QUOTE(zhemuoge @ 2007 04 24, 19:10)
Help kas darėtės IgG avidiškumo testą
Prieš kiek mėnesių buvusį užsikrėtimą rodo aukšta jo reikšmė?
O IgM 0,86 yra jau labai labai blogai, ar dar ne visai? Kažkur radau, kad tik virš 0,9 rodo aktyvią infekciją, bet norėjau pasitikslinti. Pas gydytoją prieisiu tik po kelių dienų, o norėtųsi info greičiau...
Dariausi aš avidiškumo testą... Jei aukštas avidiškumas, Marcinkutė man sakė, kad reiškia, kad 0.5 metų kaip jau nesirgta... (O tai ir yra pats svarbiausias laikas, nes 3 mėn prieš pastojant irgi gali atsiliepti. Kiek tu jau laiko laukiesi?)
O kur tu dareisi IgM testa? Nuo to priklauso skaičių reikšmė. Ar ant rezultatų lapo neparašyta kokia turi būti norma, ar dar ko nors. Klausimas todėl, kad poliklinikoj kai dariausi - ten toks tikslumas, kad 0.9 IgM rodo, kad įtariama ūminė infekcija (kas man, asmeniškai, nepasitvirtino (ačiū Dievui)), o Santariškėse yra daug tiksliau, tai ten yra jei 0.6 ir daugiau - tada gali būti ūminė toksoplazmozė.
Man, pvz., poliklinikoje IgM rodė 2.23, kas reikštų ūminę, bet Santariškėse - 0.5 ir avidiškumą aukštą, todėl gydytoja sakė, kad galiu apyramiai kol kas gyventi, tik dar po mėn pakartoti tyrimus reikės ar nėra IgG ir IgM pokyčio, nes jei keisis - duos vaistukų pagerti savaitėlę, kad rami galva būtų...
Sėkmės tau! Turėtų viskas būti gerai...