Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Va man nerima sukele Giedruttes atvejis unsure.gif as kaip nemedike nenoriu diagnoziu paisyt, bet cia jau tikrai panasu i umine infekcija. Kazi, kaip jai sekasi?

Atsakyti
Va man nerima sukele Giedruttes atvejis unsure.gif as kaip nemedike nenoriu diagnoziu paisyt, bet cia jau tikrai panasu i umine infekcija. Kazi, kaip jai sekasi?

Situacija is esmes paaiskejusi. Ir i geraja puse... Kai pries tai poliklinikoje daryti tyrimai rode, kad rodikliai yra : M 2.23 ir G 48.7, tai pasidariusi tyrimus Santariskese - gavau rezultatus: M 0.506 ir G 22.4. Skirtumas ziaurokas, sakyciau... doh.gif Rezultate (padarius dar ir kitus tyrimus) sake, kad siuo metu nevaiksto parazitas po krauja ir yra saugu, bet stebeti butina. Ar po keliu savaiciu nepasikeis M rodiklis.

Kol kas Marcinkute sake, kad viskas ne taip baisu.. ax.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 11, 13:51)
Va man nerima sukele Giedruttes atvejis  unsure.gif as kaip nemedike nenoriu diagnoziu paisyt, bet cia jau tikrai panasu i umine infekcija. Kazi, kaip jai sekasi?
Situacija is esmes paaiskejusi. Ir i geraja puse... Kai pries tai poliklinikoje daryti tyrimai rode, kad rodikliai yra : M 2.23 ir G 48.7, tai pasidariusi tyrimus Santariskese - gavau rezultatus: M 0.506 ir G 22.4.  Skirtumas ziaurokas, sakyciau... doh.gif Rezultate (padarius dar ir kitus tyrimus) sake, kad siuo metu nevaiksto parazitas po krauja ir yra saugu, bet stebeti butina. Ar po keliu savaiciu nepasikeis M rodiklis.

Kol kas Marcinkute sake, kad viskas ne taip baisu.. ax.gif  cool.gif

Skirtumas esminis doh.gif kaip imanoma sitaip klaidinti? Mat pirmas rezultatas rodo tikra umine toksoplazmoze, o antras panasus i seniau persirgta ir neaktyvia, taigi ir visai nepavojinga. Aisku, kad nera pagrindo abejot Santariskiu rezultatais, bet jau poliklinikiniai... be komentaru.

Vienzo, sveikinu 4u.gif gali atsipalaiduoti.
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 04 11, 21:13)
Skirtumas esminis  doh.gif kaip imanoma sitaip klaidinti? Mat pirmas rezultatas rodo tikra umine toksoplazmoze, o antras panasus i seniau persirgta ir neaktyvia, taigi ir visai nepavojinga. Aisku, kad nera pagrindo abejot Santariskiu rezultatais, bet jau poliklinikiniai... be komentaru.

man panašiaia buvo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 04 11, 21:18)
man panašiaia buvo  drinks_cheers.gif

Man - blogiau unsure.gif
Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi, tai svarbiausia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 11 balandžio 2007 - 21:20
Neįsivaizduoju kaip gali nepasiūlyti darytis tyrimų... g.gif As niekada neesu turėjusi katės, jų nelabai prisileidžiu (nepatinka man jos), žalios mėsos irgi nevalgau, o toksoplazmoze esu sirgusi... unsure.gif Aišku, šansų tipo mažiau, bet negi jokiame bare neesi valgiusi nedakepusios mėsos? Ar tiesiog šalto rūkymo mėsos (niekada negali būti tikra, kad ji išrūkyta kaip reikiant...

Aš pati tai tikrai nurimau pagaliau... Dar rezultatai parodė, kad Ig avidiškumas yra aukštas, o tai reiškia, kad pastarąjį pusmetį toksoplazmozės mano organizmas nematė. thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,

gal jus padetumete man issiaiskinti toksiplazmozes tyrimu rezultatus?nes jau man gaunasi kazkokia nenormali situacija:

poliklinikoje ginekologe nusiunte darytis ta tyrima,
o pas gydytoja po menesio ir ji atostogauja..tai as seip ne taip registraturoje gavau tyrimu rezultatus ir su jais nubegau pas kita ginekologe.. ji nemokejo pakomentuoti..
nusiunte pas infektologa
infektologas taip pat negalejo pakomentuoti rezultatu, nes pareiske kad ne pas juos labaratorijoje daryta.. ir nezino ka tie skaiciai reiskia.. tad turejau is naujo duoti tyrimus (aisku ir vel moketi).. dzin pinigai, bet jau per nervus vaziuoja nezinojimas.. infektologo rezultatai bus po savaites..

