Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

visi sako, kad nieko negali pasakyti 100% be papildomu tyrimu. Vakar kai rasiau is vis ziauru buvo, nes i Infekcine ligonine uzrase tik po 2 sav. konsultacijai. Rezultate dar vakar nuvaziavau i Balijos Amerikos klinika pas ta pacia Marcinkute. Susimokejau 110Lt., bet ne po 2 savaiciu gi!!! Tai jau siandien Santariskese pridaviau krauja tyrimams (dar 150Lt) bet jau siandien vakare zinosiu ar tikrai umine infekcija ir paskirs gydyma dar siandien! Nereikia kankintis tiek laiko ir Marcinkute sake, kad reikia maksimaliai greitai skirti gydyma. Tos 2 sav. butu reiske rizika, kad per jas ir pakenks vaikiukui ir, kad liga progresuos... Vis dar baisu, bet ramiau, kad kazkas vyksta...
Atsakyti
man irgi du kartus dare ta tyrima, pirma syki poliklinikoje, kur nustate tik IG ir sunervino, nes liepe eit i infekcine darytis ir IM... As nieko apie tuos IG ir IM nenutuokiau, pergyvenau baisiai... Taciau istyrus tuos abu man tik pasake, jog infekcija neaktyvi, tai yra as sirgus anksciau, skaiciu nemaciau, nes man tik to tereikejo... Nors jei butu aktyvus, jie tikrai kazkoki gydyma skirtu, apie tai irgi kalbejo
Atsakyti
o as kaip supratau tai dabar nesergu, bet ir nesu dar sirgusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 07, 08:56)
o as kaip supratau tai dabar nesergu, bet ir nesu dar sirgusi  4u.gif

Tada reikia labai saugotis kaciu ir viso to, nuo ko galima uzsikresti - na cia naturalu... (mesos zalios nevalgyt), gerai isplaut vaisius-darzoves
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 04 07, 18:44)
Tada reikia labai saugotis kaciu ir viso to, nuo ko galima uzsikresti - na cia naturalu... (mesos zalios nevalgyt), gerai isplaut vaisius-darzoves

su katinasi bendrauju nuo mazumes 4u.gif Ir namie turiu siamo katina, bet jis tik kambary buna, eda sausa profesionalu maista.
O kokie pozymiai buna uzsikretus kazin? Na, mes jau dideli, bet vistiek 3 menesiukai dar ant nosies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 07, 20:18)
su katinasi bendrauju nuo mazumes  4u.gif  Ir namie turiu siamo katina, bet jis tik kambary buna, eda sausa profesionalu maista.
O kokie pozymiai buna uzsikretus kazin? Na, mes jau dideli, bet vistiek 3 menesiukai dar ant nosies  4u.gif

Idomiausia, kad gali nebuti jokiu pozymiu... rolleyes.gif
Bet jei infekcija "suklesti" , tada gali buti kazkas panasaus i persalima ar gripo pradzia. Dar gali padideti limfmazgiai kurie nors.
Atsakyti
hmmm g.gif tai gal veliau kokius tyrimus dar pasidaryti, gydytoja nieko nesake. Ar matytusi gal is daromu kraujo tyrimu, slapimo, juk kaskart tai tiria.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 07, 23:41)
hmmm  g.gif  tai gal veliau kokius tyrimus dar pasidaryti, gydytoja nieko nesake. Ar matytusi gal is daromu kraujo tyrimu, slapimo, juk kaskart tai tiria.

Ne, nesimato is tu standartiniu kraujo tyrimu, o slapimo juo labiau. Tik gali del to nezymiai padideti leukocitu kiekis kraujyje, bet tas gali but ir dar del 100 kitu priezasciu. Matosi tik is specialaus kraujo tyrimo skaiciuojant tokso antikunius.
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 04 08, 10:07)
Ne, nesimato is tu standartiniu kraujo tyrimu, o slapimo juo labiau. Tik gali del to nezymiai padideti leukocitu kiekis kraujyje, bet tas gali but ir dar del 100 kitu priezasciu. Matosi tik is specialaus kraujo tyrimo skaiciuojant tokso antikunius.

nu viskas aisku. ta tyrima dariau pries menesi gal, ar vertetu ji man dar pakartoti? Dabar mano pilvukui jau 7 menesiai 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rudaakė,2007 04 08, 10:12]
nu viskas aisku. ta tyrima dariau pries menesi gal, ar vertetu ji man dar pakartoti? Dabar mano pilvukui jau 7 menesiai 4u.gif
[/quotTavo kacius, matyt yra kuo sveikiausias:) Jei iki siol niekuo nebuvai uzsikretus, tai ir dabar katinuko nereik bijot mirksiukas.gif
Atsakyti
tik nereik jo sert zalia mesa... bent jau kol laukiesi. Ir jo kaksiaus valyt... Kitkuo jis, manau, nepavojingas biggrin.gif

