Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(lijo @ 2007 04 12, 20:16)
mažute, tu nesergi- čia FAKTAS  tongue.gif O ar sirgai... ar tame rodiklyje tikrai kablelis yra  g.gif ? šiaip riba 0-32, tai 1,43 mažiau nei 32  biggrin.gif

nu bobule per telefona taip sake. Gali buti, kad nesirgau g.gif
Nu bet gal ir nebera pavojau jau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 12, 20:26)
nu bobule per telefona taip sake. Gali buti, kad nesirgau  g.gif
Nu bet gal ir nebera pavojau jau  4u.gif

keista, aš telefonu jokių tyrimų rezultatų išsimušt negaliu - ateikit ir taškas doh.gif jeigu yra kablelis, tai nesirgai drinks_cheers.gif bet tau nėra svarbu šiuo atveju, nes tu DABAR NESERGI thumbup.gif va tai svarbiausia mirksiukas.gif tik tiek, kad kitą kartą būdama nestuke.gif vėl turėsi pasitikrinti, ar kartais tas virusas neišlindo į paviršių mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nesergi tu, Rudaake mirksiukas.gif
O man atrodo, kad vis tik sirgai kazkada, nes - kartoju - nesirgusiam zmogui neturetu buti JOKIU skaiciuku, tiesiog 0, o jei kazkokie nedideli yra (tie, telpantys i normas), reiskia, kad esi kazkada sirgusi. "Kazkada" nestuke.gif ausims turetu buti kaip graziausia muzika, nes tai rodo, kad nei dabar, nei ateityje vaikui JOKS PAVOJUS NEGRESIA IR NEGRES.
O tie skaiciai reiskia antikuniu pries toksoplazmas buvima, o is kur imsis antikuniai, jei nebuvo kontakto? Jei ju kazkiek yra, reiskia, buvo ir kontaktas.
Kas del tu kableliu - gali buti skirtinga skaiciavimo sistema, va cia as neturiu tiksliu ziniu ekspromtu, bet Rudaakes atveju IgG ar 1,43, ar 143 - neesme, nes IgM aiskiai mazas ir neaktyvus, ir sakyciau, jai reikia baigti gadinti sau nervus ir to skyrelio nebeskaityt biggrin.gif (cia as juokais jei ka)

Chica, taviskis tyrimas irgi aiskiai rodo seniau persirgta toksoplazmoze.

Vienzo Lijo viska gerai cia paaiskino drinks_cheers.gif

Mano ziniomis IgG gali buti net labai virsijantis "norma", svarbu, kad butu neaktyvus (t.y. normoj) IgM. Aisku, jei IgG "norma" virsija jau labai daug (bet cia eina kalba apie simtus kartu), tada veikiausiai infekcija yra aktyvi, bet IgM irgi bus tada didelis. Kitaip tiesiog nebuna.
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 04 12, 21:07)
Na nesergi tu, Rudaake  mirksiukas.gif
O man atrodo, kad vis tik sirgai kazkada, nes - kartoju - nesirgusiam zmogui neturetu buti JOKIU skaiciuku, tiesiog 0, o jei kazkokie nedideli yra (tie, telpantys i normas), reiskia, kad esi kazkada sirgusi. "Kazkada"  nestuke.gif ausims turetu buti kaip graziausia muzika, nes tai rodo, kad nei dabar, nei ateityje vaikui JOKS PAVOJUS NEGRESIA IR NEGRES.
O tie skaiciai reiskia antikuniu pries toksoplazmas buvima, o is kur imsis antikuniai, jei nebuvo kontakto? Jei ju kazkiek yra, reiskia, buvo ir kontaktas.
Kas del tu kableliu - gali buti skirtinga skaiciavimo sistema, va cia as neturiu tiksliu ziniu ekspromtu, bet Rudaakes atveju IgG ar 1,43, ar 143 - neesme, nes IgM aiskiai mazas ir neaktyvus, ir sakyciau, jai reikia baigti gadinti sau nervus ir to skyrelio nebeskaityt biggrin.gif (cia as juokais jei ka)

Vienzo Lijo viska gerai cia paaiskino  drinks_cheers.gif

Mano ziniomis IgG gali buti net labai virsijantis "norma", svarbu, kad butu neaktyvus (t.y. normoj) IgM.  Aisku, jei IgG "norma" virsija jau labai daug (bet cia eina kalba apie simtus kartu), tada veikiausiai infekcija yra aktyvi, bet IgM irgi bus tada didelis. Kitaip tiesiog nebuna.