tai va tokie tie skaiciai dabar kur turiu:
IgG-224 (0-32)
IgM-0.31 (0-0.9)

as kaip supratau, kad skliausteliuose normos nurodytos.. (pagal mane as persirgusi.. bet anot inferktologo gali buti kad ir sergu, bet ji nenori komentuoti nes nesupranta skaiciu.. g.gif )

komentaru gal kokiu?

eisiu tuo ir pas ta gionekologe kuri siunte tiems tyrimams, gal ji supras?
bet esme ta.. kad jei ginekologe nustatytu, kad sergu-siustu i infekcine, o ten is naujo darytu tyrima, nes p[ries tai tyrimas darytas kitoje laboratorijoje g.gif vel mokejimai... o tada gali pasirodyti akd nesergi..arba atvirksciai..

Atsakyti
QUOTE(chica @ 2007 04 12, 15:22)
sveikutes,

gal jus padetumete man issiaiskinti toksiplazmozes tyrimu rezultatus?nes jau man gaunasi kazkokia nenormali situacija:

o pas gydytoja po menesio ir ji atostogauja..tai as seip ne taip registraturoje gavau tyrimu rezultatus ir su jais nubegau pas kita ginekologe.. ji nemokejo pakomentuoti..
nusiunte pas infektologa
infektologas taip pat negalejo pakomentuoti rezultatu, nes pareiske kad ne pas juos labaratorijoje daryta.. ir nezino ka tie skaiciai reiskia.. tad turejau is naujo duoti tyrimus (aisku ir vel moketi).. dzin pinigai, bet jau per nervus vaziuoja nezinojimas.. infektologo rezultatai bus po savaites..

IgG-224 (0-32)
IgM-0.31 (0-0.9)
as kaip supratau, kad skliausteliuose normos nurodytos.. (pagal mane as persirgusi.. bet anot inferktologo gali buti kad ir sergu, bet ji nenori komentuoti nes nesupranta skaiciu..  g.gif )

komentaru gal kokiu?

eisiu tuo ir pas ta gionekologe kuri siunte tiems tyrimams, gal ji supras?
bet esme ta.. kad jei ginekologe nustatytu, kad sergu-siustu i infekcine, o ten is naujo darytu tyrima, nes p[ries tai tyrimas darytas kitoje laboratorijoje  g.gif  vel mokejimai... o tada gali pasirodyti akd nesergi..arba atvirksciai..

Papildyta:

Man sakė, kad jei IgM yra iki 0.9 pagal poliklinikos tiksluma - ūminės infekcijos nėra. IgG padidintas principe rodo, kad esi sirgusi, bet kai IgM mažas - tai imunitetas.
Tikrai siūlau tyrimus pasidaryti dar kartą, nes IgG tikrai labai aukštas, o IgM nėra neigiamas.
Nežinau kaip tavo ginekologė, o maniškė tai pasakė tiek: ką tie skaičiai reiškia - aš nežinau, bet esant tokiems tyrimo rezultatams aš turiu siųsti pas infektologa. Net kai ji siuntė, ir situacija tikrai buvo grėsminga - infekcinėje ligoninėje užrašė (tipo skubiai) po 2 savaičių. Aš tiek neištvėriau ir nubėgau tą pačią dieną į Baltijos Amerikos klinika (brangu, bet ką daryti), kur patekau pas tą pačią išgirtą Marcinkutę iš infekcinės ligoninės. Toliau lankausi pas ją pačią ligoninėje nemokamai.
Ji sakė - delsti su tokiais dalykais tikrai negalima.
Sorry - prigąsdinau ko gero... ax.gif Iš tikro - pagal tai, ką kalbėjo man - tikiuosi, kad pas tave yra persirgta liga, nes IgM yra tikrai mažas.
sėkmės tau - parašyk kaip sekėsi!
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 12, 14:41)
Papildyta:
Sorry - prigąsdinau ko gero... ax.gif  Iš tikro - pagal tai, ką kalbėjo man - tikiuosi, kad pas tave yra persirgta liga, nes IgM yra tikrai mažas.
sėkmės tau - parašyk kaip sekėsi!