Rudaake, as nepatingejau dar paskaityt atgal pora psl., nes buvau primirsusi, kokia tavo situacija. Man atrodo, kad tu esi toksoplazmoze sekmingai persirgusi kazin kada. Na, tavo vietoj as dar pakartociau ta tyrima, kad isitikint, ar tikrai nedideja titrai (ypac kad nedidetu Ig M). Nes minejai "skaicius" - o jie yra tokie, kad tu toksu nei sergi, nei nesergi - medikai tai vadina "pilkaja zona", vienzo neaisku...
Nes jei butum dar nesirgusi, jokiu titru kraujo tyrimas isvis nerodytu, Ig G ir Ig M butu neigiami. Dabar jie pas tave abu teigiami, bet nera labai dideli. O tai reiskia, kad kontaktas su toxu yra buves, tik neaisku, kada. Jeigu Ig M pas tave butu mazesnis uz 1 (o jis pas tave apie 1,5, ane, kazkiek tiek buvo?) ir salia jo yra teigiamas Ig G (jo skaicius nesvarbu) galima nusiraminti ir atsipusti biggrin.gif Tai reiskia sena infekcija, kuri niekuo negali pakenkti.
Bet dabar jis yra didesnis, ir infektologai, jauciu, prisikabintu prie sito fakto. Na, kiek as rinkausi info, tai pas daugeli nestukiu sena infekcija (kai jau yra toxo imunitetas) netelpa i "norma" ir Ig M rodo siek tiek padidinta. Man itarimas, kad pas tave taip ir bus. Isvada - vaikas tokiu atveju neuzsikres tikrai, nes pas mama infekcija neaktyvi.
Gal pasidaryk dar viena tyrima, jei labai neramu ir netingi. Nors man toks vaizdas ir nuojauta, kad viskas cia OK, bet zinai, kaip su tom nuojautom... cia kad apsidraust.

Va man nerima sukele Giedruttes atvejis unsure.gif as kaip nemedike nenoriu diagnoziu paisyt, bet cia jau tikrai panasu i umine infekcija. Kazi, kaip jai sekasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 08 balandžio 2007 - 11:33
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 11, 21:37)
o man gydytoja nedare jokio tyrimo toksoplazmozes... sako kaciu neturi, zalios mesos nevalgai...tai ner reikalo ji ir daryt  g.gif  nebent mano pacios pageidavimu...

o rūkytą mėsą valgai? tai taip pat toksoplazmozės šaltinis

QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 17, 16:30)
Sveikos mergytes smile.gif

Prisipazinsiu, temos neskaiciau nuo pradziu  blush2.gif

Turiu katina namie, tai pasidariau ir as ta tyrima, rezultatus man pasake tokius:

antikuniai pries imuno glob. M 0,34
antikuniai pries imuno glob. G 1,43

Kalbejau matyt telefonu su kokia sesele ar registraturoje sedincia mergicka, kuri pati nelabai suprato ka sako  doh.gif  Pas gydytoja eisiu tik balandzio pradzioje, gal jus zinote kokie tai rezultatai?  g.gif

Siaip esa sake, kad nesergu. Bet ar imuniteta turiu, ar galiu susirkti dar?  g.gif

šiuo metu tu nesergi, tikrai sirgtum, jei IgM būtų virš 1,1, o IgG rodo, kad esi sirgusi ir turi imunitetą, vadinasi, net jei vėl užsikrėstum, vaikiukui nepakenktų mirksiukas.gif

QUOTE(Inga28 @ 2007 03 17, 17:51)
ryskiai ishsisukineji  mirksiukas.gif
mes ir meetuku paorganizuojam, tai jau paneles nematyti niekada smile.gif

niu aš lankausi, bet jaučiuos diskriminuojama biggrin.gif meetukai pas jus tik dieniniai, bet gi ne visos nestuke.gif dieną susitikti gali mirksiukas.gif

QUOTE(sima77 @ 2007 03 17, 22:44)
As tai dariausi Endemik tyrimus, atsakymas buvo tik po 5 dienu unsure.gif Suzinojau kad esu turejusi kontakta su toksoplazmoze ax.gif bet tada galejau drasiai buciuotis vel su katinu biggrin.gif nes nebebuvo gresmes apsikresti biggrin.gif

apsikrėst galėjai, bet vaikiukui tai jau nebvekenktų 4u.gif

Papildyta:

QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 05, 14:58)
šiandien man nustatė, kad toksoplazmozė yra teigiama. IgM - 2.23; IgG - 48.7.
esu 11 savaičių kaip nėščia. ar yra sansu, kad viskas bus gerai? Ar yra šansų, kad mano vaikiuko tai nepalietė?

siūlau nepanikuoti ir pasidaryti tyrimą kitur 4u.gif man ir mano nestuke.gif kolegei buvo kelis katus didesni rodikliai nei norma, kai kreipiausi į infektologę, tai ji paklausė, kur dariausi ir pasakė, kad ten dažnai vėjus nustato, taigi... padarius pakartotinius tyrimus, tiek man, tiek kolegei ūmios formos nerado schmoll.gif

QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 07, 20:18)
O kokie pozymiai buna uzsikretus kazin? Na, mes jau dideli, bet vistiek 3 menesiukai dar ant nosies  4u.gif

gali jokių nebūti

QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 07, 23:41)
hmmm  g.gif  tai gal veliau kokius tyrimus dar pasidaryti, gydytoja nieko nesake. Ar matytusi gal is daromu kraujo tyrimu, slapimo, juk kaskart tai tiria.

nereikia tau tyrimų schmoll.gif turi imunitetą, be to nestuke.gif jau didelis ir jokio gydymo nebetaikytų schmoll.gif jei būtų kažkokių akivaizdžių pakenkimų, būtų pastebėję GC mirksiukas.gif
Atsakyti