sutinku, kad rudaakei nerimauti tikrai nebeverta drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tik va būčiau linkusi nesutikti dėl kitos skaičiavimo sistemos, nes tokiu atveju ir IgM irgi pagal kitą būtų skaičiuojamas g.gif o va kaip man aiškino dėl to rodiklio, tai jei nesergi, tai nereiškia, kad jis turi būti 0. esame to viruso nešiotojai ir gali tam tikra dalelytė jo ir matytis, tik ji neturi viršyti tos normos smile.gif
Atsakyti
nu zodziu, medike ar ten kokia chemike is manes nebutu lotuliukas.gif
kleckas ka tik mane apsparde, matyt sako, raminkis motin ir baik nusisneket lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 04 12, 21:28)
sutinku, kad rudaakei nerimauti tikrai nebeverta  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif tik va būčiau linkusi nesutikti dėl kitos skaičiavimo sistemos, nes tokiu atveju ir IgM irgi pagal kitą būtų skaičiuojamas  g.gif o va kaip man aiškino dėl to rodiklio, tai jei nesergi, tai nereiškia, kad jis turi būti 0. esame to viruso nešiotojai ir gali tam tikra dalelytė jo ir matytis, tik ji neturi viršyti tos normos  smile.gif

Jo, gal ir taip, neapsiziurejau blush2.gif aisku, kad abu parametrai turi buti skaiciuojami pagal ta pacia sistema. Siaip yra tikrai ne viena sistema, bet ji taikoma abiems parametrams, zinoma.
As noriu patikslinti zodi "nesergi". Matai, toxo atveju viruso nenesioji. Toksoplazmos yra ne virusai ir net ne bakterijos, o pirmuonis, na toks kaip mikrogyvunelis (brr... biggrin.gif ) is vienos lasteles sudarytas. Pas zmogu organizme jis nesidaugina lytiskai (daugimasi pas kates), zmogu jis tik uzkrecia ir sukelia visokius negerus dalykus. Virusu galima uzkresti kita zmogu, o toksoplazmom neuzkresi, nebent nestuke.gif perduos vaikui infekcija per krauja. Dar galima perduot transplantuojant organus.

"Sergi" toksoplazmozes atveju reiskia, kad pas tave klesti aktyvi infekcija. "Nesergi" reiskia 2 dalykus: 1) nesergi ir nesirgai NIEKADA, tada ir buna tas mano minetas 0; 2) kazkada persirgai ir NEBESERGI, bet tavo organizme liko antikuniu pedsaku, kurie dabar yra visai nepavojingi - šiuo atveju titrai teigiami, bet nedideli. Na, kaip antikuniu pedsakai po skiepu mazdaug arba bet kokios kitos ligos, nuo kurios susidaro imunitetas visam gyvenimui. Va cia ir yra tavo minima "dalelyte".

Virusas yra, pvz, citomegalas, kiek zinau.
Papildyta:
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 12, 21:48)
nu zodziu, medike ar ten kokia chemike is manes nebutu  lotuliukas.gif
kleckas ka tik mane apsparde, matyt sako, raminkis motin ir baik nusisneket  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif jam aiskiai igriso
Papildyta:
Stai naujas dalykas, na pagaliau kazka judina, bet kaip visada, ne iki galo ax.gif :
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO ĮS A K Y M A S
DĖL TOKSOPLAZMOZĖS EPIDEMIOLOGINĖSPRIEŽIŪROS, DIAGNOSTIKOS IR GYDYMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
2007m. sausio 22 d. Nr. V-37
Vilnius
.... ir t.t.... http://www.sam.lt/lt...akymai?id=26697

Apacioje - praktiniai patarimai smile.gif

Informacija nėščiosioms, kaip išvengti užsikrėtimo Toksoplazmoze

1.Valgytitik gerai išvirtą ir iškeptą mėsą.

1.1. Dažniausiaiužsikrečiama ragaujant, valgant žalią ar nepakankamai termiškai paruoštą mėsą(pvz.: faršą, šašlykus).

1.2. Užšaldymas,marinavimas, rūkymas sumažina mėsos infekuotumą, bet sukėlėjų visiškainesunaikina.

2. Nevartotižalių kiaušinių ir negerti nepasterizuoto pieno.

3.Nevalgyti neplautų vaisių, uogų, daržovių, negerti ir nenaudoti maistuigaminti, daržovėms, vaisiams, uogoms plauti atvirų telkinių vandens. Vaisiai,daržovės, uogos, valgomi žali, turi būti labai atidžiai nuplauti švariuvandeniu ar nuplikinti.

