi nėra jau labai didelis. Va jei jis būtų apie 2,0, ar neduok Dieve daugiau, tada jau blogai.
Atsakyti