aciu 4u.gif ryt pas ginekologe, o is infekcines ligonines tik po savaites rezultatai..
nu nenoriu tiketi, kad galiu dabar sirgti!! as kaime augus, kaime gimus.. tu katinu gyvas velnias budavo.. o ir farsa ragaudavau ir seip.. su chlorkalkem namu nevalydavome..
kosmaras.. amzinos baimes doh.gif pakentesiu kaip nors ta savaitele..
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chica @ 2007 04 12, 16:15)
aciu  4u.gif  ryt pas ginekologe, o is infekcines ligonines tik po savaites rezultatai..
nu nenoriu tiketi, kad galiu dabar sirgti!! as kaime augus, kaime gimus.. tu katinu gyvas velnias budavo.. o ir farsa ragaudavau ir seip.. su chlorkalkem namu nevalydavome..
kosmaras..  amzinos baimes  doh.gif pakentesiu kaip nors ta savaitele..
aciu  4u.gif

Tai gal nuo tų katinukų ir buvai kada užsikrėtusi.. Sako, kad labai pavojinga 4-5 savaičių katinukai.
Kantrybės tau! Kažkaip tikrai manu, kad gali tikėtis, kad ne ūminė infekcija. Sėkmės tau! mirksiukas.gif
Atsakyti
o pas mane skaiviukai Ig M 0,34, Ig G 1,43
Tai cia kaip skaitosi maniskiai, nu nesuprantu dar doh.gif
Ar esu jau sirgusi, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 12, 08:26)
Neįsivaizduoju kaip gali nepasiūlyti darytis tyrimų...  g.gif As niekada neesu turėjusi katės, jų nelabai prisileidžiu (nepatinka man jos), žalios mėsos irgi nevalgau, o toksoplazmoze esu sirgusi...  unsure.gif  Aišku, šansų tipo mažiau, bet negi jokiame bare neesi valgiusi nedakepusios mėsos? Ar tiesiog šalto rūkymo mėsos (niekada negali būti tikra, kad ji išrūkyta kaip reikiant...

kačių ir aš nemėgstu, faršo nevalgau, o sirgt, esu sirgusi smile.gif o va rūkyta mėsytė, rūkytos ausytės įtariu ir buvo kaltos dėl šio viruso apraiškų

QUOTE(chica @ 2007 04 12, 14:22)
sveikutes,

nusiunte pas infektologa

IgG-224 (0-32)
IgM-0.31 (0-0.9)
as kaip supratau, kad skliausteliuose normos nurodytos.. (pagal mane as persirgusi.. bet anot inferktologo gali buti kad ir sergu, bet ji nenori komentuoti nes nesupranta skaiciu..  g.gif )

keista, kad infekcionistė tau negalėjo paaiškinti blink.gif kadangi pati tiesiogiai su tuom buvau susidūrusi, tai galiu patikinti, kad tu dabar nesergi schmoll.gif nes IgM yra vos 0,31, o nuo 0 iki 0,9 yra neigiamas rezultatas mirksiukas.gif jei būtų ribinė situacija, pvz., 0,85, tai tikriausiai lieptų kartoti tyrimą ir žiūrėtų, kaip kinta rezultatas. dabar to daryti nėra prasmės, taip kad sveikinu 4u.gif IgG šiuo atveju svarbus tiek, kad jis diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidelis, vadinasi, esi sirgusi ir sprendžiant iš rodiklio dydžio jau seniai ir imunitetą turi, taigi NET JEI SUSIRGTUM DABAR, VAIKIUKUI TAS ŠLYKŠTUS VIRUSAS JAU NEBEPAKENKTŲ mirksiukas.gif

QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 12, 14:41)
Man sakė, kad jei IgM yra iki 0.9 pagal poliklinikos tiksluma - ūminės infekcijos nėra. IgG padidintas principe rodo, kad esi sirgusi, bet kai IgM mažas - tai imunitetas.
Tikrai siūlau tyrimus pasidaryti dar kartą, nes IgG tikrai labai aukštas, o IgM nėra neigiamas.

dar kartą tirtis jai tikrai neverta schmoll.gif IgM ir neturi būti neigiamas schmoll.gif kitur net ribos taip nustatomos 0-0,9 - nesergi, 0,9-1,1 - reikia kartoti, nes tokia tikimyšbė yra, o nuo 1,1 - sergi

QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 12, 18:45)
o pas mane skaiviukai Ig M 0,34, Ig G 1,43
Tai cia kaip skaitosi maniskiai, nu nesuprantu dar  doh.gif
Ar esu jau sirgusi, ar ne?

mažute, tu nesergi- čia FAKTAS tongue.gif O ar sirgai... ar tame rodiklyje tikrai kablelis yra g.gif ? šiaip riba 0-32, tai 1,43 mažiau nei 32 biggrin.gif
Atsakyti