4. Maistąsaugoti nuo musių ir tarakonų teršimo.

5.Vengti kontakto su katėmis.

5.1. Nėščiosmoterys turi vengti kontakto su kačių išmatomis.

5.2. Kačiųišmatas galima nuleisti į klozetą, deginti, giliai užkasti ar maišeliuoseišmesti į šiukšlių konteinerius.

5.3. Kasdiendezinfekuoti kačių dėželes plovikliais, turinčiais aktyviojo chloro (ACE,Domestos ir kt.), ar užpylus verdančiu vandeniu palaikyti 5 minutes. Dirbantmūvėti pirštines, baigus darbą gerai nusiplauti rankas.

5.4. Katesmaitinti sausu, konservuotu ar virtu maistu ir laikyti namuose.

5.5. Pavojingiausiosyra jaunos iki 2 metų amžiaus katės.

5.6. Nežaistisu svetimomis katėmis, ypač valkataujančiomis.

6. Laikytishigienos.

6.1. Atidžiaitekančiu vandeniu su muilu nusiplauti rankas prieš valgį, taip pat lietus žaliąmėsą.

6.2. Mūvėtipirštines dirbant sode, darže ir plauti rankas po darbo ir prieš valgį.

6.3. Neliestinešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos.

6.4. Plovikliais,turinčiais aktyviojo chloro, dezinfekuoti stalo ar kitus paviršius po kontaktosu žalia mėsa.
Atsakyti
net nezinojau, kad toks isakymas yra thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudaakė: 12 balandžio 2007 - 22:54
QUOTE(lijo @ 2007 04 12, 20:16)

keista, kad infekcionistė tau negalėjo paaiškinti  blink.gif kadangi pati tiesiogiai su tuom buvau susidūrusi, tai galiu patikinti, kad tu dabar nesergi  schmoll.gif nes IgM yra vos 0,31, o nuo 0 iki 0,9 yra neigiamas rezultatas  mirksiukas.gif jei būtų ribinė situacija, pvz., 0,85, tai tikriausiai lieptų kartoti tyrimą ir žiūrėtų, kaip kinta rezultatas. dabar to daryti nėra prasmės, taip kad sveikinu  4u.gif IgG šiuo atveju svarbus tiek, kad jis diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidelis, vadinasi, esi sirgusi ir sprendžiant iš rodiklio dydžio jau seniai ir imunitetą turi, taigi NET JEI SUSIRGTUM DABAR, VAIKIUKUI TAS ŠLYKŠTUS VIRUSAS JAU NEBEPAKENKTŲ  mirksiukas.gif
dar kartą tirtis jai tikrai neverta  schmoll.gif IgM ir neturi būti neigiamas  schmoll.gif kitur net ribos taip nustatomos 0-0,9 - nesergi, 0,9-1,1 - reikia kartoti, nes tokia tikimyšbė yra, o nuo 1,1 - sergi

man irgi keista, nes tikrai nesusimasciau , akd jei net yra net keli nustaymo budai, infekcionistai privalo juos visus zinoti! ar tai bus 1.45 ar tai bus 145.. na bet kita savaite paaiskes ka infekcioniste mano pagal savo tyrimus..
o siandien buvau pas ginekologe, kuri siunte sitam tyrimui, tai ji man pasake tai ka jus sakote! persirgau seniai!
keista g.gif bet man jau ramu!
aciu 4u.gif
QUOTE(una @ 2007 04 12, 21:07)

Chica, taviskis tyrimas irgi aiskiai rodo seniau persirgta toksoplazmoze.

Vienzo Lijo viska gerai cia paaiskino  drinks_cheers.gif

Mano ziniomis IgG gali buti net labai virsijantis "norma", svarbu, kad butu neaktyvus (t.y. normoj) IgM.  Aisku, jei IgG "norma" virsija jau labai daug (bet cia eina kalba apie simtus kartu), tada veikiausiai infekcija yra aktyvi, bet IgM irgi bus tada didelis. Kitaip tiesiog nebuna.

aciu! g.gif hm.. kam tie gydytojai, jei yra SM lotuliukas.gif

aciu visoms uz informacija!! bukim sveikos ir nesirkime!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 04 12, 22:09)
1.Jo, gal ir taip, neapsiziurejau  blush2.gif aisku, kad abu parametrai turi buti skaiciuojami pagal ta pacia sistema. Siaip yra tikrai ne viena sistema, bet ji taikoma abiems parametrams, zinoma.

2. As noriu patikslinti zodi "nesergi". Matai, toxo atveju viruso nenesioji. Toksoplazmos yra ne virusai ir net ne bakterijos, o pirmuonis, na toks kaip mikrogyvunelis (brr...  biggrin.gif ) is vienos lasteles sudarytas. Pas zmogu organizme jis nesidaugina lytiskai (daugimasi pas kates), zmogu jis tik uzkrecia ir sukelia visokius negerus dalykus. Virusu galima uzkresti kita zmogu, o toksoplazmom neuzkresi, nebent  nestuke.gif perduos vaikui infekcija per krauja. Dar galima perduot transplantuojant organus.

3. "Sergi" toksoplazmozes atveju reiskia, kad pas tave klesti aktyvi infekcija. "Nesergi" reiskia 2 dalykus: 1) nesergi ir nesirgai NIEKADA, tada ir buna tas mano minetas 0; 2) kazkada persirgai ir NEBESERGI, bet tavo organizme liko antikuniu pedsaku, kurie dabar yra visai nepavojingi - šiuo atveju titrai teigiami, bet nedideli. Na, kaip antikuniu pedsakai po skiepu mazdaug arba bet kokios kitos ligos, nuo kurios susidaro imunitetas visam gyvenimui. Va cia ir yra tavo minima "dalelyte".

4. Virusas yra, pvz, citomegalas, kiek zinau.

1. drinks_cheers.gif
2. drinks_cheers.gif parazitas jis, taip jį pavadinčiau 4u.gif
3. aga, sirgti mano kalba reiškia ūmią formą, kuri nestuke.gif metu ir yra svarbi. va dar kokią info esu radusi: IgM (+), Ig G (+). IgM gali išlikti teigiamas nuo trijų mėnesių iki dvejų metų. Infekcijos ūmumo tyrimu (angl. avidity test) nustatomas užsikrėtimo laikas. tai kyla klausimas, ar po tų 2 metų rodikliai vėl abu neigiami blink.gif ?
4. drinks_cheers.gif

QUOTE(chica @ 2007 04 13, 09:40)
man irgi keista, nes tikrai nesusimasciau , akd jei net yra net keli nustaymo budai, infekcionistai privalo juos visus zinoti! ar tai bus 1.45 ar tai bus 145.. na bet kita savaite paaiskes ka infekcioniste mano pagal savo tyrimus..
o siandien buvau pas ginekologe, kuri siunte sitam tyrimui, tai ji man pasake tai ka jus sakote! persirgau seniai!
keista  g.gif  bet man jau ramu!
aciu 4u.gif
aciu!  g.gif hm.. kam tie gydytojai, jei yra SM  lotuliukas.gif

aciu visoms uz informacija!! bukim sveikos ir nesirkime!!  4u.gif

drinks_cheers.gif gerai būti teisia, kai pasakai žmogui, jog jis ir jo mažylis sveikas... jei teigčiau priešingai, tai norėčiau klyst
Atsakyti
Labuka:)
Neperskaiciau visu parasytu zinuciu, tiesiog nera kada...Taigi as jau 4 metus turiu kate, ir dabar laukiuosi, yra pati nestumo pradzia, 6 savaites.Siaip kates kraiko nevalau, kate yra neisleidziama i lauka visai.Bet bijau, kad ji gali tureti ta virusa ir as galiu netureti tai ligai imuniteto.Mano ginekologe pasake, kad neliesciau kates, bet as tiesiog negaliu neglostyti savo katytes, kuri tokia miela...Ir dabar truputi paskaiciusi labai issigandau...Gal ka galit patarti?
Atsakyti
QUOTE(Ieva007 @ 2007 04 13, 19:03)
Neperskaiciau visu parasytu zinuciu, tiesiog nera kada...Taigi as jau 4 metus turiu kate, ir dabar laukiuosi, yra pati nestumo pradzia, 6 savaites.Siaip kates kraiko nevalau, kate yra neisleidziama i lauka visai.Bet bijau, kad ji gali tureti ta virusa ir as galiu netureti tai ligai imuniteto.Mano ginekologe pasake, kad neliesciau kates, bet as tiesiog negaliu neglostyti savo katytes, kuri tokia miela...Ir dabar truputi paskaiciusi labai issigandau...Gal ka galit patarti?

Neserk zalia mesa, pati nevalgyk nieko pilnai neiskepusio, o geriausia - ir rukyto. Apskritai maista geriau rinktis patikrinta, nevalgyt kepsniu kavinese. Kates smeliuka tegu keicia kas nors kitas, ne tu.
Jei katyte neina i lauka, tai turbut ir viskas... Jei eitu, tada tikrai reiketu apriboti tau kontaktus su ja g.gif
BET VISA TAI GALIOJA, JEI PAAISKES, KAD TOXOPL. NIEKADA NESIRGAI. Jei kada nors sirgai, gali daryti ka nori ir valgyti ka nori. Gal su kate buciuotis nereiketu, bet is esmes ji nepavojinga.
Taigi tau ginekologe turetu skirti tyrima, geriausia ji ir daryt nedelsiant, kad suzinot, kaip yra, be to, jis gi nemokamas.

Atsakymas lijo i punktas Nr. 3. "sirgti mano kalba reiškia ūmią formą, kuri nestuke.gif metu ir yra svarbi. va dar kokią info esu radusi: IgM (+), Ig G (+). IgM gali išlikti teigiamas nuo trijų mėnesių iki dvejų metų. Infekcijos ūmumo tyrimu (angl. avidity test) nustatomas užsikrėtimo laikas. tai kyla klausimas, ar po tų 2 metų rodikliai vėl abu neigiami blink.gif ?"

Ne, po tu dvieju metu abu rodikliai greiciausiai nebus neigiami.
As kalbu apie neigiamus tada, kai visai zmogus nera sirges, visai visai ir niekada niekada. Tada greiciausiai rezultatas bus nulinis. Yra tokiu zmoniu, niekada nepasigavusiu toxoplazmu (nestuke.gif tai kur kas pavojingiau, nei buti kazkada persirgus, nes kyla pavojus ta infekcija pagauti svieziai). O jei kada nors sirgo, viskas - visam laikui turbut bus tie rezultatai kazkiek teigiami. Jie rodo esant imuniteta pries toksoplazmoze.

Man IgM ir IgG pradzioj buvo abu didziuliai, o tas avidity test rode, kad uzsikreciau kazkur 3 nestumo menesio gale. Reiskia, anksciau nebuvau sirgusi. Be to, dar tyre IgA, kuris irgi rodo uzsikretimo intensyvuma. Visi sitie trys pas mane buvo teigiami per visa nestuma.
Kai gime mano mazius, jam irgi dare visus tuos tyrimus, net du kartus. Tai atrode taip: IgM (-), IgG teigiamas, apie 0,8 atrodo, IgA (-).
Atsakyti
QUOTE(Ieva007 @ 2007 04 13, 19:03)

siūlau pasidaryti tyrimus, nes taip pačiai bus ramiau 4u.gif dabar tu saugaisi nuo katytės, bet gi užsikrėsti galėjai anksčiau nei sužinojai, kad esi nestuke.gif

QUOTE(una @ 2007 04 13, 21:40)
Ne, po tu dvieju metu abu rodikliai greiciausiai nebus neigiami.
As kalbu apie neigiamus tada, kai visai zmogus nera sirges, visai visai ir niekada niekada. Tada greiciausiai rezultatas bus nulinis. Yra tokiu zmoniu, niekada nepasigavusiu toxoplazmu  (nestuke.gif tai kur kas pavojingiau, nei buti kazkada persirgus, nes kyla pavojus ta infekcija pagauti svieziai). O jei kada nors sirgo, viskas - visam laikui turbut bus tie rezultatai kazkiek teigiami. Jie rodo esant imuniteta pries toksoplazmoze.

Man IgM ir IgG pradzioj buvo abu didziuliai, o tas avidity test rode, kad uzsikreciau kazkur 3 nestumo menesio gale. Reiskia, anksciau nebuvau sirgusi. Be to, dar tyre IgA, kuris irgi rodo uzsikretimo intensyvuma. Visi sitie trys pas mane buvo teigiami per visa nestuma.
Kai gime mano mazius, jam irgi dare visus tuos tyrimus, net du kartus. Tai atrode taip: IgM (-), IgG teigiamas, apie 0,8 atrodo, IgA (-).

o tai jūsų atveju jokio gydymo netaikė unsure.gif ?
Atsakyti